Kotimaa Kulttuuri Uutiset

Rautjärven kirkko paloi joulupäivänä

Kuva: Pixabay (CCO- lisenssi)

Etelä-Karjalassa sijaisevassa Rautjärven kirkossa syttyi tulipalo. Palohälytys tuli kesken jouluaamun jumalanpalveluksen. Henkilövahingoilta on tämänhetkisten tietojen mukaan kuitenkin vältytty. Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Tulipalon huomasi ensimmäisenä saarnaa pitänyt pappi. Kirkossa oli sisällä noin 30 ihmistä. Tämän hetkisten tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut tai kuollut tulipalossa. Osa paikkalla olijoista oli huonosti liikkuvia, joita muut jumalanpalveluksessa olijat auttoivat turvallisesti ulos.

Rautjärjen vuonna 1881 valmistunut puukirkko on palanut joulupäivän kuluessa raunioksi. Tulipalo levisi ilmeisesti pääsisäänkäynnin eteisestä, jossa ei ollut kynttilöitä tai lämmittimiä.

Myös kaksi aikaisempaa samalla paikalla ollutta kirkkoa on tuhoutunut tulipaloissa. Ensimmäisen kirkon polttivat Venäjän joukot pikkuvihan alussa 1740-luvulla. Toinen paikalla ollut kirkko paloi vuonna 1872.

Nyt palaneet kolmannen ristin muotoisen Rautjärven kirkon suunnitteli arkkitehti A. J. Jansson. Palanutta kirkkoa pidetään maakunnallisesti ja valtakunnallisesti arvokkaana. Rautjärven kirkossa oli tehty ulkoremontti vuonna 2006 ja siihen mahtui yhteensä 1050 ihmistä. Kirkko on kuulunut Ruokolahden seurakunnalle vuodesta 2019.

Palo aiheutti myös merkittäviä irtaimiston menetyksiä. Puukirkon mukana paloivat mm. urut ja Ilmeen kirkosta tuodut esineet joihin kuului kristallikruunuja ja ehtoollismalja.

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä, mutta sen arvellaan olevan ilkivaltaa. Ilkivaltaan viittaa paitsi palon syttymispaikka myös maininta teljetyistä ulko-ovista. Sakariston ovi sekä invaluiskalle johtava ovi oli entisen kirkkoherran mukaan teljetty naruilla. Ulos päästiin kuitenkin ovia rynkyttämällä.

Lähteet:

Iltasanomat

MTV uutiset

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
VPK

Tuolta löytyy tarvittavaa tietoa vastaavien rikosten ehkäisemiseksi:
Kirkkojen paloturvallisuusopas by Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö – Issuu

ÄWPK

Peteliuksen erään hahmon sanoin:
”Tämä oli pienen miehen hiljainen protesti, koska systeemi on mätä. Mieti sitä, think about that…”

Lisäksi onko sähkön nykyinen valtava hinta ja mahd. tiluksen henk.koht. konkurssi olleet osasyy tähän ikävään tragediaan..?

VPK

Minkäänlaiset palohälyttimet eivät korvaa hyvää alkusammutusvalmiutta.

Eikö noissa puukirkoissa ole käsisammuttimia ja ripeitä hengenmiehiä niitä käyttämään ?

ike

Noin arvokkaassa kirkossa tulisi olla automaattinen sammutusjärjestelmä. Valtiolla olisi hyvin varaa kustantaa ne jos rahaa ei kuluisi joutavanpäiväisiin, vaikka jotkut sanovatkin että eivät ne ole keneltäkään pois. Lopetetaan nyt vihdoin tuo kehitysapu ja muut turhat kulut (jatkuva EU-rahoitus). Voisiko nyt joku ”journalisti” käydä kysymässä miksi valtion lainoja ei tarvitse koskaan maksaa takaisin, tuo oli ainakin joillakin edustajilla vallitseva näkemys. Taitaa nuo korotkin alkaa näyttelemään jo melkoista menoerää ja se on periaatteessa hukkaan heitettyä rahaa. Jos maantiede muuttuisi talouden mukaan niin emme enää olisi Skandinaviassa, oltaisiin aika tukevasti tuolla Kreikan vieressä, tai jopa afrikassa.

