Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Uutiset

Ruotsi ei kiellä serkusavioliittoja

Pixabay

Länsimaissa kaikista avioliitoista noin 0,6 prosenttia solmitaan sukulaisten kesken. Maahanmuuttajien joukossa luku on kuitenkin huomattavasti suurempi.

Varsinkin muslimimaista tulleiden maahanmuuttajien parissa serkusten avioliitot ovat tavallisia. On yleisesti tiedossa, että serkusten yhdessä saamilla lapsilla on enemmän geneettisiä vaurioita kuin muilla. Lisäksi serkusavioliittoihin liittyy usein sukulaisten sopima pakkoavioliitto ja serkukset kihlataan toisilleen jo lapsena.

Ruotsin puolueista Ruotsidemokraatit sekä Liberaalit ovat ehdottaneet serkusavioliittojen kieltämistä Norjan mallin mukaisesti. Ehdotusta ei toteuteta, kertoi oikeus- ja sisäministeri Morgan Johansson (sdp).

Ministerin mukaan serkusavioliittojen kielto käytännössä kieltäisi täysi-ikäisiä ihmisiä avioitumasta kenen kanssa haluavat.

Kiellon kannattajat ovat perustelleet kieltoa pakkoavioliittojen vastustamisella ja naisten sekä tyttöjen oikeuksien toteutumisella.

Serkusavioliittojen kiellon vastustajat ovat vedonneet siihen, että muun muassa kuningatar Viktoria ja evoluutioteorian kehittäjä, brittiläinen Charles Darwin, avioituivat serkkunsa kanssa.

Ruotsissa ei ole erillisiä tilastoja serkusten välisten avioliittojen määristä, mutta kielto käytännössä koskisi lähinnä Euroopan ulkopuolelta tulleita maahanmuuttajia. Esimerkiksi Turkissa jopa 30% avioliitoista on serkusavioliittoja.

Lähde: SVT, kvartal.se

56 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Ruotsi sallii ” sirkusavioliitot. ” Pelle hermanni saa poikkinaida oman tyttärensä ja tämän lapset, koska vahvan ja hyvän DNA ketjun syntyminen edellyttää nykykäsityksen mukaan sukurutsaa. Kuinkas nyt se homppeli Håkan kokee asian, kun ei olekaan enää haluttavuusasteikossa huipulla ?

juha II

Niin. Ruotsihan tarvitsee huippu älykkätä osaajia ja Ruotsi todellakin panostaa kaikkein tyhmimpiin maahanmuuttajiin. Tästä on olemassa todellista käytäntöä, sillä eräälle afrikkalaiselle aukenivat taivaan portit, koska hän oli ilmeisen jälkeenjäänyt olematta kuitenkaan sitä vaan ihan oikeasti tyhmä. ”Sisäänheitto toimiston” perustelut nimenomaan perustuivat tähän näkökohtaan!

Suomihan kunnostautuu haalimalla kaikki vammaiset ja muut jo valmiiksi työkyvyttömät ulkomaalaiset ja samalla heivaamalla vammaistukien piiristä suomalaisia, jotka ovat jopa nuoria ja näin jättämällä heidät kylmästi vanhempineen sellaiseen loukkuun, että se on jo väkivaltaista rikosta.

Suomi on todella sairas maa, joka globalismin ja yhden maailmanhallituksen hyveiden mukaisesti aktiivisesti sortaa kanta-asukkaitaan ellei kyse sitten ole ryöstöverotuksesta, johon kyllä ”kalpeanaamat” kelpaavat.

Julli

Tämähän on mahtava uutinen!

Sukurutsan ja geeniperimän heikentäminen pitää mahdollistaa niille, joilla taantuva kehitys on jo menossa! Ehdottomasti!

Tätä loistavaa suuntausta ja kehitystä pitäisi aiempaa enemmän tukea ja edistää kannustamalla niitä vielä pykälää lähempien välisiin liittoihin ja lisääntymiseen!

Olisihan se hienoa, että jossain vaiheessa esimerkiksi tiettyjen kehitysmaalaisten jälkeläisistä kehittyisi uusi habsburgilainen eliitti, joka johtaisi oman joukkonsa valoon…

Hoidetaan me sukurutsakammoiset omat pariutumiset vähemmän trendikkäillä tavoilla.

Miettikää tulevien valkoisten sukupolvien etua tässä.

Neiti Marple.

Avioliitot lähisukulaisten ovat ajankohtaisia myös Suomessa. Irakin kurdien keskuudessa on normaalia se että perheen tytär avioituu serkkunsa kanssa. Serkukset keskenään avioituvat.
Lähisukulaisten avioliittoja ei ole pidetty hyvänä asiana. Irakissa on normaalia lähisukulaisten avioliitot. Onneksi meillä Suomessa ymmärretään että on moraalisesti täysin järjenvastaista solmia lähisukulaisten välisiä avioliittoja.
Suomeen on jäänyt pysyvästi asumaan Irakin kurdeja ja kurdit uudessa kotimaassaan noudattavat kulttuurisia tapojaan. Suomeenkin on syntynyt oma kurdistan, oma Somalia, oma Syyrian kurdistan ja Iranin kurdistan ja oma Afkanistan.

John Quiman

Kun niitä otetaan eläteiksi niin paljon, että voivat muodostaa kansallisia ryhmiään ja pitää omaa pientä oman kulttuurin yhteiskuntaa yllä, niin he sitten tekevät. Pikku-Somalia Suomessa, Somalian tapaan, mutta paratiisi, jossa Allah antaa rahat sossusta.

Ilkka Forsten

Muun korpraali ei pitänyt ” Habsburgin ” sukuhaaraa kovin suuressa arvossa.

Julli

Suomeen itse itsensä kutsuneille suon ja toivon habsburgilaisen suvun loistoa. Ehkä joku uusi korpraali suo heille vastaavan arvon..

Tomppa

Varmasti hieno lopputulos kun jo valmiiksi heikkolahjaiset serkukset menevät naimisiin ja hankkivat lapsia. Siinä Pisatulokset lähtevät epäilemättä rakettimaiseen nousuun.

Suomela omg

No ei lähde. Tämä ei ole vitsailun aihe. Kyseessä on suomen pitkään rakennettu hyvinvointi yhteiskunnan tuho . Se tuhotaan nopeasti nykymenolla. Vihervasemmiston toimesta. Eli suoraan sanoen kommunistien.

Tomppa

Jos huomasit, tässä jutussa puhuttiin Ruotsista, ei Suomesta, joten pilailin ruotsalaisten kustannuksella. Kannattaisiko juttu lukea ensin ihan ajatuksen kanssa ennen kuin alat kommentoimaan, vai etkä ymmärrä lukemaasi?

Ilkka Forsten

Emme ymmärrä lukemaamme, olemme nykyajan oppineistoa.

Ilkka Forsten

Ruotsissa ei taideta enää muistaa mitä tapahtui silloin kun aateliset systemaattisesti tekivät penskoja omien sukulaistensa kanssa. Tuolloin ei puhuttu vielä PISA tuloksista, mutta vajaaälyisyys alkoi näkymään siitä huolimatta.

Ei siis riitä että koko valtio islamilaistetaan, ja tehdään siitä ÄO 55 kommuuni, nyt pitää saada jo sukurutsakin kuvioon ettei mikään menisi järkevämpään suuntaan. En välittäisi tuosta kehityksessä, ellei meidän tomppelilauma kopioisi kaikkea, ja vaatisi että meidän pitää muodostaa puolustusliitto joka olisi käytännössä sitä, että me sodimme ja ruotsalaiset ovat kenraaleita.

Ikivanha vitsihän oli se jossa vertailtiin suomen ja ruotsin armeijaa mahdollisen sotatilan koittaessa. Kun tulisi ilmoitus että sota alkaa, lähtisi suomalaiset noin kolmessa tunnissa sotaan, mutta ruotsalaisilla alkaisi työehtosopimusneuvottelut joissa ei ole takarajaa.

Sissi isisnjoikoista

Mutta nykyään onkin sävelet toiset. Jos sota syttyy, ja Suomi on uhan alla, niin lyön vetoa. Että alkaa invaasio Ruotsiin, lähi-itään sekä Afrikkaan. Ensimmäisenä täältä lähtevät vihervassurit, sekä niiden rikastajat. Ne mussukat. Minusta ne, jotka tänne tunkeutuivat nus..maan, sekä tekemään erikoisia, laitetaan eturintamaan. Maksamaan ylläpidosta. Siitähän olikin Ylellä uutinen, miten maahanmuuttajat ovat valmiita puolustamaan suomea. P-puhetta. Sekin uutinen oli propagandaa. heti lähtevät, kun tosipaikka tulee.

