Eurooppa Politiikka Uutiset

Ruotsi: alle puolet haluaa Natoon

Kuva: Flickr.

Uusimman kyselyn mukaan alle puolet, eli 41% ruotsalaisista haluaa Ruotsin liittyvän Natoon. Reilu kolmannes eli 35%, vastustaa Naton jäsenyyttä ja 24% prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Naton kannattajien määrä on kuitenkin korkein vuoden 2013 jälkeen. Kannatus on noussut jyrkästi Ukrainan kriisin ja myöhemmin syttyneen sodan myötä, arvioi Ruotsin yleisradio SVT.

Ruotsin liittyminen Natoon vaatii sekä kansan että valtiopäivien enemmistön kannatuksen.

Ruotsissa pidetään valtiopäivä- eli eduskuntavaalit syyskuussa 2022. Naton ei uskota nousevan vaaliteemaksi.

Lähde Yle, SVT

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Arvatkaapa miksi homma on kääntynyt noin ? Ruotsissa on jo liian paljon ählämeitä, joilla ei ole mitään intoa ylläpitää maan puolustusta koska ruotsin valtio on heille pelkkä lypsylehmä.

EIKU

Suomessa kannatus on YLEN mukaan jo reilusti yli 100%. Kansanäänestyksiä ei tarvita siis tässäkään.

juha II

Ruotsalaiset olivat EU:kin suhteen paljon skeptisempiä kuin Suomen hätki poliittinen johto. Ruotsin kansasta nyt puhumattakaan. Ruotsi jopa säilytti oman valuuttansa ja neuvotteli paljon paremmat EU:hun liittymisehdot jwa sopimuksen. Kun sen sijaan yli-innokkaat ja tohkeissaan olevat suomalaiset möivät wanhan äitinsäkin. Erityisesti liittymishanhetta ajoi tuolloinen presidentti Martti Ahtisaari pelottelemalla Suomen kansaa milläs muullakaan kuin Venäjällä.

EU ooli ja on vieläkin pelkkä ”Aurinkokuninkaan hovi” vailla mitään sotilaallisia ulottuvuuksia kuin kyllä lähettää esm. Suomeen sotilaita ja mellakkapoliiseja pamputtamaan niitä, jotka maksavat rahoillaan ja terveydellään sekä hengellään (matut) koko lystin.

Ilkka Forsten

Sattuu vaan olemaan niin että Paavo Lipponen vei Suomen EU:n syliin, ei Ahtisaari, vaikka olikin samaa puoluetaustaltaan.

Näin se tais olla

Ahtisaari pyllyvaari oli pressana tuolloin ja Lipposestahan tais tulla PM vasta keväällä 1995, jolloin Suomi oli jo EU:ssa. Lippolappo lobbas Suomen Euroon.

Juha

Nyt kun Marin ja Niinistö on sodassa valinnut puolensa låhettämällä aseapua Ukrainaan on syytä alkaa varautumaan konfliktin laajenemiseen Suomen alueelle. Kaikki 18-50 vuotiaat sukupuoleen katsomatta (myös muunsukupuoliset) rintamalle mars. Liikekannallepano koskee kaikkia Nato kiimaisia. .

Down with Nato

Sateenkaari Nato tulee ja poraa rentoon. Ei tollaseen pervoliikkeesen pidä liittyä. Kaiken lisäksi Nato on jenkkimiljardöörien armeija.

Pirun puhelin

Ei rentoon vaan rerroon.

Ilkka Forsten

Haluat siis liittyä venäläismiljardöörien armeijaan. Pidä varasi, tuollainen asenne voi johtaa sota-oikeuteen josta et enää liity mihinkään.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
Jalkaväkimiinat takasin

Miksi nyt taas pitää olla liittymässä johonkin? Piru hoidetaan puolustus ite.

Jupi

Ruotsalaisia emme ole, venäliäisiksi emme halua tulla, olkoomme siis suomalaisia.

– vanha suomalainen sanonta

Ollaan ennenkin pärjätty omillaan, ja Euroopan laajuudessa sodassa on natokalustot kiirreellisinä

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by n/a
Jonttu

Hahahaha, suomitollot ei nyt pääse NATO:oon vaikka haluaisivat kovasti maksumiehiksi ja tykiruoaksi.

Tavarits

Venäjätollot tappavat ihmisiä, kuten kärpäsiä, oikeuttaen sen idioottimaisella Stalinin aikaisella retoriikalla. Suomitollot käsittävät, miten vaarallisia tälläiset venäjä myönteiset tollot ovat. Desantti ottaa ja menee työntämään sen päänsä Putinin per……n.

Ilkka Forsten

Sinun päiväsi on luetut jos ryssä päättää tulla suomeen. Kokeilepa silloin nauraa yhtä makeasti.