Kotimaa Rikos

Rautjärven kirkko saattaa olla sytytetty sisäpuolelta

Kuva: Kansalaisen arkisto

Poliisi epäilee, että joulupäivän aamuna palanut Rautjärven kirkko olisi sytytetty sisäpuolelta. Silminnäkijähavaintojen mukaan palavan kirkkorakennuksen ovet olisivat teljetty kirkosta löytyneillä naruilla.

Rautjärven kirkon palossa kirkkorakennuksen sisällä olleet henkilöt pääsivät ulos rynkyttämällä ovia, jotka olivat sidottu naruilla kiinni. Silminnäkijähavaintojen perusteella narut olisivat olleet kirkon omia.

Myös palon sytytyspaikka on mahdollisesti kirkon sisäpuolella, jolloin tuhopolttaja olisi tullut kirkon tornin alapuoliseen aulaan. Tulipalon tekninen tutkinta on kuitenkin vaikeaa koska kirkkorakennus paloi niin pahoin.

Poliisi tutkii Rautjärven kirkon paloa törkeänä tuhotyönä, josta epäillään vuonna 1945 syntynyttä paikallista miestä. Epäilty rautjärveläismies löytyi kuolleena palaneen omakotitalon pihasta. Poliisi alkoi selvittämään epäillyn ja kirkon palon välistä yhteyttä jo joulupäivänä.

Suomessa on noin 800 evankelisluterilaista kirkkorakennusta. Noin Kirkkopaloista noin puolet johtuu ihmisentoiminnasta ja puolet kone- ja laitevioista. Ihmisistä johtuvista kirkkopaloista reilu puolet on sytytetty tahallaan.

Finanssiala ry:n ohjeiden mukaan kaikki kirkot olisi varustettava automaattisella paloilmoittimella ja ulkoalueiden kameravalvontajärjestelmällä.   

Lähteet:

Iltasanomat

pelastustieto.fi

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ja taas N EEKERI !

Joko on julkaistu kuvaa Porissa matupatja”vaimonsa” murhanneesta MARAKATISTA?

palecase

Nigö-taustaisten oma käytös lisää kantaväestön rasismia.

Nigö-sanan käyttö yleistyy, sillä nigö-sanan käytön tekopyjä cancelointi ärsyttää ihmisiä.

Thor Ukonpoika

Ei ole vielä julkaistu, mikä on vähän outoa, kun murhamies on karkuteillä eikä ukkelista voi mitään yleisövihjeitäkään ilman nimeä tai kuvaa antaa. Anyways…tämä Porin juttu ei liity ylläolevaan kirkkopaloartikkeliin mitenkään.