Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Politiikka

Ranska joutuu ottamaan vastaan kansalaisjärjestön siirtolaisaluksen – Italian pääministeri Meloni kieltäytyy perääntymästä Macronin kanssa käydyssä puhelussa

Emmanuel Macron. Kuva: Flickr.

”Ocean Viking” -aluksella olleille 234 ihmiselle on myönnetty lupa nousta maihin Marseillessa.

Satoja Välimereltä poimittuja siirtolaisia kuljettava kansalaisjärjestön humanitaarinen alus on saanut luvan tulla maihin Ranskan Marseillen satamaan. Italian vastavalittu hallitus oli toistuvasti evännyt alukselta luvan viedä matkustajia Sisiliaan.

Italian pääministeri Giorgia Meloni ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron kävivät tiistaina puhelun, jossa Italian pääministeri korosti Italian hallituksen kovaa linjaa maahanmuuttoa kohtaan. Tämä sai Ranskan presidentin antamaan luvan SOS Méditerranée -järjestön ”Ocean Viking” -aluksen telakoitumiseen Ranskassa.

Aluksella on tällä hetkellä 234 siirtolaista, ja se on ollut ankkuroituna Italian rannikon edustalla yli kaksi viikkoa odottamassa turvallista satamapaikkaa.

Italian hallitus on viime päivinä sallinut humanitaaristen alusten kiinnittymisen Italian satamiin, jotta haavoittuvassa asemassa olevat ihmiset, erityisesti naiset, lapset ja sairaat, voivat poistua aluksesta. Sen jälkeen Italian viranomaiset ovat määränneet kapteenit poistumaan Italian alueelta, kun joukko aikuisia miehiä on edelleen aluksella. Aluksia on kehotettu lähtemään niiden toiminnasta vastaaviin maihin, kuten Saksaan ja Norjaan.

Tiistaina antamassaan lehdistötiedotteessa SOS Méditerranée -kansalaisjärjestö kritisoi Italian hallituksen uutta lähestymistapaa. Järjestön mukaan Sisiliassa ”rikottiin räikeästi merenkulku- ja humanitaarista lainsäädäntöä”, kun kansalaisjärjestöjen ”Humanity 1” ja ”Geo Barents” -alusten pelastamat ihmiset poistettiin maihin ”valikoivasti ja syrjivästi.”

”Tällainen toimenpide ei ole sovellettavien kansainvälisten merenkulkua ja humanitaarista apua koskevien yleissopimusten ja päätöslauselmien määräysten mukainen”, sanoi ”Ocean Vikingin” etsintä- ja pelastuskoordinaattori Nicola Stalla.

Meloni ei kuitenkaan vaikuttanut anteeksipyytävältä myöhään tiistaina julkaisemassaan Facebook-viestissä.

”Turvallisuuden ja laittoman maahanmuuton torjunnan osalta italialaiset ovat ilmaisseet mielipiteensä vaaliuurnilla ja valinneet ohjelmamme ja visiomme”, Italian pääministeri kirjoitti.

”Tavoitteenamme on puolustaa jokaisen ihmisen laillisuutta, turvallisuutta ja ihmisarvoa. Siksi haluamme lopettaa laittoman maahanmuuton, estää uudet kuolemantapaukset merellä ja torjua ihmiskauppiaita. Kansalaiset pyysivät meitä puolustamaan Italian rajoja, eikä tämä hallitus petä lupaustaan”, hän lisäsi.

Melonin ja Macronin sekä Ranskan sisäministerin Gérald Darmanin ja hänen italialaisen virkaveljensä Matteo Piantedosin välillä käytiin keskusteluja, joiden aikana ”Italia pysyi tiukasti kannassaan”, kertoo uutistoimisto Ansa.

Ranskalaisen televisiokanavan BFMTV:n mukaan Pariisi tuomitsi Italian viranomaisten ”sietämättömänä pitämänsä käytöksen”. Se tarjosi lopulta Marseillen satamaa kansalaisjärjestön alukselle, jotta se voisi viedä matkustajat maihin.

