Kotimaa Politiikka

Purra syyttää hallitusta: Toimenne ovat kulissia ja aikaansaannoksenne pelkkää paperia

Perussuomalaiset kysyi tänään suullisella kyselytunnilla hoitoalan tilanteesta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra huomautti keskustelussa, että hallituksen talouspolitiikka julkistalouden kahdeksan miljardin alijäämineen ei mahdollista hyvinvointiyhteiskunnan rahoitusta. Hoitajille tai soteuudistukseen ei riitä rahaa. Hallituksen velanottoa eivät selitä vain korona tai Ukrainan sota.

Purran mukaan koko soteuudistuksen toimeenpanosta puuttuu valtavasti rahaa eivätkä kaikki hyvinvointialueet palveluineen käynnisty siinä aikataulussa, kuin hallitus on säätänyt.

– Eikä tässä vielä kaikki: ette ole antaneet riittävästi rahaa myöskään hoitajamitoitukseen ja hoitotakuun kiristämiseen. Toistan – rahaa ei ole toteuttamaan sitä lainsäädäntöä, jonka te olette vieneet maaliin. Tämä on kulissia, aikaansaannoksenne ovat pelkkää paperia! Raha ei seuraa, Purra tuomitsee.

– Ja sitten vielä hoitajien palkka. Te olette kiihottaneet tätä tilannetta kärjistymään.

– Arvoisa hallitus, haukkasitte liian ison palan. Mitä vastaatte hoitajille, jotka odottavat lisää palkkaa ja kansalaisille, jotka odottavat parempia sote-palveluita?

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd) selitti, että hoitohenkilöstökriisi on pitkälti koko Euroopan yhteinen, koska suuret ikäluokat ovat iäkkäitä. Hänen mukaansa tarvitaan työkulttuurimuutos, työjako- ja koulutusuudistus ja niin edelleen.

Ministeri Lindén väitti, että Purran mainitsemat asiat on rahoitettu riittävästi soteuudistus mukaan lukien.

– Ei pidä paikkaansa, Purra puisteli päätänsä.

44 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Purran ”mikropiiri” on ohjelmoitu uudestaan!

Rudi

Kulisseja on monenlaisia. Olen siinä käsityksessä että Purran johdolla asiat eivät maassa olisi yhtään paremmassa kunnossa kuin ne nyt ovat. Purra on elitistinen nuori nainen tähän nykyiseen maatamme johtavaan tyttökaartiin, ja on pallillaan ainoastaan Halla-ahon vuoksi. Perussuomalaisilla olisi ollut asettaa tehtävään useita paremmin tehtävään sopivia ehdokkaita, mutta Halla-ahon taustatuki Purralle esti ketään heistä asettumasta ehdolle. Näyttää siltä että Halla-aho haluaa edelleen johtaa puoluetta, mutta niin ettei joudu itse ns. tuleen ja vastuuseen, vaan hoitaa asian Purran kautta. Kyseessä hiukan samanlainen kuvio kuin Soinilla oli mielessään Terhon myötä, toimia johdossa mutta kulississa.

väyrysläinen

Puoluekokoukselle ei jäänyt käytännössä mistä valita. Että simmonen demokraatia.

Kimmo Leino

Luin mielenkiintoisen artikkelin Iltalehdestä eilen aamulla: Italialaiset remontoivat kotejaan ILMAISEKSI Suomalaistenkin maksamalla ”EU-elvytyspaketti”-rahalla 750 miljardista 200 miljardia lähti Italiaan ja Suomen veronmaksaja maksaa; ja hallitus suunnittelee kiinteistöveron korotusta; kas kun asuntojen arvo ei kohoa remonttivelan takia ! En väitä olleeni se, joka näitä äänesti; en koskaan ole näitä äänestänyt ! Mutta eikö RIKOKSET viimenkin pitäisi tutkia: Jaana Kavoniuksella on 70 sivuinen rikosilmoitus poliisille vietynä tästä RIKOKSESTA; mutta poliisi on jo vuosikymmeniä sitten TEHTY toimivallattomaksi tutkimaan tällaista rikollisuutta ! EOA päätös 876/2/05 … Poliiisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.

