Eurooppa Politiikka Uutiset

Ruotsidemokraatit kannattavat Natojäsenyyttä

nato

Viikonloppuna kansallismielisen Ruotsidemokraatit-puolueen johtaja Jimmie Åkesson ilmoitti kannattavansa Ruotsin liittymistä Natoon, mikäli myös Suomi liittyy. Mielipide oli hänen omansa, ei puolueen kanta.  42-vuotias Åkesson on johtanut Ruotsidemokraatteja vuodesta 2005. Hän on pyrkinyt puhdistamaan puolueensa liian kärkkäistä kansallismielisistä.

Maanantaina pidetyssä kokouksessa puolueen johdolle annettiin mandaatti tukea Ruotsin mahdollista hakemusta Naton jäseneksi. Puoluehallituksen ylimääräinen kokous järjestettiin Ruotsidemokraattien Natokannan selvittämiseksi.

Ruotsidemokraatit ovat perinteisesti olleet penseitä Ruotsin liittymiselle Natoon. Linjan äkillinen muuttuminen saattaa vaikuttaa Ruotsidemokraattien vaalitulokseen syyskuussa pidettävissä valtiopäivä- eli eduskuntavaaleissa.

Lähde SVT

28 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kata

https://www.youtube.com/watch?v=4dPs52t6zzQ

”I’m an American living in Finland and I do not fear the Russians nor do the Finns. These people are strong and sisu is within them all. I stand with Finland and will give my life for this country. I may just be a resident but this is my home. No need to live in fear. Evil will be defeated.”
Hienosti sanottu….
Mutta eihän Ruotsillakaan ole sitten hätää kahden turvallisen maan välissä… 🙂 No Pekka ja tytöt julkisuuden valokeilassa….

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Katariina Pihl
ike

😊

juha II

Ruotsidemokraatit löysivät sen saman sokean pisteen kuin Ruotsin suvakismia rypypaikkanaan pitävät kieroutuneet valtapuolueet. ”Venäjä, Venäjä ja Venäjä”! Sanoi kaiketi Häkämies ja sai nimensä lehtiin.

Kun vertaa siihen eläimelliseen ja alkukantaiseen uhkaan, minkä edessä kokonainen Euroopan manner on. Venäjä on lähinnä naurettava pikku asia, jos sitä olisi EU hellinyt ja vaalinut yhtä paljon ja kärsivällisesti kuin tänne imuroidut matut alikehittyneista maista riippumatta siitä mitä vahinkoa ne ovat täällä tehneet!

Jopa EU:n saksalainen harmaa herra heti kohta tunnusti EU:ssa niin harvinaisessa rehellisyyden puuskassa, että EU on itse pilannut omilla toimillaan suhteensa Venäjään. No, tuonhan pitäisi nähdä ”sokean Reetankin”, mutta etenkin Suomen ja EU:n sekä erityisesti Saksan ent. liittokansleri Angela Merkelin merkillinen ”vesikauhussa” irvistely, joka irrationaalisuudessaan on ollut jo mielenterveys kysymys. Ja kaikki tämä samaan aikaan kun Saksa ja muu eurooppa on tehnyt itsensä riippuvaiseksi Venäjän kaasusta ja öljystä, josta YK:ssa jo ent. presidentti Donald Trump sanaili samaan aikaan kun saksan delegaatio pilkallisesti hihitteli. Tiedäpä nyt, että vieläkö saksalaisia naurattaa!

EU:n pyöreässä parlamentissa päät menevät niin pyörälle, että jo lapsellisuuteen saakka kuvitellut päähänpistot ja hankkeet vaikkapa EU:n laajentumisesta eivät kohtaa ulkomaailman reaaliteettejä edes sen vertaa, että katsoivat karttoja. Ennen kuin tuo ”rauhanjärjestö” paljon suuremmassa maan nälässään kuin itse Adolf Hitler ”lebenstraumia” etsiessään sentään tulella ja raudalla sitä hankkimaan lähti. Sen sijaan EU:n prinsessaleikkejä leikkivät ”riikinkukot ja ”helmikanat”

juha II

… eivät pysty edes omaan huutoonsa vastaamaan kun todellisuuden kivimuuri tulee eteen kuin krapula-aamu.

Ja kuinka tähän sitten ratkaisu etsitään Brysselin tivolisa. Mennään ampumaradalle ja ammutaan omaan jalkaan sattuvasti ja osuvasti. Ja ketkä ovat ne, jotkaza jalkojansa ontuvat? Kyllähän ME kaikki sen tiedämme: Suomen ja muut EU-kansalaiset!!!

Ilkka Forsten

Minulle ei oikein aukea tuo ” jos Suomi liittyy ” tai ” jos Ruotsi liittyy ” jahkaileminen. Mitä siihen kenenkään toisen mielipidettä tarvitaan ? Ruotsi on ollut paljon pidempään natoyhtenäistetty kuin suomi, ja fakta kuitenkin on että ruotsi tukee vielä voimakkaammin meidän liittymistämme saadakseen vahvemman puskurivaltion itselleen. Ei Håkania kiinnosta minkään vertaa muu kuin oma turvallisuus, vai luuleeko joku että svenssonit ryntäisi rinta rottingilla suomea puolustamaan ? En minäkään ole kiinnostunut länsikalifaatin puolustamisesta, mutta suomen eteen olen valmis toimimaan.

Jukka

Ruotsi on aina pelannut omaan pussiin hyötyäkseen. Ruotsi tehkööt, mitä haluaa. Me teemme, mikä on meille paras. Me edelleenkin nöyristelemme Ruotsia. Ruotsin pitää nöyränä kiittää, kun olemme heitä suojelleet.

SinimustaFani

Nyt näyttää siltä että Suomi menee Natoon ilman kansanäänestystystä. Itse tulen äänestämään puoluetta joka vastustaa Natoa että voimme erota siitä mahdollisimman nopeasti.

Armis

Kyllä on pistäny miettimään, onko rahalla tai muulla omaisuudella lahjottu. Persut y.m. vai olisko kysymys vaan tyhmyydestä. Geenirokottesta. Who knows…

Ilkka Forsten

Tuntuu aika oudolta tuo persujen mollaaminen, kun ottaa huomioon sen että Halla-aho oli asioista perillä jo vuosia sitten, mutta silloiset päättäjät karjuivat kilpaa päälle ettei suomea uhkaa mikään. Niitäkö karjujiako olet ajatellut äänestää, ja saada naapuriisi aitoa basaaritunelmaa ?

Jukka

Ilkka on täysin oikeassa. Eero Heinäluoma nauroi Jussi Halla-ahon nurin. Jussi oli täysin oikeassa. Nyt näkyy, kun mato luikertelee koukussa parhain päin.

Jouni S.

Tuo verbi ”luikertelee” ja substantiivi ”mato” kuvaavat hyvin mainitun henkilön toimintaa yleensäkin. ”Liero” voisi ehkä olla vielä kuvaavampi?
Ja eräiden muidenkin ”samaan suuntaan” kallellaan olevien. Vähäväkisten asialla, kerrotaan. Mutta rahalla (ja naapurin kunniamerkeillä) on taivaallinen voima!

Nationalisti

Ruotsidemokraatit ovat vähän kuin Persut, erottavat nuorisojärjestöstä ne aidot kansallismieliset, kääntävät takkiaan minkä ehtivät, laskevat kaiken toimintansa populismin varaan ja ovat käytännössä edistämässä globalistien pyrkimyksiä omalla valheellisella toiminnallaan.

otto suni

Ruotsidemokraatit on valeoppositio aivan kuten persut Suomessa. On turha odottaa, että alkujaan muka maahanmuutto oli tärkein agenda ja muutaman vuoden kypsyttelyn jälkeen Bonnierin suku ja Wallenbergit olivat jo ostaneet koko porukan. Ruotsissa päätökset tehdään kuten Suomessa rappareiden yhteisissä kesteissä ja sinne ei pikkupolitiikoilla ole asiaa.
Neuvot kysytään kuten Suomessa nykyisin Henry Kissingeriltä! Kansallisvaltiot ja kansallismieliset ovat Naton vihollisia, joten näillä eväillä päätökset tehdään!
otto suni

Ilkka Forsten

Ja Putin ei siis ole kansallismielinen slaavi, mutta suomalaisuus oltaisiin kieltämässä

Kata

😀 Voi sie populistien populisti-globalisti ja sitten se -listi…ideologiat väräjää kun pitäisi tärkeimpänä olla Suomen turvallisuus.
On ankeaksi mennyt kommentit kun rääkyjiä riittää kuin aikanaan vappukulkueissa.

Mutta mitään asiallista asiaa asioiden parantamiseksi ei heillä näy olevan..niin sinulla kuin parilla muullakaan…se on sitä kieku ja kaiku-osastoa.

Jukka

Rääkyjiä riittää, kun on puhe Suomen sisäisestä turvallisuudesta. Suvakkirääkyjät tuhoavat meidän turvallisuuden.

Juha

Annas olla, pian se pelkurien rääkyminen kovenee kun ryssä siirtää rautaa rajalle. Vastaavalla tavoin kuin muutama kuukausi sitten Ukrainan rajalle.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2dd0d343-a2fb-4326-91c6-59b6d2c0283d

Propagandatarkoituksissa sanoo maanpuolustus korkeakoulu. Heh samoin kuin helmikuussa Ukrainan rajalla. Sekin oli propagandaa kun tankit vyöryivät rajan yli?

Stubb kommentoi ulkomaisissa tiedotusvälineissä Suomen päätöstä hakea Naton täysjäsenyyttä:

”PELKO ajaa Suomen Natoon.”

Suomen hallituksen naiset ja naismaiset soijapojat ovat peloissaan! Tunnereaktion pohjalta tekevät päåtöksiä.

Vapun jälkeen Ukraina on taputeltu. Propagandakalusto siirretäån pohjoiselle rintamalle. Sitten saatte kuulla pelkurien parkua ja rääkymistä.

otto suni

Hyvin sanottu Juha, vapun jälkeen on Ukraina polvillaan ja PELKO on todella arkipäivää Suomessa sen jälkeen kun ohjuspatterit siirtyvät pohjoiselle alueelle! Kun diplomatian keinot loppuvat, niin aseet puhuvat ja sitä haluaa Wallenbergien ystävä Suomen Sale!
Kaikenlaiset Naton liittymisen kannatusta mittaavat kyselyt ovat vain teatteria ja sen osaa Hesari! Samaa propagandaa kuin EU:n liittymistä käsitellyt ”kansanäänestys”! Päätökset ja sopimukset oli tehty salassa ja silloin oli asialla trotskilainen Koivisto. Koiviston kuuluisat sanat joilla hän kuvasi poliittista suuntaustaan olivat: Olen tälläinen bernstainilainen sosialisti, eli Leon Bronstein=Leon Trotski.
Suomen Sale vosi käyttää itsestään kuvausta: olen tälläinen kissingeriläinen kokoomuslainen!
otto suni

Sarjavalehtelija Putin

Puhut aivan Kremlin suulla!

otto suni

Taidat itse kuulua siihen 90-luvulla syntyneiden typerysten joukkoon joilla ei ole mitään tietoa historiasta, edes Suomen historiasta. On mukava katsella Hollywood elokuvia joissa sankarit tuhoavat terroristit ja palaavat kotiin kuvankauniin rakastetun kainaloon, joka kylläkin nykyisin saattaa olla samaa sukupuolta tai vaikkapa mukava ”kotipossu”! Montako kirjaa olet lukenut tai mikä on kirjastosi koko?
otto suni

Sarjavalehtelija Putin

Kerro lisää harhoistasi! Sinä olet selvästi sisäistänyt Kremlin historian ja propagandan.

Sarjavalehtelija Putin

Viron suojelupoliisin päällikkö Arnold Sinisalu:
Emme tiedä ja saa ikinä tietää, kuka on ollut maailman suurin varas, mutta tämän päivän suurin varas istuu Kremlissä. En puhu tässä hänen maallisesta omaisuudestaan. Tarkoitan sellaista, jota ei voi punnita ja mitata rahassa – hän on varastanut omansa ja muidenkin kansojen tulevaisuuden ja toisinaan menneisyydenkin, Sinisalu kirjoittaa.

Hänen mukaansa on mahdotonta edes ajatella, että muut entiset suurvallat vaatisivat Venäjän tavoin aiemmin valloitettuja tai liitettyjä alueita takaisin.

– Voimmeko kuvitella, että meille läheinen Ruotsin kuningaskunta vaatisi Viron ja Liivinmaan palauttamista, hän vertaa.

Kunnia, maine ja valta ovat Sinisalun mukaan Kremlissä selvästi tärkeämpiä asioita kuin rauha Venäjän naapurimaissa tai maailmanlaajuisesti.

otto suni

On ilmeistä, että edelleen jatkat provoilemista ilman muuta tietoa kuin massamedian sinulle antamaa. Kerro montako sotahistoriaa tai politiikan historiaa koskevaa teosta on kirjastossasi, onko edes yhtä tai edes kirjahyllyä?
Kun Ukraina on rauhoitettu niin katsotaan kuinka pelkokerroin nousee Suomessa ja todelliset historian tiedot kuten Sanna Marinin tulevat esiin. Venäjä on suurvalta ja sille ette voi mitään. Suomella oli ainoat mahdollisuudet olla voittajan puolella ja se olisi ollut Kolmas Valtakunta ja ne vuodet 1941-43. Silloin aivan samalla tavalla USA, Britannian ja Britannian liittolaisten toimien avulla tuhottiin ainoa kansallismielisten valtio eli Saksa!
Historia on hyvä aihe, lue hieman edes, väitä vähemmän!
otto suni

Sarjavalehtelija Putin

Tunnen historian! Toisin kuin sinä ei minulla ole tarvetta alkaa elvistelemään sillä. Ei käy kateeksi uskosi Kremliin.

otto suni

Analysoidessani vastauksiasi ei voi välttyä vaikutelmalta, että kuulut siihen provoilevien kirjoittajien ryhmään joka ei pitkään pullistele AvoinMedia keskusteluissa. Olet ilmeisen selkeästi osoittanut käyttämällä sellaisia sanoja kuin ”elvisteleminen” olevasi peruskoulun kasvatti eli ei mitään historian tuntemusta.
Kirjastosi laajuus on edelleen selvittämättä, joten heittele vain ”suuria visauksiasi”, niillä et saavuta luottamusta! Tällä sivustolla todellista tietoa on Juha ll merkillä ja jopa Nato.kiimaisella Forstenilla, ei sinulla.
Odotellen tietojesi päivittymistä!
otto suni

Juha

Juuri näin. Monesti noilla trolleilla elämänsisältö on juuri tuo provosointi. Jonkinasteisia psyyketapauksia kun eivät kykene asialliseen keskusteluun. Kun perustelut loppuvat alkaa aivoton älämölö.. niistä tunnistaa luuserin.

Lieväasteinen

Sinisalu on tubli. Putsin, kärva ära!

Ali

Ei mitään aihetta huoleen,Sanna Marin sanoi:” meillä on oma historia venäjän kanssa,,,oli sota ja me VOITIMME sen,ja olen varma että ukraina voittaa sodan venäjää vastaan”
Ja tiedoksi, Sanna ei höpöttele turhia!;)
Kannattas vähän tutkia historiaa!