Kotimaa Politiikka

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati järjestetään Helsingissä

Puolustusvoimain lippujuhlan paraati, Oulu (2015). Kuva: Nina Metsälä.
Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati järjestetään 4. kesäkuuta 2022 Helsingissä. Ohjelmassa on paraatikatselmuksen ja ohimarssin lisäksi muun muassa kalustonäyttely ja Puolustusvoimien kesäkiertueen konsertti. Tapahtumiin on vapaa pääsy, kerrotaan Maavoimien julkaisemassa tiedotteessa.

 

Paraatin teemana on Valmiutta joka hetki – Puolustusvoimat Suomen turvana, ja siihen osallistuu joukkoja Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Maanpuolustuskorkeakoulusta, Rajavartiolaitoksesta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä. Paraatiin osallistuu joukkoja yhteensä yli 1 600 henkilöä, yli 40 ajoneuvoa ja 14 ilma-alusta sekä viranomaisten yhteinen koiraosasto.

Paraatin ottaa vastaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö seurassaan puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen. Kenttähartauden pitää kenttäpiispa Pekka Särkiö, ja paraatijoukkoja komentaa maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki.

Paraatikatselmus järjestetään kello 12 Senaatintorilla. Joukot ryhmittyvät Senaatintorille kello 11.15 alkaen. Myös ohimarssin ajoneuvot miehistöineen ovat mukana katselmuksessa. Ajoneuvot ryhmitetään Senaatintorille 3.6. illan aikana.

Ohimarssi alkaa kello 13.30 Mannerheimintiellä Simonkadun–Kaivokadun tasalta ja etenee Musiikkitalon suuntaan. Ohimarssin vastaanottopaikka on Musiikkitalon edustalla.

Ensimmäistä kertaa paraatitapahtumassa nähdään myös Maavoimille hankittu uusi esisarjan panssaroitu 6×6-miehistönkuljetusajoneuvo.

Ohimarssiin osallistuu myös viranomaisten yhteinen koiraosasto. Ohimarssin ylilennoissa nähdään Maavoimien NH90-kuljetushelikoptereita ja Hughes MD500-kevythelikoptereita sekä Ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita. Ylilennoista aiheutuu melua Helsingin alueella.

Kansalaistorilla on Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten yhteinen koko päivän kestävä kalustonäyttely. Kalustonäyttelyssä voi tutustua tarkemmin ohimarssissa nähtävään kalustoon. Eteläsatamassa on nähtävillä Merivoimien aluksia ja muiden viranomaisten alus- ja venekalustoa.

Päivä huipentuu Kansalaistorilla Puolustusvoimien kesäkiertueen konserttiin, jossa esiintyvät llmavoimien Big Band solistinaan Heikki Silvennoinen, Kaartin Combo solistinaan Souls of Women sekä Varusmiessoittokunnan Show Band.

Paraatin järjestelyistä vastaa Kaartin jääkärirykmentti. Yleisölle paraatin juontaa tubettaja Jalmafi, reservin vänrikki Jalmari Karvinen.

Paraatipäivän ohjelma

kello
8.00 Juhlallinen lipunnosto Päävartiossa (Meritullintori 2)
9.00 Seppeleenlaskutilaisuus Hietaniemessä
10.00 Juhlajumalanpalvelus Tuomiokirkossa
10–19 Kalustonäyttely Kansalaistorilla
10–19 Aluksia nähtävänä Eteläsatamassa
11.15 alkaen Paraatijoukkojen ryhmittyminen katselmukseen Senaatintorilla
12.00 Paraatikatselmus Senaatintorilla
13.30 Ohimarssi Mannerheimintiellä
16–19 Puolustusvoimien kesäkiertueen konsertti Kansalaistorilla

Paraati vaikuttaa Helsingin liikenteeseen

Paraatijärjestelyt aloitetaan tapahtumapaikoilla 3.6. aikana. Yleisöä pyydetään saapumaan 4.6. tapahtumapaikoille hyvissä ajoin ja huomioimaan, että paraati vaikuttaa liikennejärjestelyihin laajasti Helsingin keskustan alueella.

