Eurooppa Kulttuuri

Puola: Oikeutta elämälle -aktivisti tuomittiin sakkoihin raportista, jossa homoseksuaalisuus yhdistettiin pedofiliaan ja HIV: iin

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0).

Mariusz Dzierżawski pahoitteli, että Gdanskin tuomioistuin oli todennut kunnianloukkaukseksi hänen mielestään lääketieteelliset varoitukset homoseksuaalisuudesta.

Gdańskin tuomioistuin tuomitsi keskiviikkona Oikeutta elämälle -säätiön hallituksen jäsenen Mariusz Dzierżąwskin vuoden yhdyskuntapalveluun ja 15 000 Puolan złoty (3 204 euroa) sakkoon.

Tapaukseen liittyi säätiön julkisuuskampanja, jossa vastustettiin LGBT-seksuaalikasvatusta koskevia WHO:n ohjeita. Julkisuuskampanja sisälsi tietoja hiv-tartunnoista ja tieteellisistä tutkimuksista, jotka koskivat homoseksuaalisuuden ja pedofilian välistä suhdetta. Tuomioistuimen tuomion mukaan näitä asioita koskeva julkinen tiedottaminen oli LGBT-aktivistien panettelua.

Kolmea asiaa koskeva syytekirjelmä oli seurausta Tolerado-yhdistyksen Oikeutta elämälle -säätiötä vastaan esittämistä syytöksistä. Ensinnäkin säätiötä syytettiin siitä, että se oli julkaissut tieteellistä tietoa, jonka mukaan homoseksuaalit syyllistyisivät todennäköisemmin pedofiliaan. Toiseksi säätiön väitettiin julkaisseen tietoja, joiden mukaan homoseksuaalit saisivat todennäköisemmin HIV-tartunnan. Kolmanneksi säätiö syytti LGBT-aktivisteja LGBT-seksuaalikasvatuksesta, joka rohkaisi lapsia homoseksuaalisiin tapoihin.

Tuomioistuin hyväksyi LGBT-aktivistien väitteen, jonka mukaan säätiön julkaisut olivat käytännössä homoseksuaalisesti suuntautuneiden ihmisten kunnianloukkausta, joka heikensi heidän mainettaan ja vaikutti siten heidän koulutustoimintaansa. Tuomioistuin tuomitsi kampanjasta vastanneen hallituksen jäsenen Mariusz Dzierżawskin yhdeksi vuodeksi yhdyskuntapalveluun ja 15 000 Puolan złotya (3 204 euroa) sakkoon.

Dzierżawski kommentoi oikeusjutun lopputulosta sanomalla, että ”tämänpäiväinen tuomio muistuttaa totalitaaristen aikojen mekanismeja” ja että se on pelkkää ennakkosensuuria, jossa käytetään sakkoja ja rajoitetaan tosiasioiden julkaisemisen vapautta. Hän sanoi, että säätiö ei anna tällaisen ”oikeudellisen vainon” pelottaa itseään, että se aikoo valittaa tuomiosta ja jatkaa pedofilian vastaisia tiedotuskampanjoita. ”Säätiön julkisuuteen saattamat tiedot olivat tieteellisiä tilastoja homoseksuaalisten käytäntöjen seurauksista ja LGBT-lobbarien suunnitelmista lasten seksuaalikasvatuksen suhteen”, hän lisäsi.

Dzierżawski totesi lopuksi, että huolimatta yleisesti tiedossa olevista tilastoista, jotka koskevat homoseksuaalien HIV-tartuntoja, LGBT-lobbaus käyttää valtavia resursseja vakuuttaakseen puolalaiset homoseksuaalisen elämäntavan iloista ja turvallisuudesta. Hän valitti myös sitä, että Gdanskin tuomioistuin oli todennut herjaukseksi hänen mielestään lääketieteelliset varoitukset. Hän viittasi myös akateemiseen tutkimukseen, jonka mukaan homoseksuaalien joukossa on suhteettoman paljon pedofiilejä, ja että jotkut LGBT-aktivistit kannattavat pedofilian laillistamista. Elämänmyönteinen aktivisti korostaa, että WHO:n lasten seksuaalikasvatusta koskeviin ohjeisiin liittyen välitetty tieto kannustaa lapsia seksuaalisiin tapoihin.

Lähde: Remix

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Suomessa tuomari sanoi, että ei tässä ole nyt kysymys siitä, että onko sanottu totta. Ja niinpä Halla-aho sai tuomion.

Ilkka Manttari

Miten tulikin mieleen juuri tuo sama uutinen 😊

Ilkka

Tuomari taisi sanoa suurinpiirtein näin. ” Tässä oikeussalissa ei ole totuudella mitään merkitystä.” Halla-aho oli esittänyt näkemyksensä siitä ettei hän loukannut millään tavalla toista uskontoa, eikä puuttunut uskonvapauteen. Hän yksinkertaisesti toisti lauseen joka löytyy muslimien pyhästä kirjasta jossa sitä pidetään totuutena. Jos haluaa ymmärtää tuomarin lauseen sen voi tehdä kahdella tavalla, hän ilmoitti ettei suomalaisessa oikeussalissa ole totuudelle sijaa, tai sitten hän sanoi itse ettei islamin pyhät kirjoitukset ole totuuksia. Jostain syystä halla-ahon lainaama lause johti tuomioon, kun moskeijossa se sama lause on osa uskonvapautta. Tuomari puolestaan teki itsestään pellen, sillä hänen sanomaansa jäi enemmän tulkinnanvaraa kuin syytetyn.

John Quiman

Jaha, olikin kiva kuulla, tai oikeastaan lukea, miten se täsmällisemmin meni.

Tänä päivänä oikeuslaitos, poliisi, hallitukset, eduskunta, virkamiehet, media jne. tekevät itsestään pellejä, eikä historia tule niille kuin nauramaan ja tietysti tuomitsemaan sen, että pelleilyn merkeissä hoidettiin asioita todella typerästi. Historian tosin kirjoittavat voittajat. joten saamme odottaa tuota.

Kun uudistivat nämä keskustelut niin, että pitää rekisteröityä, hiljeni palsta aika reippaasti.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka

Sivusto alkoikin olemaan vähän liian provokatiivista, jossa asiat ei enää väitelleet vaan henkilöt. En sano ettenkö itsekin tehnyt sitä samaa, joskin kirjoitetun mielipiteen ymmärtäminen voi olla myöskin harhaanjohtavaa. Se mitä kirjoitetaan, ei välttämättä näyttäydy toisen ihmisen näkökulmasta kuin turhalta kinaamiselta vaikka asia olisi ihan kohdallaan.

John Quiman

Juu, oli aika villiä menoa jonkin aikaa. Sinä, kuten jotkut muutkin pitivät kohtuullisen asiallisen linjan, mutta oli paljon niitä, jotka lähinnä sättivät tolloiksi kaikki, jotka eivät ymmärtäneet heidän loistavia nerokkuuksiaan 🙂

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa