Eurooppa Rikos Uutiset

Ruotsi: lumenauraajia uhkaillaan

Kuvituskuva, Pixabay.

Useissa Ruotsin suurkaupungeissa on alueita, joilla jo vuosia pelastushenkilöstö ja poliisi ovat joutuneet kivitetyiksi, ammutuksi raketeilla ja uhkailluiksi. Ilmiö on levinnyt myös pienemmille paikkakunnille.

Pohjanlahden rannalla sijaitsevassa Sundsvallissa on tänä talvena uhkailtu lumenauraajia. Teitä lumesta puhdistavia auraajia on nimitelty, heitä on seurattu autoilla ja heitelty kananmunilla sekä lapioilla.

Sundsvallin kaupunki on ryhtynyt torjumaan työntekijöittensa kaltoinkohtelua.  Kaupungin virallisella Facebook-sivulla on julkaistu otsikolla ”Nyt riittää!” kehotus lopettaa auraajien häiriköinti.

”Auraajat eivät itse päätä miten auraavat, missä ja kuinka usein. He vain yrittävät tehdä työnsä”, vetoaa Sundsvallin kaupunki.

Lumenauraaja Emelie Rödman sanoo pitävänsä työstään, mutta tuntevansa olonsa turvattomaksi.

”Minulle on puitu nyrkkiä ja huudeltu, ja minua on seurattu”, Rödman kertoo. ”Tilanne on muuttunut muutamassa vuodessa. Aloittaessani lumenauraajana tällaista ei tapahtunut”.

Lähde SVT

36 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukka

Kivittäjät ovat ahkeroineet jengeissä yön läpeensä. Hermostuuhan sitä, jos ei saa päivällä koisia, kun lumiaura kolistelee kadulla.

Jone

”Nyt riittää” facebookissa ei riitä, pitää myös tehdä tiktok-video niinkuin Oulussa. Se tepsii.

Jäitä hattuun

Tuollaiset ”nyt riittää” -uhoamiset ovat yhtä tyhjän kanssa, ellei niiden taustalla ole mitään todellista voimaa ja tahtoa – kuten tässä tapauksessa selvästikään ei ole.

Suurin osa Ruotsin kansastahan nimenomaisesti haluaa asioiden olevan näin. Jos eivät haluaisi, tähän epäkohtaan olisi puututtu jo aikoja sitten.

Viimeksi muokattu 7 kuukautta sitten by Jäitä hattuun
Anomaster

Poliitikot ja media ovat tietoisesti kuusettaneet ruotsalaisia jo vuosikymmeniä ja kaikkea on peitelty mahdollisuuksien mukaan. Vasta viimeaikoina on ongelmia alkanut olla niin paljon, että kuusetus alkaa pettää ja yhä useampi ruotsalainen alkaa tajuta, että asiat eivät ole kuten on kerrottu. On mahdollista palauttaa Ruotsi Ruotsiksi, mutta se vaatii kovaa luonnetta.

juha II

HOH – HOIJAA….

Anonyym

Keitä ne kivenviskojat ovat??? Tekisi tietysti mieli uskoa että hiekkamaiden muhamettilaissiirtolaisia, mutta eihän sitä missään sanota, muualla kuin yleisökommenttien oletuksissa ja toivotuksissa…

Hantte

Ei ne nyt tavalliset ruotsalaiset tavallisesti kivitä aura-autoja, älyäähän tuon, tai sitten minä oon jäänyt kokonaan ajastani jälkeen. Mistäpä sitä nykyään tietää, tarttuu semuukalaisten hulluus ruotsalaisiinkin, olihan se edesmennyt Rap-Einarikin jengiläinen.

Rike

Minäkään en usko, että kärpänen osaa lentää, ellei siitä ole tehty yliopistossa väitöskirjaa. Se että kärpänen lentää, ei voi olla vain mielipidekysymys, vaan sen täytyy perustua laajaan tutkimusaineistoon.

Marakatti..

Mitä luulisit, ketä tällaiseen vähä-älyiseen neekeröintiin voisi syyllistyä…

Anomaster

Rinkebyssä asuneena tiedän hyvin ketkä niitä kiviä heittelevät. Ne ovat juuri niitä, joita niiden oletetaan olevan yleisökommenteissa. Ihan oikein oletettu.