Tommy the Who

Mitens, voiko Ruotsissa jatkossa solmia avioliiton vuohen tai kamelin kanssa ?

Ilkka Forsten

Nähdäkseni voi, mikäli käy ilmi että vuohi oli isoisän perintöä, ja silloinkin sitä käytettiin korvikkeena kun ei sopivaa lähisukulaista löytynyt. Häntä vipattaa, pi****u punottaa, päivää isäntä, onko pässi kotona ?

Niillä on aika

Jälleen yksi askel lisää kohti kohti kalifaattia. Kaikki mitä ne vaativat, on ok.

I'm only assking

Ruotsissakin sitten havahdutaan liian myöhään siihen, että serkusavioliitot liittyvät klaanien sisäiseen ja väliseen vallankäyttöön. Vähän sama systeemi kuin Euroooan kuningashuoneiden väliset serkusavioliitot. Lopputulos voi tietysti olla eri silloin kun ÄO 60 klaani Mohamadin vanhin vesa nai klaani Husseinin ÄO 58 tyttären.

Ilkka Forsten

Yhteenlaskettu ÄO on kahdehdittavan korkea 118. Ikävä kyllä näin se ei vaan mene, mutta kannattaako siitä olla huolissaan niin pitkään kun pysyvät Löfvenin kolhoosissa ?

John Quiman

Mutta kun se Löfvenin kolhoosi on länsinaapuri, voi olla aihetta huolestuneisuuteen oikeauskoisten suunnitelmista uskontonsa levittämiseen.

Ilkka Forsten

Tonttini on islamista vapaa vyöhyke.

John Quiman

Teidän tontin ministereillä onkin käytännöllistä järkeä.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Tuumailija

Tässä hyvää mallia Britaniasta: https://www.youtube.com/watch?v=NkxuKe2wOMs

Irmeli

Sempä takia väestö tyhmenee…Kuten Ruotisin kouluille on jo käynyt…Seuraavaksi varmaan 10 vuotiaana saa naida sen serkun….Kaikkihan näille kultakimpaleille pitää tarjota ja antaa periksi…Tavis ruotsalaiset vielä pistävät vähän hanttiin mutteivät kauan, semmosia tuomioita annetaan jokaiselle joka kehtaa vähänkin arvostella näitä maanvalloittajia, helppo sota…Ja mikä hirveintä, niin hölmölä seuraa uskollisti perässä…

ike

Pitäisi jo ymmärtää, vaikka vanhemmat olisivatkin olleet serkuksia, että ei Ruotsi nyt ole sellainen yhteiskunta josta suomalaisten pitäisi ottaa oppia. Tätä menoa se romahtaa. Meidän hallitus on toki sitä mieltä että jos joku hyppää kaivoon niin….Solidaarisuus velvoittaa.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
Pekka

Maahanmuuton piti parantaa suomalaistenkin geenejä, ainakin se oli yksi perustelu sille. Miten niiden geenien nyt käy kun sukulaiset lisääntyy keskenään?

John Quiman

Suvakkiharhojen mukaan niitä tarvittiin mm. geenien parantamiseen. Siihen tarkoitukseen haalivat maailman huonoimpia geenejä, joita sanoivat rikkaudeksi. Suvakkien ideologia ja kaikki tekemiset ovat täysin todellisuudesta irrallaan leijuvia hattaroita.

Suomessa geenit ovat erinomaisia, ainakin vielä, kun nämä ”geenien parantajat” eivät ole vielä ehtineet niitä pilaamaan.

Suomalaiset rakensivat sotien raunioista menestyvän ja vauraan maan maailman rikkaimpien joukkoon. Suvakit ovat siitä jo paljon hävittäneet ja jos niitä ei pysäytetä, käy kuin Argentiinalle satakunta vuotta sitten. Argentiina oli vauraimpia, ellei vaurain maa maailmassa. Poliitikot sössivät sen köyhäksi hetkessä.

Suomalaisilla on näyttöä geenien laadusta. Näillä suvakkien ”rikkauksilla” on näyttöä vain epäonnistuneista yhteiskunnista, osaamattomuudesta ja köyhyydestä.

Niin, kun lähisukulaisten kanssa lisäännytään vähänkin enemmän, ne geenit menevät huonolaatuisiksi ja lapsista tulee heikompia, eikä pojasta polvi parane. Lisäksi syntyy erilaisia mutaatiota ja syntymävammaisia lapsia.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Lapsella on vettä polvessa ja kus***a päässä, mutta yhä se valittaa janoa.

Miten olisi

Niin olen aina ihmetellyt sitä, että mikä ihme vimma on rikastuttaa geenejä muslimeilla? Siinä täytyy olla ja onkin jotain omituista. Naiset. Rikastetaan geenejä siten, että 50 000 nuorta vaikkapa Aasiasta. Ja samoin lisää pökköä pesään. Jos sota alkaa, niin 50 000 nuorta ukrainalaista naista Suomeen heti. Ai niin, mutta eihän se onnistu. Kun Suvakki päättää. Ei heidän reviirilleen. Tai espanjalaisia hoitajia.

Piikkilampaat

Eihän tuota sukurutsausta ole suomessakaan kielletty, joten yhtä helvetin oksettava maa se tämäkin on.

Jatkumo

Ja poikavauvojen rituaaliviiltely ja silpominen pidetään inhimillisenä oikeutena Suomen korkeimmassa epäoikeudessa. En tiedä onko Suomessakin käytössä se veri-rituaalin toteuttamistapa missä lisäksi imaistaan vauvan piliä heti sen katkomisen jälkeen, muualla ainakin on. Mutta jos heitä arvostelee tai edes huomauttaa tosiasiasta niin pian alkaa uhriparku, cancelöinti ja henkilövainot.

https://archive.ph/s3fpZ

Asian ratkaisivat oikeusneuvokset Liisa Mansikkamäki, Marjut Jokela, Jukka Sippo, Tuula Pynnä ja Jarmo Littunen. Esittelijä Heli Melander.

John Quiman

Suvakit puhuivat, että Suomeen pitää saada uusia geenejä, koska Suomessa ollaan niin sisäsiittoisia. Tuohan on silkkaa puppua, että Suomessa oltaisiin sisäsiittoisia.

Tosiasiassa Suomessa on erinomaisen hyvät geenit kansainvälisesti asiaa tarkastellen. Jos katsotaan tuloksia, joka näkyy maan kehityksessä, ovat suomalaiset geenit osoittaneet kyvykkyyttä oikein hyvällä tasolla. Käytännössä toteutuva on hyvä mittari.

Sitä suvakit haluavat parantaa tuomalla maailman sisäsiittoisimpia ”uusia geenejä”.

No, Ruotsista on muutenkin kehittymässä Turkin ja muiden islamilaisten maiden tapainen sekasotku, niin eipä kai tuolla ole enää kovinkaan suurta merkitystä.

Tuumailija

Sitä nuo vihervassarit eivät ole oppineet, että ihan maailmanluokan tutkimuksilla on osoitettu että huonompi geeni ei enää parane vaikka sen sekoittaa parempaan geeniin vaan prosessi kääntyy ja se heikentää parempaa geeniä.

Suomessa pieni ja köyhä kansa on saanut harvalukuisuudestaan huolimatta pidettyä sukulaisetäisyyden lukemassa 63-65 (kiitos osittain kirkon järjestelmän), kun se esimerkiksi ruotsissa on jo laskenut 20 pintaan (maahantunkeutujien vuoksi) ja itämaissa joissa on satamiljoonainen kansa se on n.5.

Mitä parannusta itämaiden tietäjien huono geeniperimä toisi suomalaiseen geeniperimään, joka on ainutlaatuinen maailmassa? Vai onko tarkoituskin heikentää sitä ja laskea samalle tasolle siskonn………n kanssa?

John Quiman

Viherfasistien kulttuurimarxismiin perustuvien oppien mukaan on tarkoitus heikentää uskontoa, isänmaallisuutta ja perhettä. Lisäksi heille kelpaa mikä tahansa, mikä heikentää kansoja, jotta ihmisistä tulisi helpommin hallittavia torveloita.

Feminismi vie tämän maan turmioon

John quiman. Juuri näin. Tuloksena on valtakunnan ” naisistuminen” . Kuten, anteeksi nyt vain, entinen pääministeri syöksylasku Rinne totesi, niin hän on miesfeministi. Jne sellaista p..kaa. Mainoksia myöten syötetään ideologiaa, että täällähän on enemmistö kemuja jne. Intersektionaalinen feminismi luokittain kantismiehen alimpaan paarialuokkaan. Vaikka ne maksavat tämän hulluuden.

Ilkka Forsten

On, siitä juuri on kyse. Luodaan lauma jota on helppo hallita kun älykkyys ei riitä mihinkään.

ike

Tyypillistä vihervassareiden propagandaa. Vedotaan tieteeseen vaikka ei mitään siitä ymmärretä. Ajatellaan että tieteen mainitseminen jonkin asian yhteydessä tekisi siitä totta, esimerkkinä vaikka ”ilmastonmuutos. Näin ei tietenkään ole.

Ilkka Forsten

YLE.n viimeaikainen tutkimus. Perus-Suomalaisten kannatus huimassa laskussa, gallup tehtiin Helsingissä ja siihen osallistui noin 2400 vastaajaa.

Ja sitten oleellisempi asia. Missä osassa helsinkiä gallup tehtiin, ja miksi juuri helsingissä joka on viherhöttöjen Mekka ? Osallistuiko gallupin tekoon todellakin 2400 henkilöä, sillä ylellä on tapana valehdella kaikki luvut, ja mikä oli ikäjakauma tai sosiaalinen tausta / etnisyys ? Vastatkaapa tähän te faktantarkistajat, niin minä sitten korjaan mielipiteeni jos siihen on aihetta.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
Vapaa toimittaja

Jep. Kysymys on siitä, missä se kysely on tehty. Minusta kuvaavaa on, ettei äänestys systeemistä päästy yhteisymmärrykseen. Valtamedian lisäksi, eivät järjestelmä puolueet suostuneet joustamaan. Eli että : ” demokratian ” sallitaan jatkuvan. Sveitsissä päätettiin, että valtio ei saa puuttua median politiikkaan. Samaan aikaan Suomessa. Rahoitetaan sekä Yleä, että sanoma Oy: tä. Se siitä sananvapaudesta.

Vasemmistolaiset ovat sairaita debiilejä

”Ministerin mukaan serkusavioliittojen kielto käytännössä kieltäisi täysi-ikäisiä ihmisiä avioitumasta kenen kanssa haluavat.”
Vai että kenen kanssa haluavat, mutta tilanne on usein: ”Lisäksi serkusavioliittoihin liittyy usein sukulaisten sopima pakkoavioliitto ja serkukset kihlataan toisilleen jo lapsena.”
Noi idiootit perustelee ihan päin honkia.

Wellcome allah

Niin lisää perusteluja perheenyhdistämisiin.

Ilkka Forsten

Eihän ne muuten idiootteja olisikaan.

Sari Saarela

Kansankodin degenoroituminen on siis taattu.

Juha

Kommunistit ovat perverssejä.

Aavikkokansat

Ennenkuin luin juttua loppuun asti niin meinasin jo kirjoittaa että eihän ne serkusavioliitot ole Suomessakaan kiellettyjä. Mutta että jos niitä on harrastettu jo 600-1600 vuotta niin pedigree alkaa olla melko huono. Ja se muuten näkyi siihä THL:n ensimmäisessä versiossa vastasyntyneiden epämuodostumina tai verenkierto ja sisäelin ongelmina. Ihan Melkein voisi sanoa suoraan mitkä rivit muodostuivat maahanmuuttajien jälkeläisistä, koska Suomessa ei ole samoja ongelmia.

Mitä tulee suomalaisiin serkusavioliittoihin niin en pitäisi niiden vaarallisuutta lainkaan suurena jos esim. toinen vanhemmista tuli lapsievakkona karjaasta ja toinen olis perisuomalainen. Silloin geenit ensimmäisessä serkusavioliitossa tuottavat vielä uuden DNA:n. Paljon pahempi on tilanne pienilla paikkakunnilla ja esim. eristäytyneillä rantakaupungeilla missä ihmisillä on eri sukunimiä mutta lähes kaikki ovat sukua toisilleen. Suomessa on harrastettu ”pellonyli naintia” sukupolvien ajan koska mahdollisuutta laajempan liikkumiseen ei ollut.