Lähde: Remix

47 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kukavaan

Ranska voisi kieltäytyä ottamasta maahanpyrkijöiden alusta vastaan. Siirtolaisia he eivät ole. Sana siirtolainen viittaa lailliseen maahanmuuttoon. Valtamedia yrittää peitellä laittomuutta käyttämällä sanaa siirtolainen.
Jotain Ranska voisi kumminkin tehdä. Se voisi tarjoutua hinaamaan maanpyrkijöiden aluksen takaisin Pohjois-Afrikkaan. Esimerkiksi Algeriaan, Tunisiaan tai Marokkoon. Siellä maahanpyrkijät voisivat hakea viisumia Ranskaan. Laillisesti.
https://france-visas.gouv.fr/web/france-visas

Jukka

Siirtolaisuus on lainmukaista, jossa jonossa odotetaan vuoroa maahanpääsyyn. Nykyinen ”siirtolaisuus” on härskiä lainvastaista tunkeutumista.

Kes kusta

Keskusta lupasi laittomasti maassa oleville jalkapannan, ja nyt tulikin ilmainen terveydenhuolto. 🤦🏻‍♂️

Jukka

Kun keskusta lupaa se onkin niin hupaa. Keskusta on pelkkää k…usta ainakin musta, onko susta?

Ilkka Forsten

Hah hah hah heh heh heh heh hih hih hih hih hoh hoh hoh heh heh heh !!!! Nyt on ”arvopohja ” jaettu.

Jäitä hattuun

Juu, kovasti pettävää lajia on tämä pohja.

Saas nähdä kauanko Salella menee vielä tämän asian tajuamiseen.

ike

En vastaisi näin jos en ajattelisi että suomi liiettiin EU:n perustuslain vastaisesti, näin kuitenkin kävi ja sen jälkeen perustuslaki on ollut jonkinlainen kynnysmatto. Käsittääkseni siihen sitä ei ole tarkoitettu. Joten vastaus n. 8766000tuntia. Jos joku nyt kysyy että miksi niin, toivottavasti korruption kannattajat vähenee suomessa. Pessimisti kun olen, en kuitenkaan usko siihen. No miksi tunteina. Kun joka tunti tulee takkiin ihan sairaan paljon. Suomen budjetilla ei juurikaan ole väliä. Ollaan vain lainantakausosasto.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Keke

Siinä kerkeää pahka kasvaa päähän ennekuin Sale tajuaa missä mennään. Nmj nmj nmj, olen aprikoinut……

Jukka

Minulla kasvoi teräväkärkiset muhkurat ohimoille silloin, kun Sale meidät euroon kaltoin vei. Sen jälkeen se ukko on ollut mulle ilmaa.

John Quiman

Ranska siis kannattaa ihmissalakuljetusta.

Jukka

Ranska kannattaa ja vain kiihdyttää tuloa, vaikka tulijat ovat terrorisoineet, mellakoineet kaduilla, raiskanneet, tappaneet. Tulijoitahan riittää! 15.11 menee 8 miljardin ihmisen raja rikki. Euroopan touhussa ei ole mitään järkeä.

Jäitä hattuun

Niin, nuo luettelemasi seikat eivät ole WEF:n katsantokannan mukaan mikään ongelma, vaan aivan normaalia ja hyväksyttävää elämää.

Niinpä nämä globalistit eivät edes yritäkään tehdä mitään tuon meiningin hillitsemiseksi – saati lopettamiseksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Puolueeton

Kyllä kahdessa viikossa alus olisi ehtinyt Norjaan saakka. Suotta odotteli.
Kysymyksessä ei kuitenaan ole ihmisten etu vaan laivan omistajien etu. Palkkiot ”pelastusoimista” eivät riitä pitkään matkaan. Odottelukin tulee kalliiksi.
Herää myös kysymys, kuka palkkioita maksaa? Voipa pahimmassa tapauksessa olla, että ihmissalakuljetusorganisaatio ottaa maksun ja antaa siitä osan jotain tietä laivureille, koska ilman ”pelastualuksia” vain harva ostaisi salamatkan Eurooppaan.

juu

Luulisi että Ranskakin on saanut tarpeekseen laittomasti maassa olevista islamisteista?
Mutta ei taida päättäjiin vaikuttaa vaikka tulisi miljoona ”lolan” kohtaloa?

Jäitä hattuun

Silloin kun ideologia ottaa ihmisen ajatusmaailmassa ylivallan, kaikki järkevä toiminta lamaantuu.

Tuloksena on sitten tällaista täysin älyvapaata meininkiä, jossa aivan nurinkurisia ja selkeästi haitallisiakin asioita kannatetaan suurella innolla, vaikka omin silmin kyetään näkemään niiden vahingollisuus.

Se ideologia nääs…

ike

Olet, nääs oikeassa. Puhut nääs syntymäkaupinkini murretta. Sitä nääs ei tunneta muualla. No vähän kyllä olen häpeissäni tuosta kaupungista, en tosi ole elänyt siellä kuuteenkymmeneen vuoteen, mutta kuitenkin. Ehkä alamäki johtuu siitä 😂.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
kameleontti

Ranska on kyllä jonkinlaisessa eeppisessä alamäessä kun ottaa huomioon myös Makaroonin Putin-veljeilyt, Luulisi jo sen edellisen Hitlerin olleen tarpeeksi heille.

Jukka

”Merihätään” joutuneet ovat itse itsensä ajaneet hätätilaan, jotta heidät pelastetaan Eurooppaan räkimään asylum-sanan. He siis käyttävät härskisti merenkulkulakeja turvapaikan saamiseksi. Osa tietenkin luikertelee monen maan läpi Suomeen saakka. Meillähän otetaan vastaan, vaikka tulija ei ansaitsekaan turvapaikkaa. Samalla rullataan punamatto Kelaan ja sossuun ikuisiksi ajoiksi auki. Eikä ole huolta huomisesta. Samaan aikaan mummot ja papat makaavat kusi- ja pa…skavaipoissaan. Italian hallitus tekee just niin kuin muidenkin EU-maan hallituksen pitäisi tehdä. Pitäköön Macroni tur…pansa kiinni.

Observer

Joo, ne pelastetaan muutama merimaili Afrikan rannikolta ja viedään lähimpään turvalliseen satamaan. Joka sattuu aina olemaan muutaman sata mailia pohjoisemmassa.

Ilkka Forsten

” Humanitaarinen ” raja on alati siirtyvä käsite.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kukavaan

Afrikan maissa on Ranskan ulkomaanedustustoja. Niissä voi hakea viisumia Ranskaan, jonne siis pääsee myös laillisesti. Ei tarvitse maksaa salakuljettajille, ei tarvitse asettautua hengenvaaraan. Laillisesti matkustaminen on turvallista, halvempaa ja mukavampaa.
https://france-visas.gouv.fr/en/web/france-visas/lieu-de-residence?caller=depotVisas

Kata

Siinä on se ero että sitten ”määränpäässä” ei ole kaikki ilmaista.Siksi ne tekee näin kun sana on kiirinyt kaukaisille aavikoille asti….auto,asunto,huippuvaatteet,uusi yksiö ja siihen kaikki muu ja pörrätä saa kaiket yöt.Niin humanitaarista että!

Voihan vitalis…

Suomi ensin suohon

YK:n Agenda 2030:n eräs tavoite on ”vastuullinen siirtolaisuus”.
Mikä YK:n siirtolaiskompakti? | Suomen YK-liitto (ykliitto.fi)

Se tarkoittanee sitä että Euroopan tulee ottaa vastaan parisataa miljoonaa ilmastopakolaista sitä mukaa kun sademetsät muuttuu savanniksi.

Ei onnistu, sillä sota tulee luonnollisesti väliin jo paljon ennen sitä.

juu

Se ilmasto nyt ei ole kovin muuttunut viimeisen 20-vuoden aikana, ainoastaan poliittinen ilmasto on muuttunut, ja siksi sitä porukkaa tänne lappaa ovista ja ikkunoista.

Jukka

Eurooppa ajetaan sellaiseen kaaokseen, ettei siitä hevin sotimatta selvitä.

Ilkka Forsten

Rakastan napalmia hajua aamuisin, se tuoksuu jotenkin – voitolta..

John Quiman

Ei tällä hetkellä, eikä lähitulevaisuudessa ole mitään ilmastopakolaisuutta. Olot heidän kotimaissaan ovat ihan normaalit.

Kata

Niinpä!Vain nuorukaiset lähtevät vähän maalimaa kiertelemään missä ois kivointa olla mutta muut jää asuinsijoilleen ja kehitysapu kehittää tai sitten ei…En ole ainakaan kuullut että siellä kaadutaan suorin jaloin maahan ikäänkuin korollasta meille uskoteltiin.

Mutta TV mainokset ja antakee rahhaa…ei vattu menee hermot kun saa miettiä omaakin selviytymistään niin miten nuo tahot kehtaa??

Tai sitten muutaman kauppiaan erikoisperheet mainoksissa kumoaa kyllä geenilait….tai jotain mutta mua alkaa etomaan tuo suunnaton tekopyhyys,jopa joulumainoksessa….ei saa olla pottunokkia.

ike

Boikottia vaan sellaisille tuotteille, mahdollisuuksien mukaan.

Kata

Lista on pitkä mutta hyvin oon pärjännyt. 🙂

valoaaltola

Niin nopea fossiilisten polttoaineiden käytön alasajo ei toteudu etteikö tuon ilmiön kanssa oltaisi nokikkain viimeistään 2040-luvulla.

Maailman suurimmat ”pelurit”, eli valtiot, kauppa ja teollisuus toimivat nyt kyllä siihen suuntaan että ne uskovat ilmastonmuutoksen olevan täyttä totta.

Mihin tahansa kutistuvaan mielipidevähemmistöön jäävien kohdalla kasvaa todennäköisyys siitä että he ovat vaan väärässä.

Ilkka Forsten

Saamme paljon lisää rintamakokemusta, nythän me jo olemmekin sotaa käyvä maa Marinin mielestä. Hinnat on ainakin sota-ajan tasolla.

John Quiman

Koetapa pelastaa ne Libyaan, jonka rannikolla odottelevat sovittua kuljetusta. Johan syntyisi poru ja laittasivat laivan päreiksi.

ike

Tuo turvapaikkaoikeus käsitetään nykyään aivan väärin. Sen sisältö on muuttunut. Kukahan enää puhuisi siitä mikä on lain henki, siten lakia tulisi toteuttaa. Turvapaikkaoikeus oli alunperin tarkoitettu ihmisille joita voidaan alkaa kotimaassaan vainoamaan poliittisten mielipiteidensä takia. Vihreät repi tuon alkuperäisen tulkinnan rikki ja sai sitten tuon oikeuden kuuluimaan lähes koko maailman väestölle, mutta koskahan viheriäiset olisivat tehneet jonkun oikean tulkinnan jostakin laista, taas tuli tuo Haavisto mieleen, jostakin syystä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

Ja Haloska….muutti perustuslain pykälän tästä ”ihmisoikeudesta” ja kuzessa ollaan!Monilla jo tukka keltainen….

Suoltavaa Asiaa

Nämä loislaivat pitää käännyttää takaisin afrikkaan ja hyysärijärjestöjä sakottaa oikein kunnolla. Loislaivaus on rikos.

