Eurooppa Kulttuuri Maahanmuutto Politiikka Rikos

Ruotsin poliisiylijohtaja: ”Emme tiedä, miksi Ruotsissa on niin paljon rikollisjengejä”

Kuvakaappaus SBS Datelinen youtube-videolta.

Ruotsin poliisiylijohtaja Anders Thornberg on suostunut Dagens Nyheter -lehden haastatteluun, jossa hän sanoo, että ”on selittämätöntä, miksi Ruotsissa on niin suuri ongelma murhien, ampuma-aseiden ja pommi-iskujen kanssa verrattuna muihin maihin”.

Poliisiylijohtaja myöntää kuitenkin, että ”jotkut väittävät, että maahanmuutto voisi olla syynä tähän.”

Sen, onko maahanmuutolla jotain tekemistä asian kanssa, hän haluaa kuitenkin jättää kertomatta.

”On niitä, jotka sanovat sen johtuvan huonosta kotoutumisesta ja että meillä on näitä haavoittuvia alueita”, Thornberg sanoo DN:lle.

Kun lehti kysyy, miksi muut vertailukelpoiset maat ovat välttyneet Ruotsin ongelmilta, Thornberg sanoo:

”Minullakaan ei ole oikein hyvää selitystä sille. Sitä pitäisi tutkia.”

Vuoden 2023 aikana Tukholmassa on ollut eskaloituvia jengikonflikteja, joissa on kuollut paljon ihmisiä.

Jo vuonna 2022 Tukholman Järvan pienessä maahanmuuttajien ghetossa ammuttiin kuitenkin yhtä monta ihmistä kuoliaaksi kuin koko Norjassa samana vuonna, kirjoittaa Folkbladet.

Lähde: Friatider

62 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukka

Jos Ruotsin poliisiylijohtaja ei tiedä, minä tiedän. Ruotsissa on liikaa loisivaa, laiskaa, rikollista maahanmuuttaja-ainesta, joutosakkia. Siitä se johtuu, että Ruotsissa on paljon rikollisjengejä. Ei tarvitse olla Mensan jäsen tuon viisauden tajutessaan, mutta jos ei tajua, pitää olla idi..ootti!

kartsa

Minä voin kertoa. Kaikki johtuu hallitsemattomasta maahanmuutosta ja pakolaisista ulkomailta on päästetty maahan rikollisia joita hyysätään eikä heiltä vaadita mitään täyden ylöspidon eteen. Suomi on menossa samaan suuntaan se on vain ajasta kiinni ja surkeista hallituksista.

Lare

Eihän tuo voi olla totta? Ei voi!. Jos on niin ottakaa vaikka Austin Powers tai Johnny English tilalle. Jättäkää kuitenkin Mr Bean suomea varten, kunhan Kolehmainen jää eläkkeekke.

Kake

Todellisuus on joskus tarua ihmeelisempää. On tämä maailma mennyt jo niin hulluksi, että syy täytyy olla covidrokotteessa, pahin hulluus alkoi samalla hetkellä kun kuviteltu koronakin. Nyt kun ilmestyisi suomen televisioon vielä rivi naisministereitä kommentoimaan ruotsin tilannetta.

Jare

Ja matuja virttaa koko ajan lisää maahan, niistä ei nyt vain puhuta YLE:ssä eikä, muissa ”rehellisissä ja laadukkaasti toimitetuisa mediossa.”

Poliisille kovat piippuun!

Marakatit murhanneet Tukholman polisenin päällikön…?

Timppa

Sama kai tuolle on, olkoonpa murhannut kuka hyvänsä, niin osoite ei ollut ihan väärä.

Jokeri

Tämähän on ihan selvä juttu, poliisien tarjoama pitsa ja pullakahvit oli pahaa. Syy selvisi!

juu

Tässähän on taas dilemma, että ne kyllä tietää mistä ne rikollisjengit johtuu, mutta sitä ei saa sanoa tai menee työpaikka.. Sama juttu Suomessa.

