Eurooppa Maahanmuutto Uutiset

Ruotsi: imaamit kieltävät naisilta avioeron

Pixabay

Ruotsin television ajankohtaisohjelma Uppdrag Granskning on tutkinut maan islamilaisten seurakuntien käytäntöjä avioeron suhteen. Moni ohjelman haastattelema nainen on kertonut imaamien kieltäneen naisilta islamilaisen avioeron, vaikka Ruotsin viranomaiset ovat myöntäneet virallisen eron.

Islamilaisen lain mukaan avioeroa haluavan naisen täytyy saada erolle aviomiehensä hyväksyntä. Jos mies ei hyväksy eroa, naiset ovat islamilaisen lain mukaan yhä naimisissa. Tämä vaikeuttaa muun muassa uudelleen avioitumista.

Ruotsin sosiaalidemokraattisen maahanmuuttoministeri Anders Ygeman esittää ratkaisuksi avioeron kieltävien islamilaisten seurakuntien tukien leikkaamista.

Suomen media tai viranomaiset eivät vielä ole kertoneet, onko samaa havaittu myös Suomen muslimien keskuudessa.

Lähde SVT

16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Onneksi laki EI koske MEITÄ!!!

John Quiman

Minun mielestäni muslimseurakunnille ei pitäisi maksaa mitään tukia. Kukin seurakunta, uskonnosta riippumatta, tulkoon toimeen jäsentensä jäsenmaksuilla ja lahjoituksilla.

ike

Pakko vielä laittaa 👍👍👍

Kyösti

Muslimit ymmärtävät naisia ja osaavat tulla niiden kanssa toimeen.
Meidä länsimaisten miesten olisi syytä ottaa vähän oppia muslimeilta niin arkadianmäelläkin voisi järki alkaa voittaa.

ike

Näinhän se on. Naisen paikka on keittiössä, ei laboratoriossa kehittämässä uusia lääkkeitä tai keksintöjä. Ai niin on sitten turha tuppautua pöytään jos siellä on miehiä, ja palvelun on pelattava muutenhan jo ystävätkin nauraa että et osaa pitää naistasi aisoissa. Ai, tuohan taisi olla vihreiden hallitusohjelmasta, se pienellä kirjoitettu präntti. No tuo sarkasmi, moni ottaa sen kuitenkin tosissaan, etenkin punavihreissä, heillä kun on hienoinen ongelma noiden sanojen ja toimien välillä.

Eka Kettunen

Mitä ne ruotsalaiset oikein valittavat, halusivat rikastaa kulttuuriaan ja nyt sitten itkevät kun kaikki ei olekaan kivaa. Olisivat ottaneet selkoa etukäteen mitä tuleman pitää, asiasta on sentään tietoa yli tuhannen vuoden ajalta.

Avioeron kieltäminen on pikku juttu uusien tuulien alkaessa puhaltaa kunnolla, siinä saattaa päänsärky parantua ihan uudella tavalla iänkaikkisesti tai yllättävä ilmalento päättää Börjen ja Larsin orastavan suhteen.

ville vallaton

Onhan meillä Suomessa aivan samat ongelmat kuin Ruotsissa, joten odottelen tässä koska meidän loistava ulkoministerimme eroaa kumppanistaan ja löytää Turkin matkalla uuden jonka kanssa harjoittaa ”bumsi bum” neljän todistajan nähden!

Kaaren

Avioero on islamin tuho. Ilman naisiaan joutuvat tuhoon koska kukaan ei kuuntele niiden höpinöitä. Nyt tuo nainen on koiraakin alempi mutta kun se on poissa niin koko islamin hulluus kaatuu.

Ilkka Forsten

Suomen viranomaiset leikkaavat kantaväestön tilipussista lisää rahaa muslimeille, sillä kotoutumista pitää edistää, onhan se onnistunut Ruotsissakin. Niin, ja nythän Emma Kari taas julisti miten lajikato on tärvelemässä tulevien muslimien elämän. Ei hän käyttänyt sanaa muslimit, mutta sitä hän tarkoitti. Omaa kansaa hän ei tarkoita koskaan. Ja lajikatoa on ollut miljoonia vuosia, sekä(än) ei ole mitään uutta, vai onko joku kauppamatkalla törmännyt dinosauruksiin ? Eikö olekin ihmellistä että kaikkeen mikä sivuaa jotain katastrofia, on ainoa apu korottaa suomalaisten verotusta ?

John Quiman

Kotoutuvat mielellään sossun maksamaan pesään ja ihastelevat Allahin hyvyyttä.

Jukka

Milloin Emma K on tarkoittanut sanomisillaan mitään järkevää ja nimenomaan järkevää suomalaisille. En muista! Kurittaa surutta meitä. Hän tietenkin keksii veroja, varsinkin kun EU ajaa puujätteen uusiutumattomaksi. Emma ei ainakaan meidän puolia pidä, ei kyllä muutkaan EU-nuolijat.

Ali

”Anders Ygeman esittää ratkaisuksi avioeron kieltävien islamilaisten seurakuntien tukien leikkaamista”
Mitä jos otettas ne tuet kokonaan pois,onhan se uskomatonta että valtio tukee ,,,,,,,,,,,

gameover

Jaa että islamissa mies on perheen pää. Kauhistuttavaa ja naisia alistavaa.

juu

Suomen media tai viranomaiset eivät vielä ole kertoneet, onko samaa havaittu myös Suomen muslimien keskuudessa.”

Tää oli varmaan tahatonta komiikkaa?
Suomen ja Ruotsin islamilainen maailma ei eroa mitenkään toisistaan. Jokainen tietää sen.

Eetu

YLE ja valemediakin tietää, mutta ei usko/halua meidän muiden tietävän. Siksi Agenda ja sensuuri.

nimellinen

Muistetaan maailma. Onko meillä kiinnostusta islamiin, näyttää että naisilla on.Toki, tekeehän he niin ilmavaa riisiä.

Uusimmat uutiset