Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Ruotsi: Syyrialaisklaani puhalsi kotihoidolla 30 miljoonaa kruunua

Kuvituskuva. Kuva: Pxhere / (CC0).

Ruotsissa kotihoitohuijaus on ollut viime aikoina esillä julkisuudessa. On kerrottu yksi Södertäljessä ilmi tullut huijaus, josta tuli syyrialaisille sisaruksille raha-automaatti. Rahaa tästä tuli reilun vuosikymmenen aikana arviolta 30 miljoonaa kruunua, asiasta uutisoi Pt-media.

Asiasta kirjoittaa myös ruotsalainen Pettersson blogi. Jotkut kutsuvat tätä kotihoitohuijausta puhtaaksi klaanirikollisuudeksi, sillä sen avulla koko suku pääsee mukavien rahavirtojen ääreen.

Tässä tapauksessa syyte nostettiin kahdeksaa henkilöä vastaan, joista viisi oli sisaruksia, yksi sisarusten äiti, yksi vävy sekä sisarusten isä, jota käytettiin huijaamisen välikappaleena.

Poliisi oli saanut vihiä meneillään olevasta petoksesta jo joskus 2019 paikkeilla, mutta mitään suoraa näyttöä tapahtumasta ei heti saatu. Sen takia poliisi ns. postasi perheen jäseniä sen, minkä muilta kiireiltään ehti.

Petoskuviossa sisarusten tällä hetkellä noin 80-vuotiaalle isälle oli haettu henkilökohtainen kotipalvelutuki sen perusteella, että hän oli ”muka saanut aivohalvauksen 2008”. Vakuutusyhtiö myönsi isälle ympärivuorokautisen avustuksen ja kunta-avustukseen kaikki mahdolliset lisät. Kotihoidontuki lähti juoksemaan siis jo 2008, mutta esitutkinta ajoittuu vain ajalle 2016-2021, jona aikana klaani kuittasi reilu 6 miljoonaa kruunua (eli noin 600 tuhatta euroa). Arvion mukaan klaanille oli kuitenkin maksettu vuodesta 2008 alkane ainakin 30 miljoonaa kruunua eli noin 3 miljoonaa euroa.

Sisarusten isä oli kuitenkin täysin terve ja hyvävointinen. Sisarukset kuittasivat kunnalta ylimääräistä käyttörahaa kerran kuukaudessa, joten elämä oli varmasti mukavan puoleista. Eikä siinä vielä kaikki, sisarukset olivat varsin menestyviä ilman huijaustakin. Yksi oli jopa poliisina Tukholmassa, yksi asianajajana ja yksi lentäjänä.

Nyt klaanin jäseniä syytetään törkeistä petoksista. Sisarukset ovat syntyneet 1980-luvulla, kuten myös vävy. Isä on syntynyt 1943 ja äiti 1957.

Jostain syystä näitä kotihoitopetoksia esiintyy Södertäljessä. Jotkut ovat sanoneet, että sinne on syntynyt koko kaupunkia kattavan syyrialaismafian klaanien keskuuteen yleisesti hyväksytty tapa rahastaa ruotsalaista veronmaksajaa vaikkapa tällaisten melko härskien kotihoitopetosten muodossa.

Yksi erittäin laaja kotihoitopetos paljastui 2015-2016 paikkeilla, jossa mukana oli jopa ihan ortodoksi-syyrialaisen kirkon papistoa. Samalla selvisi, että kirkko oli mukana rikollisissa touhuissa.

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukka Severinkangas

Klaaniperheen isä oli ”muka saanut aivohalvauksen 2008”! Ruotsin päättäjät ovat poteneet aivohalvausta jo vuosikymmeniä!

John Quiman

Ero klaaniperheen isän aivohalvauksen ja Ruotsin päättäjien aivohalvauksen välillä on se, että Ruotsin päättäjien aivohalvaus on todellinen.

Ilkka

Siitä huolimatta Syyrian KELA ei maksa mitään sveduille, on tämä niin väärin.

John Quiman

Monikulttuurisuus on monimuotoista. Muistakaamme, että ”tulijoiden motiivien epäily on rasismia”. Keräsivät vain Allahin rahoja vääräuskoisilta.

Ilkka

” Muukalainen, jos etsit täältä kultaa löydät lyijyä.”