Eurooppa Muu maailma Politiikka

Nato odottaa Madridin ”historiallista” huippukokousta, johon osallistuvat Suomi ja Ruotsi

Kuva: Pixabay.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi maanantaina, että ensi kuun huippukokous Madridissa on ”historiallinen” tilaisuus vahvistaa liittoumaa Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen vuoksi.

 

Puhuessaan Madridissa järjestetyssä gaalassa, jolla juhlistettiin Espanjan 40-vuotista Nato-jäsenyyttä, Stoltenberg sanoi odottavansa innolla Suomen ja Ruotsin tervetulleiksi Espanjan pääkaupungissa 29. – 30. kesäkuuta järjestettävään huippukokoukseen.

”Madridin huippukokouksessa kartoitamme tietä seuraavalle vuosikymmenelle”, Stoltenberg sanoi. ”Mukana ovat myös Suomi ja Ruotsi, jotka ovat juuri jättäneet historiallisen hakemuksen liittyä liittoomme. Madridin huippukokous on tärkeä tilaisuus vahvistaa Naton arvot.”

30-jäsenisen liittouman johtaja ei kuitenkaan puuttunut Turkin haluttomuuteen avata ovia Suomelle ja Ruotsille. Turkki, jolla on Naton toiseksi suurin armeija Yhdysvaltojen jälkeen, on vedonnut Pohjoismaiden väitettyyn tukeen kurditaistelijoille. Turkki pitää kurdeja terroristeina, mikä on syy hylätä Suomen ja Ruotsin hakemukset. Uusien Nato-jäsenten ottaminen edellyttää jäsenmaiden yksimielistä hyväksymistä.

Stoltenberg piti sunnuntaina Espanjan pääministerin Pedro Sánchezin kanssa yksityistapaamisen huippukokouksen valmistelemiseksi. Hän ilmaisi luottavansa siihen, että Turkki ”voidaan saada vakuuttuneeksi” siitä, että se voi luopua Pohjoismaiden kaksikon jäsenyyden hylkäämisestä.

”Tärkeä liittolaisemme Turkki on ilmaissut huolensa. Meidän on toimittava kuten tavallisesti, koska päätöksemme tehdään yhteisymmärryksessä”, hän sanoi Espanjan valtiolliselle yleisradioyhtiölle TVE:lle.

Sánchez ja Espanjan kuningas Felipe VI johtivat maanantaina Madridin kuninkaallisessa teatterissa pidettyjä juhlallisuuksia, joihin osallistuivat Stoltenberg ja neljä entistä Naton pääsihteeriä sekä kolme entistä Espanjan pääministeriä.

Ensi kuun huippukokouksessa määritellään uudelleen Naton strategiset painopisteet seuraavalle vuosikymmenelle. Niiden joukossa ovat muun muassa Kiinan kunnianhimoiset tavoitteet, demokratian vastaisten valtioiden nousu, ilmastonmuutos ja epävakaus Afrikassa, joka on ensisijainen painopistealue Espanjalle Euroopan eteläisellä laidalla. Välitön painopiste on kuitenkin siinä, miten Ukrainan tukemista voidaan jatkaa ja miten Venäjän presidentti Vladimir Putinin mahdolliset uudet hyökkäykset voidaan estää.

Espanjasta tuli Naton 16. jäsen 30. toukokuuta 1982. Sen liittyminen oli virstanpylväs Espanjan paluussa kansainväliseen poliittiseen järjestykseen kenraali Francisco Francon diktatuurin päätyttyä hänen kuoltuaan vuonna 1975. Maan liittyminen Natoon tapahtui vain vuosi sen jälkeen, kun sen nuori demokratia oli selvinnyt epäonnistuneesta sotilasvallankaappauksesta. Espanja liittyi myöhemmin Euroopan unioniin vuonna 1986.

Espanjan isännöimässä Naton huippukokouksessa vuonna 1997 kutsuttiin entiset neuvostoblokin jäsenet Unkari, Puola ja Tšekin tasavalta liittymään liittoon, jota ne olivat aikoinaan vastustaneet.

