Kotimaa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Poliisi: Lähes kaikki kehitysmaista Suomeen töihin pyrkivät maksavat kynnysrahaa

Kuva: Pexels / CC0 / Yury Kim.

Poliisi: Suomeen saapumisesta perittävä kynnysraha on keskimäärin 15 000 euroa.

Työvoiman rekrytointiin ulkomailta ja erityisesti kehitysmaista liittyy hyvin merkittävässä määrin kynnysraha, eli vastikkeettoman tai vastikkeeltaan täysin suhteettoman rekrytointipalkkion perimistä vastineena työpaikan ja usein tekaistun työpaikan järjestämisestä Suomessa.

Tämä todetaan Helsingin poliisilaitoksen (HPL) eduskunnan hallintovaliokunnalle antamassa lausunnossa. HPL:n lausunto liittyy valiokunnan mietintöön ulkomaalaislain muuttamisesta, joka valmistui viime torstaina.

HPL:n mukaan ”kynnysrahaa maksavat käytännössä kaikki kehitysmaista töihin pyrkivät maailman laajuisesti, ja kynnysrahan perimisessä ovat keskeisessä asemassa oman maan kansalaiset, jotka ovat jo asettuneet kohdemaahan”, tässä tapauksessa Suomeen.

”Kynnysrahan perintään osallistuvat usein pienyrittäjät, isojen yritysten työnjohto ynnä muut esihenkilöasemassa olevat ulkomaalaistaustaiset henkilöt sekä kantasuomalaiset yrittäjät ja esihenkilöt joko suoraan tai epäsuorasti”, HPL:n lausunnossa todetaan.

HPL:n mukaan kynnysrahan yleisin vastine on työsopimus, joka mahdollistaa työperäisen oleskeluluvan hakemisen.

”Kynnysrahaa maksamalla saatu työpaikka johtaa usein muuhun työperäiseen hyväksikäyttöön”, HPL toteaa.

HPL:n mukaan kynnysrahaa peritään erityisesti henkilöiltä, joiden tavoitteena on muuttaa tulomaahan pysyvästi tai pitkäksi aikaa osana työsuhdettaan.

HPL:n mukaan kynnysraha voi olla myös täysin vastikkeetonta uhrin huijaamista.

HPL: Työsopimus on usein täysin näennäinen

HPL:n mukaan on myös yleistä, että työsopimus on täysin näennäinen. Se on keino järjestää laiton maahantulo, ja todellisuudessa työtä tehdään vaikeasti valvottavilla matalapalkka-aloilla, kuten ruokalähetteinä.

”Samassa tarkoituksessa käytetään hyväksi myös yritysjärjestelyjä, joissa olemassa oleva aktiivinen tai toimimaton ns. pöytälaatikkoyritys myydään ulkomaalaiselle oleskeluluvan hakemista varten ilman tosiasiallista tarkoitusta yritystoiminnan aloittamisesta”, HPL kertoo.

Poliisin näkökulmasta keskeiset toimet liittyvät ulkomaisen työvoiman käytön valvontaan ja pidättäytymiseen työperäisten oleskelulupien myöntämisestä.

HPL:n lausunnon ovat allekirjoittaneet rikosylitarkastaja Markku Heinikari ja rikostarkastaja Pekka Hätönen.

Kynnysrahan hintahaarukka on 10 000-25 000 euroa

Lausunnon jälkeen hallintovaliokunta päätti pyytää Helsingin poliisilaitokselta lisäselvitystä muun muassa kynnysrahan perimisen laajuudesta ja määrästä.

”Kynnysrahan yleinen taso on noussut covid-kriisin aikana ja se on tällä hetkellä, lähtömaasta riippuen 10 000–25 000 euroa. Keskimääräinen peritty kynnysraha Suomeen saapumisesta on 15 000 euroa”, HPL kertoo.

Poliisin mukaan kynnysrahan määrä on tullut ilmi rikostutkinnassa ja siitä on saatu suora näyttö. Tietoa on saatu myös maahanmuuttajilta ja heidän kanssaan työskenteleviltä järjestöiltä.