Kikka Mokkeli

Juu, tätä v*tunsilpooja-marakattikulttuuria ei täällä tarvita, paitsi sen verran, että näille suomalaisille vajakki-suvakeille kyseinen ’kuohinta’ pitäisi tehdä, joten ei mene ”vilu hattuun” sekä loppuu haitallinen matupatjailu..

Anomaster

Kuvitelma, että valtion velkaa ei tarvitse koskaan maksaa takaisin perustunee siihen, että valtio voi loputtomasti maksaa velkaa ottamalla velkaa. Tuohon uskovat eivät käsitä, että velat pitää lyhentää ja uusille veloille on ihan eri korot. Korot nousevat valtion velkaisuuden myötä ja ne riippuvat myös maailman taloustilanteesta.

Kun korot olivat matalalla, ajattelivat monet, että kannattaa ottaa lainaa. Voisi kannattaakin, jos ne sijoitettasiin johonkin tuottoisaan, mutta niitä otettiin syömävelkana eli kulutettiin vaan ilman mitään tuottoja. Maksaahan nekin pitää, joten kannattavuus on hyvin falski kuvitelma.

Kun velkaa maksetaan velalla, päästään jossain vaiheessa siihen, että korot ovat huikeat ja sitten ei enää tunnukaan niin fiksulta ottaa lainaa, kun oli joskus ennen matalat korot ja siinä hetkessä on pakko ottaa uutta lainaa korkeilla koroilla.

Sitten nämä korot alkavat olla sen verran korkeita, että ne ovat merkittävä osuus valtion budjetista. Siinä vaiheessa velkojen kasvattamisen ongelma paljastuu tyhmemmällekin.

patton

Kaikki kristilliset tunnusmerkit on tuhottava ja siksi kirkot palavat. Rautjärven kirkko on saattanut syttyä myös siksi, että sähkön säästäminen on tuhoisaa vanhoille rakennuksille ja sellainen oli Rautjärven puukirkko! Antifa ja muu äärivasemmisto on jopa aktiivisempi kuin ”Allahu Akbar” porukka täällä Suomessa. Mahdollinen tihutyö kirkonmenojen aikaan olisi ollut oikea täysosuma, joten videoita odotellessa!

Sisällissotaa pukkaa

Juu, todella ikävä juttu tämä palo. Ja on myös todella huono ilmiö, että perinteisten pyromaanihullujen lisäksi on myös tänne Suomeen pesiytynyt tämä islamistinen muita uskontoja ja vähemmistöjä vihaava sakki. Matumaa Ranskassahan jo tuhotaan kristittyjä tunnuksia/kohteita vähän väliä, valitettavasti. Muuan korpraalihan olisi jo siivonnut tämän ongelman kuntoon..

VPK

Ranskassa on tiettävästi ollut useampiakin migrinigrien tekemiä kirkonpolttoyrityksiä.

Notre Damen kohdalla onnistuivatkin sitten lopulta hiukan paremmin.

nimellinen

Juurikin näin. Monihan ei huomaa miten kommunistit taas alkavat olla vallassa, haalivat matuja (kristinuskon vihaajia) levittävät transseksuaalisuutta ja aiheuttavat muutoinkin epäjärjestystä. Kriisi kriisin perään ja hinnat kattoon että keskiluokka saataisiin polvilleen. Oikeasti….Missä menee Suomalaisen sietoraja?
Sulle pakotetaan piikkiä piikin perään, rajoitetaan elämistä, tuplataan elinkustannukset, poliitikot nauravat, vetävät kokaa….

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa