Eurooppa Maahanmuutto Rikos Uutiset

Ruotsi: Muuttokielto Malmön kerrostaloon

Kuvakaappaus SBS Datelinen youtube-videolta.

Vuokra-asuntotalo Malmössä on asetettu muuttokieltoon siihen kohdistettujen ampuma- ja räjähdeiskujen vuoksi. Poliisi epäilee iskujen kohteena olevan talossa asuva pariskunta, jonka poikia epäillään jengitoiminnasta.

Malmöläisen MKB-yhtiön vuokra-asuntotaloon Limhamnissa ei enää oteta uusia vuokralaisia. Talo on ollut ammuskelun kohteena, ja keväällä talossa olevan asunnon oven edestä löytyi termospullosta rakennettu pommi.

Kerrostalossa asuu pariskunta, jonka kaksi poikaa ovat poliisin mukaan olleet iskujen varsinaisia kohteita. Ruotsin rikollisjengit iskevät kiistakumppaniensa läheisten kimppuun joko pelottelumielessä tai koska kiistakumppania ei löydetä.  Iskut jengiläisten sukulaisia ja ystäviä kohtaan ovat viime aikoina olleet kasvussa.

Malmön kunnallinen asuntoyhtiö MKB on yrittänyt häätää talossa asuvan pariskunnan, mutta tuomioistuin on kieltänyt häädön. Pariskunta itse on syytön taloon kohdistuneisiin iskuihin, ja siksi perustetta häätöön ei tuomioistuimen mukaan ole.

Moni talon asukas on iskujen pelossa muuttanut muualle, ja heidän tilalleen ei taloon oteta uusia asukkaita. Kiinteistönhoitajat ja muut taloa kunnossa pitävät henkilöt saavat käydä talossa vain vartijan saattamina.

Ruotsin jengirikollisuudesta ja niihin kytkeytyvän väkivallan takana olevilla on usein juuret Ruotsin ulkopuolella. Ampuma- ja räjähdeiskujen motiivina saattaa olla esimerkiksi loukattu kunnia tai huumekauppiaitten reviiririidat.

Lähde SVT

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jack Continent

Vaikka viidesti päivässä mattoa rukoillaan, ei rauhan uskonnon edustajat vain odottelevat. Asein ja pommein. Tosin aina haastattelun jälkeen he lentävät pois matoillaan kiroten kaikkia kaffiireja.

John Quiman

Tämähän olisi Iltalehdelle mojova uutisjuttu. Saisi paljon klikkejä eli lukijoita. Kasvattaisi lukijamääriäkin täälaiset uutiset.

Marko Kyllönen

Me Suomessa emme saa sanoa mitään.
Ensinnäkään totuutta ei ikinä kerrota, ja kielletään asioista keskustelu.
En oikeasti tiedä miten nää itelleen sen perustelee?

Ilkka

Tekevät onnellisuusbarometrin, piirtävät käppyrän paperille ja sanovat että tämä on totuus, epäily rasismia ja toiseuttamista, sekä uskonvapauden rajoittamista. YK:n jakamattomat ihmisoikeudet nostetaan esiin, vaikka niitä ei ole ratifioinut yksikään arabimaa. Näin se toimii.

John Quiman

Niin, arabimallla on ihan oma ihmisoikeusjulistuksensa, joka ei taatusti ole samanlainen. Siksipä arabien ihmisoikeudet perustuvat arabimaiden ihmisoikeuksiin, eikä heille pidä muita suoda. Se on heidän oma valintansa.

Arabien ihmisoikeusjulistus perustuu shariaan hyvin pitkälle. Ihan turha verrata länsimaiden käsityksiin ihmisoikeuksista ja vielä turhempaa verrata suvakkien käsityksiin ihmisoikeuksista, jotka ovat ihan heidän omia keksintöjään.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka

Meille kerrotaan että kaikkien on kunnioitettava YK:n ihmisoikeusjulistusta ilman poikkeuksia, mutta sitä ei sanota ettei niitä tehty koskemaan arabeja. He olisivat voineet ratifoida sopimuksen, mutta eivät tehneet sitä. Juridisesti tekele siis sitoo vain niitä maita jotka sen ovat allekirjoittaneet, ja tämä puolestaan tarkoittaa selkokielellä sitä että toisesta allekirjoittaneesta maasta tuleva pakolainen voi vaatia suojelua sen nojalla. Niin sanottu ” Kairon sopimus ” vuodelta 1970 on arabien oma tekele. Siinä ei oteta huomioon kristittyjä, joten mikä velvollisuus meillä on oman sopimuksemme puitteissa huomioida muslimit ?