Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Postnordin somalityöntekijä varasti paketteja lähes 53 000 euron arvosta – sai lievemmän tuomion ja välttyi karkotukselta

Kuva: Ruotsin Poliisi.

Postnordin 26-vuotias somalityöntekijä varasti matkapuhelimia noin 600 000 kruunun (noin 53 000 euron) arvosta. Hovioikeus päättää nyt alentaa hänen tuomiotaan ja kumoaa myös käräjäoikeuden karkotuspäätöksen. Tuomioistuin käytti perusteena hänen Ruotsissa oleskelunsa sallimiselle sitä, että hän työskenteli Postnordilla.

Kaikki alkoi, kun useat asiakkaat valittivat, että heidän tilaamansa matkapuhelimet olivat kadonneet postikuljetuksen aikana Postnordin osastolta Netonnetin keskusvarastoon Boråsiin.

Postnordin sisäisessä tutkimuksessa todettiin 26-vuotiaan miehen olevan yksin vastuussa pakettien katoamisesta. Expressenin mukaan hänet pidätettiin 31. elokuuta sen jälkeen, kun hänet oli saatu kiinni varkaudesta.

Somalialainen myönsi osan varkauksista, mutta väitti heittäneensä paketit metsään. Hän myös kiisti myyneensä puhelimia.

Käräjäoikeus totesi, että metsästä ei ollut löytynyt hylättyjä paketteja ja että monet varastetuista puhelimista olivat löytäneet uudet omistajat. Kävi myös ilmi, että mies oli ansainnut Swish-maksuilla enemmän rahaa kuin varsinaisella palkallaan.

Postnordin työpaikka esti karkotuksen

Mies tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankeuteen 16 törkeästä varkaudesta. Käräjäoikeus päätti myös, että hänet pitäisi karkottaa Somaliaan.

Hovioikeus muutti kuitenkin rikoksen tavalliseksi varkaudeksi ja arvioi jokaisen varkauden erikseen. Koska varastetut tavarat eivät oikeuden mukaan olleet ”huomattavan arvokkaita” eikä varkauksia pidetty järjestelmällisinä, tuomio alennettiin yhteen vuoteen ja kahteen kuukauteen.

Hovioikeus päätti myös, että 26-vuotias saa jäädä Ruotsiin. Yhtenä perusteluna oli se, että hän oli ollut maassa kahdeksan vuotta ja hänellä oli työpaikka Postnordissa – ennen kuin hänet irtisanottiin varkauksien vuoksi. Hovioikeus katsoo myös, että hänellä on yhteys Ruotsiin maassa asuvien äitinsä ja veljiensä kautta.

Lähde: Expressen

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Tuossa se nyt viimeistään nähdään miksi perheenyhdistäminen pitäisi olla kiellettyä. Jätkää ei voi karkottaa kun äiti ja veljet on päästetty nimeämään itsensä ruotsalaisiksi.

Mikä on tuomarien mielestä huomattavan arvokasta jos 53 000 euron arvoinen varkaus mistä on vielä saatu hyötyä myymällä muiden omaisuutta, on pikkurike ?

Marko Kristian

”Tuomioistuin käytti perusteena hänen Ruotsissa oleskelunsa sallimiselle sitä, että hän työskenteli Postnordilla.”
Tää on nyt vähän sama perustelu kuin jos työskentelisi huumekauppiaana, tai vaikka palkkamurhaajana.
Tekee rikoksia mutta kuitenkin työskentelee ja tienaa rahaa..

Toni Lajos

Seuraavaan oikeusasteeseen valittaen somalin tuomiot kumotaan perusteettomana, näytön katsotaan olevan ihmiasarvoa alentavaa, kunnioituksen puutteesta alempia oikeusasteita moititaan, korvauksien määrästä neuvotellaan somalin kanssa, alustavasti miljoonasta on keskusteltu, kertoilee yhdenvertaisuusvaltuutettu, muuan gunilla….