Kale

Mitä tuollasella työpaikalla tekee jossa oleminen vaatii päivittäistä valehtelemista?Ottaisvat lopputilin ja vaihtaisvat alaa. Niinhän siellä Ruotsissa vähänkin järkevät poliisit tekevätkin, selkärangattomat niljaskot ja suvakot enää jäljellä.

juu

Ongelman ratkaisu lähtee siitä että tunnistetaan ongelma. Muuten ei voida löytää ratkaisuakaan. Ruotsissa on vuosikymmenen kielletty edes mitää ongelmaa olevan.
Nyt siellä sitten ammuskellaan ja räjäytellään kerrostaloja päivittäin.

juu

Pääsisinköhän mä poliisiylijohtajaksi, koska osaisin kertoa samantien syyn niiden rikollisjengien määrään.

Eetu

Poliisiylijohtajaksi pääsee jos:
A: Kieltää ongelman olemassaolon, tai;
B: Keksii sille selityksen, jonka mukaan ongelma on kanta-asukkaiden syytä.

Et pääsisi

Et pääsisi. Sillä ongelman kertominen leikkaisi suuren osan valtion tukea erilaisilta komissioilta ja diskuteeraavilta poliiseilta. Sekä erilaisten ongelmien- ja asuinaleiden tutkijoilta.

Eetee

Onko kyseisen johtajan nimi Balle Ramsted?

Jone

On se se, mikäli Balle on lobotoitu.

jep

8-vuotias mamulähiössä kasvanut nassikkakin tietää jo vastauksen tuohon kysymykseen.

Netti muistaa

Valtioneuvoston virallista toiveajattelua muutaman vuoden takaa:

Rasismia tai syrjintää ei sallita missään väestöryhmässä. Toteutetaan ”Merkityksellinen Suomessa” ohjelma vihapuheen ja rasismin estämiseksi ja yhteiskunnallisen osallisuuden edistämiseksi. Ohjelmassa mm. otetaan vihapuheen ja rasismin vastustaminen sekä kulttuurisen moninaisuuden, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden vahvistaminen läpäisyperiaatteeksi opetus- ja kulttuuriministeriön toimialojen ohjaukseen. Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriön harkinnanvaraisiin valtionavustushankkeiden valintakriteereihin sisällytetään kulttuurisen moninaisuuden, yhteisöllisyyden ja osallisuuden edistäminen. Yleisten kirjastojen toimintaa aktiivisen kansalaisuuden, kulttuurisen moninaisuuden ja demokratian edistäjänä vahvistetaan. Lasten ja nuorten parissa työskentelevän opetushenkilöstön ja muiden ammattilaisten koulutusta kehitetään sekä vahvistetaan nuorisoalan toimijoiden osaamista ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden edistämisessä sekä vihapuheen torjunnassa. Kuntien nuorisotoimille avataan erityisavustushaku ennaltaehkäisemään vihapuhetta. 

Tulikos niitä yhteisiä kokkailuhetkiä ?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Netti muistaa
Kristitty

Eli VN:n tässä kivapuhejahtaamisessa pitäisi näissä kyttääjissä olla arabiankielen osaajia, jotta muslimien vihapuhe muita kohtaan voidaan tunnistaa ja ryhtyä vaadittaviin toimenpiteisiin.

Ilkka

Minäpä tiedän. Niin tietää kaikki muutkin, mutta oleellista on saako syyn ilmaista vai pitääkö se kuvailla ranteellisen rasismin aiheuttamaksi josta on maksettava kunniavelkaa maailman ääriin. Miten helppoa onkaan vastata kysymykseen myöskin toisella tavalla. Oliko ruotsi äbläwäbläkalifaatti 1950 luvulla ? Ei, tuliko siitä abläwäbläkalifaatti 1960 luvulla, kyllä. Syy yhteys 1960 luvun ja nykypäivän välillä on sama DEMARIT, DEMARIT ja DEMARIT….

Ruotsi joudutaan pelastamaan

Näin käy kun suvaitsevaisuus ottaa vallan eikä totuutta saa sanoa ääneen vaan eletään valheessa ja idiolandiassa.

Anomaster

Joku jo vuosia sitten kutsui Ruotsia nimellä Absurdistan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Jone

Ei kyllä Absurdistanissakaan ihan näin älytöntä keksitä. Muistutukseksi vielä, että Suomi on tuon Absurdanistanin, eli femakkomaa ruotsin tiellä, ei tarvitse kuin vilkaista hallistuskokoonpanoa.

Realisti

Maahan on houkuteltu liikaa maahanmuuttajia liian etäisistä kulttuureista. Röyhkeistä kulttuureista joissa ei pohjoismaista kulttuuria arvosteta. Kun tulijoita on tuollaisista kulttuureista yksinkertaisesti liikaa niin silloin tulee ongelmia. Todellinen kantokyky vastaanottaa muslimeita olisi arviolta muutama sata perheellistä per vuosi, jos enemmän ottaa niin ongelmia alkaa tulla.

Ilkka

Oikea tapa hoitaa asia on olla ottamatta edes yhtä. Ne muutama sata on pian muutama tuhat, ja muutama tuhat kymmenentuhatta.. Käppyrä on koko ajan nousujohteinen jos pienikin mahdollisuus sallitaan.

pihapuhuja

Keskiaikaväen migraatio on joka tapauksessa ylittänyt kriittisen massan, koska kehitysmaalaistumisen ketjureaktio on jo käynnistynyt.

Väestön kontaktipinta peruskouluun/opettajiin on niin laaja, että tuota asiaa ei vaan enää pystytty pimittämään kansalaisilta.

Vähitellen muukin julkissektori joutuu avaamaan korrektismin sulkemat pimitysverhonsa.

Eetu

Analogia: ”Piru ja pikkusormi,,,”

Anomaster

Kun muslimille antaa pikkusormen, ei se vie pelkästään koko kättä, se vie koko valtakunnan.

niinpä

Tornion yllärin jälkeen Suomella ei olisi enää ollutkaan oikeasti varaa ”kelata” tänne ketään pariin vuosikymmeneen.

Rike

Ei ne tulleet sisäministeri Petteri Orpolle eikä ulkoministeri Timo Soinille yllätyksenä, ne oli tehneet diilin että jaetaan taakka.

Kake S. ingers

”Me halutaan olla neeekereitä, pidetään salaa kekkereitä. Mustat kädet yhteen hakkaa, musiikki ei koskaan lakkaa.. ”

Eetu

Pieniä päivityksiä nykytilanteeseen:

”Me halutaan ollaan neeekereitä, pidetään salaa jatkuvia kekkereitä. Mustat kädet vanhoja hakkaa, rääkyräppi ei koskaan lakkaa.. ”

juu

Joo toi poliisiylijohtaja muuten valehgtelee, ja kaikki tietää sen.

juha II

Niin, siinäpä vasta DILEMMA ellei jopa IKUISUUSKYSYMYS ruotsalaiselle ”Humanitääriselle Suurvallalle”! Kysymys on itseasiassa VASTAUS esitettyyn kysymykseen.

Ruotsalainen sosiaalidemokraattinen ”diskuteeraaja” yhteiskunta ei KOSKAAN ole ”ottanut härkää sarvista” vaan paremminkinkin pytkinyt PAIJAAMAAN sen myötämieliseksi. Jopa eräänlaiseen ”hengelliseen synnintuntoon” ja kuin ”kansankotimaiseen” uskoon uudelleen syntyneenä muuttaa käytöksensä normi-svenssoniksi. Jotka ovat kuin nallekarhuja, joille jo kynsien leikkaaminen saatika mustapään puristaminen on jo niin RAAKAA ja VULGÄÄRIÄ väkivaltaa, että vaaditaan jo perisosiaalidemokraattisen yhteiskunnan aivan KAIKKIA tukimuotoja aina KRIISIAPUA myöten.

PAHIMPIEN ”SOTANÄYTTÄMÖIDEN ”sotanäyttämöiden” eli gansta kaupunkien uusruotsalaisten ”reippaasta ulkoilmaelämästä” nauttiville ”uhreille” (rikollisille) poliisilaitokset tarjoavat kahvia ja pullaa tahi sitten pitsaa sihijuomineen. Edellinen EI ole suhdetoimintaa vaan periruotsalainen käsitys ”KOVIEN OTTEIDEN” käyttöönottamisesta silloin kun yhteilunnalla ja poliisilla TODELLA ”palavat hihat”!

