Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Ruotsi aikoo ottaa käyttöön julkisen sektorin työntekijöiden velvollisuuden ilmoittaa laittomista maahanmuuttajista sakkorangaistuksen uhalla

Ruotsin valtiopäivät (Riksdag), 2019. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Zenith4237.

Arvioiden mukaan yli 100 000 henkilöä asuu tällä hetkellä Ruotsissa ilman lupaa.

Ruotsin hallitus pyrkii hillitsemään laitonta maahanmuuttoa ottamalla käyttöön julkisen sektorin laitoksille pakollisen velvoitteen ilmoittaa tapauksista, joissa ne joutuvat tekemisiin laittomasti maassa oleskelevien maahanmuuttajien kanssa. Raporttien mukaan yli 100 000 henkilöä asuu maassa laittomasti.

Ruotsin maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard ilmoitti torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että julkisten laitosten työntekijät ovat pian velvollisia ilmoittamaan viranomaisille laittomien maahanmuuttajien kohtaamisista ja että he voivat joutua rangaistusten kohteeksi, jos he eivät noudata sääntöjä.

”Ehdotus laittomista maahanmuuttajista ilmoittamisen pakollisuudesta julkisella sektorilla voi torjua varjoyhteiskuntaa”, Stenergard linjasi lehdistölle.

Hän selitti, että toimenpide on ”tärkeä askel siinä paradigman muutoksessa, jota nykyinen hallitus toteuttaa maahanmuuttopolitiikassa”.

Julkisia toimistoja, jotka voidaan velvoittaa ilmoittamaan laittomista maahanmuuttajista, voisivat olla esimerkiksi työvoimatoimistot, sosiaalitoimistot ja kirjastot, vaikka jotkin laitokset voidaan vapauttaa tästä velvoitteesta.

”Terveydenhuoltopalvelut voidaan vapauttaa velvollisuudesta ilmoittaa laittomista maahanmuuttajista. Vielä ei ole selvää, vapautetaanko myös koulut”, Stenergard sanoi.

Ne, jotka eivät noudata raportointivaatimuksia, voivat joutua vaikeuksiin.

”Meillä on nykyään sääntöjä väärinkäytöksistä, ja kyseessä voisi olla siviilioikeudellinen menettely, jossa on kyse sakoista. Tutkijan on kuitenkin tarkasteltava, mikä on kohtuullista ja asianmukaista seuraamusten kannalta”, ministeri sanoi.

Hän lisäsi, että suunnitelmat olivat välttämättömiä, jotta voitaisiin puuttua arviolta 100 000 henkilöön, jotka asuvat tällä hetkellä Ruotsissa ilman lupaa.

Suunnitelmaa arvostelevat tahot väittävät, että tällaiset toimet voivat estää ihmisiä hakemasta apua viranomaisilta ja pahentaa varjoyhteiskuntaa, jonka ministeri pyrkii kitkemään.

Ehdotettujen raportointivaatimusten lisäksi keskustaoikeistolainen hallitus, jota oikeistolainen Ruotsidemokraatit tukee, aikoo laajentaa biometristen seulontojen käyttöä, mukaan lukien sormenjälkien ja kasvojentunnistuksen käyttö, maassa jo asuvien henkilöiden tarkastusten tehostamiseksi.

”Sormenjälkiä ja valokuvia saatetaan ottaa ja säilyttää useammissa tapauksissa ja pidempään”, selitti Christian Carlsson, kristillisdemokraattien maahanmuuttopolitiikan tiedottaja.

Maahanmuuttajien satunnaistarkastukset, joita ei tällä hetkellä sallita maassa, saatetaan myös ottaa käyttöön.

Lisäksi maastapoistamispäätösten voimassaoloaikaa, joka nykyisin on neljä vuotta, voitaisiin pidentää tai se voitaisiin poistaa. Hallitus tutkii myös mahdollisuutta ottaa käyttöön maahantulokieltoja.

Suunnitelmista on tarkoitus järjestää kuulemismenettely, ennen kuin ne esitellään virallisesti tammikuussa. Lopullisen raportin odotetaan valmistuvan ensi vuoden syyskuussa.

Lähde: Remix

15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Suomeen kuten muihinkin maihin on aina saanut tulla työnhakuun, opiskelemaan jne, mutta ei kumiveneellä. Se on punavihreät aatteen keksintö ja perustuu siihen että ” tulkitaan ” YK:n ihmisoikeus artikloita ja väitetään, että ihmisoikeudet suovat mahdollisuuden loisia toisten kustannuksella, tai yrittää muuttaa maan tavat ja uskonto islamilaiseen muotoon. Aito opiskelija, ( ei koraanikoulun käynyt ) tai työnhakija voi siis tulla virallisia reittejä kyselemään mahdollisuuksiaan. Hänellä ei kuitenkaan ole minkäänlaista mandaattia, edes uskonvapauteen vetoamalla, islamilaistaa tulomaata. Yksikään YK:n kautta hyväksytyksi tullut artikla, ei kata ajatusta vapaamatkustajista joilla ei ole mitään halua integroitua, eikä osallistua yhteiskunnan rakentamiseen. Koko käsite ihmisoikeuksista perustui sille ajatukselle ettei euroopassa enää voisi syntyä toisintoa AH:n ajasta ja menetelmistä. Vaikka siellä ei erikseen mainita islamilaisuutta poikkeuksena mikä pitää suvaita, on EU ottanut oikeudekseen määritellä euroopan islamille vapaaksi alueeksi. Sen politiikan tulokset näkyvät jo varsin hyvin, eikä kannata ihmetellä jos se pelätty äärioikeistokin alkaa saaman kannatusta. Fysiikan termein ilmaistuna, voima synnyttää aina vastavoiman.

John Quiman

Tämä suvakkien avointen ovien vuosikymmenet on tarkoitettu kasvattamaan afrikalaisten ja lähi-itäläisten määrää poskettomasti Euroopassa. Haluvat rikkoa kansallismielisyyden sekoittamalla kansojen pariin sopeutumatonta porukkaa, jolloin ihmisten identifioituminen kansaksi alkaa heiketä, kun on liikaa ihan muita kulttuureja seassa ja ihmisiin ei voi enää luottaa samalla tavalla kuin ennen.

Osa tuota epäjärjestystä hoidetaan kanta-asukaiden syyllistämisellä keksityin perustein, joilla ei ole mitään historiallista pohjaa todellisuudessa. Tämä auttaa tulijoita, kuten islaminuskoisia, halveksimaan kanta-asukkaita. Heille myös tarjotaan reippaammin etuja kuin kanta-asukkaille, jotta kokisivat olevansa parempaa väkeä. Tämä näkyy katukuvassa jo nyt, kun tulijanuoret nöyryyttelevät kanta-asukkaita ja videoivat sen nettiin. Tähän ei puututa, koska sitä halutaan murtamaan kanta-asukkaiden itsetunto ja samalla kansallismielisyys.

Samasta syystä halutaan rikkoa perheinstituutti ja ihmisten seksuaalisuus. Koulutuksessa pyritään siihen, että lapset kasvavat pitämään valtiota isänä ja äitinä sekä kokemaan omat vanhempansa vähemmän tärkeiksi. Tämän vuoksi lapsia pyritään sekoittamaan koulutuksessa mm. seksuaalisuuden vinoutumilla, syyllistämisillä ja omien vanhempien oikeuksien väheksymisellä.

Tuohon malliin sekoilu toimii ja sen tarkoitusperät ovat yksiselitteisesti pyrkimys sekoittaa kansojen mielet, luoda epäjärjestys ja kaaos, niin henkisesti kuin taloudellisestikin. Kun ihmsillä on oikein hankalaa, hyväksyvät he diktatuurin, jonka luvataan palauttavan järjestyksen. Ihmiset ovgat valmiit luopumaan oikeuksistaan ja vapaudestaan saadakseen turvallisuutta. Sitten hallitsee diktatuuri, joka kertoo mitä saat tehdä, mitä saat ajatella ja mitä sinun tulee tahtoa.

Suunnitelmaa voi ymmärtää, jos tutustuu kulttuurimarxismiin, joka kulkee myös nimellä Frankfurtin koulukunta. Kun siihen tutustuu, näkee, että juuri sitä toteutetaan.

Amerikoissa on useampi esim. kiinalaisia, jotka vuosikymmeniä sitten pakenivat kommunistien vallankumousta tai kommunistisesta valtiosta. Heiltä on kuultu varoituksia, että suunta, joka nyt on, on sama kuin Maon kulttuurivallankumouksella oli. Samoin ovat varoitelleet useammat muista kommunistisista maista aiemmin paenneet, jotka ovat asuneet Yhdysvalloissa vuosikymmeniä.

John Quiman

Siihen kaikkeen syntynee vastavoima, mutta jos se syntyy liian myöhään, ei ole enää helppoa, koska diktatuuri tulee hallitsemaan viestintää, eikä enää saa läpi mitään reittiä myöten kiellettyjä ajatuksia eli vääriä mielipiteitä. Sitten se on vaikeaa.

Mitä pitemmälle hullutus pääsee, sen vaikeammaksi tulee korjaaminen. Vaikeimmillaan se saattaa puhjeta suorastaan sisällissodaksi.

Ilkka

Sisällis-sotaa ehdotettu, kannatetaan. Helppo kannattaa kun SDP:n uusi puheenjohtaja Antti Lin” DDT ” man on jo todennut että uusi hallitus palauttaa maan 1930 luvulle. Voi olla, mutta demarien linja veisi meidät kivikauteen, koska heidän kultapojunsa haluaa ikivanhan aavikkokultin olevan maan laki. Helsingissä kuulemma 11 000 mielensäpahoittajaa marssi rasismia vastaan, ja nyt media hehkutta täysillä että tämä on koko suomen kansan näkemys, uudet vaalit on saatava pikaisesti, maine haitta on kuulemma mittaamato. Ja varmaan oliskin jos joku siellä suuressa maailmassa edes tietäisi missä on Suomi niminen valtio.

Demarien politrukit korostaa koko ajan sitä ettei duunarin asioita tulla hoitamaan jos uusi hallitus saa olla neljä vuotta vallan kahvassa. Täytyy sanoa että ennustajan lahjat ovat demaripiirissä huippuluokkaa, sillä viisaammatkaan ei tiedä mitä seuraavan neljän vuoden aikana tapahtuu. Ja mitä tulee duunarien asioiden hoitoon, oliko edellinen hallitus millään tavalla kiinnostunut duunareista. Ei, heitä kiinnosti vain maahanmuuton lisääminen ja valtiovelan otto + jakeluvelvoitteet. Turha kait sanoa että sen kaiken maksoi DUUNARIT ja alettiin olemaan jo siinä pisteessä ettei työssäkäyminen pahemmin houkuttanut, kun tili meni ilmastohätilan ja soutajien elättämiseen. ” DDT ” man korosti puheessaan sitä miten olemme aina huolehtineet omistamme, josta voimme olla ylpeitä. Ne pas****at housuissa makaavat vanhukset ovat varmaan iki- kiitollisia kun valtion kirstusta ei löydy rahaa heidän hoitamiseen, mutta arabien ja afrikkalaisten elämä pitää kukoistaa.

John Quiman

1917 – 1918 sosiaalidemokraatit pyrkivät kaatamaan hallituksen. Nyt tämä Lindtman, joka nuoruudessaan oli natsipileissä, tunnetun kuvan mukaan, haluaa kaataa hallituksen.

Ilkka

Ja länsinaapurissa irakilainen poltteli taas opuksia, mutta kun hälytyskellot ei soi håkaneiden päässä niin minkäs teet. Jätkä on hyvin todennäköisesti maksettu tekemään tätä toistuvaa provokaatiota, mikä on sitten oikeuttavinaan terrorismin ruotsalaista yhteiskuntaa vastaan. Ruosalaisella yhteiskunnalla ei ole mitään tekemistä asian kanssa, ei varmasti ole. Tai jos on,niin siltä osin että he ovat sallineet, suvainneet, hyysänneet ja leikkineet ymmärtäjää hetkellä kun sälli olisi pitänyt potkia pihalle, mieluiten Irakiin josta on tullutkin. Tässä se dilemma syntyy. Hän tekee provokaatioita vieraan maan alueella, aiheuttaen kasvaneen terrorismin uhan, mutta häntä ei saa karkottaa itrakiin koska siellä hänelle kävisi kylmät myllyt. Suvakit toitottavat että emme voi laitta henkilöä paluumatkalle koska hänen henkeään uhattaisiin perillä. Nyt siis suvaitaan se että ruotsalaisten henkeä saa ja voi uhata siinä ei vaarannut jakamattomat hmisoikeudet.

Vappu Simanen

Laittomaan maahanmuuttoon on olemassa ratkaisuja, jos vaan ne halutaan tuoda keskusteluun.

Kuinka Etelä-Korea Käsittelee Laittomien Siirtolaisten Ongelmaa

Etelä-Korea laittoi laittoman maahanmuuton tauolle ja pakotti noin 11’000 paperitonta laitonta siirtolaista poistumaan maasta. Presidentti Yoon Suk Yeol on sanonut, että hänen hallintonsa jatkaa «tiukkoja toimenpiteitä» kansallisen turvallisuuden varmistamiseksi.

Jatkossa pyrimme luomaan turvallisen yhteiskunnan ryhtymällä tiukkoihin toimenpiteisiin paitsi ulkomaalaisia vastaan, jotka oleskelevat täällä laittomasti, myös ulkomaalaisia vastaan, jotka uhkaavat Korean kansalaisten turvallisuutta, kuten huumeilla, tai jotka edistävät täällä laittomasti oleskelua, auttamalla muita löytämään laittoman työn, oikeusministeri Han Dong-hoon sanoi lausunnossaan.


On olemassa menettelyjä, joilla maahan pääsee laillisesti. Kaikki kunnioittivat ja ymmärsivät näitä menetelmiä vielä muutama vuosi sitten. Nyt ihmiset tuntevat voivansa tulla mihin maahan tahansa ja hakea turvapaikkaa saadakseen ilmaisen elannon.

On olemassa ratkaisuja, jos vaan valtaapitävät haluavat nähdä laajamittaiset invaasiot ongelmana, joka on ratkaistavissa.

John Quiman

Kysymys on todellakin vain poliittisesta tahdosta, johon tarvitaan myös rohkeutta ja sisua. Ennen kaikkea siihen tarvitaan älliä, jotta syntyisi toimiva tapa toteuttaa.

Marko Kristian

Täysin turhanpäiväistä touhua.
Vaikka viranomaiset tietää jokaisen laittomasti maassa olevan, niin ne ei edes yritä niitä poistaa maasta.
Todennäköisesti tässäkin tapauksessa yrittävät vain muuttaa niiden statuksen että eivät enää ole laittomasti maassa, vaan ihan laillisesti.
Mun sukulaiset aikanaan muutti suurin joukoin Göteborgiin.
Olivat töissä saivat Suomeen nähden hyvää palkkaa ostivat asunnot, kaikilla oli uusimmat mersut jne.
No nyt ne on kaikki muuttanut takaisin Suomeen koska se Göteborg on ihan täysi kehitysmaa.

Ilkka Manttari

Eiköhän tuokin lisää liikennettä länsirajalla, meillä kun tuossa suhteessa eletään kuin elo pellossa.

Toni Lajos

No, johan on rankat toimet murjaanien pään menoksi, että oikein harkitaan maahantulokieltoa, myös satunnaistarkastusten käyttöön ottoa harkitaan, joka sekin vihervasemmiston älämölöön kaatuu, kuten kaikki muutkin toimet joilla ählämin lokoisaa eloa häiritään.

John Quiman

Kun Tanskasta junalla tulevia ulkomaalaisia halutiin tarkistaa matkustusasiakirjojen osalta, jotta laittomasti ei pääsisi maahan, nostivat suvakit metelin, että ei saa tehdä satunnaistarkastuksia etnisesti profiloiden. Niinpä poliisi joutui sitten kyselemään myös pellavapäiltä papereita, jotta voitaisiin tarkistaa, josko olisivat afrikkalaisia ja laittomasti maassa.

Ilkka Manttari

Muistan hyvin tuon. Siitä näkee miten pihalla yhteiskunnassa nyt ollaan. Tasa-arvosta on tullut jokin kummallinen uskonto jonka jokainen käsittää vähän omalla, joskus aika kieroutuneella, tavallaan.

Ilkka

Vitivalkoinen Nils Staffasson joka puhuu på daske murteella asioista, onkin hyvin epäilyttävä sen suhteen onko hän varmasti tanskalainen. Viereisellä penkillä istuva Mohamad Mohamad Aziz on päivänselvästi tanskalainen, hän on integroitunut hyvin sosiaaliturvaan ja lähettää rahaa säännöllisesti sukulaisilleen Syyriaan. Hänellä ei ole ISIS taustaa, eipä tietenkään, hän on rauhankyyhky joka tavoittelee jakamattomia ihmisoikeuksia ja tasa-arvoista kohtelua. Jos tähän sitten kohdistaa hiukan epäilyjä, on kysyjä äärioikeistolainen uusnatsi, etova kansallismielinen kiihkoilija ja valkonormatiivisuuden puolestapuhuja.

John Quiman

Siinä suvakin logiikka on kauniisti ja kivalla tavalla kuvailtu.

Uusimmat uutiset