Kotimaa Politiikka

Perussuomalaiset vaativat dieselautojen käyttövoimaveron poistoa pikaisesti

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio vaati eduskunnassa dieselveron poistoa jo lokakuussa 2018 jättämässään kirjallisessa kysymyksessä.

– Käyttövoimavero on syrjivä dieselin nykyhinnoilla. Lisäksi uudempien moottoreiden pienempi kulutus vaikuttaa jo niin, ettei dieselautoilija käytännössä enää voi “päästä omilleen”, eli saavuttaa litrahinnalla sellaista hyötyä, joka kattaisi maksetun käyttövoimaveron, Tavio huomauttaa.

Muutkin perussuomalaisten kansanedustajat ovat olleet asiassa aktiivisia

Tavion mielestä asia tulee saattaa pikaisesti kuntoon, kun polttoaineiden hinnat ovat hävyttömän korkeat.

– Useat perussuomalaiset kansanedustajat ovat olleet asiassa aktiivisia. Etenkin kansanedustajat ja autoilualan ammattilaiset Sheikki Laakso ja Jouni Kotiaho ovat puhuneet asiasta aktiivisesti.

Käyttövoimavero poistamalla varmistetaan, että liikkumiskustannukset alenevat ja teollisuuden kilpailukyky kohennee tuntuvasti, kun logistiikkakustannukset alenevat, sanovat liikenne- ja viestintävaliokunnassa vaikuttavat Laakso ja Kotiaho.

Dieselin pumppuhintaan vaikuttaa luonnollisesti myös polttoainevero. Perussuomalaiset ovat vaatineet – ja vaativat yhä – veron alentamista. Hallitus vastaa ensi viikolla perussuomalaisten jättämään välikysymykseen energia- ja polttoainehinnoista. Välikysymyksessä ovat mukana myös kristillisdemokraatit sekä liike nyt.

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Hyvä idea

Tämä on todella hyvä idea ja samoin leikkaus kehitysapurahoihin sekä maahanmuuttoon.

ike

Olen aina ihmetellyt tuota vihervasemmiston vastausta että mistä ne puuttuvat budjetin rahat sitten otetaan. No tässä pari selvää ehdotusta. Maahanmuutto, emme ole koko maailman sosiaalitoimisto. Puoluetuki, jos on hyvä ajatus se kyllä kantaa ilman tekohengitystäkin. En koskaan ole ymmärtänyt sitä että hallitus asettaa muut asiat edelle niitä ihmisiä jotka sen ovat valinneet. On tietenkin ihmisiä (ja paljon) jotka kantavat huoilta vain omasta urastaan, suomalaisista viis. Eniten minua ihmetyttää että noita ihmisiä valitaan aina uudelleen luottamusvirkoihin. Kun me 50-luvulla syntyneet poistumme niin toivottavasti tuota tapahtuu vähemmän, kun kai olemme niin kaavoihin kangistinutta porukkaa että meille kai voi tehdä mitä vaan, kunhan äänestää demareita 😂.

Kata

😀 Uskon samoin!”Köyhän asialla” aina vaan ja uskotaan!