Ajoneuvoilla liikkumista on syytä välttää keskustassa paraatitapahtumien aikana, koska osa kaduista ja alueista varataan kokonaisuudessaan paraatikäyttöön. Puolustusvoimat, Helsingin kaupunki, Helsingin poliisi ja Helsingin seudun liikenne tiedottavat liikennejärjestelyistä tarkemmin viikosta 21 alkaen.

Tervetuloa!

Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja toivotamme yleisön tervetulleeksi seuraamaan päivän tapahtumia. Pyydämme myös huomioimaan mahdolliset terveysviranomaisten yleisötapahtumia koskevat koronaohjeet ja -suositukset ja muistutamme, että paraatialue on lentokieltoaluetta, ja dronejen lennättäminen on ehdottomasti kielletty tapahtuman turvallisuuden vuoksi.

Paraatiin voi osallistua ja sitä voi seurata myös verkossa Puolustusvoimien kanavilla:

puolustusvoimat.fi/lippujuhlanpaiva

facebook.com/puolustus
twitter.com/puolustusvoimat
instagram.com/puolustusvoimat.fi

Maavoimat

16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
murre riepunen

Kansallistunteita herättelevä tilaisuus voipi peruuntua, elokapina-ryhmittymän aikeista kun ei tiedä, poliisit eivät jaksa kanniskella näitä liuhutukkia alvariinsa.

Kata

No samapa tuli mieleen.Ehkä tyttöset keskareita näyttämässä hyvinkin itsevarman oloisina mutta jokainen näkee että muutama tumake puuttuu aivoista.Tai ne on pesty rikki.

Jukka

Liuhutukat voisivat pysyä silloin kotioloissaan ja maalailla kynsiään monivärein!

fackkknato

Toivottavasti ilmavoimien idiooottisaki jääkin sinne. Täällä he ovat häiriköineet jo ihan liian kauan.

Rudi

Onhan siinä historian havinaa kun puolustusvoimat viettää viimeistä kertaa lippujuhlaansa itsenäisinä puolustusvoimina. Toki natokytkennät ovat jo nykyäänkin vahvat, mutta nyt puolustusvoimat tulee virallisesti muuttumaan natoarmeijaksi. Natorakkaus on ollut upseerien keskuudessa erittäin vahvaa ja on varmaan suuri yksittäinen syy sille että Suomi liittyy Natoon. Mielenkiintoista onkin nähdä joko tänä vuonna natoliput hulmuavat vai jaksavatko upseerit odotella kuitenkin poliitikkojen päätöksiä.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Rudi
Juha

Juuri näin. Jatkossa voikin pitää pride-paraatin puolustusvoimain paraatin kanssa samanaikaisesti.

Pride-ministeri Pekka vie meidät Pride-natoon.

https://www.cnbc.com/2022/05/10/finland-is-just-days-away-from-applying-for-nato-membership.html

Ilmari

Ei ole olemassa natoarmeijaa.

finne igen

EU:n jäsenvaltiona ja USA:n kanssa isäntamaa-sopimuksen allekirjoittajana Suomi ei enää omaa itsenäistä päätäntävaltaa Puolustusvoimiin ja siksi paraati on ainoastaan kalustonäyttely!
Vuonna 1942 Suomi oli merkittävä tekijä ja silloin Mannerheimin syntymäpäivillä kävi todellinen kansallisvaltion Saksan johtaja Adolf Hitler. Silloin oli Suomessa juhlat ilman ”kasaarimafiaa”!
finne igen

Horace smith

”EU:n jäsenvaltiona ja USA:n kanssa isäntamaa-sopimuksen allekirjoittajana Suomi ei enää omaa itsenäistä päätäntävaltaa Puolustusvoimiin ja siksi paraati on ainoastaan kalustonäyttely!”
Nyt tulee niin 100% valehtelua. Teksteistäsi päätellen kirjoittelet vastauksiasi Pietarista.

finne igen

Ilmeisesti käsityskykysi on hyvin rajoittunut, tiesitkö sitä, että Suomi liittyessään Euroopan Unioniin rikkoi silloin voimassa ollutta Suomen Perustuslakia ja sitä rikosta ei ole haluttu tutkia. Tutustu Jorma Jaakkolan erinomaiseen työhön tutkiessaan niitä rikoksia mitä silloinen hallitus teki vuonna 1994 ja jo 1992 tehdessään salaa esisopimuksen liittymisestä. Presidentti Koivisto oli trotskilainen sosialisti joka tahtoi liittää Suomen uuteen Neuvostoliittoon eli Euroopan Unioniin.
Millä tavoin olet kansalaisena voinut vaikuttaa EU:n direktiiveihin tai muihin päätöksiin joita tekevät henkilöt joita ei ole valittu vaaleissa. Suomen Natura oli kusetus vailla vertaa ja sinä pidät Suomea itsenäisenä valtiona.
Herätkää jo ihmiset vähitellen näkemään kuinka teitä kusetetaan!
finne igen

Natoon

Moskovan Tiltu sotkee jo EU:n ja Natonkin keskenään ja jatkaa ihan samoilla linjoilla kuin aikoinaan: ”Suomen hallitus on ulkomaisten imperialistien ja kapitalistien hallitus. Suomi on pankkiherrojen ja suurpohattojen luvattu maa. Työväen nylkyrit ovat aina Suomessa rikastuneet. Sosialistien johtajat ovat porvarillisen hallituksen taantumuksen valiokoiria”

finne igen

Tietosi osoittaa sinulla olevan ”lukihäiriö” eli peruskoulun kasvatti!
finne igen

Horace Smith

Nato ei ole EU, ja äänestin ei aikoinaan. EU on hillotolppa organisaatio, mutta Nato on sotilasliitto, jonka uskottavuus perustuu yhteiseen sotilaalliseen suorituskykyyn. EU ei kykene tarjoamaan muuta, paitsi pas..n jauhamista. Suomi on tehyt yhteistyötä Naton kanssa jo parikymmentä vuotta, joten Suomi ei ole puolueeton. Siinä vaiheessa kun liikkuvat vedetään taakse, EU byrokraatit juoksevat turvaan, niin Nato tuo valtavan lisän tulivoimaan. Ja se on ainoa asia mitä Venäjän on pakko huomioida.

finne igen

EU on pääsyy siihen, että Ukrainan tilanne on tärkeämpi kuin Euroopan selviäminen Venäjän energian sulkeuduttua. EU:n johto on syvällä koruptiossa ja siksi jokaisen tulisi ymmärtää tosiasiat eli Euroopan Nato-maat eivät pysty edes itseään suojelemaan miten sitten Suomea.
Isäntamaa-sopimus olisi antanut turvatakuut, mutta Nato on jotain aivan muuta!
finne igen

Natoon

Nyt Moskovan Tiltulle ei riitä enää Suomen tilanteen paisuttelu vaan Eurooppakaan ei enää selviä ja isäntämaa-soppari olisi antanut turvatakuut, mutta varsinainen Nato ei. Aika naurettavaa, kun katsoo faktaa miten pelkästään Euroopasta lahjoitetuilla aseilla ryssän hyökkäys on pysähtynyt kauttaaltaan paikoilleen ja osittain joutunut perääntymäänkin ilman, että Euroopan valtiot ovat edes tarvinneet koskea varsinaiseen sotilaalliseen voimaansa. Tiltun voitonpäivän paraati edusti enemmän häviötä kuin voittoa. Putinin ympärillä olevat kenraalit olivat tosiaan WWII aikaisia, toinen jalka haudassa olevia kenraaleja, joista ei ole peloitteeksi, mutta Tiltun harhat elävät omaa elämäänsä.

finne igen

Bidenin hallinto on täynnä paljon pahempia ”Tiltuja” ja sinä ole yksi niistä. Ajattele ihan itse
finne igen

Uusimmat uutiset