Yrjö

Alus olisi pitänyt tankata ja ajaa takas Afrikkaan. Ei siitä pitkä matka ole.

Ja kokka kohti Afrikkaa

Pitkät airot olis kyllä riittänyt näille..

Katsari

Ja paatin pohjaproppu takavarikkoon.

Tuumailija

Aina jämäkkä Meloni voittaa silvotun kesäkurpitsan.
Tuollainen nainen kun olisi ollut suomessa apupaketeista päättämässä, niin olisi eu/wef saanut pitää jauhonsa.

”Tällainen toimenpide ei ole sovellettavien kansainvälisten merenkulkua ja humanitaarista apua koskevien yleissopimusten ja päätöslauselmien määräysten mukainen”: Stallari saa haistaa pitkän huilun, minkään ei tarvitse ottaa asekuntoisia miehiä pelkästään, eikä mikään kv-merilaki näin määrittele.
Jos ”pelastetaan” ”merihädässä” olevia, niin ne pitää toimittaa lähimpään maahan ts. Libyaan, marokkoon, tunisiaan, egyptiin, eikä lähteä kelkkomaan halki välimeren italiaan tms. maahan.

otto suni

Todella jämäkkä Meloni näytti ”närhen munat” Macronille! Erinomainen operaatio lähettää tämä siirtolaisvirta suoraan näille Soroksen agenteille!

Kata

Ja sitten makarooni lastaa ne Englantiin jossa on noussut meteli asiasta eli tuo mummon mies laivaa ne siis brittien kiusaksi Calaisista..yhä!
https://www.standard.co.uk/news/politics/rishi-sunak-cop27-egypt-immigration-macron-france-migrant-crossing-channel-b1038149.html

Mutta Sunak syleili Macaroonia Sharm-el-Sheikissä ja lupasi että hommat hoidetaan–rahalla vaikka britit on niin veloissa kuin voi olla.(Ulosottomiehet-sarja).

On se ihanaa kun veronmaksajat maksoivat heillekin loman…ah aavikolla keitaalla me syleilimme lomalla…tralalaaaa…

Suutanan veetana.

Maila Laukas

Kyllähän nuo pääsee leviämään Ranskasta sitten kaikkialle Euroopassa, kun on kerran maihin ja alueelle päästetty, valitettavasti. Sisällissotaa pukkaa..

Markku Nieminen

Juuri näin pitää toimia kuin Italia tekee!
Yhdysvalloissa myös siirtolaisten siirrot pääkaupunkiin ja suvakkikaupunkeihin on tuonut hyviä tuloksia!
”Sen jälkeen Italian viranomaiset ovat määränneet kapteenit poistumaan Italian alueelta, kun joukko aikuisia miehiä on edelleen aluksella. Aluksia on kehotettu lähtemään niiden toiminnasta vastaaviin maihin, kuten Saksaan ja Norjaan.”
Meiltäkin vaan saksaan ja Ranskaan kaikki vetelehtijät.

Kukavaan

”Aluksia on kehotettu lähtemään niiden toiminnasta vastaaviin maihin, kuten Saksaan ja Norjaan.”

Italialaiset ovat ajatelleet älykkäästi.

Rekisteröintimaiden Saksan ja Norjaan tulee vastata alustensa toiminnasta ja vastaanottaa ne. Hinausapua Italia voisi ehkä tarjota ja veloittaa hinauksen kustannukset.

Tämä johtaisi siihen, että Saksa ja Norja poistaisivat alusrekistereistään laittomuuksiin käytetyt alukset ja asettaisivat rikosoikeudelliseen vastuuseen päällystön ja omistajat.

Runtiti-pou

Miten niin ”joutuu”? Eikö tämä ollut iloinen aisa tai ainakin EU:lle se maailman tärkein juttu..

Tane

Ranska sai onnekseen ottaa vastaan tervetulleita kultamunia joiden harteilla lepää koko ranskan tulevaisuus.