Eurooppa Kotimaa Muu maailma Politiikka

Putin: Venäjä ryhtyy vastatoimiin, jos Nato vahvistaa Suomea ja Ruotsia sotilaallisesti

Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY 4.0) / kremlin.ru.

Presidentti Vladimir Putin varoitti maanantaina länttä, että Venäjä ryhtyy vastatoimiin, jos Nato alkaa vahvistaa Suomen ja Ruotsin sotilaallista infrastruktuuria. Nämä maat ovat molemmat päättäneet liittyä Yhdysvaltain sotilasliittoon Ukrainan hyökkäyksen jälkeen.

 

Vladimir Putin, joka on ollut Venäjän ylin johtaja vuoden 1999 viimeisestä päivästä lähtien, on toistuvasti maininnut Ukrainan konfliktin syyksi Neuvostoliiton jälkeisen Nato-liiton laajentumisen itään kohti Venäjän rajoja.

Puhuessaan Venäjän hallitseman entisten neuvostovaltioiden sotilasliiton johtajille Putin sanoi, että Yhdysvallat käyttää Naton laajentumista ”aggressiivisella” tavalla pahentaakseen jo ennestään vaikeaa maailmanlaajuista turvallisuustilannetta.

Putinin mukaan Venäjällä ei ollut ongelmia Suomen tai Ruotsin kanssa, joten Naton laajentuminen näihin maihin ei ollut suora uhka.

”Mutta sotilaallisen infrastruktuurin laajentaminen tälle alueelle provosoi varmasti vastauksemme”, Putin sanoi Valko-Venäjän, Armenian, Kazakstanin, Kirgisian ja Tadžikistanin muodostaman kollektiivisen turvallisuussopimuksen järjestön johtajille.

”Mikä se (vastaus) tulee olemaan – katsotaan, mitä uhkia meille luodaan”, Putin sanoi Kremlin suuressa palatsissa. ”Ongelmia luodaan ilman mitään syytä. Reagoimme sen mukaisesti”, hän lisäsi.

Venäjä on antanut vain vähän konkreettisia vihjeitä siitä, mitä se aikoo tehdä vastauksena Naton pohjoismaiseen laajentumiseen, joka on tähän mennessä suurin strateginen seuraus Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Yksi Putinin läheisimmistä liittolaisista, entinen presidentti Dmitri Medvedev, sanoi viime kuussa, että Venäjä voisi sijoittaa ydinaseita ja hypersoonisia ohjuksia Venäjän Kaliningradin eksklaaviin, jos Suomi ja Ruotsi liittyisivät Natoon.

Nato, joka perustettiin vuonna 1949 takaamaan Euroopan turvallisuus Neuvostoliittoa vastaan, on viime kädessä väitetty olevan Venäjää parempi lähes kaikissa sotilaallisissa mittareissa ydinaseita lukuun ottamatta. Kuitenkin liittouman sotilaallisen voiman selkäranka on Yhdysvallat, jonka joukot ovat enimmäkseen kaukana Euroopasta.

Naton pohjoismainen laajentuminen koettelee Venäjän sietokykyä

Ennen Putinin puhetta Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov sanoi, että lännen ei pitäisi luottaa siihen, että Moskova vain sietäisi Naton pohjoismaista laajentumista.

Länsimaiden mukaan Nato – 30 maan liittouma, johon kuuluu entisiä Varsovan liiton tasavaltoja, kuten Puola ja Unkari, sekä ydinasevaltoja Yhdysvallat, Britannia ja Ranska – on puhtaasti puolustuksellinen, eli puolustusliitto.

Moskovan mukaan Nato uhkaa Venäjää, ja Washington on toistuvasti jättänyt huomiotta Kremlin huolen sen länsirajojen turvallisuudesta, sillä ne ovat olleet kahden tuhoisan eurooppalaisen hyökkäyksen taustalla vuosina 1812 ja 1941.

Suomi itsenäistyi Venäjästä vuonna 1917 ja kävi toisessa maailmansodassa kaksi sotaa Venäjää vastaan, joiden aikana se menetti alueita. Ruotsi ei ole käynyt sotaa 200 vuoteen. Ulkopolitiikassa on keskitytty demokratian tukemiseen ja ydinaseriisuntaan.

Putin sanoi, että ”loputtoman laajentumispolitiikan” ohella Nato ulottuu kauas euroatlanttisen toimivaltansa ulkopuolelle – suuntaus, jota Venäjä seuraa tarkasti.

Putinin mukaan ”erityinen sotilasoperaatio” Ukrainassa on välttämätön, koska Yhdysvallat käytti Ukrainaa uhatakseen Venäjää Naton laajentumisen kautta ja Moskovan oli puolustettava venäjänkielisten vainoa vastaan.

Putin sanoo, että Neuvostoliiton hajotessa annettiin vakuudet siitä, että liittouma ei laajenisi itään kohti Venäjää. Hänen mukaansa tämä lupaus oli valhe, joka nöyryytti Venäjää sen historiallisen heikkouden aikana.

Yhdysvallat ja Nato kiistävät, että tällaisia vakuuksia olisi nimenomaisesti annettu. Kiovan ja sen länsimaisten tukijoiden mukaan Moskova on liioitellut väitettä venäjänkielisten vainosta tekosyyksi provosoimattomalle sodalle suvereenia valtiota vastaan.

 

Lähde: Reuters

85 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Matti

Täällä TAAS NÄITÄ NATON PUOLUSTAJIA ISOON ÄÄNEEN KEHUSKELLAAN KUINKA NATO JA ISO AMMERIKKA ON HYVÄ KERTOKAA MITÄ HYVÄÄ NE ON TUONUT EI YHTÄÄN MITÄÄN MUTTA VIENEET KYLLÄ KUTEN TAANNOIN TRUMPIN PRESIDENTTIKAUDELLA AMMERIKKA RUINASI NATO RAHOJA JA NYT ISO SUOMI YHDESSÄ RUOTTIN KANSSA ALKAA VERONMAKSAJIEN EUROJA SINNE LAPPAAMAAN TE OLETTE OIKEASTI PÄÄSTÄ VIALLA JA PAHASTI MITÄ IDIOOTTI PORUKKAA JA EN OLE VENÄJÄN PUOLELLA SEN KUMMEMMIN MUTTA VANHOILLA POLIITIKOILLA OLI SENTÄÄN JÄRKI PÄÄSSÄ

TEISTÄ NÄYTTÄÄ OLEVAN HYVÄ KUN KURJUUTTA ALETAAN JAKAA VOI _IT_U!!!!!!!

Kata

😀 Anteeksi kun naurattaa mutta ota jo ne capsit pois päältä! Uskotaanhan me Mattia muutenkin!Tottakai!

Ilkka Forsten

Caps lock päällä ja ilman pilkkuja / pisteitä syntyy kyllä ISOA tekstiä, mutta onko sanoman sisältö suhteessa tekstin kokoon. Kannattaa kuitenkin huomata että mielipiteen aloitus on tehty normaalilla kirjaintyypillä, josta se sitten muuttuu suuremmaksi. Tämä saattaa olla merkki mikroagressiosta jota henkilö kokee. Puolustukseksi sanottakoon ettei hän ole ainoa joka sitä kokee, vaikka useimmat käyttävätkin pienenpää kirjainta .

John Quiman

Huutaminen kertoo epätoivosta.

Nato-jäsenyys on sen verran halpa kustannus, että sitä hädintuskin kannattaa edes mainita. merkittävää sen sijaan on, että jäsenenä saa alennuksia ase- ja asetarvikeostoista.

Trump vaati, että jäsenmaat panostavat puolustukseen sovitulla tavalla, jota useat Nato-jäsenet eivät olleet tehneet. Ei siis rahaa Natolle, eikä USA:lle, vaan kunkin maan omille puolustusvoimille. Olivat aiemmatkin presidentit puhuneet siitä, mutta Trump teki sen selvemmin.

USA toi Toisen maailmansodan jälkeen esim. sitä hyvää, että se esti Neuvostoliittoa miehittämästä Suomea.

Venäjä on tuonut päinvastaista ”hyvää”, joka toki on joidekin mielestä hyvää. Heitä potuttaa Nato, koska se estää Venäjää pitämästä Suomea hanskassaan ja myös valtaamasta Suomea, jos sille päälle sattuisi. Siis taas kerran USA estää Venäjää miehittämästä Suomea.

Marco Polonium

Vaikka Venäjä heikkenisi miten paljon tahansa, niin länsimaat eivät sitä tunkiota lähtisi tonkimaan. Kiina ja eräät eteläiset maat kylläkin.

John Quiman

Gorbatsovin mukaan mitään sellaista lupausta ei ollut, että Nato ei laajanisi itään.

ville vallaton

Asiasta on kirjallista todistetta olemassa eli USA:n ulkoministeriön muistio! Elben piti olla se raja minkä yli Nato ei laajene!

John Quiman

Neuvostoliiton hajotessa ja Saksojen silloin yhdistyessä sovittiin Gorbatsovin kanssa, että Nato ei siirry Itä-Saksaan, vaan pysyy paikoillaan.

Siihen aikaan kellään neuvottelijoista ei edes tullut mieleen, että Itä-Euroopasta maat alkavat haluta Natoon.

Mitään yleistä lupausta itään laajenemisesta ei ole olemassa. Eikä tuo Saksaa koskeva rajoitus ollut missään sopimuksessa.

Gorbatsov on haastattelussa kertonut, että ei ollut mitään lupausta itään laajenemisesta.

Muistakaamme myös, että ei Nato laajene Venäjän tapaan valloituksilla, vaan se laajenee siksi, että Venäjän rajoilla olevat valtiot haluavat päästä siihen mukaan.

Miksipä eivät saisi liittyä Natoon? Sen estämiseen ei ole yhtään tosiasiallisesti kestävää perustetta. Selityksiä löytyy, mutta ei todellisia perusteita.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

NATO nimistä organisaatiota ei ollut olemassakaan kun Elbejoki toimi jonkinlaisena jakolinjana. Se oli vain paikka missä idästä tullut puna-armeija ja lännestä edennyt USA liittolaisineen kohtasivat.

Irma

Erikoinen ”puolustusliitto” tämä Nato, se ei ole koskaan olemassaolonsa aikana käynyt ainoatakaan puolustussotaa, ainoastaan laittomia hyökkäyssotia joissa se on tappanut maailmanlaajuisesti arvioilta 20-miljoonaa ihmistä. Myös valtavan määrän naisia ja lapsia. Tosiasia joka läntiseltä valemedialta ”unohtuu” toistuvasti mainita on n. 8-vuoden ajan jatkunut Ukrainan armeijan sekä natsipataljoonien toteuttama Itä-ukrainan venäläisväestön kansanmurha. Eli kyllä Venäjällä on vahvat perusteet offensiivilleen Ukrainassa. Ukrainan murhanhimoinen barbaarinen kansa saa nyt sitä mitä ansaitseekin.