No, aavikkokansoilla tämä meno on jatkunut usemman vuosisadan ajan ja se ei ole tervettä se. Kuten ei ollut sekään että Rothchieldin verilinja joka muutenkin oli rasittunut, niin sielä tehtiin 15 serkusavioliittoa jotta raha saatiin pysymään suvussa. Se oli geneettinen itsemurha se.

Puolueeton

THL puhuu epämuodostumista ja verenkierron ongelmista. Paljon suurempi ongelma on aivomutaatio, perimästähän 84% vaikuttaa aivojen rakenteeseen. Siten sukusiitoksissa älykkyden määrä vähenee juuri ikävien mutaatioiden johdosta. Muutenkin aivomutaaioiden yleistyminen on johtanut nykykulttuuriin, koska mutaatioita saaneista suuri osa jää henkiin jatkamman sukua. Nykykulttuurissa kaikennäköiset aivomutaatioiden aiheuttamat luonnottomuudet ovat tulleet hyväksytyiksi jopa suositelluiksi tavoiksi elää.

ike

Otit esiin tärkeän seikan. Itärajalla on aina ollut kanssakäymistä venäjän suuntaan. Kuten tiedämme Venäjä ei ole yksi suuri kansa vaan aikamoinen kansojen tilkkutäkki, myös geneettisesti. Olisin myös enemmän huolissani, noin geneettisesti, tuosta länsirannikosta jossa geneettinen vaihtuvuus on käsittääkseni paljon pienempää.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Ihan puhtaasti Venäläisten osuus on hämmästyttävän pieni Venäjän koko populaatiosta, mutta silti täällä kuvitellaan että kaikki idästä länteen ja pohjoisesta etelään on samaa venäläistä perimää.

Kata

https://www.ts.fi/uutiset/721964
2015 tämä juttu…ja voi että kun sitä nyt ollaan niin syväitseväisiä ettei tuu paha mieli ähmäteille!Ko kaikki tää oli sitä oikeistorähmää…”radikaaleja”..kyllä ne minusta on tänään ihan vasureita,joka puolella.Katse Kanadaan!
Suomalaisia kohtaan ei oltu yhtä kilttejä….kallot yhä palauttamatta.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Katariina Pihl
Nami

Mitä serkumpaa, niin sitä herkumpaa…

Jatkumo

Ensimmäinen dominopalikka oli naisten äänioikeus kansallisella tasolla.

Ilkka Forsten

Nyt pitää vaan miettiä kumman otamme pois. Dominopalikan vai äänioikeuden ?

Khmm

Irokeesi-intiaanien hallinnossa miehet ja naiset kuulema päättivät eri asioista. Naiset mm.sodasta. Jenkit sitten nitistivät sen irokeesiliiton eikä ole muuta nykyaikaista esimerkkiä elossa.

Kata

No älä sie yleistä!Ukkojen joukossa on ihan samaa woketusta…ei millään äänestämään jos on cancelliwoke oli sitte oletettu nainen tai mies.Tai joku muu pukusuoli niistä sadoista muista.

Jatkumo

En minä sellaista ole väittänytkään mitä vihjaat. Turhaan otat ittees. Et vain ole tainnut sisäistää että yleinen, eli trendi, suhteellinen enemmistö ratkaisee suorademokratiassa ja dustuksellisessa demokratiassa.
On kiistatonta, että naiset ovat 1. Enemmistö 2. Enemmistö tietynlaisessa äänestystavassa.

En edes syytä naisia, vaan sen ajan miehiä siitä, kun eivät olleet riittävän itsenäisiä, eivätkä tarpeeksi kyvykkäitä arvioimaan todellisuutta tai ennakoimaan sen vaaroja kun enemmistö päästetään valtaan. Ihmiskunta ylipäätään on tyhmä. Sille kun ei voi mitään, on toimittava suhteellisen hyvän ja suhteellisen pahan pohjalta ja sitä rataa.

ike

No on sellainen vanha sanonta että enemmistö on aina väärässä 😊.

John Quiman

Saattaa olla aika tottakin, koska enemmistö on propagandan vaikutukselle altista.