Eurooppa Maahanmuutto Rikos

”Ruotsalaisjengin” johtaja surmattu Bagdadissa: väkivalta laajenee Ruotsista Irakiin

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay / (CC0).

”Ruotsalaisjengi” LaLigan johtaja Mustafa Benzema Al-Jubour surmattiin maanantaina Bagdadin vilkkaalla alueella. Turvallisuusasiantuntijoiden mukaan ruotsalaisten rikollisjärjestöjen välinen konflikti on laajenemassa Irakiin.

Mustafa johti Foxtrot-jengiä ennen oman ryhmittymänsä perustamista. Hän erosi kahdesta muusta ”ruotsalaisesta” rikollisverkoston jäsenestä, ”kurdikettu” Rawa Majidista ja ”Mansikka” Ismail Abdounista ja perusti oman jenginsä.

Turvallisuusasiantuntija Sarmad Al-Bayati on huolissaan ”ruotsalaisten” rikollisjärjestöjen sisäisten riitojen siirtymisestä Irakin epävakaaseen tilanteeseen. Hän korosti, että tällainen toiminta olisi mahdotonta Ruotsissa, mutta Irakin turvallisuustilanne tekee maasta otollisen maaperän väkivallalle.

Bagdadin poliisi kuitenkin otti nopeasti kiinni hyökkääjän, Ruotsin kansalaisen, joka ajoi moottoripyörällä aseistautuneena. Svenska Dagbladetin mukaan kaksi muuta ”ruotsalaista” on myös pidätetty tapaukseen liittyen. Erona Ruotsissa suoritettuun henkirikokseen vaikuttaakin olevan se, että jopa kaoottisessa Irakissa rikolliset jäävät kiinni toisin kuin Ruotsissa.

Kuolleen jengiläisen yhteydet Ruotsin Foxtrot-mafiaverkostoon, erityisesti Majidiin, ovat olleet hyvin dokumentoituja. Hän jopa lavasti kuolemansa viime lokakuussa tekaistussa salamurhayrityksessä yrittäessään huijata ruotsalaista mafiaa.

Viimeaikaiset tapahtumat osoittavat, että katujengien jännitteet ovat kärjistyneet. Al-Jubourin johtama LaLiga-ryhmä on sosiaalisessa mediassa ilmaissut tyytymättömyytensä Majeedia ja Abdouta kohtaan, mikä viittaa väkivallan mahdolliseen eskaloitumiseen.

Lähde: MTV Uutiset

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Minä en ole huolissani vaikka koko kööri siirtyisi Irakiin.

John Quiman

Ruotsin matuongelma on jo levinnyt ruotsalaiskaupunki-Bagdadiin.

Marko Kristian

Kohta varmaan Irakin joku ministeri sanoo, että törkeää kun ruotsalaiset tulevat rötöstelemään Irakiin.
Niin kuin Somalian ministeri sanoi joskus palautettavista rikollisista ” Olen järkyttynyt että sellainen kunnioitettu maa kuin Suomi lähettää rikollisia Somaliaan.”

Ilkka

Olisin samaa mieltä jos lähettäsimme Suomalaisia Somalien harmiksi, mutta yleensä ne harmit on samaa perimää kuin maan muutkin ongelmat.