Kaikkea edellistä voidaan pitää perisuomalaisena piruiluna ”hannu hanhelle”, mutta jopa OMAKSI ällistyksekseni tuo KAIKKI ”kummeli” materiaali on TÄYTTÄ TOTTA!!! Eikäpä nauruun ole paljoa syytä, koska SUOMI seuraa ”kuin hai laivaa” Ruotsin esimerkkiä ja todlerin päättäväisyydellä hoetaan ”Suomessa tehdään toisin!!!” Siis mistä lähtien Suomessa on ”tehty toisin” kuin ”Naapurimaassamme Ruotsissa? Kustaa Vaasan ajoistako lähtien???!!!

seant

Suurin syy, on tosiaan potkujen pelko, sillä monet poliisit ovat saaneet, kuten eräs rikostarkastaja, kun kertoi julkisesti juttu pinossa on vain Muhammad, Muhannad, Muhibb, Muhsin jne.

kumiveneen puosu

Raippamaiden alistuskoulujen ylioppilaat eivät taida paljoa pohjoismaisen puhuttelupoliisin pullakahveista piitata.
Täkäläinen lainsäädäntö on jäänyt jälkeen maailman keskiarvoistumisen seurauksista.

stetsonlogi

Kyllä tieto on jo kaikilla miksi jengejä on. Mutta tiedon sanominen ääneen tietää uran loppumista ja kaikenlaisia ongelmia elämään muutenkin. Ainoa asia minkä vihervassarit osaa on kaiken normaalin tuhoaminen.

GLGL

Oleellinen kysymys tässä on se, miksi yhteiskunnan tila on päästetty siihen pisteeseen, että joku vihrervasemmistolainen mielenterveyskuntoutuja voi päättää jonkun ammattiurasta, tai ylipäätään mistään.
Syyllinen on yksinomaan valtamedia. Jos halitset median, hallitset ihmiset. Siksi miljardöörit haluavat omistaa median. Jos muutosta halutaan, pitää se aloittaa mediasta. MT-hörhöt eivät olisi mitään ilman median tukea.

Hh1488

samaa mieltä media etenkin valtamedia on kaiken pahan alku ja juuri,se pitäisi saads tuhottua.

Ismo Meinander

Syy on luonnollisesti rasistisessa valtaväestössä, jotka eivät ymmärrä suvaita uusia Svenssoneita ja Björnejä. Onneksi valkoinen väki vähenee kovaa vauhtia, ja sitten kun se on kadonnut kokonaan historian hämärään, tulokkaat saavat vihdoin tilaisuuden muodostaa korkeakulttuurin taantuneen pohjoismaisen yhteiskunnan tilalle.

murre riepunen

Ylen jankuttavat toimittelijat tarttukaan ihmeessä tähän poliisin sanomaan, siinäs kuulitte, ei maahanmuutto ole syypää autopaloihin, murhiin, etenkään raiskauksi, myös huumekauppa kukoistaa ihan omin voimin. Samaa liturgiaa sönköttää meidän omat viranhaltijat, samoin vihervasemmisto vankkkumattomasti uskoo tähän ( kin ) valheeseen.
Pelkästään onnea ja autuutta murjaanit mukanaan tuopi, hyväntekijöiksi heidät leimattava on kun viitsivät kaukaisilta mailta tulla tänne köyhään maahan, kiitollisuutta on osoitettava etteivät suutu tai mieltään pahoita, moskeijat ja minareetit maisemamme täyttäköön, rukousmattoja alehinnoin heille suotava.

Eka Kettunen

Poliisin kynnys tyhmien lausuntojen antamiselle on madaltunut Ruotsissa.

Ali

Poliisiylijohtaja myöntää kuitenkin, että ”jotkut väittävät, että maahanmuutto voisi olla syynä tähän.”
Ei siinä mitään väittämistä oo, syy on maahanmuutto!!!!!

Putinin syy ja valkoisen hetoro-miehen

Putin on syypää!
ja ufot ja ilmapallot.
kaikki muut teoriat ja tosi-asiat ovat vääriä.

Jusa

Putinin raivopäinen ja raaka yllätyshykkäys rauhallisen sopuisan Ukrainen kippuun on syy, kuulikonää poliisylijohtaja vai mikä inspektori se oli?

Hei haloo!

Olisko syynä kemu-marakatit.

X

Ruotsin täytyy lisätä työperäistä maahanmuuttoa.

vesku

Poliisin yleisin lausuma Ruotsissa on,,,,,ketään ei ole pidätetty,,,hengenvaaraa ei ollut kenelläkään,,,,,

keksa

Ja sitten murhatiin Tukholman poliisipäällikkö. Joku harhalaukasu varmaan, matun oli tarkoitus osoua johonkin lapseen.

