Eurooppa Kulttuuri Maahanmuutto

Ruotsin pääministeri vaatii EU:n ”tiukinta” maahanmuuttopolitiikkaa: ”Massamaahanmuutto ja heikko kotouttaminen eivät toimi!”

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / European Parliament.

Ruotsin maahanmuuttopolitiikan uudistuksissa painotetaan aiempaa enemmän kielitaitoa sekä maan kulttuuriperinnön ja tapojen arvostamista.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson on vaatinut radikaalia muutosta maan maahanmuuttopolitiikkaan. Hän on korostanut, että ulkomaalaisten on liian helppoa saada Ruotsin kansalaisuus. Lisäksi hän on sanonut, että monet maahan saapuvat uudet kansalaiset eivät ymmärrä ruotsin kieltä eivätkä maan lakeja.

Keskustaoikeistolaisen maltillisen puolueen johtaja kirjoitti Aftonbladet-sanomalehdessä tiistaina Ruotsin kansallispäivän kunniaksi, että hänen hallituksensa varmistaisi, että uudet tulijat eivät ole syyllistyneet rikoksiin kotimaassaan. Lisäksi heidän pitäisi arvostaa ja kunnioittaa Ruotsin kulttuuriperintöä.

”Haluan tehdä selväksi: massiivinen maahanmuutto ja huono kotouttaminen eivät vain toimi. Siksi muutamme nyt Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa ja teemme siitä EU:n tiukimman”, Kristersson kirjoitti.

”Ei turvapaikkaa tarkoittaa ’EI’ ja sinun on poistuttava maasta. Sen pitäisi olla itsestään selvää, mutta se ei ole”, Kristersson totesi. ”Yhtä tärkeää on, että ’KYLLÄ’ tarkoittaa sitä, että pääset todella mukaan ruotsalaiseen yhteiskuntaan”, hän lisäsi.

Ruotsin pääministeri hahmotteli useita maan nykyisen maahanmuuttopolitiikan osa-alueita, joita hän aikoo uudistaa. ”On korkea aika rakentaa Ruotsia yhdessä ja kuroa umpeen syrjäytymistä”, hän sanoi.

”Kansalaisuus on enemmän kuin pelkkä passi”

Ensinnäkin maahanmuuttajien on oleskeltava Ruotsissa nykyistä pidempään ennen kuin he voivat hakea kansalaisuutta. Heillä on myös oltava tietoa ruotsalaisesta kulttuurista ja tavoista sekä osoitettava, miten he aikovat elää kunniallista elämää maassa ja pysyä omavaraisina.

”Se on enemmän kuin pelkkä passi”, Kristersson sanoi Ruotsin kansalaisuudesta. ”Se on yhteiskuntasopimus, joka sisältää sekä oikeuksia että velvollisuuksia.”

Toiseksi Ruotsin kansalaiseksi haluavien on arvostettava maan yhteisiä arvoja, kuten oikeutta tasa-arvoon kaikilla elämän osa-alueilla ja perheen merkitystä.

”Ruotsissa vallitsee sukupuolten välinen tasa-arvo. Täällä työskentelevät sekä miehet että naiset. Ruotsissa aikuiset voivat mennä naimisiin kenen kanssa haluavat. Täällä sekä pojilla että tytöillä on oikeus sekä uida että pelata jalkapalloa. Täällä lapset ovat vanhempiensa suurin vastuu elämässä, mutta täällä lapsilla on myös omat oikeutensa”, hän selitti.

Lopuksi Kristersson kertoi, että hallitus aikoo kiinnittää entistä enemmän huomiota ruotsin kieleen, joka on hänen mukaansa ”tie yhteiskuntaan ja kulttuuriin”. ”Se on liima, joka sitoo meidät yhteen”, hän totesi.

”Ruotsin kielen sujuvaa osaamista tullaan vaatimaan uusilta tulijoilta”

Kristersson valitteli, että tähän asti ”ei ole ollut mitään odotuksia siitä, että Ruotsiin tulevat oppisivat todella kielemme”, mikä on hänen mukaansa tehnyt Ruotsista ”huonolla tavalla ainutlaatuisen”.

Kaikilta uusilta tulijoilta vaaditaan pian ruotsin kielen sujuvaa osaamista, ja kouluissa edellytetään tiukempaa ruotsin kielen puhumista tunneilla ja muiden kielten tarjoilun vähentämistä.

Kristersson paljasti alun perin aikovansa uudistaa Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa muodostettuaan koalitiohallituksen viime vuoden lokakuussa saavuttamansa vaalimenestyksen jälkeen.

Tämä johtui kuitenkin suurelta osin Riksdagin toiseksi suurimman puolueen, oikeistolaisten ruotsidemokraattien, vaikutusvallasta. He pitävät hänet vallassa luottamus- ja toimitussopimuksella, jonka ehtona on, että hän vähentää maahanmuuttoa.

Lähde: Remix

30 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Nyt meni takuulla RKP:n ja vihreiden eliitiltä ryynit väärään kurkkuun, että oikein ollaan muuttamassa ” hauraan vähemmistön ” oikeuksia vaikka rikotaan räikeästi YK:n ihmisoikeusjulistusta vastaan, kuten he sen ilmaisevat.

Ja asiasta toiseen. Tuleva hallitus on kaavaillut polttonesteiden hintaan muutoksia, siis suomeksi sanottuna, niiden hintaa ei nostettaisi, tai korkeintaan hyvin maltillisesti. Mutta eihän se kelpaa itulaumalle. Heidän mielestään verotuksen keventäminen ei ole hyvä asia, se suosii liikaa autoilemista, siis arkisemmin ilmaistuna, jos bensiini / diesel maksaisi vähemmän, olisi ilmaston kannalta kestämätöntä että SUOMALAISET tuhoavat kaikilta elinmahdollisuudet ajamalla liikaa. Ei saa suosia autoilua eikä vapaata liikkumista. Vastineeksi tarjotaan 305 euron ” kertakorvausta ” joka siis tarkoittaa että valtio antaisi kaikille autoileville näin huomattavan summan ” ilmaista ” bensiinirahaa.. Haloo, HALOO,HALOO !!! Voi vit*****u, luuleeko joku että sillä rahalla ostetaan nykyhinnoilla autoon polttoaineet koko vuodeksi ?

Minä kun olen ikuinen ( ja nykyään myöskin vihainen ) skeptikko, siis realisti, väitän että jos tähän malliin mennään, nostaa huoltoasemat pumppuhintoja reilusti jolloin kaavailtu kompensaatio on sama kuin pyyhkisi per****ä lämpimällä vedellä. Miten ihmeessä maapallon ilmasto ei kärsi siitä että ruotsi pudotti dieselin hintaa roimasti, ,ja eikö se lisää kiinnostusta ajamiseen ihan samalla tavalla. Jos ei, niin mikähän luonnonlaki se on joka tekee meidän autoilusta koko maailman tuhon, ja muilla se ei vaikuta mitään.

John Quiman

Eron Suomen autoilussa muuhun maailmaan verrattuna tekee vihreä ideologian sumentama todellisuuskuva, joka saa näkemään todellisuuden sijaan harhoja.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

👍

John Quiman

Kyllä varmasti RKP:llä on nyt vaikeaa. Ensin Tanska kiristää maahanmuuttoa ja sitten vielä Ruotsikin, Ruotsi, jota RKP pitää ihannemaana. Jos Ruotsiin ei olisi tullut viherliberaalia maahanmuuttopolitiikkaa koskaan, ei Suomen nuivaa maahanmuuttopolitiikkaa olisi muutettu siten, että sosiaaliturvapaikan hakijoita olisi laskettu maahan. Silloin RKP:kin olisi ollut nuivan maahanmuuttopolitiikan kannalla.

Ilkka Manttari

No, viittaan johonkin kirjoitukseeni jonkun kuukauden takaa. Sanoin: Älkää hyväksykö mitään hallitusta joka nostaa Suomen kaltaisessa huippuverotuksen maassa veroja. Kyllä se RKP:kin sieltä ainaiseltaan hallituspaikalta lähtee, kun laitetaan lähtemään. Tämä nykytouhu on niin tolkutonta että pelkään jopa Persujen menevän siihen mukaan. Muistakaa mikä huuto alkoi vaalien jälkeen siitä että kaikkien hallituspuolueiden tulee tehdä suuria kompromiosseja jotta hallitus saadaan aikaan. Huutajia olivat tietenkin vihervasemmisto, eli kokoomus RKP jne.Onkohan tuo ihan niin. Ei ole aina tarpeen ottaa täysin vastakkaista ajattelutapaa omaavia puolueita mukaan ”yhteisten asioiden” hoitoon. Mitä demokratiaa se on ?

Ilkka Manttari

PS. Voitaisiinko joskus kokeilla vaikka vähemmistöhallitusta. Tuo diktatuuruurihallitus kun jotenkin sopii ajattelutpaani jotenkin huonosti. En voi uskoa tätä , mutta esim keskustan kanssa voitaisiin ehkä saada aikaan parempia tuloksia.

John Quiman

Asiasta toiseen.

Mielenkiintoinen havainto, että Iltalehti asetti kirjoituskieltoon toistaiseksi, kun kirjoittelin rokotuksista, sulkutiloista ja lasten aiheettomista rokotuksista sekä lasten huijaamisesta puhumalla, että ”ethän halua tartuttaa mummoosi koronaa”, koronaan liittyvässä artikelissa. Vähän siitäkin, kuinka kaliiksi tuli täysin turha talouden romuttaminen koronan nimissä.

Ne menivät moderointiin, eivät sen pitemmälle, mutta olin kuulemma rikkonut ”verkkopalvelun kommentoinnin sääntöjä”. Kirjoitin sellaista, mikä on todeksi havaittu pitkin maailmaa, mutta mitä Suomessa vielä piilotellaan. Taisi sattua moderaattoriksi, joku helkkähipiäinen suvakki, joka sai kutisevia näppylöitä naamaansa, kun luki ”kamalaa” tekstiäni, vaikka kirjoitinkin ihan asiallisesti.

Ilkka Manttari

Yritä pysyä linjoilla, vaikka se välillä vähän turhauttaakin 😊.

John Quiman

Voi luoda uuden nimimerkin ja jatkaa uudella sen aikaa, kun banni kestää. Ilmeisesti rekisteröivät IP:n. Eilen ei onnistunut tehdä uutta, mutta ilmeisesti nyt oli IP vaihtunut, joten sain tehdyksi uuden nimimerkin. Luulisin, että kyse oli IP:stä, koska evästen poistaminen ei auttanut. Jos ihan välttämättä haluaa heti päästä tekemään uuden nimimerkin, voi käyttää vaikkapa Thor-selainta, joka ei antaa ihan muun IP:n ja sijainnin. Ei vaan viitsi vaivautua kokeilemaan kaikkia keinoja.

Mielenkiintoista havaita, että IL on rokoteasioissa vielä kiinni vanhoissa ajatuksissa. Jopa Britannian terveysviranomaisten julkisia selvityksiä pidetään Iltalehdessä valheellisina tietoina.

Ilkka Manttari

Muistaakseni jossakin vaiheessa kokeilin tuota Thor-selainta mutta sitten en saanut mitään kommenttia läpi. En vaivautunut kummemmin tutkimaan vaan palasin vanhaan.

Ilkka Manttari

Muuten, tuo EU:n uusi pakolaissopimus ei ole mitään muuta kuin taas pakkosyöttöä tuolle EU:n harrastamalle taakanjaolle. Aivan perusasia pitäisi olla että jokainen maa vartioi omat rajansa, jos ei siihen pysty niin voihan sitä pyytää apua. Ei ole mitään oikeutta lähettää näitä laittomia siirtolaisia eteenpäin muiden vaivoiksi. Jos joku nyt vielä kehtaa edes puhua että tarvitsemme ammattitaitoista työvoimaa niin arvatkaa kuinka paljon sitä on jäljellä siinä porukassa joka tänne euroopan halki vaeltaa. Jos meillä on pulaa työvoimasta niin siihen auttaa kummasti kunnon palkkojen maksu. Ei se ainakaan ole kovin viisasta että esim. sairaanhoitajia kalliisti koulutetaan muihin maihin suomalaisen veronmaksajan kustannuksella.

John Quiman

Taakanjaosta puhuessaan myöntää suvakki tosiasian, että kyse on taakasta, ei rikkaudesta, kuten suvakki valheellisesti aina on väittänyt.

Taakanjako on tapa sössiä toistenkin asiat, kun omat on jo sotkettu.

Taakanjaon logiikka on sitä, että kun suvakki hankkii itselleen ongelmia enemmän kuin jaksaa kestää, vaatii hän oikeudenmukaisuuden nimissä, että sinun tulee jakaa taakkaa, eli ottaa puolet hänen ongelmistaan itsellesi. Tämä on suvakin logiikkaa, mutta vain silloin, kun se tarkoittaa sitä, että suvakki saa työntää mielestään sopivia ongelmia kiusaksesi.

Ilkka Manttari

Olen ihan tosissani myös alkanut ajatella että ovatko asioistamme päättävät poliitikot noin tyhmiä. Tullut sihhen tulokseen, että ovat. Ei niin hyvä tulevaisuuden näkymä. Toivottavasti lapseni kuitenkin vielä voivat elää tuossa harhassa. Lapsenlapset, siellä tarvitaan aika kovaa näkemystä ja omaa kuria. Toivoa kuitenkin on, kun katson.

John Quiman

Niin, koulutetaan isolla rahalla sairaanhoitajia, jotka lähtevät muihin maihin, koska Suomessa maksetaan niin nihkeästi. Sitten otetaan halvalla ulkomaalaisia, joilla ei ole pätevyyttä ja koetetaan jotenkin saada koulutetuksi niistä edes siedettävän kelvollisia.

Suomessa olisi rahaa yllin kyllin tuohonkin, jos sitä rahaa ei törsättäisi täysin järjettömästi. Valtionkin menot voisi puolittaa hetkessä, jos otettaisiin käyttöön järki ja realismi.

Asioita katsottiin hieman eri tavalla vuonna 1957
https://www.youtube.com/watch?v=nbslILL7TcA

Marko Kyllönen

Ärsyttää suunnattomasti ainainen puhe ”kotouttamisesta”.
Mitä vattua sekin meinaa? Jos kuka tahansa teistä muuttaisi vaikka *kele Wanuatulle, niin tarvitteko te miljardien kotouttamista, vai osaisitteko muuten vaan elää ihmisiksi?

Ilkka Manttari

Punavihreiden vakiovastaus on että mentiinhän sitä Suomestakin Ruotsiin ja Amerikkaan. Unohtavat vaan sanoa että ei siellä ollut mitään sosiaalitukia,no ainakaan Amerikassa, jos meinas syödä joku homma piti löytää aika äkkiä. Toki siihen aikaan töitä myös oli. Nyt tullaan notkumaan.

Marko Kyllönen

Bidenin ja Kamalan mukaan ”rajakriisi” on hoidossa.
New Yorkin pormestari sanoi juuri että ihmisten on pakko ottaa laittomat siirtolaiset kotiinsa.
Miettikää nyt, jos tämä jatkuu niin trumpista tulee seuraava presidentti. Mutta koska vaalit on ”rigged” Niin demokraatit on voimiensa tunnossa.

Ilkka Manttari

Vastaus odottaa hyväksyntää. Mainittiin Puopolo voi olla että ei julkaista.

John Quiman

Jos vastaus odottaa hyväksyntää, se odottaa sitä ikuisesti. Kannattaa ottaa siitä kopio heti, kun menee odotukseen, jotta teksti olisi pelastettu ja sitä voisi yrittää uudelleen pienillä muutoksilla. En usko, että Puopolon mainitseminen olisi syy, koska sait sen mainituksi nyt. Jos katselet tekstiä tarkkaan, saatat keksiä, mikä sana saattaisi olla ongelma. Voit muutella tekstiä ja yrittää uudestaan. Ei haittaa, vaikka niistä jäisi kymmenen odottamaan hyväksyntää. Minä ole sellaisessa tapauksessa yrittänyt uudestaan ja kun vihdoin menee läpi, muokannut aiempia vaikka niin, että on vain muutama ensimmäinen sana jäljellä tai laittanut muutaman x-kirjaimen siihen.

Ilkka Manttari

No kun ajattelen että koko juttu on aika ”random” hommaa niin tehköön kuten haluavat. Uskon että nuo ajatukseni kuitenkin jotenkin kattavat kun niitä on tullut esille, ei se ole niin suuri ongelma että joku puuttuu, olisin toki halunnut vastata kyseiselle henkilölle, mutta kun olemme niin ”demokraattinen” maa.😂

Ilkka Manttari

Helpottaisi aika paljon keskustelua jos kommentti jonka vuoksi se kielletään kiellon yhteydessä kerrottaisiin miksi. Sitä tuskin tulee lähitulevaisuudessa tapahtumaan koska on helpompi antaa päätäntävalta jollekin toiselle organisaatiollle joka vastaa laillisista seurauksista. Jos siis vapaasta sanasta tulee seurauksia,en ole perustuslain asiantuntija, mutta eikö Suomessa ole sananvapaus.Alan olla sitä mieltä että ei ole. Joku voi nyt ottaa vertailukohdakseen jonkun muun maan, esim Kiinan. Siitä vaan, eihän siellä ole edes ihmisoikeuksia. Ai niin pikku asia. Aamu TV-1 oli ottanut tekoälykommentoijaksi jopa Ville Niinistön ?. On Kai Vihreiden pudotus jo sitä luokkaa.

Marko Kyllönen

Käsittääkseni suomalaiset ei äänestä USA:n pressanvaaleissa.
Miksi siis Suomessa ei uutisoida niistä rehellisesti?
https://nypost.com/2023/06/08/hunter-biden-surrounded-by-nude-women-drugs-and-family-new-laptop-photos/

John Quiman

Nythän kongressilla on siellä vahvat todisteet Bidenin perheen lahjusten ottamisesta ja poliittisen vaikutusvallan myymisestä isoa rahaa vastaan. Saa nähdä mitä siitä tulee, mutta eipä valtamedia Suomessa tule siitä hiiskumaan.

Ilkka Forsten

Älä mollaa vihreitä, he tavoittelevat uutta koko kansaan vetoavaa imagoa, Haavistokin lähtee Presidenttikisaan ilman vihreää korttia. Tyhmäkin tajuaa mistä siinä on kyse. Kun rökäletappio tuli vaaleissa, on satavarmaa ettei sillä puoluekirjalla saada äänestäjiä myöskään pressanvaaliin. Hypätään siis muodollisesti ulos vihreästä kuplasta, ( ei volkkarista ) koska autoilu on vihreille kirosana, vaan kuvainnollisesti ja uskotaan että ihmiset ei tajua vedätystä. Jos haavisto ei olisi yhä vihreä, miksi Ohisalo suitsuttaa häntä seuraavaksi presidentiksi ?

Ilkka Manttari

😂😂😂

John Quiman

Eikä ollut mitään kotouttamisohjelmia, vaan ihan piti kotoutua itse omin päin.

Ruotsissa sai tosin muutaman tunnin kielikurssin, jotta pääsisi alkuun, jos oli tarvetta. Minä en saanut mitään kielikurssia 70-luvulla, koska hankin työnkin puhuen ruotsia, tosin silloin vielä vähän ontuen.

Ilkka Manttari

Anteeksi. Nyt menee vähän vaikeaksi. Vaimoni puhuu monien vuosien jälkeen aika minimaalisesti Suomea. No minä sitten olen oppinut Venäjää, kun kotona sitä käytetään. Hän kuitenkin hoitaa kauppassakäynnit ja tuollaiset ”juoksevat” asiat, minulla kun nuo polvet ovat aika huonossa kunnossa, eli tulee toimeen suomella.

Nuo asiat voivat tietenkin olla monien sattumien tulosta, kuten kohdallani. Olin joskus nuori ja ajattelin että miellyttävin tapa oppia uutta kieltä on ottaa toista kieltä puhuva vaimo. Sitten ajattelin (Nuori ja naiivi) että sitten muutaman vuoden kuluttua vaihdetaan vaimo ja kieli. Ei kielten oppiminen ole koskaan ollut minulle vaikeaa.

No eihän se nin mene.Lähes 25 vuoden jälkeen ymmärrän että niin on kai hyvä.Joskus vähän hymyilen vanhalle minällini. Kirjoitan tätä hänen ostamassaan talossa. Onea kun oli, menemättä tarkemmin yksityiskohtiin. Talvella taas kaksiossa Kotkassa, tai sitten jäämme tnne kuten viime talvenakin. Taloudellinen menetys on aika suuri, mutta kun haluan säilyttää mahdollisuuden mennä siinne koska haluan. Jos tuo oikeus vietäisiin esim. joillakinpakkosäädöksellä. Olisikohan tuo Forstenin kannattama demokratia kuitenkin se oikea. Kun valtiovalta alkaa toimimaan ihmisiä vastaan.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
John Quiman

Nykyisin ei tosiaan voi luottaa mihinkään järjellisyyteen, koska poliitikot toimivat ideologisen harhan vallassa. Silloin ei järjellä voi ennakoida, että mitä on tulossa ja se mikä oli ennen itsestään selvää ja normaalia, ei enää päde.

Ilkka Forsten

Mina otta miljardi jos wanuatu maksa, ola huva tekemän tyo, aina tyo mielesä, ja mina osata laittaa heinät aasin eten, seka peruutta kamelia. Mina kestä myöskin aurinko UV paremin kuin muut, ola syntymäsä saatu padawax naamasa. Miten pääse wanuatule, mina lähten heti..

Toni Lajos

Ruotsi tulee hiukan jälkijunassa tässä asiassa, myöhäistä nyt vaatia tiukennuksia, pitäisi ryhtyä poistamaan maasta niitä jotka eivät halua sopeutua, ovat rikoksiin sortuneita, kielen opiskelu ei innosta, eikä muukaan toiminta johon yhteiskuntaan kuuluvien pääsääntöisesti odotetaan ottavan innolla osaa. Kyseiset murjaanit sukua myöten takaisin lähtömaihin, homot ja hullut samaan kyytiin.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa