Kotimaa Rikos

Poliisi epäilee Helsingin Taidehallin entistä johtajaa törkeistä talousrikoksista

Kuva: Wikimedia Commons, Helsingin Taidehalli

Helsingin poliisi tutkii tapausta, jossa asianomistajana on Helsingin Taidehallin säätiö. Rikosnimikkeinä tapauksessa on alustavasti törkeä maksuvälinepetos, törkeä kavallus ja luottamusaseman väärinkäyttö. Poliisi epäilee, että Taidehallisäätiössä työskennellyt henkilö on muun muassa väärinkäyttänyt säätiön luottokorttia.

Epäillyt rikokset ajoittuvat vuosille 2014-2021. Epäiltyjen väärinkäytösten arvo on Taidehallin säätiön mukaan yli 100 000 euroa.

Väärinkäytökset alkoivat paljastua vuoden 2020 tilinpäätöksen käsittelyn aikana, jolloin säätiön hallitus oli pyytänyt tilintarkastajaa kiinnittämään huomiota silloisen johtajan luottokortin käyttöön, jossa paljastui epäselvyyksiä.

– Tämän jälkeen oli selvää, että hänellä ei ollut edellytyksiä jatkaa tehtävässään, vaan hän irtisanoutui, sanoo Helsingin Taidehallin säätiön hallituksen puheenjohtaja Kai Huotari STT:lle.

Entinen johtaja Jan Förster on työskennellyt Taidehallissa vuosina 2013-2021. Nykyisin Förster toimii Amos Rexissä näyttelypäällikkönä.

Lähde: poliisi, STT

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
murre riepunen

Seuraavan kerran henkilö Jan Förster esiintyy eduskuntavaalien ehdokkaana, siinäpä touhukas henkilö eduskuntaan, valituksi tultua, on kaltaistensa joukossa.

juha II

Milloinka taiteilijat ovat olleet selvillä raha-asioistaan???

Kata

Kauan sai saa huseerata tämäkin taiteentuntija.Miten kukaan ei huomannut aiemmin…?

No olihan se taannoinen rouva-tyttiviikeri matkoilla ja kampaajilla ja silleen…kaikki valtion piikkiin…ja sannan aamupalat ja bileet ja silleen…näitä riittää!

Ja kansa maksaa.

Tuumailija

Tämä on sitä peiteltyä korruptiota suomessa. Säätiöitä ei juurikaan tutkita, koska niissä istuu vaikutusvalataisia tai heidän ystäviään, koska resurssit on suunnattu muualle ja esim. (talousrikos)petostutkinnassa ei ole ketään vakituisena (lakkautettiin virallisesti -95-00 välillä).

Tämän vuoksi voittoa tuottamattomien säätiöiden ”johtajat” ja muuta vasallit elävät yltäkylläisyydessä, eivät maksa kuin sen euron vuokraa säätiön omistuksessa olevasta datsasta kulosaaressa yms. nimellistä hyötyä kovasta uurastuksesta.

Samalla kun ”työllistävät” työkokeiluun orjia 9€/pv, saavat tästä korvauksen kahdesta suunnasta ja väittävät että eivät tuota voittoa

Kata

No näinpä!