HPL kertoo tiedotteessaan, että varhaisimmat maininnat kynnysrahan tutkinnasta poliisin rikosasioiden tietojärjestelmässä ovat vuodelta 2010.

”Yleisesti kynnysrahaa on tutkittu osana ihmiskaupparikosnimikettä, mutta viime aikoina asiassa on avattu rikostutkintoja törkeän kiskonnan nimikkeellä”, todetaan HPL:n lausunnossa.

Valtakunnallisen ihmiskaupparikostutkintaryhmän suorittamissa esitutkinnoissa on paljastunut tapahtuneen kiristämistä ainakin Nepalin, Kiinan, Vietnamin, Thaimaan, Bangladeshin ja Filippiinien kansalaisilta.

Yritykset mukana ”Kela-money”-huijauksessa

HPL:n mukaan tunnistettuja tai epäiltyjä kynnysrahan maksajia oli viime vuonna noin 400 henkilöä.

Määrä kattoi käytännössä kaikki ulkomailta rekrytoitua työvoimaa koskevat rikostutkinnat, joissa rekrytoidun henkilön tarkoituksena oli jäädä Suomeen.

Lopuksi hallintovaliokunta kysyi lisäkysymyksenä, onko poliisilla havaintoja siitä, onko kynnysrahan maksamisella tai muilla ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttöön liittyvillä tekijöillä ollut ajallista kytköstä, kun ulkomaalaisilla työntekijöillä on ollut oikeus saada sosiaaliturvaa Suomessa.

”Asiaa ei ole nimenomaisesti tutkittu poliisissa, mutta yksittäisissä rikostutkinnoissa asiasta on tehty havaintoja.”

HPL:n mukaan erään rakennusalan rikostapauksen esitutkinnassa on tullut esiin selviä viitteitä etuuksien järjestelmällisestä väärinkäytöstä.

”Tutkinnan kohteena oli yrityksen rahojen kierrättäminen ns. kevytyrittäjiä hyväksikäyttäen siten, että yrityksestä maksetut palkat kohdistuivat vuorollaan eri henkilöille, ja tosiasiallinen palkanmaksu tapahtui käteisellä. Osana palkanmaksua oli järjestely, jossa työntekijöiden virallisesti maksettu palkka mitoitettiin siten, että he olivat oikeutettuja sosiaalitukiin, lopun palkanmaksun tapahtuessa ilmeisen pimeästi. Epäillyt kutsuivat tätä järjestelyä nimellä ”Kela-money”, HPL:n lausunnossa todetaan.

Kyselytunnilla käsiteltiin aihetta

Kynnysrahat nousivat julkisen keskustelun aiheeksi parlamentin kyselytunnilla torstaina. Hallintovaliokunnan puheenjohtaja Mari Rantanen (ps) hiillosti aiheesta työministeri Tuula Haataista (sd).

Rantanen kysyi:

Kynnysraha maksettava, Kelasta palkka, vähän ruokarahaa pimeänä. Miksi te omalla politiikallanne edistätte tällaista ihmiskauppaa, riistoa, ihmisoikeuksien polkemista? Haluatteko luoda Suomeen etnisen luokkayhteiskunnan?

Haatainen aloitti vastauksensa sanomalla, että Rantanen ”ampuu hieman yli”.

”Tämä hallitus ei ole ollut luomassa minkäänlaista luokkayhteiskuntaa eikä edesauttamassa sitä, että ihmisiä käytettäisiin hyväksi, eikä edesauttamassa sellaista, että kynnysrahoja maksetaan. Päinvastoin, tämä hallitus on satsannut mittavasti harmaan talouden työryhmään, jossa on mukana myös poliisi, siellä ovat mukana sisäministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, eri ministeriöt, oikeusministeriö, ja me ollaan lukuisilla hankkeilla ja lainsäädäntötoimilla nyt edesautettu sitä, että tällaiset tilanteet saadaan kiinni ja niihin pystytään myös puuttumaan, ja sehän on se tärkein asia”, Haatainen sanoi.

”On hienoa, että poliisin kautta nyt on myös löytynyt. Poliisissa on myös perustettu yksikkö, joka erityisesti pureutuu kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien ihmisten tilanteiden ratkomiseen. Tätä työtä on tehty, ja sitä pitää tiivistää. Tulevan hallituksen pitää tätä myös jatkaa.”

Helsingin poliisilaitoksella (HPL) on vuoden 2021 alusta lähtien toiminut valtakunnallinen ihmiskaupparikosten tutkintaryhmä, joka vastaa ihmiskaupparikosten ennaltaehkäisystä, paljastamisesta ja syyteharkintaan saattamisesta koko maassa. Osana toimintaa tutkintaryhmä koordinoi valtakunnallista asiantuntijaverkostoa ja osallistuu viranomaisyhteistyöhön ihmiskaupparikosten torjumiseksi.

Lisätietoa Helsingin poliisilaitokselta:

– Kynnysrahan yleisin vastike on työsopimus, joka mahdollistaa työperusteisen oleskeluluvan hakemisen.

– Kynnysrahan yleinen taso on 10 000-25 000 euroa lähtömaasta riippuen.

– Kynnysrahaa on kiristetty tiettävästi ainakin nepalilaisilta, kiinalaisilta, vietnamilaisilta, thaimaalaisilta, bangladeshilaisilta ja filippiiniläisiltä.

Lähde: Iltalehti

27 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Eetu

Tämä on muuten hyvä uutinen, mutta valtion pitäsi alkaa perimään sitä kynnysmaksua tänne pyrkiviltä. Turha jättää tulot saamatta ja jättää bisnes rikollisille.

Anomaster

Vähintäänkin kynnysrahavero, noin 100 %.

Ilkka Forsten

Onko niistä lähes kaikki edes menossa töihin ?

ike

Kynnysraha on KELA:n kynnys.Eli siinä tehdään bisnestä Kelalla ja sitä tekee aivan toiset tahot. Ne joille välistäveto on luontaisinta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Manttari
Anomaster

Ruotsissa kuulin aikoinaan kerrottavan, että murjaani kirjoitti kotiin kirjettä ja selitti, että hyvin täällä menee ja helpolla pääsee sekä rahaa riittää. Hän kertoi myös, että hänen työnantajansa on Socialtjänst, joka maksaa kaiken.

Peku

1% on menossa töihin, mutta 99% pinnaria pilaa suotta hyvän maineen.

Minervan Pöllö

Lähes kaikki? Ei niistä kukaan ole menossa töihin, keplottelevat itsensä sosiaaleille, ja odottavat kansalaisuutta, jolloin alkaa perheiden yhdistäminen, tällöin ns. viihdevaimot lentävät ulos ja tilalle tuodaan synnyttäjiä.

juha II

TOTTA KAI!! Niin toimii RIISTOKAPITALISMI ja GLOBALISTIEN toteutunut märkä uni, jossa aikaa on rukattu 150-vuotta taaksepäin. Ja kun vielä 50 pennin pajatso kilisee hoosiannaa. Sitten ollaankin ORJAKALEERI asteella, jolloin motivaattorina toimii RUOSKAN VIUHUMINEN ja ”työpaikkaviihtyvyyteen” on panostettu hankkimalla karskin näköihin rummun lyöjä, joka vastaa ”airojen kalibroinnista”.

Johtavat poliitikot EU:ssa ja eurooppalaisissa sen alusmaissa toitottavat HALPATYÖVOIMASTA ja harhaisesta ”TYÖVOIMAPULASTA”, joka on mukamas se ainoa ESTE maan vastaiselle taloudelliselle kehitykselle. Unohtaen tietenkin sen sivuseikan, että asian tilalle se suurin SYYPÄÄ ovat he ITSE tyhmine päineen ja ”HUVITUKSET ensin ja sitten vasta TYÖT asenteellaan.