”Ensi kuussa Madridissa järjestetään toinen historiallinen huippukokous”, Stoltenberg sanoi. ”Tällä kertaa konteksti on kuitenkin hyvin erilainen: ei raikasta vapauden tuulahdusta vaan konfliktin kylmää myrskytuulta.”

Espanja auttaa Ukrainaa humanitaarisella avustuksella ja sotatarvikkeilla. Sen armeija on merivoimien operaatioiden lisäksi Nato-operaatioissa Turkissa, Latviassa, Liettuassa ja Irakissa.

”Tänään turvallisuuttamme uhkaa Putinin hallinto, ja siksi tukemme Ukrainalle on ehdoton”, pääministeri Sánchez sanoi. ”Putin ei selvästikään ole saavuttanut tavoitteitaan, koska me liittolaiset olemme osoittaneet, että tukemme on murtumaton.”

 

Lähde: AP

64 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Hylkäämällä Turkin NATO:sta pääsemme pidemmälle, sillä turkin sultaanista on tullut pelkkä putinin pelinappula. Ilman Ukrainan sotaa turkki ei naukuisi sanaakaan meidän liittymisestämme, nyt naukuu koska kremlin ääni kaikuu minareetista.

ike

Oikeassa olet. Ei tuo nyt ole niin kummallista. Islam on aina Islam. Aina jälkilypsyllä oli kyseessä mikä asia tahansa. Valitettavaa on tietenkin että Turkki on jollakin tapaa oikeassa. Mitenkähän kävisi jos Ahvenanmaa haluaisi itsenäistyä. Jos sitä ei hyväksyttäisi ja jos löytyisi jokin aseellinen ryhmä sitä ajamaan niin miten sitten kävisi. No tämä on vain vanhan miehen hourailuja.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
GayNato

Naton idiootit pitäkööt näppinsä erossa Suomen asioista.

Eka Kettunen

Turkki luultavasti perinteitä noudattaen muutamalla miljardilla leppyy. Ja johan tässä maksellaan parasta aikaa italialaisten taloremontteja ja maantieverkoston kunnossapitoa flunssan hoitotoimenpiteenä, niin eihän tämä voi enää hullummaksi mennä, eihän ?

ike

Kiristys on rikos jo lähes kaikissa maissa. Miksi tuo ei päde kansainväliseen politiikkaan.

Juha II:sen tiedottaja.

Valitettavasti Juha II on juuri imemässä itseensä ohjeita venäläisen upseerin elimestä, hän tulee piakkoin kertomaan kuinka hieno maa venäjä on ja tämä oli virhe, suomi toimii itseään vastaan, jne. sekä kuorruttaa kaiken puhtaalla kieroksi väännetyllä psk-la

Puolueeton

Turkilla on Yhdysvaltojen jälkeen suusin armeija Natossa ja Turkki on tärkeä liittolaisemme, sanoo Stoltenberg.
Sanonta kuvaa Natoa suureksi sotilasmahdiksi ja rivien välistä voi havaita Naton hyökkäävän asenteen Venäjää kohtaan. Näin se varmaan Venäjälläkin sanoja tulkitaan. Ei ennusta hyvää Suomelle, jonka läheisyydessä on Venäjälle arvokkaita kohteita ja liikenneyhteyksiä.
Jospa olisimme vapaa rehellinen itsenäinen maa, kuten joskus olimme ja voisimme käydä kauppaa Venäjän kanssa ja viedä sinne tuotteitamme, jotka ovat kaiken lisäksi hyvässä maineessa Venäjällä. Samalla voisimme luopua Hourulan väen ilmastotavoitteista https://www.nettikirjat.fi/hourulan-va%CC%88en-ilmastovallankumous/ elää ja saunoa iloisina kuuntelematta ja levittämättä huhuja globalistien ilmastokatastrofista.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Pekka Viherä
Antioksennus

Venäläinen puolueettomuutesi on ihailtavaa. Vapaa ja rehellinen ihminen ei tue raiskausarmeijaa ylläpitävää maata ja ihmisiä, kiero korruptoitunut k-pää voi ottaa ruplat vastaan niitä on teidän maa täynnä.

John Quiman

Suomettuneisuusromanttista unelmaa jaksavat jotkut vieläkin elää.

Ikään kuin Venäjän huomassa, Venäjälle kuuliaisena oleminen olisi onnen avain. Ei se ole kuin alistumista ja Venäjän määräyvallan alle asettumista. Se on mahdollisimman kaukana itsenäisyydestä.

Natolla ei ole hyökkääviä asenteita, puolustuksellisia toki. Ilmeisesti venäläismielisen mielessä Venäjän hyökkäykseen varautuminen, sen estäminen ja vaikeuttaminen on hyökkäävää asennetta.

Jos Nato-mailla olisi hyökkäävä ajatus, olisi Natomaissa puolustusvoimat viimeisen päälle hyvin hoidettu, mutta niissä on pihistelty ja ne ovat kutistuneet. Ei hyökkäystä suunnitteleva niin toimi. Samaan aikaan Venäjä on kovalla kiireellä varustautunut parin vuosikymmenen ajan, joten jos etsin hyökkäävyyttä, etsi sieltä.

ville vallaton

Olet ilmeisesti unohtanut Syyrian pommitukset ja Naton yhteisoperaation Libyaan. Se ettei Natoon kuuluvien maiden armeijat ole huippukunnossa lukuun ottmatta Puolan ja Turkin armeijaa, niin se häpeä on EU:n ämmien johtamassa systeemissä. Tutustu Ursula von der Leyenin aikaan Saksan puolustusministerinä, tämä ämmä hyökkäsi jokaista perinteistä saksalaista preussilaista sotilaskuria kannattavaa upseeria ja aliupseeria kohtaan ja unohti kokonaan Bundeswehrin asejärjestelmien varaosahuollon säästökampanjoiden vuoksi!.Näiden ämmien johdossa on myös Suomi. joten tarkkuutta peliin!

Antioksennus

Oletko muuten joku edelläkävi homo suhteissa venäjällä kun vaikuttaa, että olet näillä keskustelupalstoilla juhan kanssa selkeästi jotain ennätyksen tavoittelijoita nuolennassa? Sut pitäisi kyllä suomessa viedä kujan juoksulle varmasti siihen suostuisitkin ihan preussin kunniaksi vaikken tuollaista kannatakkaan niin teikäläiset on poikkeus.. Niin venäläinen nato kanta tuo, että naton johdosta aseet ja puolustus heikkenee, eikös sun pitäisi silloin sitä kannattaa?

Ilkka Forsten

Siksihän tässä ollaankin menossa natoon eikä Ursula von der Leyenin hameen alle.

Ilkka Forsten

Historia tietää kertoa meille että jos saksa ei olisi hyökännyt neuvostoliittoon, olisi sikäläiset hyökänneet eurooppaan. Tuolloin se oli varsin todellista, eikä putinin luoma venäjä ole siitä mihinkään muuttunut.

ike

Täysin oikein.

ville vallaton

On hienoa huomata jälleen täysjärkisen kommentointia sillä täällä suurin osa kuuluu juuri siihen Hourulan väkeen, kuten tohtori Paunio niin erinomaisesti kuvaa tätää vihervassarien ryhmää!

Antioksennus

Niin kyllä ryssä ryssän tuntee…

ville vallaton

Väitätko Pauniota ryssäksi vai oletko itse ryssä?

ike

No Natosta vähän toista mieltä mutta tuo suurin yhteiskunnan suurin syöpä, ilmastotavoitteet meni niin kohdalleen että peukutin.

John Quiman

Joidenkin kommenteissa voi olla yksittäinen asia, joka on järjellinen, mutta sitten loput jotain sellaista ajatuskohinaa, että ei ole kuin sekavaa mölinää tai mahdollisesti venäjämielistä haikailua.

Kata

Se minuakin hämmentää.Joskus on niin tunne että ollaan samalla puolen asioista mutta joku ihme juttu sitten repiikin tarkoituksen.Olen tosiaan välillä niin ihmeissäni että onko nimimerkkejä samalla nimellä useampia…
Hyvä että kirjoitit,tämä on ollut erikoista…

Bling Bling

Suomen näkökulmasta kokousta voisi luonnehtia Suomen itsenäisyyden julistuksen kakkosversioksi. Ykkönen – joka oli hyvä niin kauan kuin kesti – päättyi Neuvostoliiton aggressiiviseen etupiiripolitiikkaan, josta lähtien Suomi on toiminut idän talutusnuorassa. Nyt kakkosversion myötä tämä talutusnuora katkeaa ja saamme itsenäisyytemme takaisin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Bling Bling
Sami

NATO on terroristijärjestö. Toiko naton stay behind verkoston pommi-isku italian Bolognassa v. 1980 itsenäisyyttä tai vapautta iskun uhreille? Tapahtuma on osoitus siitä että terroristijärjestö on valmis murhaamaan omia kansalaisia oman agendansa edistämiseksi.

Kata

Ai jaa nekö ei ollukkaan nuo uusfaskistit jotka tuomittiin jo 1995?

Melkoista salaliittoa taas pukkaa voi hyvät hyssykät sentään. 😀

Sami

Ei ollut. Tarkista tietosi äläkä levitä j..talaista hasbaraa.

Kata

😀 Enhän mie mutta ko wiki tietää niin laita sinne kuule vaikka basharaa!Ko sie tiiät siis paremmin 😀 Tosikkohan sie oot.

Ilkka Forsten

Huumorintajuttomat ovat elämän ikuinen riesa. Ja nykyään tuota riesaa on aivan liikaa.

ike

Ei Wikiä pitäisi ottaa todella puolueettoman lähteen tietona, kuten ei edes historiankirjoitusta. Mielipiteillä mennään aika pitkään, jopa arvostettujen historiankirjoitusten kohadalla. Huomioikaa aina lähteet ja kuinka paljon niitä on ja niiden laatu. Historiankirjoitus menee edelle fantasiasta jo aika paljon. Siis on fantasiaa. No oli ehkä vähän provosoidusti sanottu.

Kata

Toki näin mutta muistan että tuotaKIN Bolognan järkkyä tapausta yritettiin ”ääääääärioikeiston” syyksi mutta nämä uusvaskistit kuitenkin tuomittiin…ja totta,wiki on aika metka kun nykysuhmureiden edesottamuksia seuraa niin välillä ei voi kuin nauraa.
Pahikset ovat nykyajan hyviksiä ja päinvastoin.

ville vallaton

Eivät todella olleet uusfasisteja vaan Bolognan pommilla haluttiin saada niin näyttämään ja onnistuttiin vähäksi aikaa! Punaiset prikaatit saivat aivan rauhassa tehdä terroritekoja samaan aikaan sillä he olivat myös CIA:lle hyödyllisiä idiootteja! Aldo Moron kaappaus ja murha sopi hyvin Andreottille ja se olsi hyvin voitu estää, joten kyllä Italiassa osataan. Mussolini sentään sai Pontiset suot kuivattua, laittoi Italian rautatiet toimimaan aikataulujen mukaisesti ja karkoitti Mafian Sisiliasta, minne sen toi suuresti ihailemasi amerikkalaiset sotilaat takaisin!

Kata

Voi Ville apua on saatavilla.
Benito nyt vain kääntyi ylösalaisin jossain vaiheessa joten se siitä!

