Eurooppa Politiikka Uutiset

Ruotsin viestitiedustelulla ennätysvuosi

Kuva: FRA

Puolustusvoimien Radiolaitos FRA vastaa Ruotsin viestitiedustelusta. FRA kuuntelee ja tarkkailee Ruotsin alueen kautta tapahtuvaa viestiliikennettä, kuten puheluja, Internet-selailua ja sähköpostiliikennettä. Tiedonhankintaa tehdään erityisesti tapahtumista Ruotsin rajojen ulkopuolella.

Vuonna 2022 tarve FRA:n tuottamalle tiedustelutiedolle oli suurempaa kuin koskaan aiemmin, ilmenee FRA:n vuosikertomuksesta. Radiolaitos hankkii ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kannalta tärkeitä tietoja muun muassa Ruotsin hallitukselle, turvallisuuspoliisille sekä poliisivoimien operatiiviselle yksikölle.

Eri tekijöitten suuren luokan kyberhyökkäykset ja Venäjältä tuleva uhka ovat FRA:n toiminnan keskiössä, mutta laitos suorittaa myös viestitiedustelua kansainvälisiä rikollisjärjestöjä vastaan.  Lisäksi Ukrainassa käyty sota on FRA:n tiedustelun kohteena.

Puolustusvoimien Radiolaitos FRA on Ruotsin armeijan alainen siviililaitos, jossa työskentelee noin 950 ihmistä. FRA:n päämaja sijaitsee Lovönin saarella Tukholman ulkopuolella. Radiolaitoksen toiminnassaan käyttämät supertietokoneet kuuluvat maailman tehokkaimpiin.

Lähde SVT

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Suomen PUHELINLIIKENNETTÄ valvotaan eli SALAKUUNNELLAAN Ruotsissa eli KAIKKI emäntien ”hätäpuhelut” kauppaan sännälle MEIRAMIN lisäämiseksi kauppalistalle menevät ”MANKELIN LÄPI. Että SE siitä YKSITYISYYDENSUOJASTTA ja PUHELINSALAISUUDESTA! ”Miksi näin? Koska tällä KIERRETÄÄN se LAITTOMUUS, (niin kuin sillä olisi vielä jotain väliä) jota se olisi tehtynä täällä SUOMESSA!!!

No, haetteeko tuo mittään? Kyll.ä se HAITTAA, sillä vaikka SUPO tai muu ”turvallisuusorganisaatio” myy lisääntyviä URKINTAOIKEUKSIAAN yhteiskunnassa ”ULKOISEN UHAN” varjolla! Tuo ”sisäänpäin kääntyminen” MERKITSEE vain YHTÄ ja AINOAA. KOMMUNISTISTA totalitärismia ja valvontayhteiskuntaa, joka on ”PÄIVITTYNYT” viimeisimpään ”versioonsa” GLOBALISMIIN eli NWO, joka merkitsee YHTÄ kokonaista MAAILMANHALLITUSTA, Jota vasten on NYT nähtävä Ukrainankin sota, jossa ”keihäänkärki” on suunnattu VENÄJÄÄN ja sen presidenttiin Vladimir Putiniin tuohon ”maailman” HYLKIÖÖN numero uno. Samaan aikaan kuin muuan RIKOLLINEN monimiljardööri George Soros ”PUHTOISENA POIKANA” on päästellyt ja päästelee yhä KUOLEMAA levittäviä ”SAMMAKKOJAAN” kokonaisten kansakuntien kansanmurhauttamista mieltä vailla olevilla SODILLA!!! Ja nyt ”toivomuskaivoon” nakattu miljoonat ovat käyneet TOTEEN Urainan osalta kuten ”setämies” on toivonutlkin käyvän!

Vaikka kuinka päätä kuumottaisi. Olisi kuitenkin syytä pysähtyä HETKEKSI miettimään sitä HYYTÄVÄÄ mahdollisuutta, että SUOMI on ”SEURAAVA PULLA UUNIIN”. Joka heitetään ”HEIKENTÄMÄÄN” Venäjää samalla kuin Biden-setä ”puhuu niitä näitä” eli KAUNIITA kasvavista SUOMALAISISTA RAATOKASOISTA sodassa, joka on TYHMIN IKINÄ mitä tämä maa on ASEITAAN PAKOTETTU kalistelemaan. Ja jollain KARJALALLA ei ole puolikkaan puupenninkään merkitystä NYT kun kokonaiset VALTIOTKIN ainoataan laittaa tasaisiksi. Narsististen sosiopaatti TEKNORAATTIEN hullun houreiden toteuttamiseksi, jotka tekevät koko MAAILMASTA yhden ”VANKILKWEIRIEN SAARISTON” nimeltä: ”VIIDENTOISTAMINUUTIN KAUPUNKI”, jota vastaan jo Iso-Britanniassa ja Belgiassa MASSAMIELENOSOITETAAN, koska se merkitsisi elämää ”AVOVANKILASSA” ikuisesti. Ja OLET kuin PIENI LAPSI, jolla EI ole OIKEUTTA omaan tahtoon vaan olet kuin ”HÖLHOUKSEN ALAINEN taapero, jota VAHDITAAN 24/7!!!

Shakkimarakatti-matti

Eivät taida vieläkään älytä, että heidän suurin uhkansa on jo tunkeutunut ja pesii maassa. Peli on jo menetetty…

Juha

Ruotsin lätkäliigaa SHL elitserieniä, pelataan valkoisissa pikkukaupungeissa.Esim Oskarsham on Forssan kokoinen ja Skellefteå Nokian kokoinen pikkukaupunki. Näissä kaupungeissa asuu vielä oikeita ruotsalaisia. Punakaupungit on menetetty ja sama kohtalo Suomessa.

Kalle

Ei se ruotsi niillä tiedoilla mitään tee, se seuraa tietoliikennettä USA:n käskystä.

Sinäkin brutueni

Meistä jokaisesta löytyy noin 2GB myytävää dataa.

Kaverin Puolesta

vaikka ruåtsi tiedustelee, ammuskelut, murhat ja raiskaukset ovat ennätyslukemissa.
Ruotsi on muuttumassa matuhelvetiksi ja no-go alueita on joka kunnassa.
Kyllä näkee miten reurssit ja arvot ovat kohdallaan 🤷🏼‍♂️

Joku tolkku

Ruotsissa on ihan normi kuvio. Kansalaisia saa kohdella miten tahansa ja ketkä tahansa. Mutta ruotsalaisen eliitin turvallisuus halutaan turvata jatkossakin, siksi tiedustelut ja sotilasliitot. Sama kuvio Suomessa, rahvaasta vähät veisataan kunhan oma omaisuus ja henki on turvassa. Ei Natoon mennä kansalaisten takia, ei todellakaan. Herroilla on taito saada omat edut näyttämään yhteiseltä edulta ja kansalaiset uskoo, että kyllä meitä ajatellaan. Ryssä jos rynnii yli rajan niin eliitti kipaisee yli länsirajan että heilahtaa

Ilkka Forsten

Kirjoituksesi epäjohdonmukaisuus hämmästyttää. Ensin sanot että natoon mennään herrojen turvallisuuden takia, ja sitten kerrot että herrat lähtee karkuun jos sota tulisi. Miksi he lähtisivät jos kerran ovat ensin halunneet NATO:n turvaamaan asiat. Kuinka moni natomaa on joutunut sotaan, ja monestako natomaasta herrat on karkuun lähteneet ? Afrikan maista ei yksikään kuulu natoon, ja sieltä juoksee narritkin eurooppaan.

Joku tolkku

Tottahan sinä puhut. Työpäivän jälkeen väsy painaa eikä jaksa niin hemmetin yksityiskohtaisesti jäsennellä asiaansa. kirjoittamisessa on omat haasteensa kun asia olisi kerrottava ymmärrettävästi ja mielellään niin, että ei romaanin mittaan yltäisi mielipide. En jaksa lähteä selventämään mitä yritin sanoa, mutta se on se NATO paras vaihtoehto Suomelle. Mutta se tietää taas tietyille narreille turvasatamaa joten mikä lie hyvä

Ilkka Forsten

En minä pahaa tarkoittanut sillä mitä sanoin, joskus ajatus kulkee vähän eri latua kuin sormenpäät, ja itsekin olen huomannut ettei kovin väsyneenä kannata kirjoittaa, silloin ne väärinkäsitykset syntyy. Arvostan jokaista kirjoitusta oli ne sitten puolesta tai vastaan, sillä vaatii tietynlaista rohkeutta ilmaista itseään kun teksti jää monen arvosteltavaksi. Ihan hyvä kirjoitus sinulta, jatka kirjoittamista. On mukavaa kun syntyy keskustelua.

Simppa

Eliitin omaisuutta suomessa suojaa NATO, ”tärkeät ihmiset” itse pakenee varalta Ruotsiin, ellei peräti USA:an asti.

Ilkka Forsten

Siihen ei varsinaisesti natoa tarvita, Jos ihan tarkkoja ollaan niin suomen puolustusvoimat on sen tehtävän suorittaja. Apua otetaan sitten kun sille on tilaus. En kuitenkaan näe asiaa ihan noin suoraviivaisesti. Joskus kymmeniä vuosia sitten eliitin ja tavallisten ihmisten välinen ero oli niin mittava, että armeijakin toimi, kuten sanoit, eliitin omaisuuden suojana. Nykyään jo tavallisellakin ihmisellä alkaa olemaan sen verran omaisuutta, ettei armeijaa voida mobilisoida ainoastaan Wahlroosin kartanoiden suojeluun. Se on kyllä varmaa että herra itse lähtisi muille maille, johan hän antoi esimakua ” Isänmaallisuudestaan ” kiertämällä verotusta kirjautuessaan ruotsin kansalaiseksi. Suomi on historiassa niitä harvoja maita, josta EI ole joukkopakona lähdetty konflikteja karkuun vaikka joitakin yksilöitä on siihen sortunut.