Tokentube Kimmo Leino puhuu … rikosilmoitus tästä lainsäädäntörikollisuudesta jätetty vuosia sitten ja EIT:lle tutkintapyyntö 2006 – 2008 EIT 24221/06 ; virkarikostutkinta Suomessa EI toimi !
LAHJOTTU on Euroopan ”oikeusjärjestelmä”, jotta ei tutki Suomen JÄRJESTELMÄKORUPTIOA !
archive.today/kimmoleaks.fi

Maila Laukas

Valtiojohto kokemattomia poliittisia broilereita tai tässä tapauksessa pikemminkin tipusia. Pikavippitytöillä ei ole lainkaan kompetenssia tai substanssiosaamista talousasioissa, paitsi kotitalouden vessojenpesussa ja kaupan kemikaliohyllyjen täyttelyssä.. Näköjään kuka tahansa supliikki helppo heikki voi päästä Oy Suomi Ab:n johtoon, ikävä kyllä. Kasvissyöjän aamiaisiin paloi 800eur/kk, tämä ei oikein vakuuta tytön vihaisena puhujapöntössä sanoessa aamiaisiin kuuluvan ”voita, juustoa, leipää, jogurttia ja reilun kaupan banaaneja”? Samalla summalla ja pienemmälläkin moni suomalainen joutuu kituuttamaan ja tulemaan toimeen ja käyttämään sen KAIKKIIN elinkustannuksiinsa.

Juha

Edellisissä eduskuntavaaleissa 99.9 % suomalaisista kannatti EU itsemurhaa. Tämähän on ihan sairas maa ja ympärilläsi olevat ihmiset ovat päåstään vialoa.

kumartakaa vähemmistölle

KL: Erkki Tuomioja kertoi ruotsalaisille, että Suomi jättää jäsenhakemuksen Natoontässä touhussa ei ole mitään tekemistä kansan vallan demokratian kanssa
ilmeisesti valtamedia pystyy manipuloimaan politiikot
yksipuolue järjestelmä diktatuurin hurmokseen
miksi.vaaleja edes järjestetään
kun joku 30 prosentin hallitus
vie meitä yksinvaltiaana kuin kim jong un

Natoon

Kyllä se oli Venäjä, joka manipuloi kerralla 24.2. valtaosan kansasta natokannalle! Siihen ei mediaa tarvittu. Luuseriputinistit täällä vielä uskoo ryssien propagandaan ja tukevat kansanmurhaa Ukrainassa.

maanpettureiden käsikirja

KL: Erkki Tuomioja kertoi ruotsalaisille, että Suomi jättää jäsenhakemuksen NatoonKokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen Iltalehdelle: ”Itselleni yllättävintä on juuri se, että olen Erkki Tuomiojan kanssa Tukholmassa kertomassa, että Suomi liittyy Natoon.”
EX TAISTOLAISEN Erkki Tuomiojan MOTIIVI HÄN HALUAA KOMMUNISTIKSI TAKAISIN
Ja siihen paras keino on venäjän miehittämänä
sota vankina suomessa
huutaen lopettakaa kidutus minähän olen kommunisti olen aina ollut hail stalin
hain juuri siksi nato jäsenyyttä että te hyökkäätte sen jälkeen
100 prosenttisella varmuudella suomeen
ja minä pääsen palvomaan sen ansiosta taas leniniä ja tietty puutinia
venäläinen voi aina luotaa loppu peleissä suomalaiseen taistolaiseen
se on jämpti niin ja nyt Toverit
Naton pojille tulta munille
tuomiojan todetessa
nyt venäläisenä upseerina suomessa
joe bideen on minusta munaton dementikko

kupla Rupla Otsassa

Puuttinin suurin disformaatio rikos
Miksi hän antaa VIELÄ venäläisten lukea tätä mädätystä
Helsingin Sanomia ja Ylen sivuja pääsee vielä lukemaan
ehkä hän tekee sen siksi
että venäläiset varmasti alkavat vihaamaan suomalaisia
lukiessaan näitä nato kiimaisia medioita
jotka taas estävät kaikki nato kriittisten suomalaisten mielipiteet medioissaan
Vastavuoroisesti **kuin joku Göbbels**
onko se jotain sana vapauden demokratiaa
puolueettoman median merkki
ei tosiaankaan ole vaan puhdasta sen raiskaamista
jota nämä* hyvät mediat* eivät taas tajua oman toimintansa luonteesta
siis kirveelläkään
Nato Kiimassaan
suomalaisten aivopesu kuplassaan

kupla Otsassa

Helsingin Sanomia ja Ylen sivuja pääsee vielä lukemaan
Puutin hyökkää suomeen vedoten
luin liikaa Hesaria ja YLEÄ
JA MITTA TULI TÄYTEEN
Oma mielipide
suomen valtamedian Journalistit tahallaan
vaarantavat suomen turvallisuus tilanteen
toivoen että Koko Eu MUUTTUU LIITOVALTIOKSI
JOKA SOTII
NATON KANSSA VENÄJÄÄ VASTAAN Voitokkaasti
ja venäjästä tehdään
EU n USAN liberaali demokraattien sätky nukke
siinä on vain yksi ongelma
Puutin painaa miellumin vaikka punaista nappia
enemmin kuin suostuu siihen
JA SUOMESTA EI JÄÄ JÄLJELLE MUUTA KUIN HÖYRYYVÄÄ HIILTÄ

Nimetön

Se toive on ainoastaan sinun mielikuvituksessasi! Kyse on puolustusliitosta ja kaikki toimet tähtäävät puolustukseen. Jos sota syttyy se syttyy ainoastaan Venäjän aloitteesta aivan kuten Ukrainassa.

NATO - AVIOERO

Kyse on puolustusliitosta ja kaikki toimet tähtäävät puolustukseen. Jos sota syttyy se syttyy ainoastaan Venäjän aloitteesta aivan kuten Ukrainassa.
Onko ne aselähetykset ukrainaan usata euroopasta jotain feikkiä
niillä aseilla tapetaan venäläsiä
tai se on suomen EU n ja usan tarkoitus
HALLA AHO SAUHUTEN KILL EM ALL
kaikki toimet tähtäävät puolustukseen.
Just joo

Nimetön

Aivan, Ukrainan puolustukseen. Kaveria ei jätetä!

kuraa

jelena valbe jätetiin

Nimetön

Voisikohan siinä olla vastavuoroinen blokkkaus kun ymmärtääkseni itärajan tuolla puolen ei sallita puhua natosta mitään positiivista ja käsittääkseni Venäjä on irrottautumassa internetistä, joten aika hoitaa Ylen ja hesarin eikä nyt kunnon venäläinen voi muutenkaan olla missään tekemisissä demokratian kanssa. Ei, se pitää olla diktaattori johtajana, joka laittaa kansaa teuraaksi Ukrainaan tekemään kansanmurhaa veljeskansalle, jolla ei ole diktaattorin mielestä oikeutta olemassa oloonsa. Natsit olivat vielä aivan oppipoikia tämän diktaattorin rinnalla ja muu maailma odottaa mihin sfääreihin hänen sairas teurastuksensa ehtiikään ennen resurssien loppumista.

Toin sen näisin

Ömmm. Kulissihan tarkoittaa politiikassa jotakin, jolla peitetään toimintaa, jonka ei haluta äänestäjille näkyvän. Kun Purra nyt ei avaa tarkemmin, mitä hän epäilee hallituksen peittelevän, jää sijaa villeille huhuille ja karkeille arvailuille. No ainakin natoon ollaan menossa torvet soiden, töttöröö, mutta toisaalta tätä ei enää edes peitellä. Herää siis kysymys, miksi kulissit ja hämääkö Purra itse.