Hitaasti ja vaivalloisesti, poliittisten ja oikeudellisten käänteiden jälkeen ja uhrien omaisjärjestön (Associazione tra i familiari delle vittime della strage alla stazione di Bologna del 2 agosto 1980) jutulle nostattaman huomion ansiosta, 23. marraskuuta 1995 saatiin lopullinen tuomio: uusfasistit Valerio ”Giusva” Fioravanti ja Francesca Mambro, jotka tuolloin olivat olleet vankilassa jo pitkälti toistakymmentä vuotta ja ovat aina vakuuttaneet syyttömyyttään, tuomittiin iskun toimeenpanosta elinkautiseen vankeuteen, kun taas P2:n entinen johtaja Licio Gelli, SISMI:n entinen agentti Francesco Pazienza ja salaisen palvelun viranomaiset Pietro Musumeci ja Giuseppe Belmonte tuomittiin tutkimusten harhaanjohtamisesta.[2] Fioravanti ja Mambro tuomittiin sittemmin erillisessä oikeudenkäynnissä yli kahden miljardin euron vahingonkorvauksiin.[3] Fioravanti pääsi ehdonalaiseen vapauteen vuonna 2004, hänen vaimonsa (vuodesta 1985) Mambro vuonna 2008.[4]

Voihan se olla toki joku muukin vaskitorven soittaja… 🙂

Ilkka Forsten

Ei muuten tuonut, Sisilian mafia oli olemassa kaiken aikaa. Et taida tietää miten juttu oikeasti meni. Kun liittoutuneet päättivät tehdä maihinnousun sisiliaan, he pähkäilivät kuinka tilanne tulisi hoitaa, ja tuloksena oli että USA:n hallitus otti yhteyttä amerikassa toimiviin, alunperin sisiliasta lähtöisin oleviin mafiasukuihin. He tekivät diilin, jossa luvattiin että mafia hoitaa omien kanaviensa kautta sisiliassa oleville mafiosoille viestin, jossa kehotetaan kaikin keinoin tuhoamaan saksalaisten huoltoreittejä, ja sabotoimaan muutenkin ” fritsien ” elämää. Vastapainoksi luvattiin että kaikki operaatioon osallistuneet USA:n mafiosot armahdetaan kun sota päättyy. Mafia teki työtä käskettyä, ja teki sen ansiokkaasti, mutta kun tuli vaihe jolloin sota sitten loppui, kiitti amerikan hallitus yhteistyöstä mafiosoja ja laittoi kaikki vankilaan, sillä näin oli saatu selville ketä ryhmään kuului. Amerikka ei siis tuonut mafiaa tullessaan, vaan käytti heitä hyväkseen ja lopulta pudotti tyhjän pantiksi jääneet gangsterit tiilenpäitä lukemaan.

ike

Tuota sanoisin historian tuntemukseksi. Joskus 70-luvulla ensimmäisen kerran Italiassa käyneenä sattui yksi Oulun yliopiston proffa samalle leirintäalueelle ja kertoi että nyt on Italiassa sellainen pääministeri että mafia saa kyytiä. No kaikki tiedämme miten siinä kävi. Se on se vanha totuus, jos et voi voittaa, paras mitä voit tehdä on liittoutua.

ike

Kaikki suurvallat murhaavat ihmisiä. Tuohon voisi vielä lisätä nuo taloudellisesti suuret firmat. Ihmishenki on aika halpaa kamaa. Tosin sitä eivät kaikki tee niin tökerösti kuin tuo itänaapuri. On niin kivaa elää täällä onnelassa kun ei tarvitse ymmärtää mitään maailman menosta.

Känkkä

Minkä itsenäisyyden? Tämä maa ei ole olut itsenäinen sitten vuoden 1995 (kun Sale myi kavereineen koko maan) tai ehkä se itsenäisyys jäi jopa jonnekin 30-luvulle.
Suomi-neito on koko historiansa ajan ollut kuin pubiruusu, joka uuden miehen räkälän tiskillä nähdessään tarjoaa heti parastaan, ollenkaan oivaltamatta, että jos mies räkälästä löytyy, on hänkin voimassaan jo elämänsä ehtoossa.
Ja onhan niitä kumppaneita neidolla piisannut. Engelsmannia, saksalaista, venäläistä, amerikkalaista, eikä loppua näy. Aina etsii Suomi turvallista kumppania, mutta tulee vain hyväksikäytetyksi ja menettää kaiken.

ggGG

Jep. Turhaan antoivat henkensä edelliset suomalaiset miessukupolvet. Nämä ja näitä hiukan edeltäneet vaan nauroi ja kusi päälle. Never forget ja never again.

