Kotimaa Rikos

Pirkanmaalaismiestä epäillään 128 nuoreen kohdistuneista seksuaalirikoksesta – epäilty pysyy vangittuna

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Santeri Viinamäki.

Sisä-Suomen poliisi epäilee miestä useista törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, seksuaalipalvelujen ostamisista nuorelta, pakottamisista seksuaaliseen tekoon, seksuaaliseen tekoon pakottamisen yrityksistä sekä törkeästä huumausainerikoksesta.

 

Epäillyn epäillään syyllistyneen tällä hetkellä yhteensä 230 eri rikokseen, jotka ovat kohdistuneet 128 eri henkilöön.

Pirkanmaan käräjäoikeus jatkoi perjantaina 1. huhtikuuta 22-vuotiaan Pirkanmaalla asuvan miehen vangitsemista. Hänet vangittiin perjantaina yhteensä 84 eri asianomistajaan kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Hän on ollut vangittuna 30.9.2021 alkaen, jolloin hänet vangittiin 44 eri henkilöön kohdistuneista rikoksista.

Tekojen epäillään alkaneen vuonna 2016 ja ne ovat jatkuneet aina viime syksyyn saakka. Rikoksen uhreina on pääsääntöisesti ollut 10-17 -vuotiaita tyttöjä, mutta joukossa on joitakin nyt jo täysi-ikäisiä, joiden epäillään joutuneen rikoksen kohteeksi heidän ollessaan alle 18-vuotiaita.

Epäillyt teot ovat pääsääntöisesti verkkovälitteisiä seksuaalirikoksia

Epäilty on ensin tutustunut nuoriin eri viestisovelluksissa, pyrkien saamaan nuorista itsestä ottamia alastonkuvia tai kuvaamaan nuoria erilaisissa seksuaalissävytteisissä kuvissa tai videoissa sekä pyytänyt nuorta lähettämään em. materiaalia itselleen. Epäilty on myös lähettänyt itsestään nuorille seksuaalisävytteistä materiaalia.

Useisiin tekoihin on liittynyt myös uhkailua siitä, että epäilty levittää uhrin arkaluonteisia kuvia eteenpäin, ellei uhri lähetä itsestään arkaluonteista materiaalia. Lisäksi joissakin teoissa epäilty on tarjonnut rahaa, tupakkaa, alkoholia tai huumausainetta vastineeksi nuoren antamista seksuaalisista teoista.

Poliisin tiedossa on vain yksittäisiä uhreja, joiden arkaluonteista materiaalia on levitetty. Poliisi selvittää myös näiden levittämisen yksityiskohtia ja informoi niistä asianosaisia henkilöitä.

Joidenkin uhrien osalta on epäily siitä, että epäilty ja uhri ovat tavanneet ja heidän välillään on ollut fyysisiä seksuaalisia tekoja.

Poliisi jatkaa seksuaalirikosten tutkintaa

Rikosten esitutkinta on edelleen kesken ja poliisi pitää todennäköisenä, että rikoksen uhreja selviää vielä tutkinnassa lisää.

Poliisi on ollut jo yhteydessä tiedossa oleviin uhreihin ja heidän huoltajiinsa. Suuri osa heistä on jo kuultu esitutkintaan. Kun uusia uhreja tunnistetaan, poliisi tulee olemaan yhteydessä heihin ja heidän huoltajiinsa.

Poliisi on hankkinut uhreille rikosasiaa varten avustajan sekä ohjannut nuoria ja heidän läheisiään kriisituen piiriin.

Syytteen nostamisen määräaika on 30.9.2022

 

Poliisi

19 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Voimavara.

Lieväasteinen

Moniosaaja. Aika monia on osannut…

Hidasta toimintaa

Miten on mahdollista, ettei poliisi ole jo aikaisemmin napannut pedoa, kun saavutti tuollaiset uhriluvut?????

Tuumailija

Olisiko ollut yhteiskunnallisesti vaikuttavassa asemassa tai sitten ei vain ole välitetty, kolmas vaihtoehto on se raadollisin että henkilöön on kytky laajemmaltikin vaikutusvaltaisessa kentässä ja asia painettu siksi villaisella.

Mene ja tiedä, tämähän on sitä uutta normaalia johon ei kovin herkästi puututa. Partisaanissakin on kotalaisen paljon vihreiden ja demareiden edustajia, joilla on tämänkaltaista taustaa.
Ei ole pitkä aika kun tuli ilmi, että pedofiliasta tuomittu, vapaaksi päästyään, etsiytyi lasten ja nuorten palvelualalle ja sama homma jatkui välittömästi. Ongelma on että rekisterissä näkyy vain että on tuomittu, mutta sitä ei saa paljastaa mistä tuomio on tullut ja pääsääntöisesti asiakirjat ovat salaisia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Tuumailija
OoO

Viimeviikolla poliisi ratsasi ajonopeuksia ja tälläviikolla pakettiautoihin ja takaistuimiin. Sellaiseen aika kuluu… niistä saa rahaa

kasimir

Viisi vuotta annettiin sarjapedon rauhassa saalistaa ja 44 (lapsi)uhria, ennen kuin katsottiin että hei ehkä tämä äijä kannattaisi pitää lukkojen takana??

kasimir

Marinin hallituksen viesti on kristallinkirkas kaikille: Lasten koskemattomuudella ja turvallisuudella ei ole väliä. Signaali mamuille on sama: Ei 10v lapsen raiskaus ole niin kovin paha juttu. Ei edes 43 seksuaalirikoksen uhria antanut aihetta ottaa petoa pois keskuudestamme. Mikä lie syynä, että juuri 44:s uhri katkaisi kamelin selän ja poliisi päätti ottaa miehen talteen. Ei sanat enää riitä. V..tu tämä on sairas maa. Ja ”vastuullinen” media ei paljoa pukahda, saati että vaatisi poliitikkoja tilille.

kasimir

Marinin hallituksen viesti on kristallinkirkas kaikille: Lasten koskemattomuudella ja turvallisuudella ei ole väliä. Signaali mamuille on sama: Ei 10v lapsen raiskaus ole niin kovin paha juttu. Ei edes 43 seksuaalirikoksen uhria antanut aihetta ottaa petoa pois keskuudestamme. Mikä lie syynä, että juuri 44:s uhri katkaisi kamelin selän ja poliisi päätti ottaa miehen talteen. Ei sanat enää riitä. V*ttu tämä on sairas maa. Ja ”vastuullinen” media ei paljoa pukahda, saati että vaatisi poliitikkoja tilille.

kasimir

Tuli sellainenkin mieleen, että jos jossain taajamassa olisi äkäinen peto, kuten susi liikkeellä ja se olisi kenties purrutkin jotain (lasta) niin sutta kyllä jahdattaisi talkoo- ja viranomaisvoimin kunnes se saataisi lopulta ammuttua. Tai jos suomalainen olisi jahdannut lapsia, niin ei olisi varmasti annettu tulla noin paljon uhreja. Tämä uutisen ”pirkanmaalainen” ei nimittäin ole kuuna päivänä pirkanmaalainen. – Niin että miksei sama käytäntö päde näiden uuspirkanmaalaisten kanssa? Rasismileiman pelon takia annetaan lasten (todnäk kaikki suomalaisia) kärsiä?

Kata

Kuten Briteissäkin kävi.Rotherham ynnä muut kaupungit…10 vuotta vaiettiin ja tuhansia lapsia hyväksikäytettiin ja vaiettiin rasismin pelosta!
Miettikää mitä sekoa hommaa!!!Lapsemme ovat NE joita meidän PITÄÄ SUOJELLA!

Jakamattomat ihmisoikeudet

Kannattaa muistaa, että jotkut tekevät isoa tiliä. Esim Kepu. lasu sekä vokki bisnes. Siellä liikkuu isot rahat. Ja tuohon, että tuollainen hirviö on vapaana? Ihan normi meininki. Niitähän on tuolla kaduilla pilvin pimein. Vaikka muuta valehdellaan.

Ansku

Pirkanmaalaismies?

Kata

Sodoman ja Gomorran tiellä ollaan…onko se sitten sitä suvaisevaisuutta…mutta pallit hiiteen oli sitten kantis tai imgis!
Ja ei liity aiheeseen tai sitten liittyy…sattui eteen tällainen juttu…https://areena.yle.fi/1-50570363
Niin…..moraali….

Kata

Pakko vielä lisätä että tämä dokkari sai tipan silmiin…ja vain vuosi kaikesta miten lie vauvojen kohtalo nyt sodan aikana….ei hitto…karseaa.

Tuumailija

Niin, kantis tai ”kantis” taitaa olla kun pysyy vangittuna, ei vain toimi Balzarin ja muiden samankaltaisten kohdalla, vapaana tutkinnan ajan kun on rasistista riistää ”vapautta” näiltä. Mielenkiintoista, että vaikka Balzarin syytteet menivät nurin, julistettiin pöytäkirjat 20v. salassapitoon…

Ukrainahan on ollut aina ihmiskaupan mallimaa, kaikki myydään vauvasta vaariin kun vain hinnasta sovitaan, suurin artikkeli sitten aseiden. Täyttää oikeusvaltioperiaatteen, vahvalla ehdolla eu:n jäseneksi ja WEFin kouluttama valittuun kansaan kuuluva eliitti johtaja.

kasimir

Ei varmasti ole kantis, kun sai 5 vuotta saalistaa – aina viime syksyyn saakka – ja vasta 44 uhria kun oli (alkuun) tiedossa, niin otettiin vihdoin säilöön.

Tuumailija

Mites laajasalon ”eno”, kaveri huseerasi vaikka kuinka kauan 2000-luvun alusta ja poliisille oli tullut 80 yhteydenottoa, ei juuri polpoa kiinnostanut kun rekisteristä nousi esiin taikasana marokko.
Paljonko sitten todellisuudessa uhreja oli, moni varmaan häpeissään haluaa unohtaa asian, koska aikoinaan ei siihen reagoitu. Syyttäjillä on paha tapa kuitata asia vanhentuneena jo parin vuoden päästä jos muut viranomaiset eivät ole ”reagoineet”.

Syväitkää

Baltzar. Juu. Samaan kastiin kuin ex pressan ystävyys suhteet erääseen diktaattoriin. Ex pressan ystävyyssuhteet ovatkin nyt ihan aiheesta suurennuslasin alla. Ymmärrystä on löytynyt näille ” ystäville ” .

Tuumailija

Mooseshan kävi hämmentämässä syyttäjiä asian tiimoilta, eikä Tavjakaan, joka ruhtinaallisesti luku-ja kirjoitustaidottoman mannen palkitsi, jäänyt ilman julkista empatiapurkausta.