Kotimaa Politiikka Rikos

Poliisi irtisanottu äärioikeistolaisten näkemysten aiheuttaman luottamuspulan takia

Kaakkois-Suomen poliisilaitos on irtisanonut päällystöön kuuluvan poliisimiehen äärioikeistolaiseen ideologiaan liittyvien näkemysten aiheuttaman luottamuspulan takia. Hänet on pidätetty virantoimituksesta, kerrotaan poliisin antamassa tiedotteessa.

 

Irtisanomiseen johtaneet syyt ovat tulleet ilmi laajemmassa poliisiin liittyvässä Keskusrikospoliisin ja Syyttäjälaitoksen tutkinnassa, jossa vuodesta 2020 alkaen on ollut tutkittavana äärioikeistolaiseen ideologiaan liittyvää toimintaa poliisin henkilöstössä. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksella työskennellyt poliisi ei ollut edellä mainitussa kokonaisuudessa esitutkinnan kohteena.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos aloitti omat virkamiesoikeudelliset toimenpiteensä alkuvuodesta 2022. Irtisanottu poliisimies työskenteli komisariona valvonta- ja hälytyssektorilla. Hänet on pidätetty virantoimituksesta irtisanomisajaksi.

Keskeisimmäksi asiaksi päätöksenteossa nousi sen arviointi, voiko poliisilaitos työnantajana luottaa siihen, etteivät esiin tulleet seikat vaikuta viranhoitoon ja sen edellyttämään päätöksentekoon, sekä toisaalta se, mikä vaikutus näillä olisi poliisin kohdistuvaan luottamukseen yleisesti.

”Loppujen lopuksi kyse on luottamuksesta ja soveltuvuudesta poliisin tehtäviin”, toteaa poliisipäällikkö Ari Karvonen.

Luottamus poliisia kohtaan on kaiken toimintamme edellytys. Se perustuu arvoihimme, eettiseen koodistomme sekä poliisilain mukaiseen toimintaan. Poliisi käyttää suomalaisessa yhteiskunnassa merkittävää julkista valtaa. Sen vuoksi poliiseilla on käyttäytymisvelvollisuus, joka ulottuu myös vapaa-ajalle. Toimintamme on oltava kaikissa tilanteissa lainmukaista ja meidän tulee kunnioittaa niin perus- kuin ihmisoikeuksia: me olemme puolueettomia ja yhdenvertaisia kaikkia kohtaan.

”Tällaisia virkamiesoikeudellisia päätöksiä ei tehdä kevyin perustein. Virkamiehestä johtuvan irtisanomisen perusteena tulee olla erityisen painavat syyt. Nyt tällaiset syyt ovat olemassa. Epäasiallisen toiminnan ja poliisin käyttäytymisvelvoitteita rikkovan toiminnan sivuuttaminen ei ole mahdollista”, toteaa poliisipäällikkö Karvonen.

Poliisi

24 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Koltta

Suvakit saa rällästää poliisivoimissa, onhan ylin johto ja valtakunnansyyttäjä suvaitsevaisuudessaan ihan omaa luokkaansa.

Hh1488

Vi..u mikä vitsi toi Karvosen toteamus siitä mitä poliisi on, sillä se on juuri päinvastoin. Poliisi on kommunisti sika, täysin puoluelline poliittinen organisaatio. Poliisi on SIKA

Sepeteus

Otahan Karvonen Ylikomisario Taponen tarkasteluusi,että täyttääkö Taposen toiminta mainitsemasi edellytykset poliisin toimintaan.

Rudi

Kyllä tässä jo useamman vuoden ajan on masentavaa katsella ja kuunnella median eteen valittuja poliisin päällystön edustajia. Keneltä sitten luulevat valitsemallaan matelulla saavansa sympatiaa, luultavasti ainoastaan vasureilta ja se arvostus ei paljoa paina. Rotan virka alkaa olemaan ennen niin kunnioitettu työ. Ja tämä koskee nimenomaan päällystöä, tiedän että kenttätyön poliiseissa on suuri osa upeita kavereita.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Rudi
ike

Punavihreät todistaa käytöksellään koko ajan että suvaitsevaisuuden aika on ohi. Olisiko oikeistonkin jo aika liittyä tuohon käsitykseen ja lakata suvaitsemasta kaikkia sekopäisiäkin ajatuksia jota vihervasemmalta tulee. Toistaiseksi lähes kaikesta yhteiskunnan suvaitsevaisuudesta ovat olleet vastuussa oikeisto ja nk. puolueettomat.

GLGL

Jos Venäjä hyökkää Suomeen, saattaa tuo syrjäytetty hieno poliisimies olla ko. karvosen komppanianpäällikkö. On se aika käsittämätöntä, että woke-porukka jatkaa omaa dystopiaansa aina siihen asti, kunnes elämän realiteetit kirjaimellisesti hierotaan naamaan.

Eka Kettunen

Minäkin olen huolissani poliisin toiminnasta, sillä eräs korkeassa asemassa oleva alati rasismista jauhava poliisiviranomainen väitti ettei Helsingissä ole lainkaan katujengiongelmaa. Vanha sanonta, että ei näe metsää puilta sopii tähän yhteyteen täydellisesti. Luulisi jo moisen valheellisen tiedon levittämisen aiheuttaneen potkut välittömästi.