Jusa

Ja humaania maahanmuuttoa, jakamaton ihmisarvo on niin tärkeä, että katutapot ei merkaa siinä mitään.

Jäitä hattuun

Heh, tämä viranomaisten tekeytyminen tietämättömäksi on mielenkiintoinen ilmiö nykyään. Ja kovasti yleistynyt.

Jo pitemmän aikaa tätä outoa tietämättömyyttä on esiintynyt maahanmuuttoon liittyvissä ongelmissa, esim. miksi rikollisuus on rajusti lisääntynyt?

Uudempana tulokkaana ovat tulleet koronarokotuksiin liittyvät ongelmat, esim. miksi kuolleisuus on lähtenyt rajuun nousuun ja elävänä syntyneiden vauvojen määrä laskenut ennätysmäisen alhaiseksi?

Yhteistä näille molemmille aiheille on, että isopalkkaiset viranomaiset vain levittelevät käsiään neuvottomina ja teeskentelevät tietämätöntä…

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
X

Lakkaa saamasta piparia jos omaa vääriä mielipiteitä ;D

EnemyIsHere

Voi kuvitella että kyseisten tyhjähousujen on vedettävä päätyyn asti, koska rikkinäisetmielet totuuden pullahtaessa saattaa aiheuttaa ahdistusta siellä fyysisen auktoriteetin osastolla.

Käy helposti pieneksi koko maailma, jos jää kiinni kusetuksesta joka koskettaa lähes koko väestöä globaalisti.

Peter Kreisler

Anders Thornberg on tyhmä tai teeskentelee olevansa tyhmä ns. ”viran puolesta”.

Pussyboy

Tiedän vastauksen. Syinä ovat rakenteellinen rasismi, ahtaat normit, äärioikeisto, sortavat yhteiskuntarakenteet ja -instituutiot, islamofobia, misogynia, vihapuhe, maalittaminen, valkonormatiivisuus, tunkkainen patriarkaatti, riittämättömät kotouttamistoimet, ilmastoahdistus, cis-heteronormatiivisuus, transfobia. Huumeetkin pitää legalisoida.

Jäitä hattuun

Niin, onhan meillä Suomessakin esitetty tämän ongelman ratkaisukeinoksi, että poliiseiksi pitää ruveta rekrytoimaan maahanmuuttajataustaisia henkilöitä huomattavan runsaasti.

Juha

”Emme tiedä, miksi Ruotsissa on niin paljon rikollisjengejä”

Minä voin kertoa… kommunismi on yhteiskunnan syöpä. Se tuo tuhoa, kaaosta ja kuolemaa hävittäen lopulta koko utopian.

Puolueeton

Ei ole kysymys kommunismista vaan totalitarismista, jossa vallitsee massahypnoosi luonnottomasta tasa-arvoisuudesta ja kulttuurieroissa.

Pekka j

Joo heti kun poliisiylijohtaja jää eläkkeelle niin mieli muuttuu, jos virassaan oleva korkea virkamies esim poliisi, kansliapäällikkö sanoisi että syy on maahanmuuton virheistä johtuvaa niin potkut tulisi heti. Mutta kun eläkkeellä niin voi puhua totta, tosin Suomessa yrittivät vielä saada ,eri syystä tosin entistä poliisiylijohtaja tuomiolle.

Puolueeton

Tätä juuri on totalitaarinen hallinto, vallanpitäjien aatetta on noudatettava. Poliisin mieli ei ehkä muutu, mutta hänellä on vasta eläkkeellä sananvapaus. Kun totalitaarisuus lisääntyy, sananvapaus säilyy, mutta sitä käyttävä päätyy keskitysleirille. Nyt selviää vielä sakoilla, edes vankilatuomioita ei liene vielä annettu.

EnemyIsHere

Jakaa väestön mahdollisimman moneen kastiin, jotka voi vääntää keskenään. Niin voi lypsää hölmäläisiltä kaiken minkä irti saa siinä sivussa.

Leipää ja sirkushuveja, niin eivät vedä yhtäköyttä kuin urheilun osalta.

Lieväasteinen

Aivan niin. Divide et impera.