Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Talous

Ruotsin työttömyyskorvauksen saajista on 60 prosenttia maahanmuuttajataustaisia

Kuvituskuva. Kuva: Wikimedia Commons / CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) / AMISOM Public Information.

Luvut käyvät ilmi maanantaina julkaistusta hallituksen tiedotteesta, jossa ministerit ilmoittivat pieni- ja keskituloisille myönnettävistä tuloverohelpotuksista.

Suurin osa Ruotsin työttömyyskorvauksia saavista henkilöistä on maahanmuuttajataustaisia, vaikka he muodostavat viidenneksen väestöstä, kuten hallituksen tuoreimmat luvut osoittavat.

Ruotsin hallitus julkisti maanantaina lehdistötilaisuudessa syksyn budjettiehdotuksensa, jonka mukaan se alentaa pieni- ja keskituloisten tuloveroja ja jonka se väitti säästävän keskivertotyössäkäyvälle perheelle noin 14 000 Ruotsin kruunua (1 176 euroa) vuodessa.

Valtiovarainministeri Elisabeth Svantesson sanoi, että siirto on välttämätön, jotta työntekijöille voidaan antaa elinaikakriisin aikana helpotusta, ja se kannustaisi työntekijöitä.

”Työn tekemisen on oltava kannattavampaa. Siksi työnteon kannustimia on lisättävä vahvistetun työn verotuksen vähennyksen avulla”, hän sanoi.

Konferenssissa esitetyt hallituksen luvut osoittivat, että Ruotsissa 300 000 ihmistä on tällä hetkellä rekisteröity työttömäksi Ruotsin työvoimatoimistossa.

”Hieman alle puolella näistä työttömistä on ei-eurooppalainen syntyperä”, todettiin hallituksen tiedotteessa ja lisättiin, että ”60 prosenttia kaikista Ruotsin tuensaajista on ulkomaista syntyperää”.

Ruotsin maahanmuuttajaväestön määrä oli 2,15 miljoonaa vuoden 2022 lopussa

Tämä siitäkin huolimatta, että maan maahanmuuttajaväestön määrä oli Statistan mukaan 2,15 miljoonaa viime vuoden lopussa. Se vastaa noin 20 prosenttia Ruotsin väestöstä, mikä osoittaa, että maahanmuuttajat muodostavat suhteettoman suuren osan ruotsalaisista työnhakijoista.

Mats Rune Dagerlind, poliittinen päätoimittaja ruotsalaisella uutissivustolla Samnytt, joka kertoi paljastuksesta, kommentoi: ”Nyt olen hämmentynyt. ’Ilman maahanmuuttoa Ruotsi seisoo paikallaan, se rikastuttaa maatamme ja on osaamisen lähde.’ Näin minulle on opetettu. Hyvin outoa…”

Ruotsin keskustaoikeistolainen hallitus, jota maahanmuuttovastaiset ruotsidemokraatit tukevat, on pyrkinyt uudistamaan maan maahanmuuttolainsäädäntöä sen jälkeen, kun se astui virkaansa viime syyskuussa. Se julkisti hiljattain useita uusia lakiehdotuksia, joiden tarkoituksena on rajoittaa maahan tulon ja työskentelyn edellytyksiä.

Ensi kuusta alkaen tulevien maahanmuuttajien on osoitettava, että heillä on työpaikka, jonka palkka on 26 560 Ruotsin kruunua (2 347,15 euroa) kuukaudessa, mikä on yli kaksinkertainen nykyiseen 13 000 kruunun rajaan verrattuna. Lisäksi ikäraja, jonka jälkeen uudet maahanmuuttajat voivat hakea oleskelulupaa puolisolleen, nousee 18 vuodesta 21 vuoteen.

Laittoman maahanmuuton torjumiseksi hallitus harkitsee, että julkisia laitoksia velvoitettaisiin ilmoittamaan tapauksista, joissa ne joutuvat kosketuksiin laittomasti maassa oleskelevien maahanmuuttajien kanssa, sillä yli 100 000 ihmistä asuu Ruotsissa laittomasti.

Lähde: Remix

Lue lisää aiheesta:

Ruotsi aikoo ottaa käyttöön julkisen sektorin työntekijöiden velvollisuuden ilmoittaa laittomista maahanmuuttajista sakkorangaistuksen uhalla

Ruotsi: Kuva Malmön somaleista herättää kysymyksiä sosiaalietuuksien tuhlaamisesta kulttuurin rikastumiseen

Ruotsi: Viimeisin tiukennus maahanmuuttolainsäädäntöön – tuore hallitus pyrkii hillitsemään uusia maahantulijoita

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Eurooppalaisilta kysyttiin, että kuinka positiivisesti näkevät eri maista tulleet pakolaiset ja turvapaikanhakijat.

https://www.friatider.se/de-ar-europas-varsta-invandrargrupper

Jos niiden päästämisestä Eurooppaan päätettäisiin kansanäänestyksellä, laskettaisiin Eurooppaan vain ukrainalaiset.

Suomessa kyllä kysellään, että onko joku ”siirtolaiseksi” nimitetty joskus kokenut rasismia, siis syrjintää oman etnisyyden vuoksi. Näiden perusteella väitetään, että Suomessa on rasismia. Ei kuitenkaan otettu selville, että oliko ”siirtolaisen” kokemalle rasistiselle syrjinnälle todellakin rasistinen peruste. On vaan helppo ”siirtolaisen” selittää se, että ei saanut jotain haluamaansa, koska sen myöntäjä on rasisti. Ei tarvitse lainkaan katsoa siihen, että oliko koettu tapahtuma mahdollisesti ihan omaa syytä ja ihan normaalia, riippumatta rodusta. Esim. joillakin videoilla huutavat rasistiksi bussikuskia, joka edellyttää, että bussimatka pitää maksaa.

Mutta Suomessa ei ole selvitetty, että kuinka hyvin Suomessa minkäkin alkuperän ”siirtolaisia” hyväksytään. Eikä selvitellä, että miksi ”siirtolaisia” ei pääsääntöisesti katsota hyvällä. Suvakien lähtökohta on se, että jos ei niistä pidetä, vika on kanta-asukkaissa, eikä käy mielen vieressäkään kysyä, että ovatko ”siirtolaiset” itse aiheuttaneet sen, että heistä ei liiemmälti pidetä.

Normaalia on, että jos jokin ryhmä toimii tavalla, joka hyväksytään ja sitä pidetään hyvänä, eipä siitä valiteta. Normaalia on myös se, että kun jokin ryhmä toimii tavalla, jota ei hyväksytä, eikä sitä pidetä hyvänä, saa se ryhmä huonon maineen ja heitä vältellään.

Suvakkien rasismi-leimakirves ei heilahda tosiasioihin perustuen, vaan automaattisesti, jos jostakin ryhmästä sanotaan mitä tahansa kielteistä, syistä riippumatta. Suvakit toimivat rasistisesti, koska heidän reaktionsa perustuvat ryhmän rotuun. Suvakin vaatimus, että kaikista tulee ajatella vain hyvää ja kaikkia tulee pitää ystävinä on ennen kuulumattoman järjetön.

Ilkka

Olen nyt hyvin ihmeissäni, en tästä uutisesta vaan siitä että ruotsissa lasketaan polttonesteiden verotusta, eikä jakeluvelvoitettakaan pidetä korkeana edes tulevaisuudessa. MIHIN NYT KATOSI ilmastohätätila, eikä huomispäivän lapsilta lopu happi vaikka hyperventiloidaan kaiken aikaa. Jostain syystä läntisen kalifaatin poliitikot ovat nyt oivaltaneet yhden perustavan laatuisen kysymyksen. Miten valtio, tai maailma ylipäätään voi toimia jos punavihreä ilmastohätätila ryöstää fyrkat taskuista. Eihän siitä silloin riitä jakaa ” pakolaisillekaan ” mitään kun työssäkäyvä valkoinen rutistetaan tyhjätaskuksi, uskomalla Greta Thunbergin kristallipallosta nähtyyn tulevaisuusvisioon kommunistisesta kivikaudesta.

Ja tähän perään vielä mielenkiintoinen uutinen. Autojätti GM on ilmoittanut aloittavansa uusien bensiinikäyttöisten V8 moottoristen autojen valmistuksen, joten taas on pakko kysyä, MISSÄ ON ILMASTOHÄTÄTILA, vai oliko sitä koskaan muualla kuin vihreiden puoluetoimistossa poliittisena agendana ? Heh heh heh, Ohisalo, ole hyvä ja vastaa minulle, Saara Hyrkönkin vastaus kelpaa, mutta erityisesti haluaisin kuulla kuinka nyt selität maailmanlopun kolkuttavan ovella jos emme ala potkulautaileviksi kommunisteiksi ?

John Quiman

Suomessa on suunniteltu jakeluvelvoitteen nostamista 28 prosenttiin bensalle. EU:n vaatimus on jotain 7 prosentin luokaa. Suomalaisia ja Suomen taloutta nylkee ja kurittaa oma hallinto, vieläpä ihan turhaan. Vaikka kuvittelisimme, että jakeluvelvoite tuottaa jotain hyvää, ei Suomen korkeilla jakeluvelvoiteprosenteilla vaikuteta tämän maailmaan edes havaittavasti.

Ilkka

Olen sanonut aiemminkin ettei YKSIKÄÄN nykyisistä autoista pysty käsittelemään bensiiniä jossa on 28 % etanolia, joten se vaatimus on järjetön, ja mehän tiedämme että viherkommunistien tavoite ei olekaan autoistunut maailma, vaan kyykytetty veronmaksaja minkä pitäisi vielä hymyillä onnesta, kun ilmastohätätilaa hoitaa itupellet mitkä ei löydä omaa per****än vaikka hakisivat kaksin käsin. Miljoonat mustat joita syntyy jatkuvasti lisää, kiitos sen että avustetaan lisääntymistä, on suurempi haitta maapallon kestokyvylle ja ilmastolle kuin kehittyneet länsimaat. Kukaan ei taida muistaa että länsimaissa on tehty jo pitkät ajat milloin mitäkin ilmaston ja ympäristön suojelua, lajiteltu jätteitä jne, mutta suuren valliriutan muoviroskan alkuperä on kuulemma suomessa. Näin Ville Niinistö selitti aikoinaan. Hän sanoi samassa yhteydessä että itämeren suurin kuormittaja on suomi. Joku tosin sanoi että katsopas satelliittikuvia itänaapurin edustalta, niin löydät sen todellisen ongelman synnyttäjän. Niinistö EI katsonut, eihän sitä omaa narratiivia saa kyseen-alaistaa.

Nyt sitten ihmetellään suu ammollaan kuinka suomen kansa ei äänestänytkään viherkommunismia asioista päättämään, mutta se ei tullut mieleen että V – käyrä alkoi olemaan tapissa, ja on yhäkin. Sitä valehtelun määrää ei vaan enää haluttu kuunnella koska mikään ongelma ei ole koskaan muuta kuin valkoisten syytä tai aiheuttamaa, ja siitä pitäisi maksaa että saa somalin naapurikseen tuomaan kehitysmaan aidan toiselle puolelle. Jos rasismi nyt rehottaa, kuten väitetään kannattaisi miettiä kuka sen synnytti. Ennen somalien tuloa ei ollut yhtään rasistia, mutta nyt niitä alkaa olemaan eikä syy ole siinä ettei suvaittaisi erilaisuutta.

Ilkka Manttari

Että sellaista työvoiman paikkaamista. Saattaa jollekin olla uusi tieto.Tuskin tätä julkaisua lukeville.

John Quiman

Oliko tuo yllättävää jollekulle? No, suvakkilan unelmassa eläville varmaan, mutta he eivät kyllä usko tuon liittyvän maahanmuuttajiin, vaan se on valkoisen ylivallan ja rakenteellisen rasismin syytä. Mamut ovat tietysti syyttömiä ja muutekin arvostelun yläpuolella.

Jo 90-luvulla esim. Rinkeby oli kokolailla jo tummempien miehittämä alue ja reippaasti suurin osa siellä eli sossun ”tilillä”. Tätä piiloteltiin jo silloin poliitikkojen ja median toimesta.