John Quiman

Kun uskoo putkosnäköisiin uutisiin ja muihin venäläisiin propagandataitureihin, tuolta se sitten näyttää.

Harkova on 90 prosenttisesti venäjänkielisiä, mutta eivätpä ottaneet siellä vastaan kukkasin venäläistä hyökkääjää, vaan taistelivat vastaan ja estivät kaupungin valtaamisen. Siellä ne Itä-Ukrainan ”sorretut” ja ”kansanmurhatut” venäjänkieliset eivät olleet lainkaan kanssasi samaa mieltä. Tuota kertomaasi sortoa ei tosiasiassa ole muuten kuin propagandana, jota erityisen vahvasti pidetään yllä Venäjän vuonna 2014 miehittämissä Luhanskissa ja Donetskissa.

Mitä Natoon tulee, ei Nato ole aloittanut yhtään sotaa, mutta vääristelty tieto uppoaa joihinkin hyvin helposti.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
ike

Puhut nyt yksittäisistä valtioista, et Natosta.

Juha

Aivan. Natomaa USA tappoi tuhansittain siviileitä wmd/joukkotuhoaseita omistamattomassa Irakissa ja näistä wikileaks on paljastanut lukuisia törkeitä sotarikoksia jossa Natomaa USA on tapoanut naisia ja lapsia.

Julian Assange odottaa nyt luovutusta USAan, kun häntä on pidetty ihmisoikeuksien vastaisesti vangittuna löysässä hirressä vuosikausia Natomaa Isobritanniassa.

Mielisairaita Natomaita molemmat. Ei ko. kansat vaan ko maiden poliittiset päåttäjät.

Natoon

Toista se on sentään itärajan takana missä rauhaa rakastavat ryssät sotivat rauhanaseilla. Tässä Pekka Toverin näkemys Ukrainasta ja Venäjästä:
”Kyllä tässä vähän sellaista Perikato-tunnelmaa on ilmassa. Tämä on Putlerin sota ja siltä se myös näyttää. Hommassa ei ole ollut alun alkaenkaan minkäänlaista järkeä. Se on puhdas tuhoamissota missä tuhotaan omien joukkojen lisäksi ukrainalaisia siviilejä ja kaupunkeja. Se perustuu vainoharhoihin ja järjettömiin olettamuksiin koska nato, länkkärit, natsit ja russofobia.

Näin voi käydä kun koko maa henkilöityy yhteen ihmiseen ja se yksi ihminen sattuu olemaan katkeroitunut alemman tason KGB-agentti josta tuli sattuman oikusta omaan mahdottomuuteensa ja kykenemättömyyteensä hajoavan maan yksinvaltias.”  

Juha

Operaatio etenee.. Käsittääkseni nämä Azov joukot antautuivat tänään Azovstalissa. Näitä se Putin siellä metsästää.

Tässä brittien BBCn näkemys ko. porukasta.. ei kovin hyvää kuvaa anna joukoista. Joten siinä mielessä Putinin näkemys näistä on samankaltainen kuin briteillä.

https://youtu.be/5SBo0akeDMY

Huhuja liikkuu että siellä tehtaan koloissa olisi myös Nato upseereja piilossa.

Tuokohan Putin nämä ”trophyt” näytille?

ville vallaton

Tuo varmasti sillä propaganda-arvo on suunnaton ja samalla voidaan sulkea suut niiltä joiden puheissa ilmenee jatkuva luottamus Naton oleva puolustusliitto. Libyan tuho ei ole erityisen kaukainen asia, joten tarkkuutta näiden natottajien puheisiin!

Ilkka Forsten

Ehkä Libyassakin oltiin jahtaamassa natseja ?

Natoon

Siellähän ei ole kaatunut vasta kuin yhdeksän puna-armeijan kenraalia ja puna-armeijan pääesikunnan päällikkö Gerassimov makaa haavoittuneena sairaalassa käytyään kerran etulinjassa. Kyllä on vakuuttavaa, kun tavoitteena oli entisen Neuvostoliiton suuruuden palauttaminen Ukrainassa. Se ”suuruus” on kyllä saavutettu talouden taannuttamisessa neukkulan tasolle.

Ilkka Forsten

Huhuja liikkuu, faktoja ei sitten liikukaan.

Kata

Niin eihän naapuri olekaan eliminoinut kuin omiaan…50 miljoonaa vissiin jo gulakeissa ympäri Neuvostoliittoa…oli toki niitä ”uuden maailman rakentajia” muista maista myös mukana.
Pohjois-Vietnam,Afganistan,Katynin metsä,Vienanmeren ”kanavatyömaa” jne jne Isovihaan Suomessa….luepa varsin joskus Tsingiz Aitmatovin ”Eikä päivä pääty”,valaisevaa.
Tai ehkä se on jo myöhäistä yrittää valaistua.
Nasset sitä yhä hilluu joka puolella…voivoi…

Ilkka Forsten

NATO ei käy sotia, USA käy.. Älä sekota näitä kahta asiaa toisiinsa. Ukrainassa on Azov:n pataljoona, ei pataljoonia. Älä tässäkään kohdin toista Putinin sanomaa.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
Natoon

Putin halveksii länttä ja omaa kansaansa, mutta siitä huolimatta länsi osoittaa jaloutensa koettamalla huolehtia, että Putinia ei nöyryytettäisi liikaa, vaikka ryssät eivät todellakaan ansaitse mitään myötätuntoa viimeaikaisten tekojensa jälkeen. Tämä todistaa mielestäni aika hyvin perättömiksi täällä vaahtoavien putinistien naton hyökkäyspuheet Venäjälle.
https://www.politico.eu/article/europes-leaders-fall-out-of-key-on-ukraine/

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Natoon
HS -YLE Gallub *ON uusi DEMOKRATIAN SUUNTAUS

Demokratian näkökulmasta Nato-prosessi on Ilkka Ruostetsaaren mielestä hoidettu hyvin ja eduskunta on sitoutettu prosessiin vahvasti. Kansalaismielipide Nato-asiaan on Ruostetsaaren mukaan taas saatu median teettämien mielipidemittausten kautta.
– Muutama päivä Venäjän hyökkäyksen jälkeen tehtiin mielipidetutkimus, jonka perusteella enemmistö kannatti Natoon liittymistä. Se vaikutti olennaisesti poliittisiin puolueisiin ja valtiojohtoon.
Tässä mielessä prosessi on heijastanut vahvasti kansalaismielipidettä
ilmeisesti YLEN JA HESARIN GALLUBIT ovat nykyään enemmän demokratiaa
kuin demokraattiset vaalit

eli miksi vaaleja edes järjestetään koska
seuraava hallitus voidaan koota Hesarin ylen IS IL MTV3
viimeisimmän gallubbi tuloksen perustella
ja Ilkka Ruostetsaaren mielestä demokratia toteutuu
ja asia on hoidettu hyvin
HS -YLE Gallub *ON uusi DEMOKRATIAN SUUNTAUS MITTARI
VALLAN ja päätösten suurin vaikutin
KUIN LIBERAALI DEMOKRATIA
OIKEISTO KONSRVATIVISMI
NYT MEILLÄ ON UUSI DEMOKRATIAN SUUNTAUS
JA SE ON
VALTAMEDIAN LUOMA OMISTAMA **GALLUB DEMOKRATIA**
Ilkka Ruostetsaaren Suosikki
näistä kolmesta demokratiasta

Me kuulemma rakastamme ydinaseita

Mika Aaltola MTV:lle: Suomen ei pidä asettaa ehtoja Nato-jäsenyydelle:
”Me haluamme päästä ydinasesateenvarjon alle”
Aijaa mitäs kun se ydinase on tulossa suomen maaperälle
onko Mika Aaltolalla lainata ydinasesateenvarjoa joka estää HIILTYMISEN

Mika Aaltola on täysin päästänsä kilahtanut yksilö

Me kuulemma rakastamme ydinaseita

Mika Aaltola olisi hanakka ukko käyttämään ydinaseita jos tarve vaatisi
eli hän on vitun vaarallinen ihminen

Me kuulemma rakastamme ydinaseita

rivien välistä Mika Aaltola uhkailee venäjää naton ydin iskulla
ei sen vähempää provokaatiota
toivotan ettei putin lue näitä Mika Aaltolan
naton ydinpommit venäjälle uhkailu juttuja
koska niiden takia se ydinsota voisi juuri alkaa

Aamu raukea rauhan-mies

Mika aaltolan vaimo vauva sylissä tokaisee
oletpa sinä tänä aamuna pirteänä
mika vastaa
ihanaa suomi on melkein natossa
ja voi reteesti uhkailla muita maita Naton ydin pommeilla
ihan kurkona
JA NÄIN IHANAA UNTA
JOSSA PAINOIN PUNAISTA NAPPIA
Sanna Marinin virkahuoneiston pommisuojasta
JOSSA SAULI NIINISTÖKIN ROHKAISI MINUA
KERRAN ELÄMÄSSÄ RATKAISUUN
Siitä yhdyimme Amerikan kansallishymnihyräilyyn Liberaali demokraattien uusilla woke sanoilla
Samalla nostaessamme Eu lipun Spinal Tap mini salkoon
Ja kuin 30 vuotta jatkunut unelmani
Suomalaiset YDIN-OHJUKSET LÄHTIVÄT LIITOON KOHTI VENÄJÄÄ
KOMEASSA KAARESSA

Juha

Sä oot aivan asian ytimessä. Joku sentään ymmärtää mikä on tämän natotouhun ydin.

Demokraattisen IS Gallubin mukaan Mika ”ydinpommi” Aaltola on seuraava presidenttimme.. tms provinssimme kalifi.. tms käskynhaltija

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008713523.html

Natoon

Mika Aaltolalla ei ole päätösvaltaa ydinaseisiin. Älkää putinistit pelätkö! Ei niitä ydinaseita ole tuotu Baltian maihinkaan eikä Norjaan. Teidän johtajanne Putininkin sanoi, että Suomen liittoutuminen ei ole ongelma! Jos noin paljon pelottaa niin tiesittekö, että Suomessa on hyvät terapiapalvelut joihin teidän kannattaa ensisijassa ottaa yhteyttä. Sieltä saatte hyvää apua vainoharhoihinne!

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Natoon
Piikkilampaat

Antaa noiden putinistien tuntea p..sekipua, mikään ei ole tuota parempaa hupia katsoa kun putinistit alkaa repeilemään.

ville vallaton

Voisit jo lopettaa tämän trollaamisen sillä realisti ei ole putinisti!

Natoon

Ja teidän putinistien logiikka muka realismia? Älä naurata! Toistan vielä kerran faktan, että ydinaseita ei ole Baltian maissa eikä Norjassa eikä teillä ole mitään faktaa, että niitä tulisi Suomeen. Te juoksette pitkin seiniä harhoissanne!

