Kotimaa Politiikka

PS:n Tavio: ”Kehitysyhteistyössä pitää huomioida kristittyjen uskonnonvapaus”

Ville Tavio, kuva: wikipedia

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio (ps.) on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen kristittyjen pahenevaan vainoamiseen reagoimisesta.

Tavio vaatii hallitusta asettamaan vainotut kristityt etusijalle, jos Suomi jatkossakin ottaa kiintiöpakolaisia ja turvapaikkahakemuksia vastaan.

Tavio viittaa Open Doors -ihmisoikeusjärjestön tuoreeseen raporttiin, jonka mukaan kristittyihin kohdistuu voimakasta tai äärimmäistä sortoa 76 maassa. Määrä on lähes kaksinkertaistunut 30 vuodessa. Maailmassa on jo yli 360 miljoonaa kristittyä, jotka joutuvat kokemaan sortamista tai syrjintää uskonnostaan johtuen.

Kristittyjä sorretaan useilla tavoilla. Joka päivä keskimäärin 15 kristittyä tapetaan uskonnollisista syistä eri puolilla maailmaa. Lisäksi kirkkoja vandalisoidaan, kristillisiä järjestöjä kielletään, seurakuntien johtajia vangitaan ja karkotetaan. Monet aivan tavalliset kansalaiset kohtaavat väkivaltaa kieltäytyessään luopumasta kristinuskosta.

Tavio toivoo Suomelta tiukempaa linjaa niiden maiden hallituksiin, joissa uskonnonvapaus ei toteudu.

– Panostukset kehitysyhteistyöhön on käytävä läpi myös tästä näkökulmasta. Suomen ei pidä auttaa sellaisia hallituksia ja yksinvaltiaita pysymään vallassa, jotka eivät kunnioita uskonnonvapautta, Tavio linjaa.

Tavio on nostanut kristittyjen ahdingon esiin eduskunnassa myös vuonna 2019. Sen jälkeen kristittyihin kohdistuvat vainot ovat pahentuneet merkittävästi.

27 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Esko Aho sanoi silloin Presidentiksi pyrkiessään, että hänellä on ” Kirstilliset arvot .” Hänen vaimonsa etunimi kun on kirsti. Ja minä sanon että Paavo Lipponen ” Päivitettiin ” vielä ikämiehenä.

Peter Kreisler

Joo, ihan hyvä ajatus Taviolta, mutta jos ehdotusta noudatetaan sen seurauksena saamme matuina ns. ”vainottuja kristittyjä”. Laiska ihminen keksii ihan mitä vain valheita päästäkseen tarunhohtoisen Eldoradon (Suomen) rikkauksien ääreen.

stetsonlogi

Kristityt on tarkoitus pyyhkiä kartalta niin, että eivät sitä itse edes huomaa. Mutta ollaan jo monessa paikassa siirrytty siihen vaiheeseen, että on ihan sama huomaako kristityt vai ei. Pikku kansanmurha silloin tällöin pitää kivasti jännitystä yllä

Puolueeton

Uskonnon vapaudella tulee olla rajansa. Jos uskonnonvapaus rajoittaa muiden siihen kuulumattomien oloja, vapautta tulee rajoittaa. Uskonnon vapaus on myös vapaus olla poissa uskonnosta ja sen aiheuttamista häiriöistä.

Ilkka

Uskonvapaus tarkoittaa alunperin henkilön tai yhteisön oikeutta harjoittaa uskoaan, mutta se ei missään vaiheessa ole tarkoittanut uskon levittämisen oikeutta.

Peter Kreisler

Juuri näin, uskonvapaus ei tarkoita kristittyjen verisiä ristiretkiä tai muslimien vääräoppisten tappamista.

Ilkka

Koska viimeiset ristiretket tehtiinkään ??? Ja koska viimeiset islamilaiset valloitusretket on tehty, sanoisin että parhaillaankin, joten kontekstisi meni vähän pois raiteiltaan. ME valkoiset kristityt olemme luoneet käsitteen uskonvapaus, sitä EI OLE ideoineet muslimit eikä muutkaan uskonnot. Me valkoiset olemme luoneet käsitteen ihmisoikeudet, joita ei ole yksikään arabimaa allekirjoittanut. Me valkoiset olemme lopettaneet orjuuden jota ei yksikään muslimimaa ole tehnyt. Me valkoiset olemme synnyttäneet tasa-arvon, jota ei yksikään muslimimaa kunnioita. Me valkoiset olemme teknologian huipulla, mitä yksikään muslimimaa ei ole. Me valkoiset olemme luoneet kehittyneet yhteiskunnat, joita EI OLE yhdessäkään islamia harjoittavassa maassa. Me valkoiset olemme kehittäneet sosiaaliturvan, jota ei ole yhdessäkään islamilaisessa valtiossa. Palataan asiaan uudelleen kun muslimit ja islam jonakin päivänä on saanut edes puolet tästä listasta kasaan omatoimisesti.

Zardex

Kuitenkin tuon vapauden rajoittajat ovat juurikin länsivallat/USA/NATOIsrael ja kristittyjä, ateisteja ja muidenkin ihmisoikeuksia suojelee parhaiten sellaiset maat kuin Syyria, Iran ja Venäjä.

Ilkka

NATO ei ole maa, se on puolustusliitto joten mieti uudelleen. Syyria olikin oikein ateistien suojapaikka, eihän siellä ollut kuin ISIS, joka jakoi rauhaa ja rakkautta eri aatesuuntien välille. Miten Venäjä suojelee ihmisoikeuksia, kerro ihmeessä ? Puhutaan nyt oikeista ihmisoikeuksista eikä taas liitetä jotain epäoleellista samoihin raameihin. Montako henkilöä länsimaissa on saanut polonium-myrkytyksen ollessaan eri mieltä presidentin kanssa, montako ihmisoikeuksien puolustajaa kuten Politkovskaja, on nitkahtanut kotiovelleen saman presidentin toimeksiannosta ? Kuinka monta länsimaista ökyrikasta on pudonnut ikkunasta tai parvekkeelta, oltuaan eri mieltä jonkun presientin kanssa. Montako ihmistä länsimaisissa vankiloissa istuu poliittisen mielipiteensä takia. Eikös Iranin kohdalla vast-ikään ollut paljonkin puhetta siitä miten naisia kohdellaan, ne kun sattuvat kuolemaan vastustaessaan huivipakkoa..

Anomaster

Tuossa yhteydessä on syytä muistaa, että kristinuskossa sotiminen ja alistaminen eivät kuulu uskontoon, mutta islamissa ne ovat merkittävä osa uskontoa.

juu

Ja vielä voin sanoa että jo vuosia kristityt on ollut maailman vainotuin ryhmä.
Se ei ole vuosiin ylittänyt uutiskynnystä esimerkiksi täällä Suomessa.

Miettikääpä sitä. Meidän valtamedian toimittajat on ihan kauhuissaan kun kiinassa tapetaan joku muslimiterroristi.
Mutta kun samaan aikaan tapetaan tuhat kristittyä niin se ei ole kirjottamisen arvosta.

Ilkka

Kun J. Halla-aho sanoi että haluaisi pommin minkä voisi tiputtaa venäläisten niskaan ukrainassa, oli koko hallitus takajaloillaan. Kauheaa,hirvittävää, rasistista, etnistä vainoamista,ihmisvihaa jne. Se SAMA hallitus siunasi asetoimitukset ukrainalle, mutta mehän tiedämme ettei niillä aiheuteta mitään niin kauheaa kuin halla-ahon lause..

juu

Asiasta olen hyvin eri mieltä. Mutta sivistyneet ihmiset voi olla asioista eri mieltä.
Olen äänestänyt halla-ahoa monta kertaa.
enkä mitenkään pidä erityisesti venäläisistä, itse asiassa venäläiset on yhtä röyhkeitä kun lähi-itäläiset.
Mut juu en mä pysty enää persuja äänestää, pettänny liian monesti.

juu

olen halla-ahoa äänestänyt mosta kertaa.
Ikävä kyllä nyt en tota sivaripelleä pysty äänestää.

Anomaster

Hallitus: ”Ei v…u voisi vähempää kiinnostaa”.

juu

”PS:n Tavio: ”Kehitysyhteistyössä pitää huomioida kristittyjen uskonnonvapaus”
Kyllä nää globalistit yrittää vaikka ja mitä, ainoa varma asia on ettei niitä kiinnosta pätkääkään miten sulla menee.
Usknonnoista voidaan olla mitä mieltä vain, mutta Suomi niin kuin ylipäätään länsimaan on rakennettu kristillisyydelle.
Ei minua ainakaan ole koskaan kukaan pakottanut uskomaan yhtään mihinkään.
Mutta nyt poliittisilla päätöksillä se kristinusko onkin ihan kauhea asia.

ftr

Onpa taas suomalaisille äärimmäisen tärkeä ykkösprioriteetin ulostulo ja mediajuttu XD
Saipa jälleen leivottava persu näkyvyyttä jotta saisi ääniä ja sinimustat näin hyvissä väleissä.

Jesus akbar!!

Ja helppo taas arvata, mikä marakatti-”rauhan”uskonto vainoaa kristittyjä maailmalla…

Anomaster

Eipä sitä muut teekään.

Teppo

..niin saisko nää ulos Suomesta, kun tietää mihin se muuten väistämättä johtaa. Tilastojen valossa ja fakta on: Heikko kantaväestön syntyvyys ja siten taantuminen ja nämä loisijat ottavat lopulta vallan täällä. Ihan basa brutaali kulttuuri ja uskonnollinen diktatuuri ottaa alistavan vallan, kuten heidän uskontokirjansa kiihkeästi opettaa.

Anomaster

Poltiikkaan täytyy tulla raju käännös, jos ne halutaan pois. Äänestäjät ratkaisevat. Jos eivät poliitikot toteuta kansan tahtoa, saattaa kansa mennä eduskuntaan ja toteuttaa sen itse.

Ilkka

Kohta Tavio löytää itsensä Raija Toiviaisen edestä ja saa kuulla nuhtelua ettei mitään kristillistä voida pitää uskontona, eikä saa suosia vain yhtä uskonnollista ryhmää. Islamia on kumarrettava, allaaaaahu akbar imaami toiviainen toteaa. Rikospoliisi tutkii tapauksen ja huomaa ettei ole aihetta nostaa syytettä, mutta ( matami ) imaami on kantansa ilmaissut, joten tavio pois virasta, hän toiseuttaa, ja yrittää luoda eriarvoista yhteiskuntaa profiloimalla profeetan opit huuhaa kansioon kuuluvaksi. Allaahu akbaaaaar, näin ei saa tehdä, olemme harras islamilainen maa. Voiko tavion vaimon kivittää, siitä pitäisi nyt keskustella ja onko herra tavio ei toivottu henkilö jolle voitaisiin langettaa karkotus.. Jakamattomat ihmisoikeudet, ( jotka jäi siis jakamatta kristityille kun laki tehtiin ) ei tule nytkään huomioon otetuiksi. Riittää kun puoluekirjan väritys vaan täsmäisi ja olisi lappu kaulassa asylum tekstillä.

juu

Ikävä kyllä en enää luota persuihin yhtään enempää kuin muihinkaan puolueisiin.
Mun näkökulmasta ne on ihan jokainen tarkotuksenaan tuhota Suomi ja kaikki suomalainen.

ei O ikävä

Joo, puuttuisi persulit ruoanhintaan, oon kuullut et alkaa eines sonta oleen kaviaarin hinnoissa siellä suomessa.

jep

Tavion ääni on valitettavasti huutavan ääni korvessa. Suvakkieliitti vainoaa kristittyjä jo täällä härmässä. P Räsänen roikkuu edelleen löysässä hirressä.

Aadolffi

Sama juttu kaikissa pienissä oikeiston ja maalaisjärjen puolueissa, ikävä kyllä.

jep

Tavio on asian ytimessä. Mutta kun tärähtäneistölle musut on ainoat oikeat kultakimpaleet, niin mikään ei muuttune.