Eurooppa Politiikka

Pääministeri Orbán lupaa nopeaa ratifiointia Ruotsin Nato-jäsenyydelle

Viktor Orbán EPP Maltan kongressissa, 2017. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / European People's Party.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán kävi puhelinkeskustelun Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán kertoi sosiaalisen median X-tilillään puhuneensa puhelimessa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa ja vahvistaneensa, että Unkarin hallitus tukee Ruotsin Nato-jäsenyyttä.

”Korostin myös, että kehotamme edelleen Unkarin parlamenttia äänestämään Ruotsin liittymisen puolesta ja saattamaan ratifioinnin päätökseen mahdollisimman pian”, viestissä luki.

Remix News hiljattain uutisoi Unkarin pääministeri Viktor Orbánin kutsuneen ruotsalaisen virkaveljensä Ulf Kristerssonin vierailulle Unkariin ”neuvottelemaan” Ruotsin Nato-jäsenyydestä.

Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström vastasi kutsuun lähes välittömästi, kertoo ruotsalainen päivälehti Dagens Nyheter. Vaikka vielä ei ole selvää, aikooko Ruotsin pääministeri todella vierailla Unkarissa, Billström sanoi, ettei neuvotteluissa ole mitään järkeä. Hän perusteli tätä muun muassa sillä, että toisin kuin Turkki, Unkari ei ole vielä asettanut ehtoja Ruotsin Nato-pyynnön hyväksymiselle.

Samaan aikaan myös Unkarin presidentti Katalin Novák sanoi X:ssä, että ”Turkki on ratifioinut Ruotsin Nato-jäsenyyden. Nyt on meidän vuoromme”.

Lähde: Remix

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Orban sanoi aiemmin, että Unkari ei tule olemaan viimeinen ratifioija.

Kääpä

Unkari kulkee islamisti turkin lemmikkinä. Vai luuleeko joku että unkari olisi ollut myöntyväinen ruotsin natojäsennyyteen on islamimaan itsevaltia ei olisi sitä kannattanut, ei ikinä. Tavallaan tykkään Unkarista mutta menee miinuksille siinä miten tuo maa myötäilee venäjää ja on täysin rakastanut islamimaa turkkiin.

John Quiman

Myötäilee Venäjää, mutta en sanoisi samaa kuin sinä Turkki-suhteesta.

Kääpä

Olen kyllä tiukasti seurannut Unkaria ja turkkia, joten en lämpimikseni kirjoittele noiden ”rakastelu” kumppanuudesta. Näkihän tuon siinä miten heti kiiruusti unkari sanoi kyllä ruotsin natojäsennyydelle kun rakas turkkinsa sen teki noin vuorokausi ennemmin.