Kotimaa Maahanmuutto Rikos Uutiset

Pohjoishelsinkiläinen koulu teki rikosilmoituksen kiusaamisen kohteeksi joutuneen pojan isästä – suojeli ja puolusti omaa lastaan hyökkäyksiltä

Kuvituskuva. Kuva: Piqsels / CC0 / fkfqx.

Pohjoishelsinkiläisen alakoulun oppilas on ollut jo pitkään maahanmuuttajataustaisen kaveriporukan kiusaamisen ja vainoamisen kohteena.

Pojan vanhemmat ovat toistuvasti tehneet ilmoituksia koululle, muun muassa koulupäivän aikana pojan polkupyörää on sotkettu mudalla, ja poikaa on estetty pääsemästä koulusta kotiin, ja lisäksi kiusaajat ovat jahdanneet poikaa matkalla koulusta kotiin asti. Koulua on pyydetty puuttumaan kiusaamiseen sekä varmistamaan pojalle häiriötön koulunkäynti.

– Olen jo 2 viikkoa käynyt saattamassa pojan pois koululta koulupäivän päätyttyä. Samat oppilaat, jotka liittyvät kiusaajien kaveriporukkaan ovat jokaisen koulupäivän päätteeksi tarkkailemassa olenko paikalla koululla, pojan isä kertoo Kansalaiselle.

– Välitunneilla näytellään käsimerkkejä, kieltä ja ohi mentäessä yritetään lyödä. Tapauksissa on ominaista, että 3 henkilön ryhmä tai isompi porukka käyvät pojan kimppuun, isä kuvailee erilaisia kiusaamistilanteita.

Kiusaajat ovat maahanmuuttajataustaisia lapsia.

– Tänään koulumatkalla oli ”väijytys” meneillään. Kiusaajat olivat piilossa yhden mäennyppylän takana, normaalisti kuljetun koulureitin sivustalla. Nuorin kiusaaja porukasta lähti karkuun, kiersi viereisen taloyhtiön ja oli menossa takaisin koululle. Otin karkuun menijää kiinni repun hihnoista niskan takaa ja vein suoraan opettajien huoneeseen. Toimitin tämän lapsen poikani luokanvalvojalle ja kerroin, että ”kiusaajat olivat taas väijymässä koulumatkalla ja hoida sinä tämä tästä eteenpäin”, isä kertoo tapahtumien kulusta Kansalaiselle.

– Koulusta ulos tullessa oli n. 20 lasta provosoimassa minua. Estääkseni mahdollisen pahoinpitelyn käytin jokamiehen kiinniotto-oikeutta, että saisin katkaistua nämä jatkuvat koulumatka-väijytykset. Jostain näistä tapahtumista koulu on nyt lähtenyt tekemään rikosilmoituksella kiusaajista uhreja, isä kertoo.

Tapahtumasta on kuvattu videoita koulun pihalla ja ne on näytetty koulun apulaisrehtorille.

Pojan isän mukaan koululla oli jo tiedossa kyseinen kiusaajaporukka. Isä on koulun kanssa käymissään keskusteluissa painottanut, että koulun piirissä tapahtuneiden välikohtausten hoitaminen ei ole hänen tehtävänsä, vaan koulun hoidettavaksi kuuluva asia. Jo ennen tämän päiväisiä tapahtumia poika ei enää ole uskaltanut kulkea normaalia koulureittiään. Opettaja on koulusta lähtiessä pojan pyynnöstä saattanut 50 metriä koulun pihasta pojan isänsä viereen, kun hän ei uskaltanut yksin sitäkään matkaa kulkea.

Pojan vanhemmille oli koulusta myös tullut Wilma-viestinä valitus, kun poika ei suostunut tekemään koulutunnilla parityötä, koska parityöskentelyn toinen osapuoli olisi ollut juuri yksi näistä kiusaajista.

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman
Jukka Severinkangas

Pohjoishesalaisen koulun tapaus on taas yksi esimerkki täysin epäonnistuneesta pakoloispolitiikasta avoimine rajoineen. Kantasuomalainen oppilas on täysin alakynnessä, jos vastapuoli on maahanmuuttajia, apua ei heru helposti, kun pelätään rasistiksi leimaamista. Ei koululla ole kanttia ja rohkeutta olla kantiksen puolella. Tätä se on se per…seen nuoleskelu!

Vappu Simanen

      Mitä enemmän vanhemmat vastustavat lapseensa kohdistuvaa väkivaltaa, sitä haasteellisemmaksi tilanne käy opettajille ja lasta kiusaavalle jengille: väkivalta vain lisääntyy. Syyt ovat syvät ja periytyvät kymmenientuhansien vuosien takaa heimoyhteiskunnasta.

      Poliisiväkivallan käyttäminen rodullisin perustein on vain osoitus rotuväkivallan geneettisestä luonteesta ja väkivalta vain sitä enemmän lisääntyy mitä enemmän sitä yritetään rajoittaa väkivallan keinoin.

      Itse näkisin luonnollisena, ihmisen väkivaltaisen ja geneettisesti perityn perusluonteen mukaisena, ratkaisuna lasten jakamisen eri kouluihin heidän rodullisten ja geneettisten ominaisuuksien mukaan. Kolmas ja roduista riippumaton jakoperuste on lapsen älykkyys: vain älykäs lapsi voi ymmärtää rahanomaisen rinnakkaiselon hyödyt ja tarpeellisuuden ja soveltaa tätä tietoa omaan elämäänsä.

Marko Kristian

Ikävä kyllä ”kantis” lapset uhrataan monikulttuurin alttarille.
Mamukakaroille ei kuria pidetä koska sehän olisi rassismia.
Ja sama homma se on aikuisena, koko yhteiskunta on täynnä ymmärtäjiä rikollisille, uhreista ei niin väliä.

Peter Kreisler

Koulukiusaaminen tuntuu olevan yhteiskunnan ja viranomaisten hyväksymä rikoksen muoto, mistä ihmeestä tällainen suhtautuminen on tullut.

Marko Kristian

Itseä kiusasi aikanaan kaksi ikäisekseen järjettömän isoa vuoden pari vanhempaa poikaa.
Aina koulusta kotiin mennessä ne oli siellä metsätiellä vaanimassa ja hyökkäsi kimppuun.
Yhden kerran meni sitten totaalisesti hermot ja vedin toista turpaan ja toinen juoksi karkuun. Siihen loppui kiusaaminen ja alkoivat välttelemään mua, kadulla jos tulivat vastaan niin vaihtoivat suuntaa.
Sitten näin toisen niistä vuosien päästä baarissa, pyyteli siinä anteeksi ym, mutta valomerkin jälkeen olikin taas ikäänkuin ”koulumoodissa”, ja eihän siinä sitten auttanut kuin turpaan toistamiseen.
Tätä nykyä se kovis on sellanen 150 kilonen rollaattorin kanssa kulkeva plösö. Alle 50 vuotiaana.

Jani Johannes Tuhkanen (Johnny the Russian Sailor)

Mua kiusattiin koulussa, kunnes päätäni hakattiin roskiksen kulmaan, niin että nenän voi vielä nyt 38 vuotta myöhemmin kääntää sieraimet ylöspäin. Ratkaisu oli, että tajusin, että ne tappaa mut ja aloin käyttää itse äärimmäistä väkivaltaa. Se auttoi. Kun potkin kiveksen rikki, kiusaus loppui. Koulu ei halunnut puuttua. On surullista, että koko ilmiö, koulukiusaus, ignoorataan. Ei ole kiusaamisen uhrin velvollisuus tehdä kiusaamisesta loppu kerralla.

Peter Kreisler

Niinpä, jokaiselle on puhuttava hänen omaa kieltään muuten sanoma ei mene perille. Niille joiden ymmärrys on väkivallan tasolla menee perille väkivalta, näin se valitettavasti on.

Uusimmat uutiset