Eurooppa Politiikka Uutiset

Puolan asema Natossa vahvistuu

Venäjän hyökättyä Ukrainaan, Puola on seissyt Ukrainan tukena. Maa on ottanut vastaan noin kolme miljoonaa ukrainalaista pakolaista ja tukenut Ukrainaa sotilasavulla.

Tilanteen kiristyessä Puola on entistä tärkeämpi liittolainen Natolle.  Suuri osa sotilasavusta Ukrainalle kulkee Puolan kautta, samoin kuin Ukrainan pakolaiset länteen.

Puola näkee Venäjän uusimperialistisena valtiona ja on pitkään hakenut turvaa Venäjää vastaan lännestä. Puolalaiset rynnäkkösukeltajat osallistuivat Yhdysvaltain johtamassa liittoumassa Persianlahden sotaan Irakia vastaan vuonna 1991. Puola on myös ollut Naton jäsen vuodesta 1999 ja Euroopan Unioniin Puola liittyi 2004.

Puolalla on maaraja Ukrainan, Venäjälle kuuluvan Kaliningradin alueen, ja Venäjän liittolaisen Valko-Venäjän kanssa.

Mikäli Ukrainan ja Venäjän välinen sota laajenee, Puola on eturintamassa.

Tämä tekee Puolasta ”Naton keihäänkärjen Venäjää vastaan,” sanoo Theodore Karasik, Jamestown Foundation-säätiön Venäjän ja Lähi-idän tutkija.

”Puolan raja Kaliningradin oblastin kanssa on huolenaihe, mikäli Venäjä jatkaa aggressiivista laajentumispolitiikkaansa,” Karasik pohtii.  ”Jos Nato tiivistää rivejään Venäjän suuntaan, Itämeri ja rahtiliikenne sen satamista on kiistakapula nykyisen tilanteen valossa.”

Vuonna 2018 Puola ehdotti yhdysvaltalais-puolalaisen sotilastukikohdan perustamista Puolaan. Tukikohta olisi nimetty silloisen Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin mukaan Fort Trumpiksi, mutta Yhdysvallat ei tuolloin halunnut ärsyttää Venäjää.

Sodan sytyttyä tilanne on muuttunut. Yhdysvallat päätti kesäkuun Nato-kokouksessa perustavansa Yhdysvaltain 5. armeijan päämajan Puolaan. Tämä vahvistaa Yhdysvaltain sotilaallista läsnäoloa Itä-Euroopassa.

”Se, mikä oli monien mielestä mahdotonta, on muuttumassa todeksi,” iloitsi Puolan varaulkoministeri Martin Przydacz saatuaan tiedon päätöksestä.

Lähde Al-Jazeera

54 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kata

Liittyykö asiaan vai ei mutta tällaisen linkin lähetti jälkipolvi….

https://www.hs.fi/talous/art-2000008959139.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

”Jos meidän läheiset ja tärkeät kumppanimme, kuten Saksa, kärsivät, myös me tunnemme ne negatiiviset vaikutukset. Siksi kyse on yhteisestä asiasta”, Tuppurainen sanoo.

John Quiman

Saksa halusi ja sai läpi sen, että suomalaiset maksavat itseään rikkaammille saksalaisille sosiaaliavustusta kaasun kuluttajahinnan pitämiseksi alhaalla.

Kata

On se yhtä hel***iä!
Jos Saksa kärsii mua ei kiinnosta tippaakaan!Että ”yhteinen asia”juu kovat on tulospalkkiot hyi halavattu sentään!

Suomalaiset maksaa!

Rudi

Saksalaisten lämmityskustannukset nousevat n. 300 euroa vuodessa. No voi voi sentään, kuinkahan mahtavat selvitä tälläisestä kurimuksesta. Onneksi Saksan valtio maksaa heille korvauksia kohonneista kuluista.
Suomessa suorasähkölämmitystalon energiakustannukset saattavat nousta 3000 euroa vuodessa eikä tunnu missään, ainakaan poliitikkojen mielestä. Muistakaa että nyt on sota ja sota se kun velvoittaa kärsimyksiin. Päinvastoin kansalaisten tulisi hävetä ja tuntea häpeää siitä että ovat sikailleet halvalla sähköllä.

Kata

Niinpä…kärsitään, kärsitään kohta asumme lätissäääääää…..

juha II

Kellään muulla kansakunnalla EI ole niin paljon huonoja muistoja Venäjä/Neuvostoliitosta kuin puolalla. Puola ja Venäjä ovat olleet wanhoja vihollisia keskenään monta vuosisataa eikä syy ole yksin Venäjän (mahdottomuus Puolassa) vaan myös Puolalla on ollut 1700-1800-luvuilla omat suurvaltapoliittiset päämääränsä Suur-Puola aatteineen. Puola onn hallinnut osia Ukrainasta ja Liettuasta, jossa etenkin Ukrainassa on puolalaista juurta olevia ihmisiä. Baltian maissa ovat vaikuttaneet myös aikoinaan saksalaiset kauppiaat ja Alankomaalaisiakin on ollut.

Puola joutui WWII:n aikana saksalaisten ja neuvostoliittolaisten hirveiden rikosten kohteeksi, joka kulminoitui Katynin metsän puolalaisen sotapäällystyn joukkomurhana, josta vastasi Neuvostoliiton NKDV. Sama olisi ollut Suomenkin kohtalona, jos Talvisota olisi hävitty kokonaan.

Lisäksi Neuvoston Bolsevikit Lokakuun vallankumouksen jälkeen hyökkäsivät Puolaan tarkoituksenaan levittää maailmanvallankumousta koko Eurooppaan, mutta puolalaiset saivat täpärästi verisiä tappioita kärsien torjuttua idän kommunistisen uhan. Bolsevikkiset raakalaiset olisivat raiskanneet koko Euroopan julman ja Jumalattoman valtansa walle, joka olisi merkinnyt samanlaista Leninin johtamien bolsevikkien terroria kuin se muodostui Venäjä/Neuvostoliitossa!

Siksipä Puola on vereslihalla ja silmitön viha on päällimmäisenä tunteena, joka hyvin harvoin minkään menestyksen edellytys edes nyrkkeilykehässä, jossa sielläkään ei saa suuttua. Koska silloin järki ja harkinta pakenee päästä. Jos akateemisesti katsotaan jo yksittäisten ihmistenkin ja kylmän sodan järjen perusteella. Ei aivan jokaisen naapurin tai kauempanakaan olevan kärhämiin pidä osallistua tekemällä itsestään osapuolen johonkin sellaiseen, joka ei mitenkään koske omaa hyötynäkökohtaa tai intressiä. Ellei sitten tappelu/sota kaikkine ”hyötyineen” ole elämässä se tavoittelun arvoinen asia.

Ihminen on väkivaltainen olento, joka on sotinut läpi olemassaolonsa historian aina Aabelin murhasta asti, jonka hänen veljensä Kain teki. Ja kun ne WWII:n sukupolvet ovat jo manan mailla. Uusi ja kokematon sukupolvi jo terottelee kynsiään uuteen sotaan, joka on se ”viimeinen” sota, joka lopettaa sodat. Ehkä ihmisen jopa kannattaisi niellä turhaumansa ja jopa vihansa ajattellen onko tosiaan hauskempaa olla ty,kistökeskityksen alla vai teranssilla kaljalla kauniina kesäisenä iltapäivänä.

ike

No miksi se on aina muut maat joiden tulisi ymmärtää venäjää. Venäjän ei koskaan tulisi ymmärtää muiden maiden kantaa. Niin diktaattorit toimivat.

Timppis

No onhan täällä muutkin hilluneet. Mongolit tataarit ottomaanit maurit jopa svedupetterit sotivat viimeiseen suomalaiseen ja paljon muita kuten roomalaiset.sotaa valloituksia hyökkäyksiä sitähän ihmisen historia on ja tietysti paljon muutakin.

Ilkka Forsten

Ihan Raamatullisia vertauksia tässä nyt ei tarvita. Mutta jos niihin mennään niin tähän sopii se lausahdus, minkä sokea Isä sanoi tunnustellessaan poikaansa. ” Ääni on Jaakobin, mutta kädet on kuin Eesaun jalat.”

Rudi

Toivottavasti Puola hoitaa velvollisuutensa Baltiassa kun kunnon runtu alkaa. Eppäilen.

Fyou

Puola on EU:n loiseläjä, että Saksan teollisuus saa ilmaista alihankintaa miljoonille tuotteilleen, ja EU maksaa Puolalle avustuksina Saksan ilmaistyövoiman.

Saksa sais mennä konkurssiin, niin päästään koko EU:sta.

Eka Kettunen

Näin on.

Saksa ostaa energiaa ja tuottaa teollisuuden tarvitsemat runsaasti päästöjä aiheuttavat komponentit muualla, jolloin niistä aiheutuvat päästöt jäävät muiden maksettavaksi.

Saksa huolehtii eeuun kautta ilmaista rahaa niille maille jotka hyödyttävät sen taloutta.

Saksa on pa$k4 maa.

Kata

https://www.huffpost.com/entry/eu-energy-plan-russian-gas-cutoff_n_62d8134ee4b03dbb99137199

Katsokaas mitä yrzylävonleyhype*se kertoo…voi siinä tulla täällä pohjolassa kylmä talvi jos nuo kahelit pääsee päättämään näin.”Euroopan on oltava valmis” mutta pikkusen ihan epäilyttää että eliitti tulee palelemaan tai kärsimään mistään!
Mutta mitään syyllisyystaakkaa heillä ei ole koska kaikki on puten syytä.vaikka ihan kaikki ei olekaan.
Pashat johtajat kaikkialla.Näin käy kun omavaraisuus ei ole prioriteetti.Rinssi Härrikin saarnaa ilmaston pilaantumisesta lennellen ympäriinsä..ja täydestä menee monille!

Kata

https://www.huffpost.com/entry/europe-america-russia-oil-gas-energy_n_623c5bf8e4b0c727d4889d64

Yhdysvalloilla ei ole mitään resursseja nyt myydä maakaasua tai mitään muutakaan tai sitten,palelkoon jenkit, kun myi jo strategista öljyvarastoaan Kiinalle.

Hömelö äijä takanaan deep state.
Treason stinks…

Ilkka Forsten

Prompterin lukijalta lipsahti että hän sairastaa syöpää, joka korjattiin kiireellä erehdykseksi.. Niin no, olemmehan olleet tietoisia koko ajan että Kamala Harris maata johtaakin, ei suinkaan ” bidee.” ja kerrankos sitä Presidentti puhuu ohi virallisen liturgian, mikä sitten kuitataan nopeasti kirjoitusvirheeksi tai vieraan valtion tuottamaksi disinformaatioksi.

Kata

Juu Delawaressa satoi öljyä kun Joe oli pikkuinen hömelö 😀

ike

Jos ollaan positiivisia niin voihan tästä tulla hallituskriisi.

Ilkka Forsten

Sähkön kuluttahintoihin povataan nyt jo viisinkertaisia korotuksia nykyiseen verrattuna, ja sen lisäksi ” on mahdollista että joudutaan ensi talvena rajoittamaan kulutusta turvautumalla sähkökatkoksiin..” Hallelujaa, sitten kun vuoden sähkölaskut alkaa olemaan taviksella 1000 euroa / kk, bensiini 3.0 euroa / litra ja leipä 8 euroa / patonki, ollaan varmaan hallituksen puolella tyytyväisiä siihen miten hyvin tuli hoidettua maan asiat. Mutta onneksi Günther saa kaasua halvalla, ja Italiakin tarvitsee tietysti tukipakettia selvitäkseen välimeren alueen ankarasta talvesta.. Onneksemme tuulivoimaa lisäämällä saamme paremman maailman, ja voimme lahjoittaa loput tuohet Afrikkaan, kun siellä on niin vaikeaa selvitä kuudentoista lapsen kanssa ankaran talven yli. Lämpötilahan saattaa laskea varjossa jopa + 48 C asteen lukemiin, joka merkitsee arvokkaan DNA ketjun katkeamista pakkasen kourissa.

Meillä ei ole hätää, voimme aina mennä sosiaalitoimistoon ja pyytää harrasterahaa, sillä olemme etuoikeutettua ryhmää ja kaikilla tavoilla mitattuna rasisteja.

Erkki Tuomioja onkin jo ilmaissut mielipiteenään vakavia tulevaisuusvisioita, joissa hän pelkää ettei meillä olisikaan enää antaa kehitysmaille apua, sillä vastikeeton raha on kuulemma parasta ilmastostrategiaa vaikka se johtaa ylikansoitukseen. Hän myöntää ylikansoittumisen olevan ongelma, mutta haluaa ratkaista asian isäämällä sitä, Eläinlajien kato huolettaa myöskin mullasta ravistettua stalinistia, sillä emme osaa lainkaan aavistaa seurauksia kun sittisont***ainen katoaa ja hirvikärpästen määrä romahtaa. Ilman niitä ei maailma kuulemma selviä. Jostain ihmeen syystä minä en usko väittämään, mutta siihen uskon että jos minulta viedään kaikki se mitä olen elämäni aikana saanut kasaan, ja se tehdään humanismin nimissä, lakkaan olemasta humaani. Voi olla että siitä seuraa suuria lööppejä, sekä itkua ja hammasten kiristystä mutta myöskin tulevaisuus josta puuttuu stalinistit. Vihaan tätä pas****amaata mutta vain siltä osin mitä sen päättäjät ovat.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

https://m.youtube.com/watch?v=_LRsZ6TUCCA

Mutta ruattalaiset valmistautuu pahimpaan….faleralleraa.

No kuten Laura Ingraham sanoi tuubissa..”Eurooppa romahtaa”, niin on heikko koko halavatun vihree EU!

Rudi

Karulta kyllä nyt näyttää. Tosin mikään ei viittaa siihen että tällä hallituskaudella alettaisiin karsimaan ideologista kuraa saatikka rahan lahjoittamista maailmalle. Meidän päättäjät on ajaneet maan siihen pisteeseen että puheet hyvinvointivaltiosta voidaan pikapuoliin unohtaa. Tässä käy vähän se tuttu kaava että aiempi sukupolvi on työllään saanut maan nousemaan suosta ja seuraava lykkää sen takaisin suohon. Perheyritysten vakiokaava.

Rudi

Ihan takuulla jotkin torpat kylmenee Suomessakin jos sähkön hinnat pysyvät nykyisellä tasolla tai jopa vielä nousevat. Varsinkin kun maahan on rakennettu viimeisinä vuosikymmeninä todella paljon siten ettei talossa ole ainuttakaan tulisijaa.

Ilkka Forsten

Kun Isä oli pappi, ei pojastakaan voinut tulla mitään kunnollista. Ikiwanha Suomalainen sanonta.

ike

Tuppuraisen ”neuvottelut” saksassa ovat vain kysymys siitä kuinka paljon suomalaisten täytyy maksaa saksalaisten tekemistä poliittisista, ja muistakin virheistä.Jos sieltä tulee edes yhden euron lasku veronmaksajille niin Tuppuraisen täytyy erota. Ei kaikessa ja kaikkialla voi etsiä kompromissia.

Kata

Toivotaan näin ja nyt kun Joekin sai korollan vaikka on kaikki buusterit niin kuka kehtaa yhä mankua naamavaippojen perään?

https://www.instagram.com/p/CgSQcW0FB_X/?utm_source=ig_web_copy_link

😀

Kata

https://www.foxnews.com/opinion/tucker-carlson-bidens-covid-19-positive-test-steps-vaccine-message

Näin meitä on petkutettu..monia ainakin.Mutta pakko oli nauraa vaikka ei se naurun asia ole että Joe on ihan dille.

John Quiman

Juu, melkoisia harhoja herralla.

Ilkka Forsten

Jos missikandidaatti kaatuu lavalla kesken esityksen, onko hän silloin ” kompromissi .” Ainakin se on totta tänä sekopäiden aikana että jos Pertti vaihtaa nimeään, hänestä tulee ” expertti.” Ja kun tässä alkaa vahuus-iän muistikortin ulospävittyneisyys kuitenkin vaivata, niin kysyn jo nyt onko tabletti ja dosetti sama asia, molemmat kun on keittiön pöydällä ?

Observer

USA ei ole sama asia kuin NATO. Mutta näyttäisi jotkut olevan sitä mieltä, että Novoryssiä Vlasivostokista Iberiaan olisi hyvä idea. Ainakin ratkoisi liikakakansoitusongelmaa se sellainen paratiisi.

Nationalisti

Usa on käytännössä hyvin pitkälti sama asia kuin Nato, voihan sitä yrittää muuta uskotella noin niin kuin itseäänkin harhauttaen.

Gladiator

Niin kai se noin venäläisestä nationalistinäkökulmasta näyttää.

Kata

”Käytännössä hyvin pitkälti” on aika jargonimainen selite…No luuletko että kaikki amerikkalaiset maksaa mielellään Natosta kun esim Saksa ei ole maksanut mitä sovittiin?
Perustajajäsenissä oli Euroopan maita eli suurin osa,vain USA ei.Nyt on 30 jäsenmaata ja ketkäs ovatkaan Euroopassa?

Emmehän mekään voineet vaikuttaa kun sannukka teki meille velkaa ja antoi rahat Italiaan ja Epsanjaan.Samoin on USAssa…moni juttu pyörii vaikkei ole kansan kannatusta.Sen osan joka pitää pyörät pyörimässä.Ja sitten on ne jotka hilluu kaduilla ja toreilla.

Mieluummin Nato kuin vasemmalta kato…

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
Jegros

Venäjä käytännössä hyvin pitkälti sama asia kuin sian p…reikä, voihan sitä muuta uskotella noin niin kuin itseäänkin harhauttaen…

ike

No ei ole. Miten sitten joku maa voisi estää, tai vaikeuttaa suomen jäsenhakemusta. Jos se ei kerro jonkinasteisesta demokratiasta niin missä suomessa sitten eletään. No tiedän. Ei demokratiasta tietoakaan. Katsokaa vaikka Yhdysvaltojen presidentinvaaleja joista YLE uutisoi että minkäänlaisesta vaalivilpistä ei ole tietoa.Todisteita on pilvin pimein. Helpompi kuitenkin ummistaa silmät, samoin turvautua ”luotettaviin” lähteisiin. Sanonko mitä ajattelen noista ”luotettavista” lähteistä. Parempi että en. Olisi kuitenkin kiva että tämäkin mielipide julkaistaan.

Ilkka Forsten

Turkin ” sulttaanikin ” alkoi taas kiukutella meidän nato-asiastamme, se sattui kuin ihmeen kaupalla heti sen jälkeen kun Turkki – Iran – Venäjä sektori kävi samassa neuvottelupöydässä. Kuka vielä väittää ettei turkki ole venäläisten vasalli, ja etteikö olisi aika potkia se haaremipelle pihalle naton ympyröistä.

John Quiman

Kivahan olisi, jos turkin saisi pois Natosta, mutta Turkin sijainti on erittäin edullinen ja tärkeä Natolle. Yksi merkittävimmistä seikoista saattaa olla Bosborin salmi, jonka avulla Turkki kontrolloi Mustanmeren liikennettä.

Ilkka Forsten

B-52:n ikkunasta katsottuna Turkki näyttää ihan samalle kuin Syyria, joten pommiluukut auki.

John Quiman

Takuuvarma asenne 🙂

Omiin maihin takaisin

Turkki pois eurotuesta ja Kyprokselta sekä Ranskasta kurdit riehumasta autopolttajat ja natosta niin rauhaan on mahdollisuus riehuvat muiden maissa.Kivet kourassa muiden mailla hyi äkkiä takaisin.

Oma napa on suurin

Minua ihmetyttää se kun julkisesti puhutaan yksinapaisesta maailmasta. Olen ihmetellyt että luuleeko USA olevansa maailman napa? Minulle USA ei koskaan ole ollut sen merkittävämpi ”suurvalta” kuin Ransa. USA:han on Iso-Britanian alusmaa joka itsenäistyi ennen muita. Ihan tavallinen manner jonne tyhjennettiin euroopan likaviemäreiden toinen aalto. Ensimmäinenhän meni Australiaan jonne jäivät vankie lisäksi myös vartijat.

Mutta joo, nyt tämä likaeimäreiden rotista kasvanut manner kuvittelee voivansa käskyttää koko maapalloa ja olla siten sen napa. Kyllä tilanne on se että Kiina ja Intia ovat Venäjän sekä Saudi-arabian/Iranin kanssa maailman napoja. Ei tarvitse puhua moninapaisudesta niin kauan kun on maita joita USA ei pysty komentamaan mielensä mukaan.

Ja mieluummin minä teen businesta näiden muiden kanssa. Kun ”koulukiusaajan” kanssa.

juu

USA on aivan mätä nykyään, siis virallinen USA.
Woketukset ja muu hulluus mennyt täysin sairaaksi, pojillekin jaetaan kouluissa tamponeja koska pojillakin voi olla kuukautiset..
Kaikkihan varmaan jo tässä vaiheessa tietää ettei Biden ole oikea presidentti, vaikka unohdetaan ne vaalivilpitkin.
Biden ei päätä itse yhtään mitään, vaan kaikki päätökset tekee ”salaseura” taustalla.
Siinäpä syy miksi ei oikein nato innosta tommosen maan ollessa johdossa.

ike

No anteeksi nyt vaan. Yhdysvallat oli maa johon menivät kaikkein aloitteellisivat ihmiset euroopasta, samoin kuin austraaliaan. On kai oikein että heillä on jotakin sanottavaa, samoin kuin suomalaisilla, jos historiaa ei olisi niin paljon vääristelty.

Nationalisti

Yhdysvallat voi suksia helvettiin koko Euroopasta. He ovat vieneet ”demokratiaa” ja ”länsimaisia arvoja” ihan riittämiin moniin maihin maailmalla, jättäkää Eurooppa eurooppalaisten huolehdittavaksi. Voitte pitää sen sairaan sionistisen maailmankatsomuksenne vaikka siellä omilla kotinurkillanne.

otto suni

Pääsit asian ytimeen, USA on todella sairas sionistisen maailmankuvansa kanssa ja siksi olisi voinut odottaa Euroopan ryhdistäytyvän, mutta turhaan! Saksa on ollut USA:n miehittämä valtio vuodesta 1945 eli ajasta jolloin tuskin kukaan täällä kommentoijista ei ollut edes syntynyt. USA on orjuuttanut Saksaa ja tuonut myös sinonismin takaisin, siksi Eurooppa on sairas. Puolan ulkoministeri on ”j-talainen” ajaen jo opintojensa vuoksi USA:n sionistista politiikkaa ja Puolan kansa taistelee eturintamassa kaatuen tämän klikin puolesta!

Jegros

Pääsit asian ytimeen, Venäjä on todella sairas impearilistisen ryöstö raiskaus maailman kuvansa kanssa ja siksi olisi voinut odottaa euroopan ryhdistyvän ja sulkea kaikki toiminta venäjän kanssa.

otto suni

Taidat edelleen elää niissä raiskausfantasioissasi, jotn lääkityksesi on edelleen huonosti tasapainoitettu!

Jegros

Vietkö usein liskoosastolle kavereilesi tuliaisia? Joudutko kotimaassasi vankilaan jos sanot, että venäjä on pasta maa?

Kata

Ei se Eurooppa eurooppalaisten huolehdittavana oikein klaarannut about 80v sitten….

Ellei niin miehistö-kuin aseellista apua olisi tullut USAsta voisi se yrzylän EU näyttää toiselta tänään.

Tuo yleistäminen yleensä on aika heppoista kun amerikkalaiset joita tunnen paljon eivät ole sionisteja eikä muutama 100 miljoonaa muutakaan,ihan taatusti!

Ja omathan on tuhoamassa Eurooppaa nytkin.Oikein hirvittää mitä ne vielä keksii ja ilman että olemme liittovaltio!

Tästä ei ollut tietoa 1994.Vapaakauppa-alue….just joo.

Rudi

Tästä ei ollut tietoa 1994.Vapaakauppa-alue….just joo.”
Ja mehän oltiin jo ETA:ssa ennen liittymisäänestystä kaikkine kaupallisine etuineen.

Kata

Niin oltiin mutta annettiin ymmärtää ennen vaaleja että sama jatkuu eli ei muita unionin vaatimuksia …ja ne on vain kasvaneet.Hulluuteen asti.

Rudi

Just näin.

John Quiman

EU-johdon hulluus on kasvanut sitä myöten kuin ns. suvaitsevaiset ovat saaneet valtaa. Ehkä hulluuden siemen oli jo 90-luvulla siellä, mutta sittemmin se on itänyt ja puhjennut kukkaan. Toivon mukaan se lakastuu pian ja kadottaa elinvoimansa. Äänestäjistähän se on kiinni, vain he voivat tervehdyttää, kävipä se vaalien kautta tai suorempana toimintana.

Pitää aina muistaa, että hallituksilla ei ole oikeuksia kansan suhteen, vaikka moni niin uskookin, mutta kansoilla on oikeuksia hallintojensa suhteen.

Kata

Kunpa immeiset vain käsittäisivät tuon!

Timppis

Niinpä 1980luvulla suomi oli savuttanut js tehnyt valtiona jotain mihin moni ei olisi uskonut mihin moni tämänkokoinen valtio olisi pystynyt.sotakorvaukset maksettiin ja oltiin jo saamapuolella.miten ihmeessä me olemme tähän tilanteeseen päätyneet?. Kertokaahan viisaammat.

Kata

Kyllä vastausta saa hakea tulta ”liiteri”puolelta(äänestäjät hohoi!) kun ajattelee ihan mahtavan 80-luvun loppupuolta ja Holkerin hallitusta ja Koivisto pressana…ja niin lähti alamäki ja loppua ei näy!
Pankkikriisi…sitten EU ja vielä euro…..kiesus on se joillekin ollut mannaa!
Eli kuten nytkin,ihaillaan jonkun ulkonäköä ihan kuolaten tai että voivoi kun se Manukin oli satamassa töissä ihanaa niin on vaatimaton…ihmiset ovat vain niin simppeleitä ajattelemaan taustoja missä mennään.

Eli kuten herra Holkeri loihe lausumaan:”Minä juon nyt kahvia!”,niin vähän on kiinnostusta kertoa kansalle missä mentiin ja yhä mennään.
Maksakaa vaan verot se riittää mitä teän pittää tietää alamaiset!