Jokainen joka suunnilleen elää läsnäollen TODELLISUUDEN kanssa tietää kyllä, että puhe ”työvoimapulasta” on täyttä ”ITSEÄÄN” Suomessa, jossa työttömyys on huippulukemissa ja työvoimamarkkinoille PUSKEE jo nyt SORRETTUJA ulkomaalaisia urakoitsijoiden tuotantokulujen LEIKKAAJIA!

Jäitä hattuun

Kyllä, olet oikeassa. Tämä työvoimapula-höpinä on meillä Suomessa alun perin kokoomuksen ja työnantajajärjestöjen poliittista propagandaa. Myöhemmin kuoroon liittyi myös vihervasemmisto, joka huomasi voivansa hyödyntää tätäkin perustelua omien maailmanhalaustouhujensa edistämisessä.

Vähän historiaa:

– Ensimmäinen isompi ”työvoimapula uhkaa” -pelottelun aalto nähtiin 1970-luvun alkupuolella. Asialla olivat nimenomaan työnantajajärjestöt ja kokoomus. Tämä yritys lässähti aika pahasti kasaan, kun maahan tulikin lama ja jättityöttömyys! (Se kuuluisa 70-luvun lama, josta Hector teki laulunkin.)

– Seuraava yritys nähtiin 1980-luvun lopulla. Asialla olivat jälleen samat tahot, eli työnantajajärjestöt ja kokoomus. Jälleen kerrottiin ”varmana tietona”, että työvoimaa on liian vähän, ja tilanteen helpottamiseksi pitäisi ruveta hankkimaan työvoimaa ulkomailta. Tämäkin pelottelupropaganda lässähti nolosti kasaan: ei tullutkaan mitään työvoimapulaa, vaan ennätysmäisen suuri lama ja jättityöttömyys! (Se kuuluisa 90-luvun lama, jonka aikana työttömyys nousi yli puoleen miljoonaan.)

– Seuraava yritys nähtiin 1990-luvun lopulla. Asialla olivat jälleen samat tahot, eli työnantajajärjestöt lobbareineen ja kokoomus. Tällä kertaa pulaa ilmoitettiin tulevan erityisesti IT-osaajista, ja niinpä tätä porukkaa pitää ruveta kiireesti haalimaan Suomeen lisää. Ja ellei valmiita osaajia löydy tarpeeksi, pitää ottaa vaikka osaamattomiakin ja kouluttaa heidät sitten IT-osaajiksi, koska tarve tulee olemaan niin valtava! Noh, vuosituhannen vaihteen jälkeen tuo IT-kupla puhkesi, ja huomattiin että maassa olikin työvoimapulan sijaan kymmeniä tuhansia työttömiä IT-osaajia, joiden ammattitaidolle ei löydy mitään käyttöä. Ja tämän lisäksi vielä valtava määrä muita työttömiä.

– Tämän jälkeen puhe ”työvoimapulasta” tai ”uhkaavasta työvoimapulasta” on ikään kuin vakiintunut ja tasaantunut. Enää ei esiinny tuollaisia edellä kuvattuja laajamittaisia propaganda-aaltoja, vaan ”työvoimapulaa” pidetään julkisuudessa esillä ihan tasaiseen tahtiin. Tällaisten höpinöiden jatkuvasta esiintymisestä tiedotusvälineissä on tullut siis ”uusi normaali”. Silti ei pystytä vieläkään antamaan minkäänlaisia päteviä perusteita moisille väitteille, vaan kyse on edelleenkin pelkästä poliittisesta propagandasta.

Ilkka Forsten

Yksi puolue haalii halpatyövoimaa, vihervasemmisto uusia äänestäjiä. Siinä se pähkinänkuoressa. Apropoo, viimeaikoina Ohisalon ulostulot on olleet enemmän kuin outoja. Hän julisti nyt että vihreiden tarjoama malli tulee olemaan voimassa myöskin tultaessa vuoteen 2035, ja on hyvä laatia näin pitkälle menevät tavoitteet joihin hallitus sitoutuu. Kuvitteleeko ohisalo että vihreät ovat yhtä mittaa hallituspuolue tästä keväästä vuoteen 2035, ja olipa muut mitä mieltä tahansa, he tulevat tekemään vihreiden päätöksiin ja agendaan sidottua hallitustyötä. Täytyy olla melko ulapalla jos kuvittelee puolueen sanelevan toistakymmentä vuotta maan asioista. Kannattaa kiinnittää huomiota lausemuotoon sanelevat, ikään kuin heidän päätäntävaltansa olisi kiveen hakattua, erehtymätöntä ja pakkosuvaittavaa vaalituloksista riippumatta. Edes demarit joilla on nyt suuret luulot itsestään, ei satuile näin paksua tuubaa.