Viimeksi muokattu 7 kuukautta sitten by Anomaster
Anonyym

No niin tulihan sitä sieltä nyt edes jonkunlainen vahvistus, nimettömänä tietysti ilman mitään lähteitä.
Mikähän se on ettei Ruotsissa saa puhua asioista niiden oikeilla nimillä?
Pelkäävätkö vastakkainasettelujen kärjistymistä pysyviksi?
Ja sisällissotaa vai mitä merkillistä??
Vai ajattelevatko että häviää rähinähalut parissa sukupolvessa?
Vai hävettääkö vain kun haaveet ei vastaakaan todellisuutta?

Anomaster

Mielestäsi ensikäden todistus ei kelpaa lähteeksi? Sellainen kelpaa oikeudessakin.

Kysy ruotsalaisilta poliitikoilta, kuten vaikka Mona Sahlinilta, joka 90-luvulla puhui puutaheinää Rinkebyn torilla. Monalta, joka sanoi, että ruotsalaisten tulee sopeutua uuteen Ruotsiin. Monalta, joka on vuosikymmeniä tehnyt parhaansa, että hänen lemmikkiensä teot pysyvät poissa mediasta. Monalta, joka osteli valtion luottokortilla henkilökohtaisia ostoksiaan ja joutui eroamaan ministerinvirastaan. Monalta, joka sanoi, että ruotsalaiset tykkäävät maksaa veroja.

Viimeksi muokattu 7 kuukautta sitten by Anomaster
Anonyym

Kelpaahan se, tässä etenkin. Enkös muka niin sanonut.
Mona Sahliin aikoinaan jätti varsin pelurimaisen tai suorastaan huijarimaisen vaikutelman.
Syissä olisi sosiologeilla selvittämistä jo nyt eikä 7sitten joskus.

Ilkka Forsten

” Tyhmyydelle ei jumalatkaan mahda mitään. ”

-Adolf Ehrnrooth-

Se on Jesus, joka akbar!

Näitä kivien heittäjiä ja rakettien ampujia kohtaan pitäisi vastata lyijyllä ja isommalla raketilla.

Jäitä hattuun

Niin, mutta kun ei haluta. Asia on siis ok näidenkin mielestä.

Jokke

Voisko niille muslimeille hyvittää jotenkin sen auraamisen? Antaa vaikka ylimääräisen sosiaalituen talvikaudeksi?

Anomaster

Voisi lopettaa auraamisen ja myydä niille lapiot. No jaa, sossusta ne rahat kuitenkin hakee, joten ihan sama jos kunta antaa ne lapiot. Siihen vaan ohjeet mukaan, että kuinka päin lapiota pidetään käsissä ja jotta sillä voi siirtää lunta haluamaansa paikkaan.

Viimeksi muokattu 7 kuukautta sitten by Anomaster
Jäitä hattuun

Ei tarvi edes antaa lapioita. Riittää että lopetetaan katujen auraaminen.

Horace Smith

Tämähän on taas kerran loistava esimerkki vuohipaimenten äo:tä. Aurakuski yrittää pitää kulkuväylät kunnossa myös rikastetuilla alueilla, mutta patapään järki ei riitä ymmärtämään, että hekin pääsisivät liikkumaan talvella aurakuskin avulla. Aurakuskina en tekisi lumikinoksille mitään, ennen kuin työnantaja hoitaa työturvallisuuden kuntoon. Samalla patapäät voivat kokeilla, kuinka kulkeminen sujuu metrin umpihangessa.

Ja toki, onhan auraajalla se kone, jos patapää haluaa riitaa haastaa. Kamelikuskin korolla on melko pieni yli 3 metriä korkean Valmetin rinnalla.

Viimeksi muokattu 7 kuukautta sitten by Horace Smith
some body

”Lukijat paljastavat, miten paljon jatkuva äly­puhelinten käyttö raivostuttaa – ’Tuntuu kuin puhuisi seinälle'”

https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000009412110.html

Ei ole mikään ihme että nuo ”pöljänpeilit” ovat esimerkiksi peruskoulussa suorastaan haitallisia.

stetsonlogi

Ruotsissa ei leikitä siellä otetaan järeät toimet käyttöön kun uhkailua ilmenee. Uhkaajat vapisevat pelosta kun lukevat viralliselta sivulta, nyt riittää, kehoituksen. Jos käy niin, että kehoitus ei riitä sitten siirrytään jo käskemisen puolelle. Järein keino on pullakahvien ääressä keskustelu. Komiikan puolelle on mennyt naapurimaan touhut joka sektorilla

Tractor Sundsvalbinsk

Uusruotsalaisista on tullut ilmastotietoisia: kivittävät fossiilisilla työkoneilla kulkevia lumenauraajia.

Rike

Ahaa, totuutta ei saa puhua, kieltolistalle meni. Mitähän sitten valehtelisin että miellyttäisi?

Rike

Aura-auton kivittäjät on mukavia.

seant

Norjassa, jossa avustuksilla pyritään sähköistämään kuntien liikkuva kalusto. Eräs kunta oli lumiaura vehkeet myös sähköistänyt. Sattui satamaan paljon lunta, tulikin ongelma kun pystyi auraamaan tunnin ja sen jälkeen neljä tuntia latausta, joten koko liikenne pysähtyi suurelta osalta.

murre riepunen

Runsaita lumisateita Sundsvalliin, aurauskalusto varikolle, vaikkapa vuosihuoltoon.

Anomaster

Ei muuta kuin lopettaa auraamisen. Olkoon siellä lumen peitossa, kun kerran haluavat.

Ehkä he vihastuvat, kun Allahin antamaa lunta häiritään.

Viimeksi muokattu 7 kuukautta sitten by Anomaster
Keeneri

Tämäkin taas kertoo hyvin siitä, miten yksikertaista porukkaa nämä ovat. Ilmankos vajakki-suvakki-matupatjat ovat näihin lääpällään, koska samalla vajaavaisella henkisellä tasolla.

Eläintarha

Ehkä Sundvallin kaupunkikin määrää että lunta pitää jäädä jokaisella aurauskerralla 5cm. Ja että sitäkoitetaan parhaan mukaan jättää mahdollisimman paljon sinne missä sitä auraillaan. Ja että kinokset kasataan risteysalueille niin ettei nistä näe. Olen ihmetellyt että kun tieliikennelaki sanoo auton minimimavaraksi 8cm, niin miksi kaupungeissa saa olla 15cm jääuria?

Suomessa ollaan oltu tällä injalla jo pitkään. Paitsi että kaupungeissa ei tunnuta enää aurattavan. Lumikasat peittävät suuren osan parkkipaikoista ja sitten ihmetellään kun autoileva ostovoima katoaa kaupungeista nettikauppoihin.

Muistan vielä ajan kun aina lumisateen jälkeen kaupungeissa aurattiin lunta ja kuorma-autot kippailivat sitä parikin päivää rantavesiin. Nykyään sitä ei kuulemma saa kipata kun siitä tulee vesistöön raskasmetalleja. Ei, nykyään se sulatetaan sadevesiviemäriin josta se menee samaan vesistöön. Ilmeisesti sulattamalla lumet vedeksi raskasmetallit häviävät.

Polisen

Lakia, järjestystä ja kuulaa vaan kalloon näille uhkailijoille. Haiskahtaa taas neekeröinniltä..

Eka Kettunen

Onnea, Ruotsi, Pellemaailma vailla vertaa.

Rike

Onnea Suomi, Ruotsin tie on Suomenkin tie.

juu

Jutut Ruotsista on jo niin kornia ettei niitä oikee voi edes kommentoida enää.

Hätätila tai väärinymmärrys

Puolille päiville nukkuvat rikkaudet saattavat herätä aikaiseen metelöintiin ja kuvittelevat auraajien tuovan lunta kauhoissaan heidän hallitsemille kaduille.

GLGL

Tai sitten luulevat, että auraäijä yrittää varastaa lunta heidän reviiriltään.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa