Kotimaa Politiikka

Riikka Purra (PS): Kannatan Suomen Nato-jäsenyyttä

Kansalainen julkaisee Riikka Purran (PS) tiedotteen sellaisenaan.

 

TIEDOTE 29.3.2022

Olen halunnut tähän saakka pidättäytyä oman Nato-kantani ilmaisusta, jotta en rajaisi muiden perussuomalaisten liikkumatilaa ja vapaata pohdiskelua. Vaikka turvallisuuspoliittinen keskustelu on viime viikkoina yksipuolistunut, perussuomalaisilla jäsenillä on mielipiteenvapaus, ja olen itse pitänyt tärkeänä, että myös Nato-keskustelussa kunnioitamme erimielisiä asiallisia argumentteja.

Eduskuntaryhmä on lähipäivinä valmistautumassa tekemään päätöksensä, joka raamittaa edustajiemme työtä valiokunnissa ja koordinaatioryhmässä, ja tätä seuraavat puoluehallitus ja puoluevaltuusto ja myöhemmin keväällä puolueneuvosto.

Enemmistö kansanedustajistamme on kertonut kantansa, ja keskustelu käy vilkkaana sekä julkisesti että puolueen sisäisillä areenoilla. Myös puolueen toteuttaman jäsenkyselyn tulokset olivat selviä. Koen mahdolliseksi kertoa oman henkilökohtaisen kantani Nato-jäsenyyteen.

Kuten olen vuosien varrella erilaisiin vaalikoneisiin kirjannut, olisin mieluiten nähnyt Suomen päätyvän Naton jäseneksi jo 1990-luvulla Venäjän heikkouden aikoina. Kun tämä ei toteutunut, ja Venäjän aggressiot ja imperialistiset intohimot kasvoivat, jäsenyyden tavoittelu tuntui yhä ongelmallisemmalta eikä koskaan ollut oikea hetki jäsenyyden hakemiselle.

Suomen omalaatuinen ja tasapainoileva suhde Venäjään ja turvallisuuspolitiikan Nato-optio näyttivät olevan riittäviä turvallisuutemme ja koskemattomuutemme takaajia. Ja olivathan ne – Suomi on saanut elää vuosikymmenet rauhassa ja vakaudessa. Välillä kiivainta Nato-huutelua seuratessani minusta näyttää siltä, että monet ovat unohtaneet sen.

Helmikuussa mureni kuitenkin paitsi eurooppalainen turvallisuusjärjestys myös Suomen ja Venäjän välisen suhteen koko perusta. Meillä ei ole enää pohjaa, jolla tasapainoilla epämääräisessä Nato-option ja kahdenvälisten suhteiden määrittämässä tilassa.

Venäjän raakalaismainen hyökkäys eurooppalaisen suvereenin valtion kimppuun hajotti vanhaan nojaavan tulevaisuutemme rakennusaineet. Vaikka tiesin sen olevan mahdollista, en kuitenkaan voinut uskoa Venäjän toimivan tällä tavalla. Kyse on Ukrainasta, mutta jokainen tietää, että kyse voisi olla myös Suomesta. Olin pakotettu tarkastelemaan kantaani jälleen uudelleen.

Kannatan Suomen Nato-jäsenyyttä ja tuen valtiojohtoa jäsenyyden edistämisessä. En näe Nato-jäsenyyttä ongelmiemme automaattisena poispyyhkijänä vaan tavoiteltavana osana Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittista palettia. Parhaiten Suomen turvallisuutta ja itsenäisyyttä tukee oman vahvan ja entisestään vahvistettavan puolustuskyvyn ja puolustushalun perustan lisäksi jäsenyys Natossa.

Puolustuksemme perusta on aina omissa käsissämme. Puolustusliiton hyödyt näen erityisesti ennaltaehkäisyn ja pelotteen kannalta. Samaan aikaan suvereniteettiamme ja turvallisuuttamme tulee vahvistaa myös muulla tavoin, esimerkiksi rajaturvallisuuteen, hybridiuhkien torjuntaan ja ruoka- ja energiahuoltoon tehtävin toimenpitein. Maahan voidaan hyökätä myös ilman aseita.

Natossa on ehkä huojentavaa olla, mutta ensin sinne pitäisi päästä. Tunnistan prosessin uhkakuvat, Venäjän poliittisesta painostuksesta vakavampiin toimiin asti, mutta en näe, että niitä voitaisiin välttää myöskään olemalla hakematta. Mikäli eduskunta päättää hakea Nato-jäsenyyttä, kuten toivon, valtiojohdolta vaaditaan hakemuksen riittävän suotuisan vastaanoton varmistamista kaikista jäsenmaista.

Samoin valtiojohdon tulee varmistaa hakemuksen jättöajan ja jäsenyyden saavuttamisen väliselle ajalle sopiva turva eli käytännössä riittävät puolustusyhteistyön takuut tärkeimpien Nato-maiden kanssa. Varsinainen aikataulu on riippuvainen seikoista, jotka ovat (ainakin tällä hetkellä) vain valtiojohdon tiedossa.

Toivon edelleen sekä perussuomalaisilta että kaikilta muiltakin asiallista keskustelua ja erilaisten näkemysten sietämistä. Täysiä varmuuksia ei ole kenelläkään – on vain arvioita, todennäköisyyksiä ja skenaarioita sekä oppia historiasta.

Riikka Purra

47 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Erkko

Todellisuudessa katukyselyissä jonka jokainen voi testata, noin 98% vastustaa katoa. Purra teki nyt poliittisen itsemurhan. Miksi? Täytyy olla iso raha, jotta kääntyy rotuaan vastaan.

Deputinization

Tämä 98% varma tieto on peräisin Pravdasta, jossa ei muuta tehdäkään kuin valehdellaan!

Isänmaallinen

Jos menemme NATO:on on se Suomen tuho. Sen jälkeen meidät vallataan Venäjään toimesta ja siihen ei kulu kuin se 40 minuuttia. Ensin tulee ohjusisku 400kV kytkinasemiin joissa on muuntajia: Ydinvoima on poissa energiasta. Niitä muuntajia ei ole missään varstoissa vaan niitä ruvetaan valmistamaan kun tilaus tulee. Varavoimakoneissa on polttoainetta yleensä pariksi vuoroaudeksi. Siinä pitää kiirettä kun polttoainepumut ovat pimeinä.

Sitten, kännyykämastot… Kaapelit poikki juuresta ja sillä kertaa yhteydenpito ja netti sammui koko maassa. Ei ole pistorasiaenergiaa eikä kännykkää. Suomen hävittäjät nousee ilmaan ja tekee seitemnä minuutin lenkin itärajalla. Sen jälkeen 97% materiaalista on toimitettu naapurille. On aika palata kentälle ja odottaa rautakattoa idästä. Siis MIKÄLI kenttiä ei sitä ennen ole jo tuhottu.

Itä-naapurista tulee melko monta suoraa tietä läpi Suomen. Marssivauhti on melkoinen. Aina etelästä ouluun. Voi olla että pohjoismaat katkaistaan Oulun korkeudelta. Ja se alue jää uudelle isännälle.

Mutta, ollaanhan me silloi NATO:ssa. Olkaamme onnellisia siitä. Ja aloittakaamme se paljon puhuttu sissota joka tekee maastamme valloittamattoman. Tai aiheuttaa niin paljon tuhoa että vihulainen vetäytyy.

Vai olisiko sittenkin parempi olla puolueeton maa Kekkonen-Paasikivi malliin? Vaiko Sveitsin malliin? Joka tälläkin hetkellä lihottaa valtion kassaa toimittamalla kauppatarvikkeita Venjältä ja Venäjälle.. Aivan kuten toisen maailmansodan aikaan Saksasta ja Saksaan.

Ei pidä paikaansa

No eikös sotarikollisen Putinin suunnitelma ollut just tuo Ukrainan suhteen. Hyökkäyksen piti olla ohi kahdessa viikossa ja maa vallattu. Toisin kuitenkin kävi. Länsiaseet näyttivät ylivoimaisuutensa ja hyökkäys pysähtyi valtaviin ryssälandian ruumiskasoihin. Valkovenäjän ruumishuoneisiin ei paljon enempää venäläisiä mahdu.

kari runk

Запах гребаного дерьма из всех дерьмодробилок

Deputinization

Вы, наверное, говорите о Путине.

Juha

On hyvin todennäköistä, ellei peräti varmaa, että Suomi liittyy Natoon ja pian tämän jälkeen Venäjä ylittää itärajan ja valtaa Suomen. Tukholman profetian mukaan puolet Suomesta miehitetään.

Toinen merkittävä profetia Suomelle on itsenäisyyden ajan ensimmäisen arkkipiispan, Gustav Johanssonin, vuonna 1920 saama enkeli-ilmestys Turun tuomiokirkossa, jossa hänelle kerrottiin juuri itsenäistyneen Suomen tulevaisuudesta kolmen miekan vertauskuvalla.

Ensiksi miekan kärki kastuu (vapaussota) , toiseksi miekka menee puoliväliin (talvi- ja jatkosota) ja kolmanneksi miekka menee kahvaa myöten. (tuleva Suomen valtaus) ”

”Kansasi tulee kokemaan kolme tällaisen miekan iskua ja
näkemään kolme suurta sotaa, jolloin miekka isketään Suomeen.”

”Yksi isku on jo tullut, mutta kaksi on vielä tulematta.

”Suomi tulee kestämään nämä kaksi miekan iskua, mutta kolmas on uppoava syvälle ja kahvaa myöden, ellei Suomen kristityt palaa takaisin Raamattuun ja täyty Pyhällä Hengellä sekä tee parannusta kaikessa missä parannusta voi löytyä.”

Eli kyllähän kaikki, joilla vielä on järki päässä ja sydän paikallaan näkee mihin tämä maa on menossa.. kohtalomme on jo sinetöity.
Meillä tolkun ihmisillä ei ole paljoa tehtävissä kun valtaosa kansasta rypee synnissä ja elää valheessa. Neuvoksi kristityille Suomen kansalaisille on varautua tuleviin koitoksiin.. vielä on vähän aikaa pilkkoa polttopuita ja laittaa perunaa multiin.. ja virittää ”taivaskanava” oikealle aaltopituudelle.

Ei pidä paikkaansa

Venäjällä menee vuosia niellä Ukrainan tappioita ja sehän ei opi mitään, mutta miettii varmasti useamman kerran ennen kuin uudestaan ylittää panssareilla naapurivaltion rajaa. Sen talous on Ukrainan jälkeen sen verran kuralla, että sillä ei armeijaa liikutella mihinkään. Lisäksi kymmenet tuhannet lapsensa menettäneet perheet ja sodassa vammautuneiden lapsien perheet tulevat nousemaan sotarikollista Putinia vastaan.

juha II

Olisin kyllä kysynyt asiaa ennemmin munalta kuin tältä ”kanalta”.

Tässä näkyy jo vuosikymmeniä suomalaisessa politiikassa esiintynyt täydellinen osaamattomuus, älykkyys, harkinta, laajakatseisuus ulko- ja maailmanpoliittisissa kysymyksissä heijastuen myös tietysti sisäpolitiikkaan.

Ja kaiken tämän takana ja alkusyynä on ensinnäkin Neuvostoliiton v. 1991 hajoaminen ja ”liittyminen” v. 1994 EU:hun, joka on surkastuttanut ja rappeuttaneen tarpeettomaksi tyngäksi itsenäisen poliittisen päätöksenteon ja aivojen käytön. Jota erityisesti pienen maan johtaminen vaatii valtioneuvoston jokaiselta ministeriltä ja Tasa-vallanb presidentiltä etenkin ulkopoliittisissa asioissa.

Nyt koko onneton räpiskelevä pullasorsa parvi odottaa vain puistossa kävelijöiden tarjomaa seuraavaa ruokinta-aikaa aivan samalla intensiviisyydellä (palkalla) kuin villisorsatkin näkevät vaivaa ruokansa etsimisessä.

Aivan kuten eivät nykysuomalaiset tulevaisuuden toivot edes maaseudullakaan enää osaa hiihtää. Eivät nykyiset tyhmistyneen taantuneet politiikot EU:n ja kohta NATO:n takia osaa tehdä itse yhtään mitään päätöstä eikä loogista ajattelukykyä tehdä lyhyt tai kauaskantoisia päätöksiä, jotka olisivat järkeviä ja optimaalisesti hyödyllisiä omalle isänmaalle ja niin helposti harhaanjohdettaville suomalaisille. Joka tuo sille vain vaikeita aikoja ja vaikeuksia kerta toisensa jälkeen vain syystä, että omassa tyhjän päällä olevassa rikkiviisaudessaan kylpevät vartti-poliitikot eivät ole koskaan missään vastuussa tekemistään poliittisista päätöksistä suomalaisille. Sillä he ajavat kuin pyörällä ajamaan opettelevat taaperot apupyörillä, jolloin he eivät kaadu koskaan!

Ei pidä paikkaansa

Puhut varmaan Venäjästä, kun puhut poliittisista virhearvioista. Venäjä Neukkulan perillisenä jatkaa suurinta rikosta ihmiskuntaa vastaan Ukrainassa ja maksaa siitä käsittämättömän kalliin hinnan mies- ja kalustotappioina ja taloudessaan.

Runtiti-pou

Mitenkähän käy kannatuksen ja hajoaako puolue lisää? Gallupeissa kuitenkin persujen kannattajista puolet ovat Venäjään kallellaan olevia

Torsten J. Qvinoa

Ei mikään menetys. Kokoomuksen ja kepun entiset äänestäjät korvaavat ryssämieliset lähtijät.

GLGL

SU blokkasi kommentoinnin sopivasti. Eli PS siirtyi samalla myös sensuurilinjalle. Eipä tarvitse enää PS:ää äänestää, eikä kyse ole putinismista, vaan Isänmaallisuudesta.

Torsten J. Qvinoa

Jos et äänestä natopuolueita olet putinisti, eli kommunisti. Muita vaihtoehtoja ei ole eikä voi olla olemassa. Hyvä kun SU blokkasi putinistiarmeijan.

Rudi

Jotenkin samalla tavalla ajattelevat islamistit pyhässä sodassaan. Tuollainen ajatusrakennelma on erinomainen ihmisille joiden on vaikea hahmottaa asioiden eri sävyjä. Monasti tulee mieleen että joillain kehitys on vaan jäänyt sinne lasten hiekkalaatikolle, ja hyvä niin.

Nationalisti

Perussuomalaiset ovat globalistipuolue, eivätkä eroa esimerkiksi Kokoomuksesta juuri millään tavalla.
Persut ovat takkiaan kääntäneet ja kansaa kusettaneet jo niin monta kertaa, että täytyy ihmetellä, mistä heitä äänestäviä ihmisiä vielä löytyy?
Toivottavasti tästä alkaa Perussuomalaisten suurempi pudotus ja puolueen tuhoutuminen, heidän ”kansallismielinen” politiikkansa on nyt nähty.

Torsten J. Qvinoa

Kiliseekö montakin ruplaa taskussasi?

Ei pidä paikkaansa

Kokoomus on vihreä puolue ellei jopa punavihreä ja persut eivät ole vihreitä eikä punavihreitä.

Juha

Jenkeillä on kova kiire avata uusi rintama Venäjän rajalle strategiana se, että useampi samanaikainen konflikti heikentää naapurimaatamme. Suomesta löytyy tuoretta verta jota voidaan vuodattaa Bidenin mainitseman uuden maailmanjärjestyksen puolesta. Saavat Nato kiimaiset mennä globaalieliitin ja kommunistisen liittovaltion sotaa sotimaan.. kunhan pysytte poissa takapihaltani.

Kolmossivun tyttö

”Venäjän raakalaismainen hyökkäys eurooppalaisen suvereenin valtion kimppuun…”

Purra on oikea poliitikko. Hän tuntee sen kuinka sanoilla muokataan todellisuutta. Tuota lainaamaani lausetta analysoiden tulee vaikutelma, että eurooppalaisen maan kimppuun on hyökännyt Venäjä. Venäjä siis ei voi olla eurooppalainen maa. Eurooppa rajautuu ikävä kyllä idässä Uraliin, joten niin kauan kuin Moskovan suuriruhtinaskunta miehittää laulumaita, on Venäjälläkin jalansija Euroopassa. Sinänsä mielenkiintoista, sisältääkö Suomen tuleva natojäsenyys maantieteellisen korjaussarjan ja paluun 900-luvun rajoille.

Ilmari

Kun aikanaan äänestin EU:Iin liittymisen puolesta, koin, että vaihtoehdot olivat KYLLÄ tai NJET

NATO ÜBER ALLES

Aivan. Siksi et olekaan putinisti, ellet ole muuttanut kantaasi tai muutoin äänestä natoliittolaisten etujen vastaisesti.

Nato on kulttuurimarxilaisten sairas armeija

Mä en ainakaan halua jenkki siionistien sateenkari LGBT matoon.Enpä äänestä enää Persuja ja niin tekee moni muukin eli taas meni hallituspaikka sivu suun.

Ilkka Forsten

Ja Putinia et voi seuraavissa vaaleissa äänestää. Niin meni taas sinultakin vaikutusmahdollisuus sivu suun.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Torsten J. Qvinoa

Sinulla on vain kaksi vaihtoehtoa. Olla Neuvostoliiton kätyri putinisti tai olla länsiliittolainen. Aiotko tosiaan olla putinisti?

Tomppa

Uutta maailmanjärjestystä ajetaan kiivaasti nyt puolueettomien maiden Natoon liittymisen kautta, koska saa..nan synagooga epäonnistui plandemian ja Ukrainan sodan tekosyillä. Kaikki suomalaiset poliitikot ja virkamiehet ovat suunnitelmassa mukana, osa aktiivisina toimijoina, muut passiivisina mukautujina.

Runtiti-pou

Pakkorokotuslaki on lausunnolla parhaillaan mediahiljaisuudessa. Jos haluat tehdä työtä, otat rokotteet. Mikään ei siis ole vielä epäonnistunut joukkotuhoajiltamme. Vasta sitten, jos lampaat eivät tottele eivätkä ota enää piikkejä

Tuija

Riikka kannattaa varmasti myös EU:a ja NWO:a. Nuo molemmat ovat …tanasta ja rikoksia ihmisyyttä ja ihmiskuntaa vastaan.
Nato sitten ylläpitää edellämainitut vallassa sotilaallisella voimallaan.
En todellakaan kuseta itseäni ja tule äänestämään perussuomalaisia, enkä kylläkään mitään toistakaan vanhaa valtapuoluetta.

Nationalisti

Purra on kivenkova globalisti, jatkaa samalla linjalla kuin edeltäjänsä.
Voiko joku Perussuomalaisia äänestävä kutsua tosissaan itseään kansallismieliseksi?

Rudi

Kyllähän sitä voi mutta jos sitä ajattelemaan alkaa niin saattaa aivot nyrjähtää.

Torsten J. Qvinoa

Puolittuiko nyt ruplapalkka kun liittomme pisti pakotteet päälle. Harmittaako huono diili Puten alaisuudessa?

Rudi

Riikka kirjoitti pitkän selityksen mutta lyhyempikin olisi riittänyt. Nimittäin se että kannatan Natoon menoa koska Jussikin. Valtiojohto on tehnyt viikkoja työtä selvitelläkseen Suomen tulevia turvallisuusratkaisuja joista ei tähän mennessä ole tuotu kaikkea julki, mutta Riikka ja Jussi ovat jo varmoja. Viisaita ovat sen sijaan he jotka odottavat mitä tehtävät selvitykset tulevat pitämään sisällään ja kertovat kantansa kun kaikki valittavat vaihtoehdot ovat pöydällä. Tuskin niitä kantoja muutenkaan on vielä järkevää julki huutaa, sillä sitä parempi mitä pidempään Venäjä on tietämätön siitä kuinka Suomi tulee asioissa etenemään. Juha II:n vertaus räpistelevästä pullasorsaparvesta on mainio.

Voitto Ikunen

Lierot kannattavat matoa. paperi ei anna suojaa, -kansan on kyettävä turvaamaan alueensa,-silloin kotimaa on ansaittu oikeus. matut on muuta maata.

Isänmaan Puolesta

Harmi että oli pakko pommittaa Libya, Irak ja Syyria, Yemen ja mitä noita ählämsähläm epäihmiskansoja onkaan mutta pakko mikä pakko ettei petrodollari kaadu ja idän stalinistit tule päälle. Matutulvat ovat vain pieni haitta muuten hyvässä lännen hegemonia-asetelmassa joka on vaurastuttanut Suomen. Siinä vaiheessa kun saadaan Macron, von Leyen ja Magdalena Andersson muuttamaan yleisen linjansa, niin se haitta kuitenkin korjaantuu.

Rudi

Siellä on entinen ja nykyinen puheenjohtaja naulanneet kannat lukkoon, ja lisäksi myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Ahtaaksi menee tuossa puolueessa eri kannalle kenenkään ryhtyä.

NATO ÜBER ALLES

Hyvä että se vihdoin tulee tyhmemmällekin selväksi.
Perussuomalaiset on ollut, on ja tulee jatkossakin olemaan NATO-puolue.

Jos haluaa jotain muuta, kannattaa äänestää jotain muuta.

Äänestäkää seuravalla kerralla eri tavalla

Joo näin on. Mä äänestän jatkossa eduskunnan ulkopuolisia kansallismielisiä. Äänestän toki jatkossa, mutta kun on vain yksi ääni niin sen voi hyvin hutkaista esim Sinimustille.

Ilkka Forsten

Edellyttää että sinimustat ovat silloin puolue.

Ilkka Forsten

Onko ehdotuksesi Venäjän Federaatio by Putin.

Puolueeton

Ilkka näyttää olevan antiputinisti ja saattaa olla bidenisti. 🙂
Jos kesäkuussa jätetään Nato-hakemus, voi olla, että tilanteen johdosta vaaleja siirretään ei kuitenkaan koronavaaran takia.

Ilkka Forsten

Bideniä en kannata, hän on Amerikan sosialisti.

NATO ÜBER ALLES

Ei tietenkään, vaan vanhana perussuomalaisena aivan sinun lailla valitsen NATO liittolaisuuden. Kallokuti kaikille putinisteille! Niitä on kaikkialla. Onneksi jenkit ja britit ja EU ovat asioiden päällä. Huippujohtajia joiden alla ja suojissa turvamme, vaurautemme ja kansamme edut on.

pää määrää

On Suomi ollut liitossa mihin minkä länsipuolen maan kanssa, aina on tullut uhreja ja tappioita. Itäpuolen liitto omituisesti johti itsenäisyyteen. Mahtaisiko se uusiutua joskus?😳

Ilkka Forsten

Jos Ruotsissa olisi kuohunut vastaavalla tavalla kuin venäjällä 1917 suomen ollessa heidän mantaaleitaan, niin veikkaan että itsenäisyyteen olisi silloinkin pyritty. Ei tavallinen kansa ollut millään tavalla ruotsinmielistä. Itäpuolen liitto ei ollut liitto, se oli pakkoavioliitto jossa tilaisuuden tullen käytettiin eromahdollisuus hyväksi.

Finlandin,Länsiliiton puolesta

Tämä maa-alue on useita satoja vuosia kuulunut taistelevien imperiumien liittoumiin, eli ollut myös eri liittoumien tantere sen ohella kun suomalaispojat ovat lähetetty taistelemaan imperialistisia sotia.
Finland on siis ollut vain muutamia vuosia itsenäinen Suomi ja se oli hassu poikkeus joka onneksi loppui vuonna 1995. Sen jälkeen olemme taas olleet imperialistien etujen liitossa, mutta harmiksemme sen porttona vailla suojaa. Olisi pitänyt sopia herrojemme kanssa suojelustakin ettei ainoastaan olisi yksipuolisesti antamassa. Kohta se epäkohta kuitenkin korjataan kun tänä vuonna haemme NATO:on.
Pääsemme taas taistelemaan viisaampien puolesta.
Koulema putinisteille.

Kata

Mites vasemmisto-vihreet,keskusta,demarit,kokoomus…saako olla eri mieltä kuin vaikkapa Ohjussalo?Liiii?Marin?Saarikko?Orpo?TUSKIN!
Mutta toki saat noita Suomen alasajajia äänestää.Vapaa maa?Jopa hölmöilyyn.

Rudi

Kyllä vähiin käy äänestettävät. Mutta katotaan nyt mitä uutta tämän hässäkän jälkeen kehittyy. Ja ei se äänestäminen tosiaan pakollista ole