Anomaster

Nykyisen hallituksen päätöksistä ja kunnianhimoisista tavoitteista tullaan vielä luopumaan. Oletan siis, että pakko tulee opettamaan muille ajatuksille.

Polttomoottoriautojen kieltokin varmaan perutaan, koska sähköauto ei korvaa polttomoottoriautoa käytännöllisyydessään. Jossain kaupunkiajelussa varmaan hyvä, mutta maaseudulla ja pohjoisessa se on ilmeisesti liian huono.

Muutenkin maa tarvitsee autoja, jotka toimivat, vaikka sähkön tuotantoon tulisi katkoja esim. kriisitilanteissa. Olisi suorastaan tyhmää muuttaa koko autokanta sähköautoiksi. Mahtaako sähköverkostokaan kestää sellaista. Ehkä voisi, jos satsataan kasapäin rahaa siihen. Mutta hinta on aina merkittävä osa kaikessa.

Eihän ideologisen unelman huumassa osata kuvitella, että joku joskus tulisi olemaan eri mieltä, kun tahdyt päätökset ovat niin perin pohjin ihanteellisia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Jäitä hattuun

Tämä onkin tärkeä havainto! Tuo Ohisalon käytös kuvastaa melkoista ylimielisyyttä ja täydellistä piittaamattomuutta demokratian periaatteista.

Ohisalo tosiaan pyrkii ajamaan käytäntöä, jonka mukaan hän ja hänen puolueensa saavat määrätä Suomen linjan, ja tätä linjaa on seuraavienkin hallitusten pakko noudattaa – vaalituloksista piittaamatta!

Näkisin tähän Ohisalon käytökseen kaksi keskeistä selitystä.

1) Hänen narsistinen luonteensa, josta on puhuttu monesti ennenkin.

2) Kulttuurimarxilainen ideologia, jota juuri vihreä puolue meillä Suomessa edustaa kaikkein räikeimmin.

Yksi kulttuurimarxilaisuuden keskeinen toimintaperiaate on juuri oman ideologian runnominen läpi vaikka väkisin, keinoja kaihtamatta. Tähän liittyy ajattelutapa, jonka mukaan mitään lakeja tai sääntöjä ei tarvitse noudattaa – mutta niiden tilalle luodaan ihan omat pelisäännöt, joita kaikkien muiden sitten edellytetään noudattavan!

Eli tässä tapauksessa: seuraavien eduskuntavaalien tuloksesta ei tarvitse välittää, vaan kaikkien edellytetään jatkossakin noudattavan niitä periaatteita, jotka vihreiden Ohisalo on nyt ilmoittanut! Ja samalla tavalla täytyy menetellä vielä seuraavienkin vaalien kohdalla – ja vielä sitä seuraavienkin…

stetsonlogi

Nämä uutisen tiedot ei huolestuta kuin ns rasisteja. Suomalaiset päättäjät on siitä onnellisessa asemassa, että Yle ja hesari hoitaa vaalikarjan ”oikealle tielle”. Tulevissa vaaleissa nähdään taas kun kyllä-kansalaisten suuri lammaslauma ryntää sossujaan ja kokkareitaan tukemaan. Toivo laitetaan siihen tahoon joka näyttää vievän tuhoon

juu

”Tuhannet marokkolaiset nuoret miehet hakivat suomalaisille maatiloille ”yhdessä yössä” — näin uusi ilmiö haastaa maaseudun työnhaussa”
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/1d033e32-d658-4372-955b-c30074998c94

Ilkka Forsten

Kenties maatilan elinkeino on lampaiden kasvatus.

