Kotimaa Rikos

Poliisi selvitti törkeän huumausainerikoskokonaisuuden Oulussa

Esitutkinnassa takavarikoituja huumausaineita. Kuva: Poliisi.

Tiedote 1.11.2022 Poliisi

Poliisi on tutkinut Oulussa törkeiden huumausainerikosten kokonaisuutta alkuvuodesta 2022 alkaen. Esitutkinnassa se takavarikoi huumausaineita noin 1,5–2 miljoonan euron arvosta.

Poliisi on saanut valmiiksi törkeitä huumausainerikoksia koskevan esitutkintakokonaisuuden, jota se on tutkinut Oulussa alkuvuodesta 2022 lähtien. Esitutkinnassa poliisi käytti tehokkaasti ja monipuolisesti erilaisia pakkokeinoja, joiden avulla se pystyi selvittämään epäillyn huumausaineorganisaation toimintatapoja ja siihen kuuluvia henkilöjä.

Esitutkinnassa poliisi takavarikoi useaan kertaan suuren määrän huumausaineita: hasista, amfetamiinia, kokaiinia, ekstaasitabletteja ja marihuanaa. Tutkinnan suurimman onnistumisen poliisi koki kotietsinnällä kesäkuussa, kun se takavarikoi oululaisesta asunnosta erilaisia huumausaineita lähes sata kilogrammaa. Huumausaineiden lisäksi poliisi takavarikoi huomattavia summia käteistä rahaa epäiltynä rikoshyötynä. Kaikkien takavarikoitujen huumausaineiden niin kutsuttu katukauppa-arvo on yhteensä noin 1,5–2 miljoonaa euroa.

Esitutkinnan aikana useita henkilöjä on ollut vangittuna rikoksista epäiltynä. Rikoksista epäillyn ryhmittymän johtohenkilöt ovat noin 20–30-vuotiaita ja ulkomaalaistaustaisia.

Esitutkintakokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan Pohjois-Suomen syyttäjäalueelle. Oulun poliisilaitos teki esitutkinnassa yhteistyötä muun muassa Keskusrikospoliisin, muiden poliisiyksikköjen sekä tullin kanssa.

Poliisi

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Nerokasta!

Vihreällä puolueella, ja kentien myös SDP:llä on ratkaisu tähän ongelmaan. Huumeiden käyttö pitää dekriminalisoida. Eli otetaan kehitysmaista lisää myyntimiehiä ja perustetaan valtion kustannuksella käyttöhuoneita. Tietysti valtio elättää nämä myyntimiehetkin, jotka ovat yritystoiminnastaan huolimatta niitä kaikkein haavoittuvimpia.

Jukka

Kalliiksi tulee suvakkipuolueiden touhu. Huumekauppa rehottaa, taksihinnat nousseet 15%, katujengit jo ammuskelevat. Eikö hintojen pitänyt laskea.

Toivomus toteutuu

Osaamista ja yrittäjähenkeä näköjään tulee suomeen ulkomailta. No sitähän täällä kaivaataan pää punaisena ja siitä toitotetaan suu vaahdossa. Tämän toivomuksen takana on osoittanut olevansa kaikki puolueet, yksikään ei voi pestä käsiään rikollisten suosimisesta.

kunnerloikka

samaan aikaan lisää veroja ja hyväksyttyjä monopolimaksujen korotuksia suomalaisille.

Jukka

Nyt min ol hämmäst, ihan klapil päähän lyöt. Onko jok ulk maan uk meil huumei tuont.

kunnerloikka

onon vaikka eivät tunnusta. Peli on kovaa ja huumetta vaan joka jauhojengille.

murre riepunen

Ylen toimittelijat paikalle.

ike

Sehän on vaan bisnestä. Kyllä tuon rahan takia kannattaa vuosi istua tai joutua ehdonalaiseen joka on yhtä kuin ei mitään. Jos ei nyt onnistanut niin ehkä sitten seuraavalla kerralla.

Eka Kettunen

Sama porukkako se siellä Oulun putkan pahnoilla makoilee ? kolttosten nimi vain muuttuu muutaman vuoden välein.

Ilkka Forsten

Rakenteellinen rasismi ja valkonormatiivisuus on taas ajanut syyttömät rikoksen poluille. On syytä jälleen kiristää äärioikeiston tarkkailua että vältymme jatkossa näiltä tapauksilta.

Kata

Niin,kyllä näin.Ehdottomasti.Aina ja iänkaikkiseti terveisin tari japonen.

European Capital of Culture..2026.

Jukka

Meistä suomalaisista kumpuava kauhea rakenteellinen rasismi suorastaan ajaa tulleita tavallisia kaunosieluisia myymään huumeita. Totuus on se, että meille tulee porukkaa ympäri maailman, joiden ainoa tehtävä on myydä huumeita, rikastua.

kunnerloikka

Miljonäärejä olisi tuhansittain jos marinin hassaamat rahat olisi jaettu suoraan suomalaisille. Nyt ne miljonäärit on muualla ja huumeita myyvät ne keiden elämässä ei ole mitään arvoja.

ike

😂

Saunan taakse..

Ja taas mutiaiset kyseessä. Tästäkin erästä on riittänyt kamaa vajakkisuvakki suomi-tytöille, jotka maksaneet huumeet suikkarilla ja pikkupepulla…

otto suni

Näin on ja tulee olemaan, niin kauan kun hyssytellään ja peitellään tosiasiat!

Ja taas

Vai olisko lestadiolaiset? Jostain kumman syytä niin huumeet kuin raiskauksetkin sattuvat osumaan juuri lestadiolaisalueille.