Kotimaa Rikos

Petoksella hankittu koiranpentu löytynyt hyvässä kunnossa

Kuva: Wikipedia. Kuvan kiinalainen bulldoggi ei liity uutiseen.

Kansalainen uutisoi 3.3.2022 petosrikoksista joilla on hankittu muun muassa koiranpentu. Ostajat ovat näyttäneet kuvaa pankkisiirrosta, joka on sittemmin peruttu. Tällaista kuittia näyttämällä on tehtailtu useita petoksia autokaupoissa ja samalla menetelmällä on huijareiden mukaan lähtenyt koiranpentu. Kiinalaisen bulldogin pentu on nyt löytynyt.

Petoksesta epäillyt väittivät 27.2.2022, että he aikoivat ostaa kaksi kiinalaisen bulldogin pentua. He näyttivät kuvaa pankkisiirrosta ja saivat toisen pennun mukaansa. Toinen pentu oli tarkoitus hakea ja maksaa seuraavana päivänä.

Myyjä huomasi, että hän ei ollut todellisuudessa saanut maksua koiranpennusta. Myöhemmin selvisi, että epäillyt kaupittelivat koiraa ainakin ruokakaupassa Nurmijärvellä.

Koira löydettiin maanantaina 21. maaliskuuta Helsingin ulkopuolelta. Poliisi sai kansalaiselta varman näköhavainnon koiranpennusta ja teki kotietsinnän vihjeen perusteella.

– Ihmiset välittivät meille tapauksesta kymmeniä vihjeitä. Yleisötiedot auttoivat merkittävästi tapauksen ratkaisemisessa. Kiitämme kaikkia avusta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä.

Koiranpentu oli löytöhetkellä hyvässä kunnossa. Viikkojen aikana se ehti käydä ulkomailla asti, ja jossakin vaiheessa epäiltiin, että se olisi karannut.

Epäillyt sopivat poliisin kanssa alun perin, että he hankkivat koiran takaisin ja palauttavat sen 13. maaliskuuta. Epäillyt eivät noudattaneet sovittua. Poliisi löysi koiran vasta viikon päästä omien tutkimustensa avulla.

Tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä petos, identiteettivarkaus, kaksi väärennystä ja kätkemisrikos.

Lähde: Poliisi

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

En näinä väkivallan, kärsimysten ja hulluuden aikoina jaksa lämmetä nelijalkaisille samaan aikaan kun ei edes ihmisistä pidetä huolta!

Kata

”Odottaa hyväksyntää”…eli kirjoitin kuten tässä jutussa oli…hohhoijaa ok selvä !

Tuumailija

Muista se sanan vastuu. ;P
On se kyllä kummallista kun joutuu varomaan sanoja, siis sanoja joita lausutaan ja kirjoitetaan, joita on käytetty kauemmin kuin on ollut tällainen stasi sensuuri.
Asioista ei saa enää nykyään niiden oikeilla nimillä mainita, vaan pitää kiertoilmaista, ns. uuskieli (tuntuu kummalisen tutulta…).

Kata

Just no kun siteerasin vain tään jutun yhtä lausetta samoin sanoin..ja tuossa alla on se minkä itse lisäsin.
Olisin poistanut mutta kun ei voi….

Kata

Ai jaa..silleenkö kävi voivoi sentään.Olivat niin uskottavia? 😀

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Katariina Pihl