Joku tolkku

Kauppa se on joka kannattaa, varsinkin ihmiskauppa

Anomaster

Ja muutaman sadan vuoden päästä joku tulee kertomaan sen ajan suomalaisille, että ovat velkaa 2000-luvun alussa pidetystä orjatyövoimasta, joita kutsuttiin halpatyövoimaksi tai siistimmin siirtolaisiksi.

Ilkka Forsten

Synkän ja pimeän 2000 luvun orjalaivat toivat kymmeniä tuhansia afrikkalaisia vastoin heidän omaa tahtoaan eurooppaan. Moni hukkui matkalla. Osa päätyi suomeen joka oli siihen aikaan äärirasistinen, ihmiset huonosti koulutettuja ja ennakkoluuloisia. Tässä kontekstissa tekomme 2000 luvulla oli anteeksi antamatonta riistoa,huonoissa oloissa, usein nälkäisinä ja kehnosti asutettuina he ilman reilua KELA korvausta pakotettiin tekemään raskasta työtä, ja nekin onnekkaat joita ei työllä suuremmin rasitettu, joutuivat täyttämään kelalomakkeita vaikeasti käsitettävällä suomen kielellä, oli suorastaan ihme että edes osa heistä selvisi noista vuosista rakenteellisen rasismin runtelemina. Mitättömät lapsilisät, sekä kehno harrasterahan määrä, suisti uset roadman tasolle, josta ei ollut enää paluuta rehellisen kansan pariin, joutumatta kantamaan stigmaa synneistä jotka me aiheutimme. Tämä lannistettu ja alituisen riiston kohteena oleminen, heijastui myöskin kyvyttömyytenä integroitua ympäröivään yhteiskuntaan, jossa sosiaalinen rakenne suosi vain valkoisia, ja pakotti afrikkalaiset tyytymään vähempään.Niin moni, niin moni menetti ihmisarvonsa ja itsekunnioituksensa, sekä oman kulttuurin tarjoamat tavat ja tottumukset noina vuosina. Tämä yhäkin korjaamatta oleva ja suorastaan huutava vääryys, ei saa olla esteenä sille ettemme nyt, anno domini 2350 pyrkisi korjaamaan tekemiämme virheitä. Olisimme vauras ja kukoistava maa, jos olisimme 2000 luvulla, ja jo ennen sitä, osanneet antaa arvostusta ja kunnioitusta vähemmistölle, mikä itseään säästämättä pyrki kalifaatin oppeja soveltaen veljeyteen ja tasa-arvoon. Jo tuolloin piispat puhuivat tasa-arvon puolesta, mutta oppimaton sekä matalan ÄO:n ja palingeneettisen myytin taakse kätkeytyvä valkoinen orjuuttaja, ei halunnut, tai pahuttaan ymmärtänyt kirkollista sanomaa, eikä omaksunut poliittista aatetta, jota tuolloin kusuttiin punavihreäksi sosialismiksi. Ajatelkaa ja hävetkää. me olemme koko maailman pahuus, nyt on tullut aika maksaa korkojen kanssa vuosisatainen riiston myötä tuotettu alemmuuskompleksi. Olemmehan sentään kunnon alamaisia, ja maksamme mielellämme esi – isien synneistä aiheutuneet jakamattomiin ihmisoikeuksiin liittyvät korvaukset. Imaami mohamad ja imaamin jalkavaimo marin, sekä kruununprinsessa ohisalo yhdessä kaikkitietävän Greta Thunbergin kanssa, kulkivat aikaansa edellä, kunnia heille. Allahu akbar allahu akbar. 🙏

ike

😂

Jäitä hattuun

Nyt paljastuneista epäkohdista huolimatta tällainen toiminta tulee ilman muuta jatkumaan. Sitä ei edes yritetäkään lopettaa, koska niin moni poliittinen ryhmittymä tietää hyötyvänsä tästä:

– Sdp, vihreät ja vasemmistoliitto laskevat saavansa näistä kehitysmaalaisista itselleen uusia äänestäjiä. Eikä näiden tulijoiden kokema kurja kohtelu haittaa vihervasemmistoa yhtään, pikemminkin päinvastoin: mitä enemmän näitä ihmisiä nyt kiusataan ja rääkätään, sitä suuremmalla todennäköisyydellä heidän oletetaan päätyvän aikanaan juuri vihervasemmiston äänestäjiksi, kun saavat Suomen kansalaisuuden.

