Kotimaa Rikos

Poliiseja vastaan nostettu syytteet heidän menettelystään Elokapinan mielenosoituksen yhteydessä

Kuvituskuva.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe on nostanut syytteet seitsemää poliisia vastaan asiassa, jossa on kysymys poliisin toiminnasta Elokapinan 3.10.2020 Helsingissä järjestämän mielenosoituksen yhteydessä.

Syytteet koskevat mielenosoituksen siirtämisen ja voimakeinojen käyttämisen yhteydessä tehdyiksi epäiltyjä virkavelvollisuuden rikkomisia ja pahoinpitelyjä.

Syytteet käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa (käräjäoikeuden asianumero R 22/4140). Haastehakemus ja esitutkinta-aineisto tulevat julkisiksi, kun syytteet käsitellään tuomioistuimessa. Käsittelyajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Lisätietoja: apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe, puh. 029 56 20 823

 

Syyttäjälaitos

18 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Earl Stone

Siellä elokapisissa riekkuu jussuf halal-ahon ym jälkikasvua eikä heitä saa ojentaa, etteivät saa traumoja.

Ali

Poliisit pidätetään ja rikollisille isot korvaukset,,,, kansainvälisten sopimusten mukaan!
Jos ampulansi tai paloautot ei pääse apua tarvitseva luokse, ja joku ihminen kuolee,,,,kenen syy?

Jukka

Meillä taitaa olla sama suunta kuin Ruotsilla!

ike

Eikös sen jo Antti Rinne avoimesti sanonut.

ike

Ongelma on se että meitä johtavat ”supliikkimiehet” eivät ne jotka asioista jotakin ymmärtävät.

jep

Ainoa ihmetyksen aihe tässä on, että miksi kesti näin kauan. Ehkä haluttiin pitää poliiseja löysässä hirressä pitkään. Kunniakirjat ja stipendit näille sheriffeille olisi tullut jakaa.

Ilkka Forsten

Tuosta on enää lyhyt matka siihen kun fentanyylikoijarista tulee kansallis-sankari, eikä oikeudesta ole tietoakaan. Ei se Floyd kuollut mihinkään poliisin väkivaltaan, mutta YHÄ sitä jaksetaan ylläpitää näyttönä valkoisen ylivallan olemassaolosta. Tämä maailma on menossa viemäriin tosi vauhdilla, mutta toisaalta, jos asiat alkaa olemaan päin honkia niin ei se mitään, sitten otetaan omankäden oikeus käyttöön ja alkaa hottentottien geelipäiden ja keloapinoiden marinat loppumaan. Jos virkavalta ei saa tehdä mitään, minä saan. Se sattuu olemaan tämän maan lakiin kirjattu oikeus, siis oikeus puolustaa itseään. Vihervasemmisto väittää ettei niin ole, mutta ne valehtelee kaikesta muustakin, joten siitä vaan.

ike

Muistakaa että Sanna osallistuu Bilderberg-ryhmän tapaamiseen matkallaan. Sieltä tulee ne viimeiset ohjeet, demokratiasta viis. Luvassa on kylmää kyytiä. Ei meillä ole ollut pitkään aikaan poliitikkoja jotka ajaisivat suomen etua, mutta olenhan jo vanha jarru, mielipiteet sen mukaisia.

Ilkka Forsten

Ennen sanottiin että maailma kerma kokoontui yhteen, nyt siellä on pohjasakka.

ike

Kunnes se lopetetaan. Suomalaisten pitkämielisyyteen tottuneena siihen menee kauan, ja tulee kalliiksi.

Natoon

Paatero sanoi jo vuosia sitten, että poliisi ei pysty enää takaamaan perustuslaissa luvattua turvaa kansalaiselle, Aktiiviset kansalaiset ovat perustaneet joillekin paikkakunnille aluevartioita, mutta vapaa-ehtoisia ei ole helppo saada valvomaan öitä. Lain kanssa saa olla tarkkana, että ei rikollisen kanssa painiessa saa itse syytettä. Todistamisen antamine venyy yleensä kuukausien päähän ja kuka silloin enää muistaa miten pitkä ja minkälainen takki päällä roisto pakeni aluevartiota. Itsensä puolustaminen ja hätävarjelun liioittelu ovat oikeudessa hyvin venyviä käsitteitä. Kun tilanne on päällä sinulla ja poliisillakaan ei ole montaa sekuntia aikaa miettiä mitä tekee, mutta tutkinnalla ja oikeudella on aikaa vatkata asiaa kuukausia ja vuosia miten olisi pitänyt menetellä. Ei voi välttyä ajatukselta, että Suomen laki on rikollisen puolella. Syrjäseudulla tilanne on vielä pahempi. Poliisin tulo saattaa kestää tunteja ja heille jää tehtäväksi ainoastaan tapahtuneen kirjaaminen.
Suomen ja jenkkien poliisin eroa kuvaa hyvin jo pelkät nimikkeet, kun täällä konnat ovat asiakkaita ja jenkeissä epäiltyjä.