Juha

Sorry mutta olet väärässä. Suomi on luovuttanut päätäntävallan pois koska valedemokratiassa HS Gallub on tehnyt päåtöksen kansan puolesta. Suomessa ei päätetä enää Suomea koskevista sotilaallisista asioista.

Naton ydinohjukset vain tuodaan Suomeen ilman tekemättä edes mitään Yle Gallup kyselyä,

Minkähän takia Suomi hankki hitaat raskaat ja kömpelöt F-35 kalkkunat? Niiden ketteryyden vuoksi ilmataistelussa vai laukaisualustaksi ohjuksille? Mitä luulet? Tässä viiden pisteen vihje:

https://www.verkkouutiset.fi/a/f-35-havittaja-aiotaan-varustaa-ydinaseella/#b3a71735

John Quiman

Hupsista, johan meni raiteilta. Tosiasiassa Suomi päättää yhä edelleen oman armeijansa toimista ja oma armeija johtaa omaa armeijaa jatkossakin. Ei siinä mitään valtaa luovuteta mihinkään.

Jos kuvittelee, että nykyisten hävittäjien tulisi olla ketteriä ilmataistelukoneita, erehtyy pahan kerran. Nykyiset hävittäjät kantavat aseita ja järjestelmiä, joilla viholliskone pudotetaan jo ennen kuin se nousee horisontista näkyviin. Emme enää elä Punaisen Paronin aikaa ja ilmataisteluiden romantiikkaa.

Natoon

Norjassa on jo F-35 hävittäjät ja mitäpä luulet onko niissä ydinaseita. Ukrainalaiset lentäjät sanovat, että heille riittäisi ilmaherruutteen F-15 ja F-16 hävittäjätkin ja F-35 on monta askelta kehittyneempi noista koneista.

Ilkka Forsten

Mukava katsoa miten pitkälle harhoissanne lopulta päädytään, sillä nyt alkaa jo parodiahorisontti olla melko lähellä. Koska et näytä tietävän mitään F-35 koneesta, ole hyvä ja lopeta niistä kirjoittaminen, sillä ei mene pitkään kun alat vertaamaan sepelimyllyä ja USA:n ilmavoimia tosiinsa, ja kerrot että Venäjällä on paremmat sepelimyllyt vaikka ne olivat vanhoja jo syntyessään.

ville vallaton

Realisti ei ole putinisti, meneekö päähän vai onko vaikeuksia ymmärtää!

Natoon

Realismi näyttää teillä olevan hyvin suhteellinen käsite ja kirjoitustenne perusteella ei voi välttyä vaikutelmasta putinismin ihannoimiselta.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Natoon
Ilkka Forsten

Eikä putinistit ole realisteja, meneekö päähän vai onko yhä vaikeuksia ymmärtää ?

Ilkka Forsten

Mutta ei putinistikaan ole realisti.

lihan syöjä sotilas VS-Nato VEGAANI SOTILAS

MENE SINÄ TERAPIAAN JOS KERKEÄT ENNEN GAMMA SÄTEILYÄ
Älkää putinistit pelätkö
VOI JEESUS Oletko joku ylen toimittaja
joka palvoo Huntter bideeniä
voi olla teillä on samalaiset harrastukset
huumeita SM Sexi panoja Naton tukikohdissa
miesten ja woke transujen kanssa
mato sotilas syö ituja
jonka suomen puolueettoman armeijaan
lihan syöjä jäsen hakkasi testeissä 6-0

lihan syöjä sotilas VS-Nato VEGAANI SOTILAS

Siis Nato sotilas syö ituja
jonka suomen puolueettoman armeijaan
lihan syöjä jäsen hakkasi testeissä 6-0
JA PUTINJIN TIETÄÄ KUINKA RAPIOLLA NATO ON
Venäjän merellä seilaa sateenkaari nato laiva
jonka miehistönä
verkot päässä olevia ruotsalaisia pasifisti homo sexuaaleja
apua nato pelote vaikutelma on järkyttävä
ka putin ripuloi nato pelosta
ja Joe Bideen NATON -YLI AMIRAALI
ripuloi vaippoihinsa vanhuutensa takia

Natoon

Miksi Putin ei sitten hyväksy naapurimaiden natojäsenyyttä jos natossa ei ole mitään pelättävää ja se on vain rappiolla oleva liittouma? Silloinhan siihen littyminen pitäisi olla yhdentekevää Putinille.

John Quiman

Ei noilla kommenteilla vakuuta ketään mistään muusta kuin siitä, että kirjoittajalta lähti mopo käsistä ajat sitten.

Ilkka Forsten

Mustalla merellä seilasi Moskva niminen alus, mutta ei jostain syystä seilaa enää. Huolehdi sinä vain omista vatsavaivoistasi, me muut tiedämme mitä pitää tehdä. Tiedätkö että Venäläisten ainoa lentotukialus Admiral Kuznetzov lähti Syyriaan hinaajien vetämänä, ja niin myöskin palasi, koska ylivoimainen venäläisten suunnittelema tekele sammui välimerelle ajelehtivaksi lautaksi. Montako USA:n lentotukialusta on hinattu sotaan ja sieltä pois ?

Natoon

Ei kyllä minä olen ihan vaan puhtaasti huolestunut teidän harhoista ja erittäin alhaisesta tietotasosta. Teillä on todellisuus hämärtynyt pahemman kerran. Väitteenne ydinaseista Suomen maaperällä ei edelleenkään perustu mihinkään.

Ilkka Forsten

Mukava seurata miten V käyränne nousee päivä päivältä. On se hirveää kun Suomi kerrankin päättää omasta tulevaisuudestaan ilman venäläisten intressejä.

Matti

IHMEKKÖS TUO KEBULEISSA NIITÄ PIISAA KUTEN KÄRNÄT JNE…….😂😂

juha II

Yhdysvalloissa hierotaan yhteen karvaisia käsiä. Nyt vomme ”heikentää” Venäjää proxy sodalla Suomessa ja aseteollisuutemme laulaa hoosiannaa!

Suomen koko historian pahin virhe liityä NATO:on. Toisena tuleekin sitten EU jäsenyys.

John Quiman

Juha II huutelee suuresta virheestä perustellen sitä varsin virheellisillä argumenteilla.

ike

No kyllä tuossa EU-jäsenyydessä oli perää. Tosin siihen aikaan kun liityttiin se oli vielä jotenkin perusteltavissa. Nyt se on muuttunut niin paljon että siitä on on muodostunut yhä suurempi uhka itsenäisyydelle. Ei Nato ole meitä kyykyttämässä mihinkään, EU on.

John Quiman

EU-jäsenyyden taakka johtuu eniten suvakkimielisistä ja vihervasemmistolaisista aatteista. Olipa EU-jäsen tai ei, sama hullutus olisi Suomessa joka tapauksessa, koska omassa hallinnossa ovat samanlaiset torvelot ja ajaisivat kaikin tavoin samoja päämääriä kuin nytkin.

Ne samaiset ajavat globalismia ja omituisella tavalla kieroutunutta liittovaltioideaa. Liittovaltiota, jossa jäsenmaat kadottavat itsenäisyytensä, jolloin se ei ole enää liittovaltio, vaan tyrannian alle liitettyjen valtioden kimara.

USA:sta voisi sanoa, että on liittovaltio, sillä osavaltiot ovat aika itsenäisiä ja liittovaltion hallinnolla on valtaa vain rajatuissa asioissa, ei kaikessa.

ville vallaton

USA on tuhottu sellaisena valtiona kun se vielä oli Korean sodan aikana. Mikään valtion jonka johdossa ovat valkoisia vihaavat ”juutinraumalaiset”ei voi menestyä kauan ja kaikki impeiumit ovat tuhoutuneet, useimmin sisältä päin. Ulkoisen uhan järjestäminen on välttämätön keino pitää sisäpoliittisesti epävakaa yhteiskunta hallittavana ja se keino tiedetään hyvin USA:ssa!

Natoon

Putinin kommentit ovat olleet sangen maltillisia ja hyvä niin. Tältä pohjalta meillä on hyvät mahdollisuudet jatkaa nautraaleja naapuruussuhteita. Hyviksi suhteiksi ne eivät voi kehittyä ennen Ukrainan sodan ratkaisua. Vasta puna-armeijan poistuttua Ukrainasta voidaan alkaa miettiä miten kylmää sotaa aletaan liennyttää ja ratkomaan sotasyyllisyys. Ilman sotasyyllisyyden selvittämistä jatkossa voi tulla taas uusi ”putin” ja alkaa valittamaan putinin kauden päättymistä vuosisadan suurimmaksi geopoliittiseksi katastrofiksi.

ike

Olen joskus sanonut että me emme nyt tiedä minkä takia Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Olen edelleen sitä mieltä että 100 vuoden jölkeen tiedämme enemmän, no en tosin minä.Voihan syynä olla täysi virhearvio ja venäjän tapa ajatella naapureistaan, joten se ei ole hyväksyttävää. Syynä voi tietenkin olla joku paljon selkeämpi sotilaallinen motiivi. Se ei kuitenkaan koskaan oikeuta venäläis-sotilaiden käyttäytymiseen. No kun laskee pirun irti niin saa mitä tilaa. Näin mustavalkoista uutisointia en kuitenkaan ole nähnyt 50 vuoteen. Luuleeko joku että Ukrainan armeija ei tee tekoja joita ei haluta julkisuuteen. Onko teillä käsitys että Ukraina on aina oikeassa. Tästä tekee tietenkin vaikeaa se että Venäjä rikkoi kaikkia uhteisesti sovittuja sääntöjä ja hyökkäsi Ukrainaan. Älkää nyt kuitenkaan luulko että Ukraina on oikeassa kaikissa asioissa.

Natoon

Se on vaan sillä tavalla, että hyökkääjällä on aina vaihtoehtoja vaikka jättää hyökkäämättä, mutta puolustajalla sotiminen on VELVOLLISUUS jos meinaa elää omassa kulttuurissaan.

ike

Meni kommentti odotushuoneeseen. Se on aika valitettavaa koska kun se tulee sieltä ulos tilanne voi olla muuttunut. Tiedä nyt sitten. Ai niin siitä on noin 7 tuntia. Ehkä tämä on nyt esimakua siitä että annetaan algoritmien päättää asioista.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
John Quiman

Algoritmit valvojina ovat byrokratian uusi muoto, siis vailla älliä olevia virka-algoritmeja tekemässä päätöksiä ymmärtämättä edes lukemaansa.

Juha

Jahas. Nyt joutuivat marinistit tiukkaan rakoon. Erdogan vaatii Ruotsia ja Suomea luovuttamaan Kurdi-pakolaisia (”-terroristi” termiä käytti hän), Turkkiin tuomittavaksi.. todennäköisesti kuolemaan.

Eli tapattaakko kurdit vai suomalaiset.. siinäpä pulma. Luulenpa että marinistit tapattavat molemmat.