Itse otaksun, ettei hallitus kuitenkaan mitään peittele. Sen toiminta vain on rehellisen surkeaa ja maallemne tuhoisaa. SOTE-uudistuksen tarkoitus on se, mitä maassamme on tehty viimeiset 30 v: kallis suunnittelu, jonka lopputuloksena on tuottaa samat palvelut vähemmillä resursseilla ja suuremmilla palkoilla pomoille. Milloin tässä maassa tajutaan se, että tulokseen tarvitaan panos ja panokseen se, ettei välistä mikään vuoda tuottamatta (kuten EU:n jäsenmaksut, tukipaketit mafiavaltioille ja kehitysmaille).

Huvittavaa uhri narsismia

Pääkirjoitus: Putinin diktatuuri esti Ilta-Sanomien verkkosivut Venäjällä –
hirmuvalta ei voi estää** totuuden kertomista*
Ilta-Sanomat ja totuus…… ööööööö

Nato on jenkkisiionistien hanke nykyään

Purra on oikeassa tuossa asiassa, mutta kun kiimassa Natoon niin kaikki tuo muu romuttuu.

Natoon

Tottakai suunta on puolustusliittoon vahvistamaan Suomen puolustusta ja turvaamaan rauhaa! Urpot haukkuu ja karavaani kulkee. Ne eivät pysty muuta kuin kadehtimaan sionisteja. Heillä on liian pieni aivokapasiteetti ja pienet hauikset ottaakseen valtaa sionisteilta. Heidän mielessään ei edes käy ajatus yrittää olla omin avuin ovelampia ja rikkaampia kuin sionistit. Urpot ovat sokeita puna-armeijan ja Venäjän propagandalle. Heillä on Kremlin kanssa yhteinen agenda ja Kreml kiittää ja kehuu tyhmiä ja sinisilmäisiä.

Lukekaa se sopimus

Niin… Jos suomalaisten ei tarvitse mennö mukaan muiden sotiin niin miksi muut tulisivat Suomen sotiin???

Toisaalta, se kuuluisa viiden artikla toteaa että ”hyökkäys yhtä nato-maata vastaan on sama kuin hyökkäys kaikki nato-maita vastaan”. Eikä mitään muuta. Siinä ei sanota että kukaan tulisi millään tavalla auttamaan meitä. Koskahan suomalaiset ymmärtävät lukemansa? Ei kannata tulkita sopimuksita ia puhetia. Ymmärretään mitä siinä sanotaan.

Nato-sopimuksen voi lukea osoitteessa http://www.nato.int. Löytäkää sieltä kohta jossa nato-maat on velvloitettuja puolustamaan Suomea, mutta suomalaisten ei tarvitse lähteä esim. Ukrainaan.

Natoon

Länsiaseet ovat osoittaneet ylivoimaisuutensa ja samoin tiedustelu ja jo pelkästään niiden takia meidän kannattaa mennä mukaan yhteiseen puolustusliittoon. Se, että jos saadaan materiaaliavun lisäksi lihasvoimaakin niin se on plussaa ja jos katsoo Ukrainaa niin sinne on mennyt yllättävän paljon eurooppalaisia tukemaan Ukrainan puolustusta vaikka Ukraina ei ole natossa.

Zardex

Ylivoimaista niissä on hinta, ja se kuinka nopeasti ne hajoaa.

Natoon

Tarkoitit varmaan ryssien tankkeja. Ne ovat halpoja ja näyttävät aukeavan kuin tinapurkit javelinien ja nlawien osuessa niihin.

Käsittämätöntä

Haluat siionistien käskyläiseksi. Uskomatonta hulluutta.

Natoon

Väärin! Toisin kuin te luuserit en tyydy kadehtimaan niitä vaan taistelen niitä vastaan ja olemaan parempi kuin ne!

Juha

P E L K O on syynä siihen että Suomi hakee Nato jäsenyyttä. Sanoi Stubb.

Eli pelkurien tunnereaktio.. Marinikin tirautti itkun

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008764892.html

väyrysläinen

Nimenomaan pelko ja se suomalainen itsetunnon puute. Nato aiheuttaa Suomelle melkoisen riskin, todella paljon suuremman kuin Venäjä joka ei ole meitä uhannut kuin ainoastaan siitä että Nato saa 1300km maarajaa Venäjään jos Suomi siihen liittyy. Kannattaisi päättäjiemme miettiä vielä uudestaan ennenkuin laittavat hakemusta menemään.

Terveempi psyyke ilman ,,,,

ketä kiinnostaa siis ylipäätään politiikka
mitä vähemmän se kiinnostaa
sitä terveempi olet psyykkisesti
mitä juuri nämä poliitikot eivät ole

NATO - AVIOERO

SOTIVATKO TERVEET IHMISET 2022
Meneekö heidän koko päivänsä ylitöineen pohtien Natoa
Esimerkki Karpolla on asiaa
KULTA SINUN PITÄÄ LÄHTEÄ KÄVELLEN SYNNYTÄMÄÄN
Kun minun pitää saada valmiiksi Hesariin 15 Agenda nato juttua tunnissa
En vain ymmärrä miksi
eikä varman nato kiimaisen journalistin yksin synnyttävä vaimo ojassa

Natoon

Paree vaan olla tyhmä ja hidas. Siitä Kreml tykkää ja tällä tavalla ajatellen Ukrainakin olisi valloitettu viikossa kuten Kremlin herran kuvitteli, mutta ukrainalaiset käyttivät etsikkoaikansa hyväkseen eivätkä uskoneet joulupukkiin. Siinä teille urpoille riittää kadehtimista, kun ne ovelat sionistit ovat niin fiksuja, että pesevät putinistit mennen tullen.

Toivon PS lle 5 PROSSAA

V..TU TÄMÄ PUOLUE ESTÄÄ NATO KRITIIKIN
Kuten jokainen suomen valtamedia demokratiaa kunnioittaen
ja PS on samaa k..ipää jengiä eli hyvästi

Nationalisti

Perinteistä Persujen populismia. Puheenjohtajat vaihtuu – äänestäjien kusettaminen jatkuu.
Hauska nähdä, kun ensi vaaleissa tuon kansanpetturipuolueen kannatus hipoo 10% lukemia.

Kata

Ooksie tuo Aki L? 😀 Voi miten surkeaa onkaan tuo iänikuinen populismi-pasha.Joka puolue on populistinen koska se tarkoittaa ”kansan tahtoa”mutta kun on yksi sivistyssana opittu niin sitä uliuliuli-peijoonit jauhaa pankolla köllötellessään.
Kusetus on ihan kyllä hallussa hallituspuolueilla ja kokkarit siivellä.Vappusataset ja postin poikaset…Paateron paluu ja saikku loppui siihen,maskifarssi ja maahan marssi ja kaikki muu mitä tässä onkaan tapahtunut sitten 2015.Ja sitä ennenkin.
Suomi laskuun ei nousuun mutta sitähän nuo globalistit haluaakin.Joka maassa.

Et ole nationalisti.

Tintti

Soini teeskenteli ja valehteli, sitten Halla-aho, nyt Purra. Mitä se on jos ei kansa kusettamista ja pettämistä?Puheet on uhoa ja populismia, teot ja päämäärät jotain kokonaan muuta.

Nimetön

En nyt kyllä äkkiä Halla-Ahoa tunnista teeskentelystä, valehtelusta, kusetuksesta, pettämisestä, uhosta tai populismista. Perustele nyt hieman väitettäsi?

Kata

😀 Voi Tintturuinen sentään!Vai puhutko nyt hallituksen teoista ja päämääristä?Make Finland better again…just joo.

Nationalisti

Globalisti-Kataa selkeästi harmittaa, kun nykyään kansallismieliset uskaltavat kritisoida Persujakin ja monet näkevät suoraan, että kyse on kansallismielisiä harhauttavasta puolueesta.
Jos et edelleenkään kykene näkemään sitä populismin ja takinkääntöjen määrää, niin en usko sinun ymmärtävän politiikasta yhtään mitään ja olet jatkossakin vietävissä ihan siinä missä perus demarikin.
Tuo on nimenomaan se ongelma, kun sokeasti uskotaan johonkin yhä uudelleen ja uudelleen, eikä kyetä näkemään niitä kaikkia valheita mitä vuosien varrella on esitetty ja äänestäjät petetty, systeemiin ei koskaan tule muutosta.

Voit väittää, että ”sinä et ole nationalisti” tai ”olet pelkkä kommari”, itselleni riittää kuitenkin se, että olen ollut kansallismielinen koko elämäni ajan.

4 prosenttia kuraa

ukrainan sodan varjolla luodaan harhakuvaa
että liberaali demokratian kannarus olisi 100 prosentista
kansan tahdon demokratiaa
ja kaikkien mielestä ainoa oikea poliittinen suuntaus
joka on ihan täyttä valtamedian
Liberaali poliitikkojen
kannatus 4 prosenttia kuraa

kuraa

EU on kuulemma yhtenäisempi kuin koskaan
niin niiden kupla pamppujen mielestä
mutta samalla menossa katki ja uppoamassa pohjaan kuin Titanic
Esim
brexit ranskan vaalit suomen hallituksen kannatus
Eu vaalien äänestysprosentti 42
IHANAT TUKI PAKETIT SÄHKÖN JA BENSAN HINTA
Ja kuollut mummo yksityisen tai kunnan *hoiva* vanhainkodin lattialla
joka kuppasi mummon eläkkeen 100 prosenttisesti
enenen heitteille jättö kuolemaa
suomen oikeus valtio periaatteiden luxus massa

kuraa

Sanna Mariini ilmoittaa kuolleen mummon omaisille
mummo ei kuollut vanhainkodin lattialle koska suomi
kunnioittaa oikeusvaltio periaatteita pilinat poikki
tai haen sairaslomaa korona altistu vaaran takia ja siitä homobaariin
maarini jatkaen perusteluitaan kankkusessa muroja nahkatakissa
mummo vain nousi lattialta liberaalien luomaan paratiisiin taivaaseen,
ja kappas kokoomuksesta tulee pääministeri puolue
Vaalimainoksella
lupamme takuun liberaali vasuri paratiisista SDP n ansiosta
lattille kuolleetkin voivat paremmin ja saavat paratiisissa vettä
puolenvuoden tauon jälkeen elossa ollessaan hoivajodeissa suomessa
ja kansa rientää äänestämään hyväntekijöitään takaisin valtaan pää jäässä
ajatuksella todellisesta hyvinvointi valtion jatkumosta
kuolleena saa sentään ilmaista kraanavettä
liberaali vasemmistolaisten luomassa taivas paratiisissa

kokoomus SDP paratiisia pukkaa

suhteutettuna varakaan mummon hoivakotimaksuun joka kupataan pennilleen
vesilasi maksaa 50 euroa x 30 kk
tai siis 30 saa puolet 15 annosta vettä 2000 eurolla kk
kuihtuneena lattialle kuolleena raatona
omaisten äänestäessä silti SDP ja kokoomusta
motiivinaan
se takaa meidänkin
tai kaikkien meidän inhimillisen vanhuuden suomessa

Kata

”Globalisti-Kata” hahahahaaaa voi sie senkin höpsykkä et taida ymmärtää mitä on globalismi.(Seuraa Joen &co touhuja niin siellä sitä piisaa)Jos sokeus vaivaa niin se on kyllä sinunlaisilla yltiöpopulisteilla.
Jos jotkut luottaa sokeasti niin demarien,vihreiden,keskustan ja vasemmiston kannattajat..varmaan vappusatas-farssista huolimatta eiku ääni heille!Koska aina ennenkin…ja vihreet ”ajattelee luontoa” oi että!Ja eihän oman kansan etu ensin-ajattelua saa olla hyi että!Terveisin Tuppukka.Järkyttävää puhetta.
Säälittävää jargonia suollat ja mielipiteidesi höperyyttä puollat.
Ja et ole nationalisti etkä kansallismielinen..tai ehkä naapurimaan nationalisti?

Armis

juu. tarvi olla edes 10%. hallituspakka jo sovittu.

Kansalaisen verkkokauppa