Eurooppa Maahanmuutto Rikos Uutiset

Ruotsi: Väkivalta kouluissa kaksinkertaistunut

Kuva: pixabay

Vuonna 2021 Ruotsin työturvallisuusviranomaisille tehtiin 831 ilmoitusta väkivallasta ja sillä uhkaamisesta kouluissa. Määrä on yli kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa. Vuonna 2012  luku oli 393 ilmoitusta.

Suurin osa vuoden 2021 ilmoituksista koskee väkivallantekoja, mutta myös uhkauksia on runsaasti.

Tukholman yliopiston kriminologi Sven Granath näkee kouluväkivallan kasvulle kaksi syytä.

”Kyse on tietyntyyppisen väkivallan kasvusta, samantyyppisen jota tapahtuu myös muualla yhteiskunnassa,” Granath sanoo. ”Kyse voi olla ryöstöistä tai huumeisiin liittyvästä väkivallasta. Yhteiskunnan väkivalta tulee myös kouluihin.”

Sven Granath epäilee syyksi myös ilmoituskynnyksen alentumista.

”Voi olla, että kiinnitämme enemmän huomiota kouluväkivaltaan aiemmin tapahtuneitten kouluhyökkäysten takia,” Granath jatkaa. ”Kouluhyökkäykset eivät selitä kasvua, mutta niiden takia ilmoitetaan viranomaisille pikkunahisteluja sekä tavallisia riitoja.”

Sven Granath viittaa erityisesti vuonna 2017 tapahtuneeseen Trollhättanin kouluhyökkäykseen, jossa miekalla aseistautunut nuorukainen surmasi kolme ihmistä.

Ruotsin opettajien ammattijärjestö haluaa kouluihin evakuointiharjoituksia ja vaaratilanteisiin valmentavaa koulutusta.

Maahanmuuton vaikutusta Ruotsin koulujen väkivaltaan ei ole tarkemmin tutkittu.

Lähde SVT

43 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jaakko Palvi

”Maahanmuuton vaikutusta Ruotsin koulujen väkivaltaan ei ole tarkemmin tutkittu.”
Eikö? saattaa olla rassisstista tutkia edes tällaistä ja ilman tutkimustakin voi sanoa, että selvä kouluväkivallalla ja maahanmuutolla on selvä syy- ja seuraus riippuvuussuhde.

John Quiman

Jo pelkkä ehdotus maahanmuuttajien vaikutuksesta koulujen väkivaltaan olisi ilman muuta rasistista, sillä kuten tiedämme eivät he ole väkivallan tekijöitä, he ovat väkivallan uhreja. Näin meille on opetettu.

Ilkka Forsten

Tarzanilla on ” riippuvuus-suhde ” liaaneihin.

John Quiman

Entä, jos alettaisiin harkita sitä, että millaisia ihmisiä Ruotsiin lasketaan ja millaisia Ruotsissa elätetään, koska koulujen ongelmista suurin osa johtuu juuri siitä, että ei ole harkintakyky ollut kovin hyvä.

akkojen baari

Norjaan on laskettu ainakin tuollaisia kädellisiä:
”Kaksi kuollut ammuskelussa Norjassa, poliisi tutkii terrori-iskuna – Oslon Pride peruttu”
”Tekijä on Iranissa syntynyt Norjan kansalainen, poliisi kertoi lehdistötilaisuudessa aamulla”

Valikoimaton monikulttuurisuuden tavoittelu on tuhoon tuomittua, sillä yhteiskunta lipuu vähitellen äänekkäimmän (=alistavimman) alakulttuurin suuntaan.

Jegros

Tuohan on kuin Juha ”Totuus” II lakeijoineen venäjän raiskareita puolustellessaan…

Eka Kettunen

Veikkaanpa näiden punavihreiden yliopistojen käyneiden antamien lausuntojen hölmöyden kaksinkertaistuneen.

John Quiman

Arviosi on kovin maltillinen, ellet sitten tarkoittanut, että kaksinkertaistunut joka vuosi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Lieväasteinen

Ja samalla Ruotsi on tippunut kymmennessä vuodessa ÄO-mittauksessa sijalta 7 sijalle 31. Kymmenen vuotta sitten Ruotsi sijoittui ensimmäiseen kymmenykseen jonnekin Suomen viereen. Suomi on vuonna 2022 vielä 8. sijalla ja Ruotsin paikan on ottanut Valko-Venäjä, mutta mikä tilanne olisi 10 vuoden päästä? Ilmiön syystä ei ehkä tarvitse kertoa erikseen ainakaan Kansalaisen lukijoille. Kulttuuri yhä rikastuu, perimä paranee, einsteineja pukkaa Afrikasta ja Lähi-idästä ja syntyy jo kohdemaissa kiihtyvään tahtiin, vihervasemmisto on tyytyväinen.

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/average-iq-by-country

P.S. Kun väestön keskimääräinen ÄO alittaa 80 pistettä, se tarkoittaa meidänlaisen sivilisaation romahdusta ja sen ylläpidon mahdottomuutta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Kata

Jaahas taas pääsin odotushuoneeseen..ja miksi mie vaan kysyn?Todella outoa.
Juhannustaikoja? 😀

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
John Quiman

On aika turhauttavaa se odotushuoneessa istuskelu, kuten kaikenlainen turha odottelu elämässä yleensäkin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

😀 Joo näin on!No ei se kauan sitten kestäny kun vastaanotto oli suopea ja kommentti palasi tähän juttuun.Pari-kolme tuntia tai silleen…

Tuumailija

Sähäköitä tavaamaan pikku juhannustumussa, kun ei tuon kauempaa kestänyt. ;D

Kata

😀

Eetu

Onnea, Svea-Mamma! Tätä olet tilannut, tätä olet saanut ja olet saava yhä enemmän.

Ja tahallinen, denialistinen sokeus jatkuu:

”Maahanmuuton vaikutusta Ruotsin koulujen väkivaltaan ei ole tarkemmin tutkittu.”

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Eetu
John Quiman

Eikä sitä myöskään tutkita, koska tutkimus antaisi väärän tuloksen.

Jape

Onko nuo oikeasti idiootteja?

John Quiman

On.

ike

Kohta ne marssittaa tänne jonkun geenitutkijan selittämään miten peni ero on ihmisten geeniperimällä, no vaikkapa apinaan tai afrikkalaiseen geeniperimään. Kukaan ei kuitenkaan kerro kuinka tärkeä tuo pieni ero on.

Tuumailija

Tai kuinka sisar-ja serkusavioliitot vaikuttavat tämän perimän rappeutumiseen, tapahtumaketju jota edes ylivoimainen pohjoinen geenistö ei kykene korjaamaan.

Ruotsillahan on pitkät perinteet eugeenisissa tutkimuksissa.

murre riepunen

Maahanmuuton vaikutusta kouluissa tapahtuviin väkivallantekoihin ei ole tarkemmin tutkittu, noh sillähän ei tietenkään ole mitään vaikutusta, kuten ei myöskään lisääntyvällä lukutaidottomuudella jne.

John Quiman

Ideologiat sokeuttavat aina. Suvakismi ei tee ainoastaan sokeaksi, se tekee myös kuuroksi.

jep

”Sven Granath epäilee syyksi myös ilmoituskynnyksen alentumista. Voi olla, että kiinnitämme enemmän huomiota kouluväkivaltaan aiemmin tapahtuneitten kouluhyökkäysten takia,” Granath jatkaa. ”Kouluhyökkäykset eivät selitä kasvua, mutta niiden takia ilmoitetaan viranomaisille pikkunahisteluja sekä tavallisia riitoja.” ”
Olen tainnut kuulla tämän joskus ennenkin. Jos ei muuta keksitä, niin toistetaan sitten tätä mantraa ja kato kummaa, ongelmaa ei enää olekaan. Hajaantukaa, kaikki on hyvin.
Apropoo. Pohdiskelijaa saattaa kuitenkin jäädä vaivaamaan, että miksi kaikki autopalot, ampumiset, raiskaustapaukset, kouluhyökkäykset jne. ovat hyvinkin suoraan verrannollisia mamujen määrään. Ilmoituskynnyskin näyttää samaa dataa.

John Quiman

Heittelevät kaikenlaista roinaa asian päälle, jottei kukaan näkisi sitä, mitä he eivät halua kenenkään näkevän.

Lieväasteinen

”Kouluhyökkäykset eivät selitä kasvua, mutta niiden takia ilmoitetaan viranomaisille pikkunahisteluja sekä tavallisia riitoja.”

Seuraavaksi Sven keksii, että kantasveduoppilaat ilmiantavat rodullistettuja ilman asiaa väärin ja turhaan vain rasistisista syistä. Itse asiassa rodullistetut ovat haavoittuvimmassa asemassa ja oikeita uhreja. Jokainen rodullistetun ilmiantanut valkoinen kantasvedu saa automaattisesti rasistin ja äärioikeistolaisen leiman sekä huonot numerot todistukseen. Samalla tilasto paranee, kun vain oikeanväriset saavat vastedes ilmiantaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Ilkka Forsten

Syynä on tietyntyyppisen väkivallan kasvu, niin, mutta mistähän se johtuu että tietyntyyppistä väkivaltaa pesiytyy kouluihin ? Onko liian vaikea kysymys vastattavaksi, vai onko epäkorrektia asettaa kysymystä siihen muotoon mihin kaikki tietää vastauksen ?

Kikka Mokkeli

ULLATUUS!

juha II

Sven Granath epäilee syyksi myös ilmoituskynnyksen alentumista.”

Tuo selitys on wanhempi kuin Aatamin viikunanlehti!!!

Koulut Ruotsissa 0on helvete maan päällä! Sisi valkoinen pako maasta kiihtyy. Lisäksi sateenkaari sadut nk. opetusohjelmien päärunkona yllättävästi korpeavat jopa vapaamieliä ruotsalaisvanhempia. PISA sijoitukset ovat ”laskeneet kuin lemmun häntä”. Värilliset eivät osaa lukea eikä laskea kun päästötodistuksen saavat. Niinpä opetusministeriön sosialistisen naiset nuo monikulttuurisuuden limbo-mestarit esittävät ettei tarvitsekaan osata kunhan laiduntavat kuin eri märehtijät Serengetin savannilla väriä tuomassa, joka on punaista verta svedun nenistä!

Jegros

Mites toi eros sun venäjän puolustelusta?

juha II

Mitä Ruotsi Venäjään kuuluu?

”Venäjän puolustelu” ja putiniksi pääseminen NATO-kiimaisten mielestä on kaikki, mikä ei noudata iltapaskojen lööppejä ja WEF:n pääministeri Marinin syvää asiantuntevuutta Suomen historiasta ja voittoisista sodista ”venäjää” (Neuvostoliitto) vastaan.

Eurooppa hukkuu paskaan ja lampaat vain katsovat YLE:ä!

Tunnettuja ”Putinisteihin” verrattavia ovat mm. presidentti J. K. Paasikivi (1870-1956) ja presidentti Urho Kekkonen (1900-1986).

Eli siis suomalauiset keskimäärin elävät naapureidensa kanssa huutelemalla päivästä toiseen solvauksia aidan toiselle puolelle. Ja kun samaa tekevä toinen rajanaapuri saa haukutulta mustan silmän. Ensimmäinen liittyy välittömästi liivijengiin kaataen katkerat syytökset kiusatulle naapurille, joka tälläsi toista silmään.

Todella järkevää ja älykästä toimintaa, joka osoittaa matalaa otsalohkoa, mutta samalla ääretöntä narsistista itserakkautta!

Jos asioita katsoo vastapuolenkin kannalta. Se ei merkitse puolustelua. Vain tyhmät ja hengenköyhät luolamiehet ajattelevat niin ja sellaiset, jotka tahtovat sytyttää WWIII. Ja HE ovat niitä, joita on odottamassa vuosikymmenten aikana salaa veronmaksajien rahoilla rakennetut maanalaiset bunkkeri kaupungit kaikkine elossapitro järjestilmineen eikä sieltä puutu edes luxusta.

Tavikset saavat kärventyä kuin torakat! Aivan kuten USA:n ja EU:n poliittinen kerma EI kärsi Venäjä pakotteista vaan tavalliset rivikansalaiset. Herrat ja rouvat eivät milloinkaan ole eivätkä tule koskaan tekemään itselleen tietentahtoen taloudellista tai aineellista vahinkoa!

Lieväasteinen

En usko, että Paasikiven-Kekkosen linja toimisi nykyoloissa. Edesmennyt NL, etenkin Stalinin jälkeinen NL, oli arvokkaampi, rehellisempi ja vähemmän arvaamaton valtio kuin nyky-Venäjä. Nyky-Venäjään tehoaa vain vastavoima, muuta se pitää myönnytyksinä ja heikkoutena ja vaatii/ottaa sitten vain lisää.

Jegros

”Mitä Ruotsi Venäjään kuuluu”
1. Sulla ei ole mitään varaa sanoa tuollaista herra whataboutismin kunningas
2. halusin tietää miksi ruotsalainen nainen ruotsissa ei saa puolustella siellä tapahtuvia asiota samalla tavalla kuin sinä puolustat/ajat _suomessa_ venäläistä etua/asia ja valhetta samanlaisilla valheilla kuin tuo ruotsalainen nainen.
3.Loppu onkin tyypillistä prop-pastaa, etkä vastannut mihinkään
4.”Jos asioita katsoo vastapuolenkin kannalta. Se ei merkitse puolustelua.” Sinä et ole katsonut mitään tuolla tavalla kuin väität vaan levität venäjän valheita osa valheista jopa toisen maailman sodan aikasia. Vaikka siellä kotimaassasi valheella johdetaan ja niihin uskotaan vankilan uhalla _tämä on suomi_. Tuotahan nuo muutkin venäjän valheiden levittäjät selittää että katsovat asiaa toiselta kannalta, varmaan niitä wincapitan apuhuijareitakin olisi pitänyt ymmärtää kun ne vain ”katsoi asiaa vastapuolen kannalta.”
5.Vain tyhmä ja hengenköyhä voi noita juttuja levitellä ellei ole ryssä(mahdollisesti jonkun virkamiehen rattopoikakin voi olla) tai niiden palkollinen tuo ei ole mitään asioden katsomista vastapuolen kannalta sen enempää kuin pankkiryöstäjän kuskina pakomatkalla pelkääjän paikalle katsominen jotta näkee ”asiat varkaan/vastapuolen kannalta.”
6.Joudutko vankilaan jos et ja jauha tuota pastaa? Venäjän eliitin toimista on aina kärsinyt myös venäjän kansa ympärysmaiden ja satelliitti valtioden lisäksi.
pikkuinen P.S Venäjällä on hukkunut pastaan jo aikoja sitten, siellä ne nielevät jokaisen putinin sanan luulisi siellä asuvista lampaista edes osan kiinnittävän huomiota miten historia muuttu säänöllisin väliajoin ja olet nyt muka huolissasi ylestä. Tietenkin sinulle on hyvin tärkeää maalata ylen _jokainen_ uutinen urheilutuloksia myöten valheeksi jotta venäjää koskeva uutisointi olisi helpompi kiistää. Mv-lehti oli aluksi alustana jotta sai uskottavuutta omalle agendalleen kertomalla niitä värikkäitä(en kutsu fordiani värilliseksi vaikka se on musta) asiota jotka yle jätti kertomatta ja vähitelleen maalamalla kuvaa valheellisista urheilutuloksistakin, no operaatio ei onnistunut niin hyvin kuin piti; Onnistui saamaan vain jonkun anon eduskunnasta ja kommenteissa heiluvia hyödyllisiä idiootteja mielenosoituksineen, sitä en sano oliko tuo jo Iljan aikana suunnitelmissa kuinka hyvin mutta alkoihan siellä jo silloin etenkin kommenteissa hiipivä venäjän totuuden&historian hyväksyttäminen..
Jäikö tosta ps:stä jotain oleellista pois? Vai pitääkö mun lisätä nekin 🙂
Sori niille idiooteille jotka ei tätä ole tajunnut.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jegros
ike

Äänestäkää vihervasemmistoa. Se tuo kaikki maailman ongelmat tänne koska maailman täytyy olla tasa-arvoinen. Haluaisin todella tehdä nuo eliitin asuinalueet Helsingissä tasa-arvoisiksi. Ei tuohon kummalliseen psykoosiin muuten muutosta tule.

Kata

Kohta elitiillä on muurit ympärillään kuten Commieforniassa mutta silti ne jauzaa samaa jargonia…mutta miksi?Rajat toki pitää olla auki
Elämme jo Hunger Games-elämää.Snow jo on meillä…tosin tarttee ohjeita miten kävellään ja mihin huoneeseen…https://www.foxnews.com/media/biden-holds-notes-you-enter-roosevelt-room-you-take-your-seat?utm_campaign=later-linkinbio-foxnews&utm_content=later-27796491&utm_medium=social&utm_source=linkin.bio
Mutta nämä queer -sun muut ylimeikatut,muunnellut jne tyypit just kuin HG ja osa ihmisistä yhä vain hurraa despooteille…kuten meilläkin.
Onko meillä mitään valtaa omaan elämäämme?Näyttää pahasti ettei ja se on aivan järkyttävää.
Tämä ”ilmoituskynnyksen madaltuminen” on jo niin kornia.Miten kukaan enää kehtaa vinkua sitä?

https://www.verkkouutiset.fi/a/nain-vihreissa-ja-vasemmistoliitossa-perustellaan-miksi-rajaa-ei-voisi-sulkea/?ref=rns_fb&fbclid=IwAR3d1iUueCc_kRW8Z_yGLkJr-P8Y48b4wJafxfAjYguaaPhI7E1te-WAQ50#7d5a1fc8

No tällaiset hiton vasurit….

Lieväasteinen

Miksi toi stanan lahko, toi Aum Vihrekyo hallitsee koko maata ja koko valtamediaa marginaalikannatuksellaan?!

Kata

Sanopa muuta!Kyllä taustalla on niitä monokkeleita siellä ja täällä.

Lieväasteinen

Mariko Ohasaro ja Aum Vihrekyo. Hallitsee koko Suomea ja sen valtamediaa.

ike

👍

Kata

Yritin vastata sulle mutta olikin jotain karmeaa eli jouduin nurkkaan mutta..maailma on tällainen koska..
https://www.foxnews.com/media/biden-holds-notes-you-enter-roosevelt-room-you-take-your-seat?utm_campaign=later-linkinbio-foxnews&utm_content=later-27796491&utm_medium=social&utm_source=linkin.bio

Todelliset tahtipuikkopötykät on taustalla,siellä ja täällä.

Lieväasteinen

Meni jäähylle, koska laitoit kaksi hyperlinkkiä samaan kommenttiin. Yksi hyperlinkki per kommentti on sallittu, muuten menee odotushuoneeseen.

Kata

Oh aha kiitti tiedosta!

Jegros

Mä ajattelin ostaa asunnon west-endistä jos on irtorahaa ja vuokrata sen ”hyväksi” tietämälle somali tai mustalaisperheelle.

J... Vanu Leena Sami Puikkonen

Mä olen miettinyt, että pitäsikö tehdä kuntalaisaloite helsingin topeliuksen puiston muutamisesta vastaan ottokeskukseksi tai asuinalueeksi osaajille. Koska lähiö helposti syrjäyttää maahanmuuttajia olis tärkeää saada maahanmuutajille asuntoja töölööseen jossa he eivät joutuisi kokemaan lähiössä esiintyvää syrjäyttävää rasismia koska aluehan on vihreiden kannattajia täynnä joten asukkaat ei varmasti vastustaisi tälläistä heikommassa asemassa olevien auttamista ja lapsetkin saisivat oppia suvaitsevaisuutta ja arvoikkaita kulttuurikohtaamisia monikultuurisissa kouluissa ja tarhoissa nyt alueen koulut ja tarhat on täysin valkoisen ylivallan kyllästyttämiä.. Monikulttuurisen asuinalueen luoma etelän sävähdys myös nostaisi asuntojen hintoja ilmapiirin lipuessa keskieurooppalaista sivistystä ja kahvilakulttuuria kohti kun ei ihmiset enää 2020 uvulla halua asua perämetsässä serkkunsa kanssa.