Jussiboy

Jos teidän toiveet toteutuisivat, niin noin voisi väittää. Venäjähän ei koskaan hyökännyt minnekään, he vain ovat menneet vapauttamaan lännen ikeestä ihmisiä ja saattaneet heidät venäläisen totalitarismin ikeeseen.

ike

Kun tuon luin en nyt oikein tiedä oliko tuo vain sarkasmia. Sarkasmi on vähän paha näillä palstoilla. Jää puuttumaan tuo tärkeä kehon kieli.

Ilkka Forsten

Missä luulisit olevasi ilman heitä ?

Ilkka Forsten

Mitä kaikkea mahdat tarkoittaa ? Saksalaisten avulla me olemme yhä olemassa. Venäläisten avulla olimme vain sätkynukke, samoin ruotsinvallan aikaan, ja nyt pääasemme NATO:n kautta osalliseksi KAIKKIEN natomaiden yhteisestä liitosta.

ike

No ei se noin yksinkertaista ole. Itsenäisyys meni kun liityttiin EU nimiseen organisaatioon. Itsenäisten suomalaisten puolesta on kiinnostava kumman kanssa syntyy konflikti ensin, EU:n vai agressiivisen Venäjän kanssa. Pienenä kansana meillä ei ole hyvää luvassa kummastakaan. Koitetaan nyt taiteilla tässä välissä. Onhan sitä jo jokunen vuosi tehty, ja niin onhan se aika väsyttävää. Ei tarvitsisi olla noita kalliita Meppejä jotka ilmoittavat että ajatus siitä että Suomen kansa ensin on jotenkin väärin. Sillä palkalla ja kokemuksella luulisi löytyvän parempiakin ihmisiä tuonne EU:n pippaloihin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ihmettelijä

Oletettavasti emme tule saamaan itsenäisyyttämme takaisin niin kauan, kuin elämme eu n määräysvallan alla. Näyttää paremminkin siltä, että 4s valtakunta tulossa, mikä Aatulta jäi aikanaan perustamatta?

John Quiman

Suvakit ovat tekemässä EU:sta diktatuurin, jota nimittävät heidän demokratiakseen. Se on demokratia, missä kaikilla on oikeus olla heidän kanssaan samaa mieltä ja jokaisella on sopivan sanan vapaus.

Tosin kotimaiset suvakit tekevät sitä samaa Suomesta, olipa sitten EU:n jäsen tai ei. He maksavat hintaa loistavista uraputkistaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
ville vallaton

Todella historiallinen kokous Suomelle ja Ruotsille, päästään vihdoin sotimaan ihka oikeaa sotaa, ei tarvitse enää leikkiä ”rauhaan pakottamista”. Suomea viedään kuin sokeaa pajukossa ja seuraavana tulee sitten apinarokko rokotuksineen. Suomen väkiluku on saatva laskuun jotta saadaan tänne riittävästi ”geelitukaisia” vihervassarien unelmavävyjä!

Antioksennus

Meinaatko hautakiveesi kaivertaa ”Ikuisesti venääjää puolustaen” vai onko jotain suurreellisempa ihan mielessöä, tuo loppu kommenttisi oli vain huomion siirtämistä oikeasta aatteestasi.

Ilkka Forsten

Siihen kiveen hakataan ” Här Viilare ”, eli viilaajasta on kyse. Jos siinä lukisi ” Här Sutare ” olisi kiven alla nokikolari.

Kata

😀

Piikkilampaat

Propagantaa pukkaa oikein tuutista.
Ensinnäkään tuohon ”paviaanirokkoon” ei ole tulossa mitään rokotuksia, eikä ikinä tule tuon osalta mitään pandemiaa.
Oletko miettinyt hakevasi ikinä hoitoa tuohon sairaanloiseen mielikuvitukseesi?

ville vallaton

Rokote on sopivasti patentoitu 2021, joten odota nyt hieman, niin syksyllä saat jo pyllistellä ja odotella piikkiä persuksiisi. Ilmeisesti et ole tutustunut Köpenhaminassa tehtyihin rokotuskokoeisiin 1958 jolloin koeapinoita testattiin poliorokotuksen kehittämiseksi isorokkorokotteilla ja apinat saivat apinarokoksi nimetyn sairauden. Hanki enemmän tietoa ja heitä vähemmän herjaa, niin voit joskus päätyä täysjärkisten joukkoon!

Ilkka Forsten

On ihan sinusta itsestäsi kiinni otatko jotain piikkiä vai et. Minulla ei ole yhtään koronapiikkiä, eikä tule, ja ei tule myöskään apirarokotteita.

ike

Jos ei ole koronaa tai apinarokkoa, on joku muu, Ainakin niin kauan kuin Bill Gatesilla on sananvaltaa WHO:ssa. Jos sama mies aiheuttaa epidemiat ja on kehittänyt rokotteet niin kutsun sitä hyväksi bisnekseksi.

ville vallaton

Ei ole minullakaan! En ota kipapäisiltä kasaareilta mitään sillä tiedän hyvin heidän toimensa tuhota valkoinen väestö!

Kata

Uskoisin että sinullakin on isorokkorokote…ei tarvitse apinamuusia enää ottaa.

John Quiman

Eikös tuon apinarokokoon ongelma ollut hyvin huono tarttuvuus. Herra Portit varmaan turhautuu ja pyytää jotain laboratoriota korjaanmaan tuon huonon tarttuvuuden ongelman, jotta päästäisiin suojelemaan ihmisiä rokokootteilla.

Kata

Niin sehän oli se gaysauna Epsanjassa…kuulemma suhahti apinat lentoon…mutta on varmaan muitakin ”teitä”…
Ihmisillä on hyvässä lykyssä 6 buusteria jo edellisestä otuksesta…mihin enää on vastustuskykyä kun omat immunoglobuliinit ei enää huomaakaan vaaraa?

Ilkka Forsten

Täytyy sanoa että sinulla on loistava kyky liittää yhteen kaikki mahdollinen, ja tuottaa mahdotonta tekstiä. Mihin sotaan sinä nyt kuvittelet suomen tai ruotsin joutuvan, kerro ? Ja miten ihmeessä apinarokko tai rokotukset liittyy siihen että vihaat natoa, olettaen että venäläiset eivät pakottaisi mihinkään jos vaan voisivat. Vihervasemmiston lässytys ihmisoikeuksista on son***aa, sen tietää jokainen, mutta yhtä hyvin tiedämme ettei liittyminen natoon vähennä suomen väkilukua. Älä yhdistä viherkuplaa ja natoa toisiinsa, sitä liittoa haluaa muutkin, siis ne joilla on kyky rationaaliseen ajatteluun jossa punnitaan hyödyt ja haitat. NATO ei uhkaa meitä, mutta natoon liittyminen näyttää tuottavan idän väelle tarpeen uhkailla.

ville vallaton

Tieto kasaarien suunnattomasta vallanhimosta antaa kyvyn nähdä eri asioiden vaikutuksen kokonaisuuteen, myös sinulla on näitä kykyjä, mutta ongelmasi on putkinäkö eli näet vain USA:n kun minä olen onnistunut pääsemään eroon nuoruuteni ajan ihailemastani Amerikasta. Kipapäisten saatua rotuerottelun vastaisten toimiensa avulla Johnsonin allekirjoittamaan heille erittäin suotuisan lain vuonna 1965 alkoi Amerikan alamäki! Joten kuki tulkoon uskollaan autuaaksi!

Kata

Tuo oli vissiin sitte ”kaiken teoria” Villeltä…?Miksi niin inhoat ”kipapäisiä”?
Oletko käynyt Amerikassa?Muutakin kuin Floridan lomalla?
Se mitä joskus ihannoitiin on jotain muuta kuin amerikkaisen tavallista elämää.Leffat oli kivoja mutta pelkkää holliwuutia.
Kokemusta 25 vuoden ajalta lukemattomia kertoja….pitempiä reissuja,useista osavaltioista.
340 miljoonaa ihmistä maailman kaikista ääristä,ei ole ihan yksinkertaista yleistää mitään!
Enkä edes väitä että olisin vieläkään mikään USA:n asiantuntija.Mutta siellä on kunnon ihmisiä ja ei niin kunnollisia ja kaikkea siltä väliltä kuten tässä pikku Suomessammekin.
Järjetöntä rikkautta ja järjetöntä köyhyyttä.Ja kaikkea siltä väliltä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
ville vallaton

Olen ollut jopa työsuhteessa aseteollisuuteen. Aloitin vuonna 1968 työmatkailun USA:han ja lopetin 2001! Olen omistanut ensimmäisen amerikklaisen autoni vuonna 1962 Buick Special m/55, sen jälkeen Lincoln Continental 1963 ja niin edelleen. En ole koskaan lomaillut Floridassa, mutta olen myös siellä käynyt mellakantorjunnan kurssin kaasuaseilla! Kunnon ihmiset joita olen tavannut ja tuntenut ovat olleet USA.n terveeseen keskiluokkaan kuuluvia, eivät kipapäisiä pankkiireja a`la Maddof!

John Quiman

Jos sinulla on jotain järjellistä sanottavaa, olisi eduksi järjestäytynyt tieto tavanomaisen sekamelskan sijaan.

Kata

Kyllä,keskiluokka on hienoa porukkaa mutta en minä voi millään moittia myöskään tapaamiani ”kipa”- ihmisiä.
Meitä on moneksi ihan joka sortissa.
Ai mutta pottunokat ei ole nyt muotia,ollaan kaiken p**** alku kuulemma!
Sannoopi Joe ja Kamala,Nänsi on vähän piilossa kun multirikas ukkeli ei ottanu uberia vaan ajo kännissä kolarin ja pidätettiin mutta äkkiä vappaaksi…
Ollaan samanarvoisia ihmisiä… 😀

ville vallaton

USA:n keskiluokan ovat tuhonneet ovat juuri nuo kipapäät. Black Rock, Goldman Sachs, edesmennyt Lehman Brothers, Pfizer/Bourla, puhumattakaan kaiken takana häärivä Rotschildien sukukunta. On ehkä parempi teidän kaikkien kannalta, että jätän Juha II, Nationalistin ja muutaman muun taistelemaan, en välitä jatkaa piikkilampaiden, antioksennuksen ja eräiden suorastaan lapsellisten kanssa suomalaisten arvojen puolustamista! Kaikesta huolimatta, totean kuten Ilkka ”luotan kahteen herraan, herroihin Smith ja Wesson! Virkistävää kamppailua kaikille!

John Quiman

Ehkä on hyväkin rauhoittua välillä. Noista tunnepurkausten täyttämistä kommenteista on hyvin vaikeaa saada selvää. Uhkuvat kyllä itsevarmuutta ja uskoa omaan tietämiseen. Sellainen ei ole koskaan ollut tae tietämisestä, kiihkeydestä ainoastaan.

John Quiman

Kunhan Turkki pitää showta aikansa, löytyy sopu ja Suomi & Ruotsi ovat jäseniä. Pohjoinen on puolustuksellisesti tärkeä Nato-maillekin, joten kyllä tuo tuosta järjestyy.

Ilkka Forsten

Venäjän kiusaksi niin tulee tapahtumaan. Nythän Putin on ohjeistanut Erdoganin pullikoimaan vastaan, vai olettaako joku ettei tässä ole kyse itäisestä vaikuttamisesta? Ilman sotaa ukrainassa, ei turkillakaan olisi mitään tarvetta yrittää jarrutella asiaa.