Eurooppa

Ruotsi: Göteborgissa Lisebergin vesiliukumäki räjähti

Göteborgissa sijaitsevan Lisebergin Oceana-vesimaailman vesiliukumäki syttyi tuleen ja räjähti maanantaina 12.2.2024. Kuvakaappaus: YouTube.

Göteborgissa sijaitsevan Lisebergin Oceana-vesimaailman vesiliukumäki syttyi tuleen ja räjähti maanantaina. Kaksitoista ihmistä sai lieviä vammoja.

Göteborgin keskustassa lähetettiin noin kello 11 aamupäivällä yleinen hätäviesti Oceana-vesipuistossa syttyneestä suuresta tulipalosta.

”Voimakkaan savunmuodostuksen vuoksi pelastuslaitoksen päällikkö kehottaa kaikkia alueella olevia menemään sisätiloihin ja sulkemaan ovet, ikkunat ja ilmanvaihdon”, viestissä sanotaan.

Palamaan syttyneen vesiliukumäen osat räjähtivät sen jälkeen, minkä useat silminnäkijät tallensivat filmille.

”Meidän piti jättää kaikki ja juosta toiselle puolelle”, eräs räjähdyksen silminnäkijä kertoi SVT:lle.

Poliisi on ilmoittanut, että Oceana-vesipuisto on eristetty sekä autoilijoilta että jalankulkijoilta. Paikan vieressä olevat rakennukset on evakuoitu. Poliisi pyytää yleisöä olemaan menemättä aktiivisesti paikalle sekä savunmuodostuksen vuoksi ja jotta pelastustyöt voidaan suorittaa tehokkaasti.

Poliisi on ilmoittanut, että tulipalon vuoksi on käynnistetty erityinen vaaratilanne. Tapahtumaa käsitellään tällä hetkellä työtapaturmana, mutta tämä luokitus voi muuttua.

Poliisin mukaan tulipalon seurauksena sairaalahoitoon joutuneiden henkilöiden kokonaismäärä on tällä hetkellä 12. Sahlgrenskan yliopistollisen sairaalan mukaan kaikilla on lieviä vammoja.

Lähde: Fria Tider

Tilaa
Ilmoita
2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Oi suuret ja viisaat, kertokaa miten VESI liukumäki voi palaa ja räjähtää. Uskaltaako tässä nyt enää avata keittiön hanaa lainkaan, tai käydä suihkussa ?

n/a

Rakennusvaiheessa tuskin paljon vettä ollu vielä missään