ike

Kyllä täsäsä nyt täytyy alkaa kai kerätä jonkinlaista arsenaalia kun hallitus perustuslain vastaisesti jo suunnittelee yksityisasuntojen varaamista turvapaikanhakijoille. Meillä kyllä on ollut yksityisomaisuuden suoja, jos sitä ei ole ei ole mitään muutakaan suojaa. En nyt tiedä kuinka paljon noiden ministereiden turvallisuuspalvelut maksavat mutta veikkaan että luvassa on suuri korotus. Ei se tule paljoa auttamaan kun tilanne kiristyy.

Kata

Nonii hiljennetään poliisi kuten jenkeissäkin!Näin se iso resetti menee!Kohta varmaan saa-ainakin jotkut porukat-harrastaa looting touhua kaikessa rauhassa keskellä päivääkin kuten Joen oppi on.
Maailma rypee syvällä.

ike

Muistakaa aina että jos yhteiskuntarauhaa ei pidä yllä poliisi, edes jonkinlaisella puolueettomuudella, jopa väkivallalla, niin tulee muita ryhmiä jotka sen tekevät. Mitenkähän tuo sisällissodan ajatus aina tulee mieleen. On viimeinen vaihtoehto mutta niihin joskus ajaudutaan. Toivottavasti suomalaiset kuitenkin ovat niin kylmäpäistä porukkaa että ei helposti, vaikka vihervasemmisto parhaansa tekee.Heidän ideologiaansa kuitenkin kuuluu ideologian ajaminen, vaikka väkivallalla.

Natoon

Höpö höpö. Suomen poliisi voi vain uneksia jenkkipoliisien oikeuksista väkivallan hallintaan. Jenkeissä on paljon merkitystä sillä onko poliisi ja epäilty vastakkaista etnistä alkuperää. Bidenhan on korostanut, että kukaan ei voi asettua lain yläpuolelle.

Kata

😀 Paitsi Joe,Nänni ja Gamala porukoineen ovat lain ylöpuolella ja tummemmat kauppojen tyhjentäjät kun henkilökunta ei uskalla tehdä mitään peläten syytettä rätsismistä.
Waukeshan SUV kuskikin vain pakeni ”vaarallista tilannetta”…koska oikea ”määritelmä” ihmisestä.Jne jne jne…sick.
https://www.foxnews.com/media/california-retailers-smash-grab-robberies-looting

Gavinin valtakunta on ihqu.Ja jatkuu….

Hh1488

Eipä tän jälkeen poliisit enään uskalla käyttää missään tilanteessa voimaa, ollaan ruotsin tiellä ja pahasti. Ite ainaki saanu kaasut monee kertaa ja välillä vähän painot tukin, eikä siinä mitään. Mutta tietenkin hyvä mitä pahempaan sekasortoon suomi vajoo, mikään ei muutu haluamaani suuntaan ellei eka kaikki mene päin p..settä riittävästi

Tuumailija

Eihän tuossa hipeltämisessä ollut kyse mistään voimankäytöstä, nätisti kantoivat hassispäissään olleita makaryyneja linja-autoon, muuten vain pönöttivät paikallaan sisäministerin käskystä.

Joku on saanut pienen mustelman käsivarteen jostain (ehkä diabeetikko?) joskus lähiaikana ja nyt syyttää poliisia brutaalisuudesta, tai ukko muksinut kukkapäissään seurustelukumppaniaan kun kepardi päässyt loppumaan jääkaapista.

Jos olisi voimakeinoja käytetty, olisi jälki ollut aivan toisenlaista vrt. kansallismielisten marssin estäminen/pysäyttäminen.