Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Ruotsin oikeistojohtaja Jimmie Åkesson: ”Meidän on purettava moskeijoita Ruotsissa”

Ruotsidemokraattien puolueen puheenjohtaja (Sverigedemokraterna) Jimmie Åkesson, 2022. Kuva: Wikimedia Commons/ Landstingshuset (CC BY-SA 4.0).

Huomautukset voivat vaikeuttaa entisestään Ruotsin Nato-jäsenyyshakemuksen ratifiointia Turkissa.

”Ruotsin viranomaisille on annettava valtuudet takavarikoida ja purkaa moskeijoita, joita todistetusti käytetään länsimaisten arvojen vastaisten viestien levittämiseen, ja maan on kiellettävä uusien moskeijoiden rakentaminen”, vaatii oikeistolaisten ruotsidemokraattien johtaja Jimmie Åkesson.

Puhuessaan puoluekokouksessa Kaakkois-Ruotsin Västeråsin kaupungissa lauantaina Åkesson sanoi, että islamilaiset uskonnonharjoituspaikat Ruotsissa ovat kasvualusta radikalisoituneelle ajattelulle ja länsivastaiselle propagandalle, joka tunkeutuu maan yhteiskuntarakenteeseen ja kylvää eripuraa ruotsalaisyhteisöihin.

”Ei ole oikeus tulla maahamme ja rakentaa muistomerkkejä vieraalle ja imperialistiselle ideologialle”, Åkesson sanoi puolueensa uskovaisille.

”Pitkällä aikavälillä meidän on ryhdyttävä takavarikoimaan ja purkamaan moskeijarakennuksia, joissa levitetään demokratian vastaista, ruotsalaisvastaista, homofobista tai antisemitististä propagandaa tai yleistä väärää tietoa ruotsalaisesta yhteiskunnasta”, Åkesson korosti.

”Minareetit, kupolit, sirpit tai muut attribuutit, jotka toimivat islamilaisina muistomerkkeinä kaupunkikuvassa, on poistettava kokonaan”, hän lisäsi.

Sanomalehti Aftonbladetille puheensa jälkeen Åkesson tarkensi näkemystään ja korosti, että ihmisillä pitäisi olla oikeus ”kokoontumispaikkaan, jos palvovat jumalaa tai ovat uskonnollisia”. Hän kuitenkin selitti, että: ”Ongelma on silloin, kun pakottavat uskonnon muille rakentamalla muistomerkkejä ja järjestämällä rukouskutsuja. Se ei mielestämme ole järkevää.”

Ruotsidemokraateilla on huomattava vaikutusvalta maan poliittisessa kentässä, ja ne tukevat maltillisen puolueen johtajan Ulf Kristerssonin keskustaoikeistolaista hallitusta.

Huomautukset ovat jälleen yksi kompastuskivi Ruotsin Nato-jäsenyydelle, ja islamilaiset kansakunnat todennäköisesti tuomitsevat viimeisimmät kiihkoilua herättävät huomautukset.

Ruotsi on riippuvainen siitä, että Turkki hyväksyy sen liittymisen puolustusliitto Natoon. Ratifiointia on jatkuvasti viivytetty, koska Turkki on ollut tyytymätön Ruotsiin. Maa on sallinut koraanien polttamisen mielenosoituksissa ja majoittanut kurdiaktivisteja, joita Turkki pitää terroristeina.

Lähde: Aftonbladet

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Islamin ei pitäisi missään tapauksessa kuulua uskonnonvapauden piiriin Euroopasa, se on asia joka hitaimmankin tulisi ymmrtää.

Marko Kristian

Sitähän vasemmistolaiset aina sanoo, että kristinuskon nimissä on tapettu niin ja niin paljon ihmisiä.
Onhan se myös tottakin, kristinusko on kuitenkin uudistunut, islam ei ole.
Henkilökohtaisesti voin sanoa että on ollut elämässä niin paljon vaikeuksia, että joskus olen nukkumaan mennessä ristinyt käteni ja pyytänyt jumalalta apua.
Uskonko kuitenkaan mihinkään? En tiedä.

John Quiman

Kristinuskon nimissä on tehty paljon pahaa, mutta mikään niistä ei kuulu kristinuskon oppeihin.

Islamin oppeihin sen sijaan kuuluu miekalla valloittaminen, vääräuskoisten alistaminen ja päiviltä päästäminen.

John Quiman

Islam on totalitaristinen oppi, jossa uskonto on totalitarismin väline. Se ei ole puhtaasti uskonto.

Marko Kristian

Päinvastoinhan Ruotsissa on tämän Israel-Gaza tilanteen käynnistyttyä ollut rahankeräys ja aivan valtavat määrät rahaa kerätty, tavoitteena rakentaa satoja moskeijoita lisää Ruotsiin, yksi kuukaudessa on heillä tavoitteena.
Tällä kertaa toivon että joku vetäisi ne rahat ohi.