Kotimaa Rikos

Poliisi tutkii mittavaa pankkikorttivarkauksien sarjaa – epäillyt vangittu

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Santeri Viinamäki.

Lounais-Suomen poliisi tutkii rikossarjaa, jossa epäillyt ovat useiden vuosien ajan anastaneet pankkiautomaatilla asioivilta henkilöiltä pankkikortteja ja nostaneet heidän tileiltään rahaa. Teot ovat kohdistuneet etenkin ikäihmisiin.

 

Poliisi epäilee kahden 35–40-vuotiaan miehen tehtailleen rikoksia useiden vuosien ajan. Kaksikko teki ensimmäiset rikokset jo vuonna 2016, viimeiset vuoden 2022 maaliskuussa.

Rikossarjaan epäillään liittyvän tällä hetkellä yhteensä yli 60 tekoa ja rikoksilla saatu hyöty on noin 170 000 euroa.

Miehet tehtailivat rikoksia koko eteläisen Suomen pankkiautomaateilla, länsirannikolta Kotkaan ulottuvalla alueella. Vaikka rikoksia on tehty useilla paikkakunnilla ja eri puolilla Suomea, asiakokonaisuuden tutkinta on keskitetty Lounais-Suomen poliisilaitokselle. Poliisi tutkii tapauksia muun muassa törkeinä varkauksina ja maksuvälinepetoksina.

Suunnitelmallinen tekotapa

Lounais-Suomen poliisi tiedotti asiasta helmikuun lopussa ja kehotti erityisesti ikäihmisiä varautumaan pankkiautomaateilla tapahtuviin rikoksiin.

Kokonaisuuteen liittyviä tapauksia yhdistää niiden suunnitelmallinen ja harhauttava tekotapa. Ensin tekijät valitsivat sopivan uhrin ja urkkivat pankkiautomaatilla asioivan henkilön kortin pin-koodin tietoonsa. Sitten nämä veivät uhrin huomion hetkeksi pois ja vaihtoivat huomaamatta hänen pankkikorttinsa toiseen. Menettelyn myötä uhrin tililtä myöhemmin pystyttiin tekemään nostoja.

Epäillyt kiinni Hyvinkäällä

Lounais-Suomen poliisi pääsi kaksikon jäljille omien tutkintatoimenpiteidensä ja poliisilaitosten välisen yhteistyön avulla. Epäillyt otettiin kiinni maaliskuun alussa Hyvinkäällä. Kiinniotto tapahtui yhteisoperaatiossa Kanta-Hämeen ja Itä-Uudenmaan poliisilaitosten kanssa.

Epäillyt ovat vangittuina. Lounais-Suomen poliisi jatkaa asian esitutkintaa.

 

Lähde: Poliisi

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vape

Mannet ei saa enää sossusta yhtä helposti rahaa kuin ennen, 2015 tulleet kunniakansalaiset on meneet ohi.

Rane

Mitä sitten? Istuvat lepokodissa kavereidensa seurassa korkeintaan vuoden, mutta uhrit ei saa ikinä rahojaan takaisin. Oikea ratkaisu olisi, pakkotyöhön siihen asti kunnes joka ikinen euro on maksettu työllä takaisin.

murre riepunen

Vermo tulee mieleen…..

juha II

”Lounais-Suomen poliisi tutkii rikossarjaa, jossa epäillyt ovat useiden vuosien ajan anastaneet…”
Todella nopeaa toimintaa ilmeisen nerokkaalla tavalla toteutettu periaatetta: ”Profilointi on rassismia”!

Ilkka Forsten

Nimet kiitos, ei takuulla ole Virtanen eikä Korhonen.