Eurooppa Politiikka Uutiset

Ruotsi: tunkua kodinturvajoukkoihin

Försvarsmakten

Puolustusvoimien alaisiin kodinturvajoukkoihin pyrkii aiempaa enemmän vapaaehtoisia Ruotsissa. Syynä pidetään turvallisuuspoliittista tilannetta, mm. Ukrainassa, ja uutisointia Ruotsin halusta parantaa puolustuskykyään.

Hemvärnet- joukkoihin pyrki tammikuussa 156% enemmän halukkaita kuin tammikuussa 2021. Hakemuksia tuli vuoden 2022 tammikuussa 993 kappaletta. Hakijat ovat enimmäkseen 25-60- vuotiaita miehiä.

Hemvärnet-joukkojen jäseniksi ei pääse automaattisesti. Vaihtoehto Ruotsille (AfS)-puolueeseen kuuluva nainen pyrki Hemvärnetin jäseneksi mutta hänen hakemuksensa hylättiin, ilmoituksen mukaan väärän arvopohjan vuoksi.

Hemvärnet-joukkoihin kuuluu noin 22.000 miestä ja naista. He muodostavat noin 40 paikallispuolustuksen pataljoonaa.

Lähde: SVT teksti-tv, Försvarsmakten, Nyheter Idag

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ykä

Intersektionaalisen feministisen agendan mukaan maahanmuuttajien, sukupuolivähemmistöjen ja naisten pitää olla hakuprosessia etusijalla. Eli ei onnistu tämäkään, mikään ei onnistu.

Aika varautua

Meillä Suomessakin MPK:n vikonloppukoulun käyneet aloittivat varautumisen … johonkin. Mutta eivät sanoneet mihin.

Toisaalta, ei teksisi suomaalisillekkaan perheille pahaa käydä kaapit läpi ja varstoida vähän pahan päivän varalle. Suomen maahantuontia on jarruteltu jo kaksi vuotta. Sinä aikaa kaikki tukkurien varastot ovat tyhjentyneet eikä Suomen varmusvarstoja ole kuin puoleksi vuodeksi.

Niin että nyt on aika ostaa autoon uudet renkaat, ostaa varastoon pyöränlaakerit, jarrupalat, -laikat, pakoputki, polttoainepumppu, nokkaremmi jne… Tietysti pesuaineiden ja ruuan lisäksi. JOS USA-Ranska aloittaa sodan Venäjää vastaan, niin se tarkoittaa että NATO-joukot pistävät itämeren liikenteen toppiin. Silloin Pietariin jää menemättä 350 rahtialusta kuukaudessa. Joka tarkoittaa että Suomen tarvitsemat 120 rahtialusta kuukaudessa jäävät niinikään saapumatta satamaan. Ja mistäs me silloin ostamme tarvitsemamme tavarat? Venäjältä?

Eka Kettunen

Yhteisiä pelituokioita ja pridetystä ”oikean” arvopohjan omaaville, lisäksi kantiksille opetetaan kuinka toimitaan laukunkantajina ja kynnysmattona.

John Quiman

Väärän arvopohjan vuoksi hylätty? Hyödyllisempihän tuo olisi ollut puolustukselle arvopohjineen. Suvakki ei puolusta omaa maataan ja kansaansa, vaan kannattaa sen miehittämistä vieraiden kansojen toimesta jo nyt. Vai kuuluuko Hemvärnetin ohjelmaan vain hyökkääjien kotouttamistoimet ja sossun palveluiden toimittaminen?

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Koraanikoulun aliupseerit siis otetaan ilman sensurointia mukaan. On todella hyvä kun islamille annetaan mahdollisuus ryhtyä rauhantöihin. Hehän tavallaan puolustavat kalifaatin oikeuksia ja kalifaattihan länsinaapurimme on.

Tuumailija

Nyt olisi tilausta hiusverkoille lännessä päin, ei muuta kuin vienti vetämään, silloin pitää virkata kun koukut on kuumina.

Esko Oksanen

Kodinturvajoukkoihin on itse asiassa varsin tiukka seula. Ei tarvitse olla edes tuomioita, pelkkä epäilyrekisterissä oleminen riittää hylkäykseen, samoin kuin esim. ulosottoasiat. Paljon paremmin täällä tehdään turvallisuusselvitykset kuin omana inttiaikana Suomessa…

Kausaalisuus

Asunet siis Ruotsissa tai tiedät asioista jotain. Onko vastausta siihen miksi into kodinturvajoukkoihin on lisääntynyt? Antaako se yhteiskunnallisen statuksen vai onko taustalla joku pelko? Kenties poliisien irtisanoutumisista johtuen?

Timppis

Juurikin näin vihollinen on vallannut jo ruotsin vihtuako sitä enää pyllistemään kun on paska housuissa.putin nauraa makeasti kun ählyt sun muut timpat paskoo koko maan😂🙋👍

X

Pitää olla pari lapseen sekaantumis tuomiota niin on vahvoilla että pääsee mukaan ”tiimiin”. Kolme hyrrå huutoa Hemvärnetille!