– SPR ja muut maahanmuuttobisneksen kanssa tekemisissä olevat vihervasemmistolaiset järjestöt tienaavat itselleen rahaa tällä toiminnalla. Jokainen vastaanotettu matu merkitsee automaattisesti lisää rahantuloa näille yhdistyksille.

– Kokoomus laskee saavansa tällä keinolla Suomeen runsaasti ulkomaista halpatyövoimaa. Tätähän kokoomuslaiset yritysjohtajat aina ovat tahtoneet! Näin saadaan palkkataso pidettyä mahdollisimman alhaisena, ja kaiken lisäksi näistä pienistäkin palkoista voidaan osa vielä sälyttää Kelan maksettavaksi, jolloin kokoomuslainen pukuherra pääsee vieläkin vähemmällä.

– Terveystalo ja muut kokoomusta lähellä olevat yksityiset lääkärifirmat tienaavat myös hyvät rahat tällä. Nämä yhtiöthän ovat tehneet valtiovallan kanssa erittäin rahakkaita sopimuksia koskien Suomeen saapuneiden matujen terveystarkastuksia ja heille annettavaa lääkärinhoitoa (mukaan lukien hammaslääkäripalvelut).

– Keskustaan ja Rkp:hen pätee pitkälti sama kuin kokoomukseen. Näiden kannattajien omistamille marjatiloille ja kasvihuoneille kaivataan puoli-ilmaista työvoimaa. Ja matut sopivat tähän rooliin oikein mainiosti.

– Kaikkien edellä mainittujen ryhmien edustajille tämä matujen rahtaaminen Suomeen tarjoaa myös mainion tilaisuuden hyvesignalointiin. He pääsevät tämän avulla kehumaan itseään ja esiintymään ”suurina ihmisystävinä” ja ”sorrettujen auttajina”, vaikka todellisuudessa kyse on härskistä oman edun tavoittelusta ja bisneksen tekemisestä näiden höynäytettyjen ulkomaalaisten kustannuksella.

Ilkka Forsten

Kun ei saa olla kolonialisti ja mennä niiden kotimaihin teettämään ilmaista työtä, tuodaan ne eurooppaan ja samalla luodaan mielikuva humanismista joka auttaa köyhiä.. Ihan täyttä teatteria, ja viis siitä kunhan sitten huolehtisivat että kaikki muukin tulee hyveellisten taskuista eikä verotuksena. Kun tätä esittää, muuttuu ääni kellossa ja asian esittäjä on paatunut rasisti jolla ei ole lainkaan ihmisyyttä.

Ilkka Forsten

Täytyykin perustaa ikioma työvoimatoimisto, sillähän tienaa mukavat suolarahat.

Puolueeton

Jos maahan tulee väkeä maista, joissa on rikollisuutta, sitä jatketaan tietenkin täällä. Rikolliset ulos heti ensi rikkeestä on kai ainoa tapa ratkaista ongelma.
Entinen Suomi oli rehellinen maa ja säilyköön sellaisena.

Ransu

Ja tämän kaiken sallitaan tapahtua, koska halutaan moraaliposeerata, maksammehan velkaa.

Juha

Espooseen kaikki ovat tervetulleita ja saavat kelagold kortin.. kyllä Stubbi maksaa. Muustakaa äänestää kookosmustaa puoluetta

Sutki-koksu

Onko näistä kynnysrahoista maksettu verot yms. Jos ei, niin lisäverot täytäntöön ja ulkomaalaisille kenkää samoin tein Suomesta!

Huru-ukko

Mitkä verot? Mitä ne verot on? Ai ne, on ne maksettu niistä kantissuomalaisten maksamista palkoista joita tässä kusetetaan.