Kotimaa

Pääkaupunkiseudun tartuntatautilääkärit vaativat, että koronaan sairastunutta kohdellaan kuin mihin tahansa hengitystieinfektioon sairastunutta.

Pääkaupunkiseudun tartuntatautilääkärit vaativat, että jatkossa koronaan suhtauduttaisiin sairauspoissaoloissa kuin mihin tahansa muuhunkin hengitystieinfektioon. Esimerkiksi työterveyslääkäri voisi harkintansa mukaan määrätä koronaoireisille viiden päivän sairausloman koronan kaltaisten oireiden vuoksi, eikä koronatestiin tarvitsisi mennä.

Pääkaupunkiseudun kunnat ja useat muut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) kunnat vaativat, että jatkossa koronaan sairastumiseen suhtaudutaan kuin mihin tahansa muuhunkin hengitystieinfektioon.

– Eristykseen asettamisen sijaan koronavirustautiin sairastuneiden osalta tulisi siirtyä normaaleihin sairauspoissaolokäytäntöihin, kunnat vaativat tiedotteessaan.

Syynä on hyvän rokotuskattavuuden ja koronan omikronvariantin yhdistelmä: Esimerkiksi maanantaina Suomessa ilmoitettiin 23 325 koronatartunnasta viimeisen kolmen päivän aikana. Koronatesteihin on usean päivän jono. Hus-alueella jopa 50 prosentilla testatuista on todettu korona.

Suurin osa Hus-alueen kunnista julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa muun muassa pääkaupunkiseudun kunnat ilmoittivat maanantaina ottavansa käyttöön uudet koronaan liittyvät toimintatavat.

Niiden mukaan suurimmasta osasta karanteeneja luovutaan. Myös hallituksen koronastrategian mukainen laaja testaaminen lopetetaan kunnissa.

Tartunnanjäljitys keskitetään terveydenhuollon yksiköihin, hoivalaitoksiin ja riskiryhmien asumisyksiköihin.

Uuden linjauksen ottivat asteittain käyttöön Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Tuusula ja Vantaa.

– Lieväoireisten ei tule hakeutua laboratoriotestiin, jos ei kuulu koronaviruksen suhteen riskiryhmiin. Terveydenhuollon testauskapasiteetin tulee kohdentua lääketieteellisin perustein testiä tarvitseville sekä terveydenhuollon yksiköihin, hoivalaitoksiin ja riskiryhmien asumisyksiköihin. Muut voivat halutessaan tehdä pikatestin, kunnat tiedottivat maanantaina.

Ensimmäisenä ylilääkärien aloitteesta kertoi Iltalehti.

31 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
neulatyyny

”WHO: Jatkuvissa tehosterokotuksissa ei järkeäMaailman terveysjärjestön mukaan tarvitaan rokote, joka ehkäisee tartuntoja.”
Olisko rokotekehittelyssä käynyt niin, että lääkejätit huijasivat EU:ta panostamaan ja luottamaan p a t e n t o i t a v i i n (mRNA) rokotteisiin sensijaan että olisi panostettu ”perinteisiin” mahdollisimman h y v i i n rokotteisiin ja erityisesti Suomessa siihen nenäsumuterokotteeseen ?

Kata

https://www.instagram.com/p/CYnBlHMsyYq/?utm_source=ig_web_copy_link

Niin ja dataa siis vasta 75v päästä…kun kaikki jabitetut on jo jäykkinä six feet under.Kyllä herää kysymys tokko lainkaan ja jos niin missä määrin???

Lieväasteinen

Tuo perinteinen ja mahdollisimman hyvä rokote on itänaapurin Sputnik, joka on kielletty ja jota ei tunnusteta Lännessä (ei pääse matkustamaan Länteen, jos on Sputnik-rokotus) syynä politiikka ja protektionismi, siis länsimaisten lääkejättien likainen peli ja epärehellinen kilpailu. Monissa kehitysmaissa tuo Sputnik on todettu toimivaksi hyvin ja rokote kuuluu valikoimaan esim. Pfizerin rinnalla.

juha II

Mistä tämä kertoo?

Kaikkea pitää epäillä. Varsinkin kun joku hulluinhuoneela puhuu järkeä!!!

Ilkka Forsten

Niin olisi heti pitänyt tehdä. Mutta oli mehukkaampaa saada kansa hysteeriseksi ja pakottaa koekaniiniksi rokotefirmoille Kun ollaan saatu myrkytettyä kansakunnat, voidaan aloittaa julistus että nuha tässä onkin vaan taustana, älkää nyt hermostuko, ja että olemme tieten tahtoen tilastoineet koko ajan väärin näitä asioita, sillä tarkoitus ei ole ollut auttaa teitä vaan lääkefirmoja saavuttamaan maailmanluokan voitot.

Kohta sanotaan että haittavaikutuksiakin ilmenee, kunhan nyt saamme ” uuden” tilastoinnin sujumaan, mutta se vaatii neljättä rokotekertaa joka on täysin vaaraton. Tämän lisäksi on hyvä miettiä uuden nenäsumutteen käyttöä, sillä koskaan ei voi olla liian varma siitä ettei ole oireeton taudinkantaja.

Muistatteko kun tämän vouhotuksen alkumetreillä THL julisti ettei korona tartu lapsiin. Sitten se yht – äkkiä tarttuikin, ja nyt taas se ei tartu, koska on tärkeämpää että puikulapäät saa kulkea riennoissaan. Jos eivät saisi, niin siitä voisi koitua vakavia haittoja sillä puukotukset tuntuvat lisääntyvän kun ei ole mitään tekemistä, etenkään puikulapäillä jotka ei muutenkaan tee mitään. Roadmanien elämäntapaa ei voi rajoittaa, se on jakamaton ihmisoikeus, mutta kantaväestön elämää saa rajoittaa tai potkia ihmisiä pois työpaikoista, ellei nämä ole kuuliaisia lampaita ja tottele annettuja ohjeita miten myrkyttää itsensä.

Ville Koskinen

Terveydenhuollon erityistoimethan, joista nyt siis on luovuttu, ovat perustuneet siihen, että covid on listattu/määritelty yleisvaarallisena tautina. Kaikki varmaan ymmärtää sen, että jos meillä riehuu yleisvaarallinen tauti, niin terveydenhuolto on juurikin se osa alue jossa ko. tilanne näkyy ensisijaisesti erityistoimina. Toissijaisesti erityistoimet ko. tilanteessa laajennetaan muualle yhteiskuntaan (esim. kansalaisiin ja joihinkin yrityksiin kuten esim. ravintoloihin) Toissijaisiin erityistoimiin ryhdytään ensisijaisten erityistoimien tukemiseksi/varmistamiseksi. Eikö niin?
No nyt meillä on sellainen jännä tilanne, että ensisijainen toimija (terveydenhuolto) on siirtynyt ”ei yleisvaarallista tautia”-tilaan. Valtio kuitenkin listaa edelleen, että ollaan muka ”yleisvaarallinen tauti”-tilassa, jonka pohjalta kansalta ja yrityksiltä (etenkin pienyrityksiltä) vaaditaan erityistoimia. Erityistoimia, joista maksetaan suurta hintaa mm. ihmisoikeuksien kaventumisina ja taloudellisen toimeentulon vaarantumisina/romuttumisina. (Kaikki varmaan on tietoisia, että isot ostavat nyt pieniä ahdinkoon joutuneita yrityksiä pilkkahintaan) (Varallisuuden uusjako?)
Ja joku kehtaa vielä väittää, että korona toimissa on kysymys terveydestä.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ville Koskinen
Ilkka Forsten

Kirjoitin samansuuntaisen arvion taannoin. Sanoin tuolloin että tässä toistetaan yhdeksänkymmenluvun lama. Viedään pienet yritykset konkurssiin että isommat voivat omia pelipöydän. Tämä EI OLE mikään muu kuin omaisuuden uusjako mallia 2022 kun edellinen oli 1992.

Tuumailija

Nyt ei vain voida yrityslainoja muuttaa ”korottomiksi” valuuttalainoiksi ja sitä kautta kaataa firmoja. Punainen restel on alkanut ostelemaan pilkkahintaan nurin meneviä ravintoloita ja globaali kuntosaliketju punttisaleja.
Kohta saa hakemalla hakea perinteistä kotimaista kivijalkayrittäjää, kaikki ulkoistetaan tavalla tahi toisella ja hallituksella ei ole muuta välinettä kuin tukiaiset velkarahalla ”auttamaan” yrittäjiä.

Julius

Eli siis käytännössä jatkossa mahdolliseen epäiltävään hengitystieinfektion kaltaiseen sairastumiseen suhtaudutaan kuin mihin tahansa koronavarianttiin ja annetaan lennosta viisi päivää sairaslomaa. Näin saadaan se mitä yritetäänkin ja suomi pysähtyy työntekijöiden puutteesta.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Julius
Lieväasteinen

Oikein!

Kata

https://injektiopiikki.com/2022/01/09/viisi-tahtea-vahva-katselusuositus/

Tämä on pitkä juttu mutta suomennettu..kannattaa ehdottomasti katsoa..ja sitten ymmärtää mistä onkaan ollut kysymys.
Hyvä että järki alkaa voittaa!

vesku

Kyllä on tuutit tänään toitottaneet,,, VEHKOON ja LOKAN Mielipiteiden vaihdosta,,,,aivan jatkuvaa hokemista koko päivän,,,,

ike

Kiitos meidän ”oikeuslaitoksen”.

Tuumailija

Puopolon haastattelussa Lokka antoi hyvän vastineen.

Kata

Varmaankin vehkoisen kiroiluiltamat tulossa.Onnesta mykkänä hän kiroilee sitten…
Voi mitä %%¤#”=?`¤% oikeutta!Kunhan on oikeaa nimittelyä niin voi antaa palaa!No jospa karma hoitaa tuonkin tympeän olion….

Kake

Koronapotilaalla, olkoonpa rokottettu tai ei, pitää olla vähintään ihmisoikeudet, niitähän kansanväliset järjestöt kovasti vaatii saatanallisille raaoille ISIS:n kannattajillekkin.

Joke

Onko sitä nyt edes selvitetty, onko tämä normaali influenssa vai laboratoriosta irtipäässyt/päästetty biologinen ase? Siitä päätellen miten erilalilla suhtaudutaan koronaan kuin influenssaan se on jälkimmäinen.

Ilkka Forsten

Jäljet johti heti alkuun kinuskien labraan Wuhanissa, mutta tuli tarve korjata koordinaatteja sen verran että wuhan pysyi kartalla ja labra vaihtui elintarviketoriksi. Sieltä, ( Ilmastohätätilan takia ) kaupunkiin eksyneet lepakot syötiin puoliraakana, ja sitten alkoi maailmanlaajuinen kaaos.

En sanonut vitsinä tuota ilmastohätätilaa, sillä vihreät, kuinkas muuten, ilmensivät omassa ja aina luotettavassa tiedotuksessaan että tässä nyt nähdään mihin vakava ilmastonmuutos johtaa. Villieläimet pakenevat ihmisten asuinalueille jossa ne syödään.. Mikä ne pakotti karkumatkalle on yhä epäselvää, kuten sekin miksi niitä olisi pitänyt aloittaa syömään vuonna 2019, kun sitä on kiinassa tehty läpi vuosisatojen.

hgf

EK:an tätä vaati ja ketkä sitten siellä hussin johdossa tätä vaatimusta toteli, tottelihan pääministerikin kun piti tukipaketti hyväksyä

ike

Pääministeri ottaakin ohjeensa ja käskynsä muualta kuin suomesta. Esim. narsistit ovat hyviä manipuloimaan ja taitaa olla aika yleistä poliitikkojen kohdalla. En tietenkään väitä että meidän Sanna kuuluisi tuohon ryhmään. Taitaa kuitenkin olla enemmän nuoren poliitikkopolven vitsaus.

Ilkka Forsten

Marin on ” huussin ” johdossa, ei siitä pääse yli eikä ympäri.

Nationalisti

Noinhan se olisi pitänyt suhtautua melkeinpä alusta asti, kun kävi selväksi, että ei tässä mistään ihmisten ”terveysturvallisuudesta” ole kyse.
Potilaitakin on sairaalassa ”koronapotilaina”, vaikka tosiasiallinen syy sairaalassaoloon ei ole korona.

Kohta koronapsykoosissa elävät varmaan syyttävät näitä ylilääkäreitä denialisteiksi, kun tätä verrataan normiflunssaan.

Ilkka Forsten

Koronakuolemaksi nimitetään sitäkin jos rokotettu kuolee lähes heti piikin saatuaan, sillä ohjeistuksen mukaan pikityksestä pitää kulua tietty aika jotta asia voidaan käsitellä muuna kuolinsyynä.

mummeli

Järki voittaa? … pitkään tässä on odotellut kun.

Tuskainen parahdus

En usko, että voittaa.. Samassa artikkelissa korostetaan edelleen ottamaan rokotteet joiden tuoma apu on vähintäänkin kyseenalainen.
Hoitokeinoja ei käytetä länsimaissa koronaan kuten esim Japanissa. Miksi valtamedia ei kirjoita yhtään mitään japanista ja heidän korona tilanteesta??
Ainut hoitokeino Suomessa on hae piikki, pysy kotona ja toivo parasta..

Samaan aikaan yksi orpo perkele vaatii toisaalla koronapassin muuttamista rokotepassiksi, jolloin syrjinnästä saadaan entistä tehokkaampaa. Kyseessä on vain syrjintä ja halu alistaa ihmiset, koska piikeistä saatava ”hyöty” koronan suhteen kutistuu kokoajan pienemmäksi ja pienemmäksi.

Tietääkseni 17.1 alkaen ei piikittömillä ihmisillä ole enää asiaa edes ravintoloihin syömään suomessa ilman koronapassia. Tämän muistelen lukeneena jostain, mutta lähdettä en nyt ehdi etsimään… Saatan olla siis väärässä tuon ravintola asian kanssa.
Kuulostaa hullulta tuokin ravintola asia, mutta maailma nyt on helvetin mielisairas paikka..

Cletus McMeatus

Olisko noin? Toinen vaihtoehto on se, että tällä saadaan kätevästi deflektoitua epäilyt siitä että koronapiikit olisivat – ei pelkästään hyödyttömiä, vaan jopa haitallisia. Kolataan vaan paskat maton alle piiloon nyt kun piikityskattavuus on saavuttanut osapuilleen lakipisteensä.

Laaki

Järki on voittanut vasta sitten kun yhteiskunnan alas-ajoon, ihmisoikeusrikoksiin ja tukipakettehin syyllistyneet poliitikot, virkamiehet ja agendaa myötäilevien tiedotusvälineiden toimittelijat ovat tuomittuina valtiopetoksista ja muihin em. syyllisiksi.

Totuus esille

Juristi ja kansalaisaktivisti Jaana Kavonius:
”Rikosilmoitus korona-asioissa vireille 27.12.2021″https://www.oikeusturvakeskus.net/rikosilmoitus-korona-asioissa-vireille-27-12-2021/
Katsokaa myös ”Lue todisteet em. rikosilmoitukseen”-linkin takaa läytyvät faktat ja sieltä erityisesti kohdat ”Saksalainen tiedemies murhattiin” ja ”Koronarokote kansanmurha – Kalevi Korento 16.8.2021”.

Totuus esille

Riippumattomilla asiantuntijoilla on erilainen näkemys koronapandemiasta kuin lääketeollisuuden lahjomilla,

https://mkrsuomi.fi/riippumattomilla-asiantuntijoilla-on-erilainen-nakemys-koronapandemiasta-kuin-laaketeollisuuden-lahjomilla/

Totuus esille

Pfizerin rokotteesta löydetty mikroteknologiaa – La Quinta Columna: https://rapsodia.fi/pfizerin-rokotteesta-loydetty-mikroteknologiaa-la-quinta-columna/
Tuomitaan tämä kansanmurha
Espanjalaisen La Quinta Columna verkoston perustaja Ricardo Delgado Martín tuohtui aivan silmin nähden tällä videolla käsitellessään kuvia Pfizerin rokotteesta löytyneestä mikroteknologiasta keinotekoisine rakenteineen. Videolla nähdään useita kuvia neliön ja suorakaiteen muotoisista rakenteista, jotka näyttävät elektronisilta komponenteilta.
Kiitokset American Bigfootille tämän videon tekstityksestä.
Tässä on suoria lainauksia videolta:
“Perheenjäseniimme on laitettu tätä mikroteknologiaa. He ovat tulleet täysin petetyiksi. Ja tämänkö ei muka tulisi aiheuttaa myrskyä? Pyydän saman tien lääketieteellistä yhteisöä lopettamaan välittömästi tämän kansanmurhan. Emme voi antaa näille ihmisille enää sekuntiakaan aikaa rokottaa näillä injektioilla ja varsinkaan lapsiamme! Jakakaa tämä video kaikkialle. Jakakaa tätä videota sosiaalisessa mediassa. Menkää tekemään suoraan rikosilmoitus näiden kuvien kanssa.
Tämä ei ole rikos. Tämä on kaikkein pahin mahdollinen nöyryytys ja mielettömyys, mikä on koskaan kohdannut ihmiskuntaa. Joko te otatte vastaan professori Campran raportin, joka on todistanut tästä kaikesta ja paljosta muustakin tai sitten meidän on ryhdyttävä toisenlaisiin toimenpiteisiin. Kutsukaa minut todistamaan. Tämä on todellinen kansanmurha. Rikos ihmiskuntaa vastaan, jossa käytetään hyväksi ihmisten tietämättömyyttä, lukutaidottomuutta ja ymmärtämättömyyttä. Poistakaa välittömästi virastaan tämä huijari, joka kutsuu itseään pääministeriksi. Mennään ja tuomitaan kaikki tämä kansanmurha.””

Uusimmat uutiset