Eurooppa Rikos Uutiset

Ruotsi: Murtovarkailla uusi kikka

Kuvituskuva. Wikimedia Commons.

Ruotsin Gävlessä, Uppsalassa sekä Länsi-Norrlannin läänissä on tänä kesänä ollut useita murtoja omakotitaloihin. Monille murtovarkauksille on yhteistä, että talon omistajat ovat olleet matkoilla samantyyppisillä asuntoautoilla.

Poliisi uskoo murtovarkaitten tarkkailleen tieliikennettä Sundsvallin ja Uppsalan välillä. Näin varkaat ovat voineet olla varmoja, että talon omistajat ovat poissa. Osoitteet on mahdollisesti saatu julkisista lähteistä.  Saaliiksi on otettu kultaa, koruja sekä käteistä rahaa.

Toinen vaihtoehto on, että murtovarkaat ovat tarkkailleet omakotialueita pitemmän aikaa, ja pistäneet muistiin, minkä talon pihalla on asuntoauto. Kun auto on pihalta kadonnut, varkaat ovat murtautuneet tyhjään taloon.

”Olkaa erityisen varovaisia”, kehottaa Ruotsin poliisi. ”Jos joku osoittaa kiinnostusta asuntoautoonne, pohtikaa miksi ihmiset ovat teille niin ystävällisiä”.

Suomessa ei tiettävästi ole vielä havaittu samanlaisia murtoja, mutta niitä todennäköisesti ilmenee myös täällä. Esimerkiksi ulkomaiset rikolliset siirtyvät Euroopan Unionin avoimien rajojen yli helposti maasta toiseen.

Lähde SVT

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
kusikaari

Avoimien rajojen seurauksena tulee vähitellen kohoamaan maiden sisäisiä ”rajoja” kuten rauta- ja piikkilanka-aitoja.
Nopeasti sikiävät ryöstöklaanit on näet pakko pitää erossa ryöstöjen kohteista.

murre riepunen

Yksin asuvilta vanhuksilta on lähtenyt kaikki maallinen mammona, olipa auto pihassa tai pihan takana, vieras on joko nälissään, janottaa myös bensan loppuminen on antanut aiheen tunkeutua vanhuksen asuntoon…ja kohti vermoo

Lieväasteinen

Olen kuullut tarinan, että varas murtautui eläkeläismummon vuokrayksiöön. Varas näki sellaisen köyhyyden ja kurjuuden, että hänelle tuli sääli, ja hän laittoi mummon pöydälle jopa pienen rahasumman, toisin kuin Suomen hallitus.

Horace Smith

Eipä tuo mikään uusi temppu ole. Suomessa on ollut tapauksia, jossa roistot ovat käyneet katsemassa Helsinki-Vantaan lentoparkkiin pysäköityjä autoja, ja käyvät varkaissa siellä, kenen auto on parkissa. Osoitetiedot saa Trafista rekisterin perusteella pikkurahalla.Tämän takia olen kieltänyt kaiken tietojenluovutuksen mihinkään tarkoitukseen jo vuosia sitten.

Isä Pilvinen

Myös matkustajalauttarannat ovat tarkoitukseen sopivia paikkoja. Tallinaan tai Tukholmaan lähtevä ei oletettavasti ole kotona hetkeen.

Horace Smith

Hommasin joku vuosi sitten kotiini myös hälytysjärjestelmän, joka ainakin vähentää riskiä, että joku kokeilee onneaan. Varsinkin rivi- ja ok talot ovat rakenteensa takia helppoja kohteita. Sinänsä pidän typeränä systeemiä, jossa kuka tahansa voi pikkurahalla kaivaa erilaista tietoa kestä tahansa jos ei ole tajunnut sitä estää. Some on toinen hyvä kanava urkkimiseen. Ihmiset laittavat sinne asioita jotka kannattaisi pitää omana tietonaan. Olen sitä mieltä, että matala profiili digi- että reaalimaailmassa on hyvä ratkaisu pidemmällä aikavälillä.

Eka Kettunen

Suomessa ollaan jo niin köyhiä, että jos murtovaras eksyy vieraisille, niin se riisutaan kaikesta omaisuudesta, tyhjennetään niiden autosta bensatankki ja napsaistaan vielä katalysaattori parempaan talteen.

Ilkka Forsten

Tässä nukkumalähiössä on monella samantyyppinen haulikko, joten uskon että murrot jäävät pieniin.. ” Se mitä haet täältä yön pimeinä tunteina, sen löydät päivänvalossakin.” Mehän emme soita hätänumeroon, asiat hoidetaan ilman virkavallan ajeluttamista paikalle.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten