Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos Uutiset

Ruotsin pääministeri: Ulkomaalaiset rikolliset joko vankilaan tai karkotettava

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson Kiovassa helmikuussa 2023. Kuva: Wikimedia Commons / (CC0 1.0) / https://www.flickr.com/people/165930373@N06

Viime vuosina Ruotsissa rikollisjengien väkivalta on levinnyt ja pahentunut. Ruotsin poliisin mukaan väkivaltatilanne on ennen näkemättömällä tasolla. Rikosten tekijöinä ovat enimmäkseen ulkomaalaiset ja ulkomaalaistaustaiset jengien jäsenet.

Osa Ruotsin suurkaupunkien alueista on luokiteltu ns. ”hauraiksi alueiksi”, joilla Ruotsin viranomaisten toimintakyky on vähäinen, ja valtaa pitävät rikollisjengit. Haurailla alueilla esimerkiksi palokunta ja ambulanssit voivat toimia vain poliisin suojelemana, ja sekin johtaa mellakoihin asukkaitten ja viranomaisten kesken.

Kansa odottaa Ruotsin hallituksen puuttuvan jatkuviin murhiin, raiskauksiin, ampumisiin ja pommi-iskuihin.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson (Maltillinen Kokoomus) vaatii tiukkoja toimia ulkomaalaisten rikollisuuden torjuntaan.

”Otamme käyttöön kovat otteet”, sanoo pääministeri Kristersson. ”Otteet, jollaisia Ruotsissa ei ole koskaan ennen käytetty”.

Ruotsin Television aamuohjelmassa Ulf Kristersson selosti hallituksen suunnitelmia.

”Rikolliset on vangittava, tai karkotettava, jos he eivät ole Ruotsin kansalaisia”, Kristersson jyrisi.

Perusteeksi vangitsemiselle tai karkotukselle riittäisi Kristerssonin mukaan jengin piirissä liikkuminen, vaikka henkilö ei itse olisi syyllistynyt rikokseen.

Muita keinoja rikollisjengien murskaamiseen ovat muun muassa taannoin poliisille annettu oikeus salakuunnella ihmisiä, joita ei epäillä rikoksesta, ja vankeusrangaistuksen kaksinkertaistaminen aseen käyttämisestä rikollisiin tarkoituksiin.

Jengeissä mukana olevien ulkomaalaisten karkotusta pääministeri Ulf Kristersson perustelee näin:

”Ruotsissa oleminen ei ole ihmisoikeus. Jos ihminen liikkuu piireissä, joissa tehdään paljon rikoksia, sen tulee olla riittävä syy Ruotsista poistamiseen”.

Suomen viranomaisten mukaan Suomi ei ole matkalla tilanteeseen, jossa Ruotsi on nyt. Suomen poliisin mukaan maassa ei ole Ruotsin tyyppisiä rikollisjengejä.

Lähde SVT

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jarno Tuominen

Rikolliset on vangittava, tai karkotettava, jos he eivät ole Ruotsin kansalaisia”, Kristersson jyrisi.jaa,aika moni näistä on kuitenkin ruotsin kansalainen.joten ei karkoiteta.ja linnassa on nykyisin lungia.

Ilkka

Mutta YK:n jakamattomat ihmisoikeudet julistavat ettei ketään saa syrjiä, eikä mikään ole peruste osoittaa suvaitsemattomuutta, ja etninen profilointikin on kiellettyä. Sen lisäksi hauraan vähemmistön oikeuksiin kuuluu valloittaa maa johon on jalkansa saanut tallattua. Ei äärioikeistolla ole oikeutta vaatia toistuvista ongelmista syytettyjä poistumaan kansankodista. Työvoimapulan paikkaajat ja moniosaajat kun lähetetään takaisin moniosaajien kotimaihin, kaatuu ruotsalainen yhteiskunta, sillä myöskin meille on kerrottu että hoivatyötä tekevät ruskeat, mustat tai aavikon väriset saattaisivat korvautua Kauko-Idän maista tulevalla populaatiolla, joka on Anna Maja Henrikssonin mukaan suurempi ongelma kuin espoon katujengit. Filippiiniläiset saattavat sortua jakamaan ” perhettä ” kadulle, joka on korkeaa RKP:n moraalia rapauttavaa ja toisi vain seksitaudit mukaan kuvioon. On siis sittenkin parempi että myöskin ruotsissa sallitaan pommit, sekä muut keppostelut, sillä sukupuolitaudit ne vasta riesa onkin.

Vanhaa laulua mukaillen. ” En ole kitkerä mutta kuitenkin, tuntuu niin kuin piikkilankaa kus***in..Olen viikonloppu isä minä vaan, en pääse enää muijaa pan***aan…” 🎼🎵🎵🎶.

Toni Lajos

Suomi ei ole Ruotsin tiellä, näin vannotaan kaikilla median sivuilla, etenkin Yle on innoissaan kuinka hyvin meillä on asiat. Meillä yhteiskuntaa uhkaa kurtturuusut, kyttyrälohet jne, maahanmuuttaja jengien suhteen olemme onnistuneet hyvin torjumaan heidän aikeet maamme saattamisesta kivikautiseen järjestelmään.

Jukka Severinkangas

Suomi on Suomen tiellä, mutta sama kaiku on askelten kuin sveduilla!

Ilkka Manttari

Tuossapa hyviä suuntaviivoja myös Suomen hallitukselle. Ehkä tuo realisoituu parinkymmenen vuoden sisällä Suomessakin, en tosin tiedä, ja tuskin enää näenkään, minkälainen kaaos silloin on menossa.

Ilkka

Me ” Wanhat ” voimme luottaa kahteen asiaan. A) Emme ole näkemässä kuinka tyhmyys lopulta tiivistyy, ja B) emme joudu ajamaan sähköautoilla, bensiinillä mennään loppuun asti. 🏎🏁

Peter Kreisler

Samaa mieltä, tämä on muuten parhaimmillaan sitä positiivista ajattelua negatiivisestä asiasta.

Uusimmat uutiset