No kuolemantuomiot lopetettiin Turkissa 2004, mutta eipä sitä koskaan tiedä
.

ville vallaton

PKK on ollut Turkille ongelma jo 70-luvulta lähtien ja jokainen Turkin hallitus on joutunut ottamaan kantaa PKK:n toimintaan. Marinin tulisi nopeasti lähettää kaikki Suomen kurdit vauhdilla takaisin Irakiin, niin voitaisiin saada Erdogan hyväksymään Nato-hakemus, mutta muutoin ei! Odotellessa Orpon tänne päästämien taistelukuntoisten miesten lähettämistä takaisin!

Juha

Hyvänen aika, mites meidän Shishkebab Helsinki Cityn käy jos sen omistajat lähtevät?

https://youtu.be/__9R-8VWR9g

Kata

Yksi esimerkki sairaasta hyvesignaloinnista.Mikä ihana sankari aavikon ja sitten suomalaisten onkin jo avattava simmuja….

Puolueeton

Seurasin poliitikkojen rupattelua tänään. Puhuivat keskustelusta, mutta poliitikkojen keskustelun tulisi olla olennaisessa pysyvää ja objektiivista, ei kai-rupattelua tai ounastelua.
Mieleen jäi kokoomuksen ounastelu Nato jäsenyyden vaikutuksesta rajalla voi syntyä jännitystä. Eikö rajan turvallisuus siis lisäännykään? Rajahan on ollut maailman rauhallisen raja pienen ja ison valtion välillä jo 78 vuotta, rauhallisenpi kuin Nato-maan raja toiseen Nato-maahan tai muuhun valtioon. Mikä ihme turvallisuusidea on Suomen poliitikkojen ajatuksissa.

gameover

Turvallisuus idea on yksinkertaisesti se että jos onnistutaan heikentämään, eristämään ja alistamaan venäjän federaatio eu:n ja usa:n yhteisvaikutuksen alle lähes täysin niin kaikilla on turvallisempi olo maapallolla. Ajatuksen tasolla se on idea siinä missä muutkin, mutta käytännön tasolla se ei näytä onnistuvan tai jopa pahimmillaan heikentää itse idean keksijää ja vahvistaa suhteessa venäjän federaatiota. Näin ainakin nykyiset merkit näyttävät osoittavan. Ehkä idean keksijät tietävät jotain mitä me emme tiedä. Olisi vain mukava että kertoisivat sen meillekkin sitten.

Postijuna

Ukrainan sota on osoittanut, että kehitysmaan kaltaisesti polarisoitunut korruptatuuri ei pysty (onneksi) tuottamaan kokoonsa verrannollista modernia armeijaa.
Niitä ”hypersoonisia” ohjuksia sillä kyllä on kun saksmanni ne kehitti jo 1940-luvulla.

gameover

Hauskinta tässä on se että noin 98% hölmöläisistä ei vielä käsitä mitä tämä tulee käytännössä tarkoittamaan. Yksinkertaisuudessaan se tarkoittaa sitä että vielä tämän vuoden lopussa keskiluokkainen tulee olemaan köyhä. Ja köyhä rutiköyhä. Kehotan varautumaan siihen ja siihen että se tilanne tulee jatkumaan vuosikausia. Jos ei muuten niin ainakin henkisesti. Positiivista tulevaisuuden suomessa tosin on kai se että, tuota, liikenteessä on huomattavasti hiljaisempaa. Enkä tarkoita tällä että sähköautoja on enemmän.

Nationalisti

Suomen vieminen Natoon on varmasti historian suurimpia kusetuksia ja kähmintää täynnä.
Kun katsoo vaalikonevastauksia ennen viime vaaleja, pelkästään jo se kertoo kaiken näistä huijareista, joita myös poliitikoiksi kutsutaan, pahimpia takinkääntäjiä tässä(kin) asiassa oli Persut.

Globalisti-Sale puhui vuosikymmeniä kansanäänestyksestä, pissis-Sanna esitti vastustavansa Natoa, mutta niin vain WEF:n kätyri paljasti tässäkin asiassa sen todellisen ajatusmaailmansa.
Suomalaiset poliitikot ovat aika lailla kaikki kansanpettureita, he eivät välitä tästä maasta, eivätkä kansasta ollenkaan, he tekevät kuten heidän käsketään tehdä, omaa ja ylikansallista etua ajaen.

Suomi on jo siirtänyt merkittävästi poliittista valtaa Euroopan Unionille, täällä ei ole edes omaa valuuttaa käytössä ja nyt (vaikka tässä vaiheessa vielä muuta väitetään) ollaan siirtämässä ulkopolitiikkaa ylikansallisiin päätäntäelimiin.
Minkälainen on itsenäinen valtio?
Ei ainakaan sellainen kuin Suomi on tänä päivänä.

Näin se vaan on

Mene nyt sinne mihin päivä ei paista. Se on nyt ohi ryssä. Se teidän kyykytys. Tai teidän yritykset siihen. Mitta tuli täyteen.

Nationalisti

Siinä taas oikein malliesimerkki putkiaivoisesta ihmisestä, jos et kannata ylikansallista, kulttuurimarxismia edistävää järjestöä, jonka keulakuva on Yhdysvallat, olet ryssä.
Tyhmyys oikein huipussaan.

gameover

Veikkaan että tässä käy vielä niin että ruotsissa järjestetään nato kansanäänestys ja asetetaan ehdot usa:lle(natolle). Ja kansa äänestää ei kiitos. Kun taas suomalaiset nuolee amerikan peppua ja kiveksiä kilpaa ja hyväksyy mitä vaan. Ja kansanäänestystä ei tietenkään järjestetä koska demokratia, ihmisarvot ja arvopohjat yms.

