Kotimaa Rikos

Poliisi tutkii tuoteväärennöstapausta liittyen Koskenkorva-viinaan

Kuvassa poliisin takavarikoima väärennetty Koskenkorva-pullo. Kuva: Poliisi

Poliisi on takavarikoinut useita satoja pulloja väärennettyä Koskenkorva-viinaa, jota epäillään levitetyn laittomasti. Pullojen sisällön turvallisuudesta ei ole varmuutta.

Rikosepäilyn jäljille päästiin, kun Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipartio löysi Keski-Suomessa pysäyttämästään ajoneuvosta suuren erän Koskenkorva-viinapulloja. Poliisi takavarikoi kyseisiä pulloja useita satoja.

Pullot osoittautuivat tutkimuksissa väärennetyiksi. Pullojen sisältämän alkoholin todettiin sisältävän epäpuhtauksia, minkä vuoksi tuotteen turvallisuudesta ei voida olla varmoja.

Asiaa tutkitaan törkeänä alkoholirikoksena Sisä-Suomen poliisilaitoksella ja teollisoikeusrikoksena Keskusrikospoliisissa.

Väärennöksiä epäillään levinneen ainakin Keski-Suomessa

Väärennettyjä pulloja ei ole ollut myynnissä esimerkiksi Alkon myymälöissä, vaan niitä epäillään kaupattavan laittomasti.

Poliisi epäilee, että katukauppaan ja muuhun laittomaan levitykseen on päätynyt jo useita satoja pulloja. Pulloja on voitu levittää eri puolilla Suomea.

– Väärennettyä Koskenkorva-viinaa epäillään levitetyn ainakin Keski-Suomen alueella, josta pulloja on takavarikoitu pysäytetyn ajoneuvon lisäksi toisestakin paikasta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari Rutanen Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Väärennetyn pullon tunnistaa harmaasta korkista

Väärennetyt tuotteet jäljittelevät ulkonäöltään PET-muovisia 50 senttilitran Koskenkorva Viina -pulloja.

Poliisin tiedossa olevat, laittomaan levitykseen päätyneet väärennetyt pullot tunnistaa seuraavista asioista:

hopeanharmaa korkki
etiketissä ei ole panttimerkintöjä.

Aidot Koskenkorva- viinapullot tunnistaa muun muassa näistä yksityiskohdista:

PET-muovisessa pullossa on beigen värinen korkki
pullon pohjassa lukee ”Altia”
Suomessa myytävissä Koskenkorva-tuotteissa on panttimerkinnät.

– Tuoteväärennöksissä on riskitekijöitä, koska tuotteen sisältö on suurella todennäköisyydellä jotain muuta kuin mitä etiketissä lukee. Tässäkään tapauksessa ei voida olla varmoja siitä, että väärennettyjen pullojen sisältö olisi turvallista juotavaksi. Alkoholin ostaminen pimeiltä markkinoilta on aina riski, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Rekola Keskusrikospoliisista.

Poliisi pyytää vihjeitä Koskenkorva-väärennöksistä

Sisä-Suomen poliisilaitos ottaa vastaan vihjeitä liittyen väärennettyjen Koskenkorva-viinapullojen levittämiseen. Vihjeet pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi. Viestin otsikoksi pyydetään kirjoittamaan Koskenkorva.

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Kaarevassa pullossa väärää viinaa. Tämä on vakava tapaus.

Ja N EEKERI

”Veitsi-isku junassa Saksassa – kaksi kuollut.”

Saksassahan on paljon haitallisia matuja (joten ansku mä arvaan tekijän..) ja heihin sekaantuvia matupatjoja, joten isoa vahinkoa ei suurella todennäköisyydellä tapahtunut.

Ilkka Forsten

Mehän emme voi tietää mitä olisi tapahtunut jos mukana olisi ollut myöskin tekijä. Nythän pelkkä veitsi iski, kuten autoilla on tapana ajautua väkijoukkoon.

Peter Kreisler

Nyt on kajottu suomalaisille pyhään asiaan, kaiken muun voi viedä, rahat, itsenäisyyden, sananvapauden jne… Mutta Koskenkorvan viina on kyllä toinen juttu.

Jussi

Putin koittaa myrkyttää suomalaiset. Tämä alkoholiväärennysjuttu on täten ratkennut.

Kaara

Putin käy Koskenkorvan avulla hybridisotaa viatonta pikku suomea vastaan.

Peter Kreisler

CIA:n agentit ovat kliinisissä testeissä, eli juomalla itse, todenneet hybridikossun aiheuttavan sekavuutta, muistinmenetyksiä, tasapainoaistin häiriöitä. Kyseistä juomaa epäillään joutuneen valkoisen talon baariin presidentin saataville.

Eki

Niin, tai koittaa rauhoittaa suomalaisten pahaksi äitynyttä sotahysteriaa Kossulla johon on lisätty rauhoittavaa lääkettä.

Peter Kreisler

Niin, intiaanit polttivat rauhan piippua ja nyt suomalaiset juovat rauhan kossua.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa