Kotimaa Politiikka

PS:n Tavio: Polttoaineiden alv alas

Kuva: Flickr.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ehdottaa bensiinin ja dieselin arvonlisäveron madaltamista. Vähintään veron keräämiselle tulee Tavion mielestä asettaa yläraja, koska arvonlisäveroa maksetaan kohonneidenkin öljyhintojen päälle.

– Ymmärtääkö hallitus hintalappua ihmisille, yrityksille ja valtiolle, jos Suomen pyörät eivät enää pyöri? Tavio kysyy.

Tavio katsoo myös, että dieselin käyttövoimavero ei ole oikeutettu kun dieselin hinta on lähellä bensiinin hintaa. Dieselautoilija ei pääse enää ajamalla hyötymään dieselauton valitsemisesta.

Hallituksen ilmastotoimiin, jotka vaikuttavat polttoaineiden hintoihin, tulee Tavion mielestä ottaa välittömästi aikalisä Ukrainassa käytävän sodan takia. Sodan alettua dieselin litrahinta on kohonnut jo yli 20 sentillä.

– Suomen hallitus pyrkii nostamaan autoilun hintaa jopa muuta EU:ta voimakkaammin, sillä Suomi tekee Euroopan kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa, kuten pääministeri Marin on myöntänytkin, Tavio sanoo.

– On käsittämätöntä, että keskusta ja kokoomus tukevat vihervasemmiston suunnitelmaa siitä, että Suomi toteuttaa ilmastotoimia 15 vuotta nopeammin kuin Euroopan unioni, Tavio moittii.

Bensiinin kuluttajahinnasta noin 60 prosenttia ja dieselin hinnasta noin 50 prosenttia koostuu erilaisista veroista.

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Minua huolettaa myöskin se, mitä tapahtuu polttoaineiden ja energian hinnalle vaikka sota Ukrainassa loppuisi huomena. Tämä pas****ahallitus nostaa hinnat pilviin leikkimällä maailmanpelastajaa, ja kun hinnat on tapissa, niitä ei enää voi millään laskea normaalille tasolle. Siinä pätee se sama idiotismimin huipentuma että vaikka luotaisiin täysin toimimaton laki, sitä ei kuulemma enää pysty muuttamaan. Lakeja voi siis muuttaa kansan kannalta huonompaan suuntaa vaikka yhdessä yössä, mutta toisinpäin ei millään. Ja sitten hinurit ja mekkoeinarit näpertelee oman viiteryhmänsä keskuudessa asetuksia, joita ei pitäisi edes miettiä nyt kun on vähän muutakin mietittävää.

Emma Kari iloitsee kuin polttoaineiden hinnat kohoaa mielipuolisiin lukuihin, ja pitää kehitystä hyvänä kun koko maailman ilmasto pelastuu. Samaan aikaan Kiinan törkypäästöt on moninkertaistuneet, mutta eihän reilun miljardin ihmisen tuottama haitta ole mitään kun sitä vertaa 5.4 miljoonaisen kansan kykyyn pilata ahtojäät Grönlannista. ilmastohätätilan varjolla on vedätetty tavallisten ihmisten elämä sille rajalle, ettei kannata enää mennä edes töihin, ja tämä on sitten hienoa politiikan tekoa.

Sanna Marin sorvaa jo täyttä päätä vaalipropagandaa vuoden päähän, julistamalla miten meidän on oltava jyrkkänä ja lopetettava kaikki fossiilisten polttoaineiden käyttö. Venäjää ei saa tukea ostamalla kaasua tai öljyä, sen ymmärrän, mutta kun sannan touhu ei olekaan huolta siitä, vaan vihreiden äänten kalastelua demareille ilmastohysterian nimissä. Kokoomuksen Orpo näyttää ajattelevan että ihan sama, maksakoon, eihän suuryritysten pomot kustanna omia kulujaan, ja köyhät kävelkööt niin tuntuu makeammalta hurauttaa ohi ministeriaudilla hymy korvissa. Meillä on koko itsenäisyyden ajan surkein hallitus jota ei kohta saa edes arvostella. Samaan aikaan he kyllä puhuvat ettei Putin anna ihmisten sanoa mielipiteitään.

ike

Jos nyt haluaa heittäytyä oikein häijyksi voisi vaikka väittää että tämä on globalistien juoni. Kaikki suuret päättäjät yhdessä ovat päättäneet kurittaa kansaa niin että ei enää paljoa soraääniä synny noista hintojen korotuksista. Aika sopivasti sattui tuon koronan jälkeen. Mikähän on seuraava suunnitelma, täytyy kai mennä selaamaan WHO:n sivuja. Niillä on kumma taipumus kertoa kaikki mitä suunnittelevat etukäteen, ei sitten voida syyttää että ei ole kerrottu, sama koskee IMF ja WEF nimisiä puljuja, on niitä kai muitakin.