John Quiman

Ei Natolle siirretä mitään valtaa. Suomen ulkopolitiikka on jatkossakin Suomen oma asia.

Nationalisti

Yhdysvallat on merkittävin toimija ja heillä on todella iso sanavalta kyseisen globohomo järjestön sisällä.
Juu, ei sitä valtaa koskaan pitänyt myöskään EU:lle siirtää….
Suomea viedään nyt jälleen kerran ja pahasti, poliitikot ovat valehdelleet kansalle kaikesta mahdollisesta, niin tästäkö he nyt yhtäkkiä puhuvatkin totta?
Oletko oikeasti noin tyhmä vai pelkästään hyväuskoinen?

Ilkka Forsten

No millähän tavalla Putin kuvittelee NATO:n toimivan ? Ehkä hän ajattelee ettei meille saa ostaa mitään uusinta sotakalustoa, ettei saa harjoitella naton kanssa, ettei saa muodostaa strategiaa jossa venäjä olisi vihollinen jne..

Tuleekohan hänellä ( putin ) koskaan mieleen että juuri tuo asenne, ” ette saa tehdä mitään, me kiellämme sen ” aiheutti koko prosessin ? Hän ei vieläkään näytä ymmärtävän mitä tarkoittaa toisen maan suvereniteetti, ja kun näin on, niin pitää yhäkin sanoa että teimme parhaan mahdollisen valinnan tulevaisuutemme kannalta.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Jos Kuuba itsenäisenä valtiona haluaa venäläiset sotilaat maahansa kera yliääniohjusten, mitä USA tekisi? Muistellaas historiaa

Ilkka Forsten

Kuubakaan ei enää halua venäläisiä ohjuksineen, ovat nekin jotain oppineet vuosien saatossa. Pikemminkin muistelisin tapausta Grenada, joka oli kieltämättä pohjanoteeraus jenkeiltä. Banaanivaltio, rutiköyhä sellainen, ja samalla vakava uhka USA:le. No ei ollut, joten se sota oli ihan hatusta vedetty uhkakuva. Mutta se oli silloin ja nyt on nyt.

ville vallaton

Nicaraquan sota Sandinisteja vastaan 30-luvulla oli Rockefellerin yksitysisota ja samaa on ollut Venezuelan uhkaileminen. Nyt kelpaa Venezuelan öljy, samoin Iranin, joten siinä ON USA:n moraali!

John Quiman

Aika naiivia kuvitella, että valtioilla olisi moraalia. Uskonet, että Venäjällä on korkea moraali, kun olet niin vahvasti tukemassa Venäjän esittämiä haluja.

ville vallaton

En ole tukemassa Venäjän tavoitteita, mutta en myöskään USA:n, joten suomalaisena minun tavoitteeni on pitää Suomi suomalaisille!

Ilkka Forsten

Teet sen parhaiten ymmärtämällä realiteetin että itänaapuri ei halua pitää suomea suomalaisena, jos sille annetaan mahdollisuus muuttaa tilanne.

Ilkka Forsten

Muistan kun taistolaiset selittivät suomen kansalle kuinka me olemme sivistymätöntä joukkoa, sillä itänaapurissa kuulemma luettiin paljon.. Niin varmaan, mutta mitä ? Pravdaa joka ei nimestään huolimatta ollut sitä.

Ilkka Forsten

Neuvostoliitto ja Kiina riitautuivat aatteesta, ja olivat erillään, nyt kelpaa kiinalaistenkin kaveruus, joten on siinä Venäjällä moraali kohdallaan.

RUOSKAA JA NUOLEMISTA

SIINÄ ON VAIN YKSI ONGELMA
SUOMALAISET EIVÄT NÄISTÄ KANSANA PÄÄTÄ
VAAN NÄMÄ PETTERI ORPO TYYPIT
KIELI SYVÄLLÄ USAN JA EU N PERÄREIJÄSSÄ OLEVAT MAANPETTURIT
EU -USA JA GLOBALISMIN MARKKINA MIEHET
OVAT ORPOJEN POMOJA NYKYÄÄN
Eivät suomen kansalaiset
Bill Clinton soitti petteri orpolle SM porno bileistä
ruoskien juuri angela merkkeliä
ja käski että suomi natoon
ja kappas suomi on melkein natossa
jonka petteri sai aikaan 24 H kuten Bill käski
Saksan Angelan voihkiessa vierellä bilin ruoskan iskuista

2 tuntia 174 vuotaan unelmaa

Tämän liberaali EU ruoska seksin Harrastajien
yhteisikä on on 174 vuotta
vähän kuin demari äänestäjien keski ikä
he ovat niin vanhoja etteivät edes muista ketä äänestivät
jos joku kysyy
katso taivalla lentäviä ydinpommeja-
*niin varmaan arvaat ketä äänestin
SAMALLA liberaali vasuri 174 vuotias äänestäjä
myhäillen äänestys käyttäytymisensä loistavaa loppu tulosta
Tekemällä itse murhan
ennen gamma säteily paine aaltoa
mutta hän saikin elää 174 vuotta
ja joku muu hänen äänestys käyttäytymisen takia
sai elää 2 tuntia

Ilkka Forsten

Mitään noin häiriintynyttä tekstiä en olekaan aikoihin lukenut, suosittelen pikaista käyntiä psykiatrien puheilla, saatat olla itsellesi vaarallinen.

Ilkka Forsten

Toivoisin ettet niin paljon toisi julki fantasioitasi, tätä saattaa lukea lapsetkin.