Tuumailija

Ei sitä muuten korkeaan asemaan poliisissa pääsisikään jos ei lausu pelkästään vihvas ideologiaa myötäileviä lausuntoja ja itse usko niihin sekä seiso niiden takana.

Kainuunkonkari

No nyt on turvallinen olo. Punikki-kytät vahtivat ja kaikilla on helpottunut olla niinkuin Kiinassa.

Känkkä

Muissa maissa asuessa ovat paikalliset neuvoneet olemaan turvautumatta poliisiin missään asiassa. Näin on paras tomia myös Suomessa, saat vain kotiisi jonkin vihervasemmistolaisen ja mitä ihmettä sellaisella ongelmatilanteessa tekee?
Vassarit hoitivat porukalla yhden toisinajattelijan pois ja sitten oma kaveri tilalle, näinhän ovat aina toimineet. Vasemmiston korruptio on virkamieskorruptiota.

Ilkka Forsten

Perusoikeus ei siis ole oikeus poliittiseen mielipiteeseen ellei julista vihersosialismin ilosanomaa. Kertoisiko joku miten kyseisen henkilön aatemaailma on estänyt hänen asiallista työskentelyään, ja onko oikeasti tehty jotain virheitä mitkä liittyy poliittiseen näkemykseen ? Nyt nimittäin vaikuttaa siltä että pelkkä ” oletus ” on sama kuin varmuus, ja varmuus joka perustuu oletukseen, ei ole muuta kuin viherkommunistista lässytystä rasismista.

John Quiman

Kuinkahan mahtavat määritellä ”äärioikeistolaisen”? Viheriäiset määrittelevät sen kokolailla mielivaltaisesti, jos jonkun mielipiteet eivät miellytä.

Kata

https://www.instagram.com/tv/CbyDM9htPdo/?utm_source=ig_web_copy_link

Ja tällainen touhu ei sitten ole gauheeta….näin nämä viherhiukkaspunaposkihanhet määrittelevät mikä sopii virkamiehille ja käskyläisille.

Kata

https://www.instagram.com/p/CbyF9DAv2HN/?utm_source=ig_web_copy_link

Ja tämäkin hirvittävyys käy kun joe kerran niin sannoo…

Maailma on seko.

GLGL

Ilkka: ”Kertoisiko joku miten kyseisen henkilön aatemaailma on estänyt hänen asiallista työskentelyään,”
Entä, jos hän olisi ilmaissut ymmärtävänä Venäjän hyökkäystä Ukrainaan?

Ilkka Forsten

Mikäli se olisi kuten asian ilmaiset, hän ei olisi äärioikeistolainen, eikä siis vainottu.

GLGL

OK. Mutta olisi silti vainottu, vaikka aatemaailma ei olisi työtehtävien hoidon esteenä.

Ansku

poliisikouluun ei siis kannata kenenkään oikeistolaisen pyrkiä.

Ilkka Forsten

Jos pystyy lyömään nyrkillä neliön muotoisen palikan läpi kolmion muotoisesta reijästä, on suorittanut puolet mellakkapoliisin vaatimuksista. Loppu osaaminen syntyy siitä että osaa peruuttaa SAAB merkkistä henkilöautoa ykkösvaihde päällä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kimmo Leino

MIkä on kansalaisen ”luottamus” poliisin hänen luettuaan julkisia eduskunnan asiakirjoja: EOA päätös 867/2/05 … poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.

Suomen ”perustuslain” 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

archive.today/kimmoleaks.fi

Tässä maassa kansalaisten asiaa ajavia konstaapeleja kovalla kyydillä ajetaan ulos ja haalitaan RIKOLLISHALLINTOA kumartavia ”virkapoliiseja ” ; samaa suojaa ajetaan vuoteen 2025 mennessä perutettavalla EU-”armeijalla”; joka todellisuudessa on suoja RIKOLLISEN EU-eliitin pidättämistä vastaan !

Suurinpiirtein 2025, kun suurin osa ihmisistä on tajunnut totuuden EU-”ihanuuden” takana; jatkuva sanavapauden kavennus; kovenevat verot ja pienyritysten TAHALLINEN alasajo ”politiikalla” .

Ja kansan ”harvennus” piikeillä alkaa todella vaikuttaa… injektiopiikki.com.

Kaikki hallituksemme päätökset viimeiset 20 vuotta ovat olleet kansan vahingoksi ja LAHJOJIEN eduksi !

Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille”. ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” ”Rahalla on saatu omanlaista lainsäädäntöä”.

Tämä ”omanlainen lainsäädäntö” tarkoittaa Suomen ULKOPUOLISEN tahon verotusoikeutta Suomen kansalaisiin

Nationalisti

” Loppujen lopuksi kyse on luottamuksesta ja soveltuvuudesta poliisin tehtäviin”

Eli tästä voisi päätellä, että jos olet lgbt-hinttari, kannatat pakkomonikulttuurisuutta ja tykkäät tutkia mitä faktaa joku on taas kommentoinut internetissä, olet oikein sopiva työskentelemään, tästä poikkeavia ajatuksia ei voi sallia esitettävän julkisesti (tai edes kavereiden kesken).

Tuumailija

Jos ”myyränä” meinaa olla tuossa ammatissa, on oltava hermot Kruppin terästä.

GLGL

Torniosta tulee maailman paras teräs. Siksi vihreät vihaavat Meri-Lappia.

Rudi

Päinvastoin, ne pyrkivät ottamaan itselleen kunnian ssab:n innovoimasta uudesta tuotantotavasta.