Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Ruotsin poliisiylijohtaja: ”En tajunnut, miten vakavasta asiasta oli kyse”

Petra Lundh. Kuva: Kuvakaappaus YouTube/Svenska Epoch Times.

Marraskuussa Tidön hallitus ilmoitti, että Petra Lundh siirtyy kansallisen poliisin johtajaksi Anders Thornbergin tilalle, jota ruotsidemokraatit ovat arvostelleet ja halunneet erottaa. Kuinka paljon paremmin Lundh siis soveltuu torjumaan maahan tuotua jengirikollisuutta, joka on länsimaissa ennennäkemätöntä? Haastattelusta päätellen Lundh ei myöskään osannut odottaa tällaista tilannetta.

Hän vastusti aluksi työn vastaanottamista, mutta otti sen sitten vastaan sillä filosofialla, että ”se on vain työtä” ja että ”ei ole minun juttuni suhtautua niin, että kaikki riippuu minusta”.

Helmikuussa hän esitteli Ruotsin rikollisjengeistä tehdyn tutkimuksen, jonka mukaan 62 000 ihmistä voidaan yhdistää jengirikollisuuteen.

Syy siihen, miksi tilanteen annettiin mennä niin pitkälle, on hänen mukaansa se, että ruotsidemokraatit tai sosiaalidemokraatit eivät osanneet odottaa sitä.

”Luulen, että emme yksinkertaisesti tajunneet, miten vakavasta asiasta oli kyse. Olemme toteuttaneet toimenpiteitä, mutta ne eivät ole koskaan olleet riittäviä, koska jengirikolliset ovat olleet askeleen edellä. Ja mielestäni Ruotsi on jäänyt jälkeen lainsäädännössään. Pohjoismaisilla valtakunnansyyttäjäkollegoillani oli aivan erilaiset työkalut, ja tämä puute on asettanut esteitä ja pakottanut meidät tähän suuntaan”, hän sanoo Dagens Industri -lehdelle.

Hän uskoo, että jengirikollisuutta ohjaa pääasiassa raha, joten jos käteistä, autoja, kultaketjuja ja muita tavaroita voidaan viedä entistä enemmän, ”se todella tuntuu”.

”Pommi-iskuja ja murhia tapahtuu vielä paljon”

Vaikka hän väittää, että lainvalvonta on nykyään parempaa, hän ei peittele sitä, että trendin kääntäminen päinvastaiseksi vie aikaa ja että pommi-iskuja ja murhia tapahtuu vielä paljon.

Hän sanoo, että hänen kuusivuotisen tehtävänsä tavoitteena on tehdä Ruotsista hieman turvallisempi ja varmempi sinä päivänä, kun hän jättää tehtävänsä.

Lähde: Dagens Industri

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Mad CatMan

Jengirikollisuuden laillistaminen poistaa ongelman.

Vappu Simanen

      Lainatakseni erästä tunnettua ihonväriltään valkoista suomalaista henkilöä: Ongelmaan on olemassa vain aseellinen ratkaisu.

S. “seant” A

Onko Tanskassa jengejä, en ole kuullut, eikä ole ihme. sillä siellä on voimassa ns. jengi rangaistus eli periaatteessa kaikki jäsenet on yhtälailla vastuussa. Siitä esimerkkinä kuinka tuomitaan on uusruotsalaisten tekemä tupla murha, onneksi eräs kerrostalon asukas kuvasi kaiken. Kolmelle päätekijälle 22v,20v,20v elinkautiset ja 17v ja 17v kahdelle apurille 20 vuotta vankeutta.

Toni Lajos

Eikä ymmärrä vieläkään, edes sen vertaa…

Ilkka Manttari

Ajattelin aivan samoin. Meilläkin on hallinto täynnä näitä eivätkä vieläkään ymmärrä edes näitä peruskuvioita mitä on meneillään, sen lisäksi tulevat vielä punavihreät ”asiantuntijat” jotka ovat ainoita jotka saavat äänensä esille. No onneksi on Tube, katsokaa vaikka Puopolon ripityksiä meidän huonosti hoidetusta eläkejärjestelmästä.