Ilkka Forsten

Tulee tosin mieleen miten ne globalistit saivat äärivenäläisen pikku-ukon innostumaan itselleen kohdistuvasta talouspakotteesta ? Siinä on Soros tosi nero, jos onnistui puhumaan puttelin ympäri vedoten siihen että kun teet sodan niin me voitamme.

Puten puheissa ei kyllä ole ollut järkeä moneen päivään muutenkaan. Ensin hän julisti naama totisena ketä vastaan sota on suunnattu, ja siinä ohessa vilahti myöskin valittu kansa etnisyytenä. Seuraavana päivänä sama kartomus jatkui ettei hän halua pahaa kenellekään, hän on yhtä lailla Kirgiisi ja kipapää. Todellisuudessa hän ei ole kumpaakaan ja nyt haalitaan jo Syyrilaisetkin mukaan.

Minulle on tullut tässä kuluneen ajan puitteissa mieleen ajatus siitä, ettei Venäjän armeija taidakaan olla niin mahtava mitä propaganda esittää paraateineen. Jos näin lyhyessä ajassa ammattisotilaat ottaa pataan vähän väliä, eikä saavuta tavoitteitaan vaikka miten uhotaan, niin kyllä se heikkoudesta kielii. Onko nykyinen puna-armeija muuta kuin kulissi ? Ei näin pian pitäisi olla mitään tarvetta kysellä ulkolaisia sotimaan omasta puolestaan. Ja ettei synny tarvetta vertailla AH:n toimia puttelin toimiin, niin myönnettäköön että AH käytti myöskin ulkolaisia vapaaehtoisia, mutta vain siksi, että siitä koitui propagandahyöty kun päästiin sanomaan että koko sivistynyt eurooppa sotii bolseviikkejä vastaan, ja on kaatamassa kommunistista vastustajaa. Putinin syyrilaisvahvistukset ja kaiken maailman mongolit ei ole todellisuudessa sitoutuneet sotimaan putinin aatteiden takana.He ovat rahan takia paikalla. Tällaisten tekijöiden lojaalius on yleensä surkea.

Toisaalta ihmetten myöskin kipapäävaltion hiljaisuutta. He ovat aina meuhkaamassa jos joku vähänkin kajoaa valitun kansan edustajiin, tai edes nimittelee heitä, ja Ukrainan ” pomomieshän ” on etnisesti kipapää. Eikö nyt pitäisi tulla täydellä ryminällä mukaan kun näin avointa juut***vihaa sallitaan. Ukrainassa kun on muitakin saman heimon edustajia, ei se pelkkä johtaja ole ainoa.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
ike

No tuosta Puten armeijasta, onhan se aika suuri mutta se perustuu siihen että nuoria miehiä riittää ja ihmiset ovat vain sodankäynnin välineitä, ei niistä tarvitse välittää, ei venäjällä ole koskaan välitetty. Eliitin, jopa virkamiesten ja tavallisten kansalaisten ero on suurin mihin olen törmännyt, se alkaa jo pienistä virkamiehistä jotka kohtelevat kansalaisia aivan uskomattoman röyhkeästi, aivan kuin heillä olisi kaikki valta ja taitaa niin ollakkin. Joskus monia vuosia sitten sanoin vaimolle että mitä sinä niitä arkailet ne on sinulla töissä ja sinä maksat niiden palkan. Oli kuin jokin ovi olisi avautunut ja kyllä sen jälkeen jokunen virkamies on laitettu vähän ahtaalle siten että muutkin virastossa seisovat ovat alkaneet ajatella. Jos ei muuta niin yleisön reaktiota kyllä pelkäävät jos joku asiansa ilmaisee riittävän selkeästi.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Kun olen kirjoittanut meillä olevasta ” Tsaarin aikaisesta ” herranpelosta, viittaan juuri tuohon seikkaan. Tällä on joissakin virastoissa siinä tiskin takana niin itsensä tuntevia nillittäjiä, että jos et ota heti luuloja pois, alkaa paikasta toiseen juoksuttaminen. Meidän poliitkot muuten nojaa samaan tsaarin aikaiseen ajatukseen ettei virkamies tee koskaan virhettä, joten he eivät pyydä mitään anteeksi, tai edes myönnä että virhe tuli tehtyä.

ike

Se on sitä historian perintöä.

Zardex

Jos ei saa jauhoa Venäjältä, niin mistä kipapään Challahi sabattina leivotaan?

Nyt on vielä hyvät ajat

No, kaikki tietävät että ALV ei poistu. Tai jos se poistu, niin polttoainevero kasvaa saman verran.

Suomi polttaa seteleitä roviolla sellsista tahtia että edes Urpilainen ei siihen pystynyt. Taas menee Ukrainan tukemiseen satoja miljoonia euroja. Ja sitten tulevat vielä hyvinvointialueet sekä niin johto ja vlimieryhmät, palkkioineen ja palkkoineen.
Olen jo sanonut 10 vuotta että vuonna 2025 meidän jokaisen tuloveroprosentti tulee olemaan välillä 40-45%, riippumatta missä kunnassa asutaan. Olen myös sanonut jo pitkään että jos kansalla oli se käsitys että nyt on tiukkaa, niin mennään vuoteen 2025. Silloin on tiukkaa. Silloin ei oikeasti kaikilla ole varaa lapsiin. Ja silloin kerjätään.

Ei mene hyvin

Tämä maa tuhoaa itsensä aivan omilla toimillaan. Kyllähän tässä alkaa vakavasti miettiä, että onko täällä kohta järkeä edes asua, kun kaikki menee niin kalliiksi. Myös työssäkäynnistä saa varmasti maksaa kohta. Vihervasemmistohallitus vain itkee, että tulee miljarditappiot valtiolle jos verotusta laskee. Eivät sitten ymmärrä mitkä tappiot tulee noilla polttoaineenhinnoilla, sekä kehitysapuun- ja maahanmuuttoon laitetuilla rahoilla.

Vihreä siirtymä, jota Kokoomuskin tukee tuhoaa Suomen, ilman että Venäjän tarvitsee mitää sotaa edes tuoda.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ei mene hyvin
ike

Tänään kyselytunnilla puhemies huomautti Tynkkystä kunnioittavasta puhetavasta. On se kumma että kukaan ei muistuta hallitusta kansalaisten kunnioittamisesta kun näitä vihreän siirtymän konkurssilakeja laaditaan.

juha II

Ruotsissa sossu-hallitus syyttää Putinia ja Ukrainan sotaa korkeista polttoaineiden ja sähkön hinnasta. Tästä ei ole kyse vaan hinnat ovat olleet tapissa jo vuosia ympäristöpuolueen ja sossujen hallituskausina.

Ruotsi ei suostu alentamaan hintoja, koska verojen osuus on yli 50% hinnoista. NHallitus siellä aivan kuten USA:ssakin haluaa pumpata kansalta rahaa pois julmasti kuin maantierosvot, koska ”vihreä agenda” ja ”Build Back Better”!

Suomen hallitus ei tee mitään hinnoille, koska matut, EU ja rahan jakaminen ”kehitysapuna”!!!

Sen sijaan Puola on ottanut verot pois ja madaltanut kustannuksia, mutta Puolahan on ”valkoisen ylivallan rasistinen dktatuuri!!!”

ike

Kukahan poliitikoista kysyisi suomen kansalta että miltä tuntuu kun nousukausi toisensa jälkeen menee ohi ilman että kansan elintaso nousisi kuten muualla maailmalla tapahtuu.. Verot kyllä nousevat ja vyötä kiristetään laskusuhdanteessa. Jotenkin tuo yhtälö ei oikein toimi. Menoreikiä kyllä löytyy, enimmäkseen jokaisen puolueen omista intresseistä, esimerkkinä vaikka puoluetuen muutos kun nyt mennään aluevaaleihin ja systeemi muuttuu. Rahareikiä kyllä löytyy.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
vesku

Tää on käsittämätöntä,,,mun rahani eivät enää riitä,,, 50 vuotta veroja maksaneena,,,pitkä työ-ura,,, on kiinteistöverot, jätemaksut, kovat lakisääteiset sairausvakuutus verot, kunnallis verot, alkoholiverot ,poltto-aine verot, tupakka verot, diesel-verot,,,,,,ym. ruoka kauppaan 27 km., terveydenhuoltoon 40 km. viinakauppaan ja bensa-asemalle 27 km. ,,,,mun suht. hyvä eläke ei riitä,,, koira ja kissakin ansaitsevat ruokansa,,,,plus lumen auraus ja poltto-puu kulut,,,,ym. kiinteistö menot,,,,

Kata

Näinpä.Just luin erään jenkkiläislibtardin viestin että me sentään voimme valita….pyöräillä,käyttää julkisia kulkuneuvoja ,olla matkustamatta(bensan hinnasta kyse)….mutta ukrainalaiset eivät voi valita…jutsjustjust…
(Oli muuten hienoja autoja Puolan rajaa ylittämässä viime viikoilla…)
Ollaan syyllisiä.Kreisiwöööld.