Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Ruotsista vallitseva mielikuva on muuttunut dramaattisesti

Kuvakaappaus SBS Datelinen youtube-videolta.

Yhdestä maailman toimivimmista yhteiskunnista kauhistuttavaan esimerkkiin siitä, että mikään muu maa ei halua seurata sen jalanjälkiä. Kuva Ruotsista on muuttunut paitsi Euroopassa myös Atlantin toisella puolella.

Pohjoismaisen tutkimuksen dosentti Carl Marklund on laatinut uuden raportin, jossa tarkastellaan Ruotsin imagoa koskevaa olemassa olevaa tutkimusta. Yhdysvalloissa Ruotsi on pitkään nähty rauhallisena maana, jossa on hyvin toimiva hyvinvointijärjestelmä ja jossa kapitalismi ja sosialismi ovat tasapainossa. Tämä kuva on nyt alkanut murentua.

”Ruotsin malli on kiehtonut, se, miten pääoma ja työväenliike ovat pystyneet tulemaan toimeen keskenään”, Carl Marklund sanoo forskning.se:lle.

Se, että Ruotsi on nyt luopunut puolueettomuuspolitiikastaan ja hakenut Naton jäsenyyttä ja että hyvinvointijärjestelmä ei ole yhtä vahva kuin ennen, on vaikuttanut imagoon, mutta voimakkaimman muutoksen ovat aiheuttaneet maahanmuutto ja rikollisuus – kaksi asiaa, jotka kulkevat käsi kädessä.

”Suurimmat erot menneisyyteen verrattuna ovat nyt keskustelut rikollisuudesta ja kotouttamiseen tai monikulttuurisuuteen liittyvistä ongelmista. Ruotsia pidetään joissakin piireissä edelleen edelläkävijämaana, mutta yhä useammat ulkomaiset tarkkailijat tuntuvat yhtyvän siihen melko itsekriittiseen yhteiskuntakäsitykseen, joka on vallinnut Ruotsissa jo joitakin vuosia.

Venäläiset trollitehtaat

Marklundin mukaan muita Ruotsin imagoon vaikuttavia tekijöitä ovat Ruotsin toimintatavat sekä ”venäläisten trollitehtaiden” ja islamistiryhmien kampanjat.

Yleisesti ottaen pohjimmiltaan positiivinen kuva kuitenkin vallitsee, hän sanoo ja väittää, että kun maa maalataan utopiaksi, tulee myös houkuttelevaksi löytää asioita, jotka ovat vastoin tätä mielikuvaa.

Lähde: Samnytt

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

      Valta on hyvä viisaan käsissä, mutta kansakuntien tuhoksi suvakkien käyttämänä.

John Quiman

Ruotsi on matkalla epäonnistuneeseem yhteiskuntaan, ellei löydy ruista hihasta ja lujaa tahtoa karkottaa ongelmalliset elätit ja muut haitalliset.

Toni Lajos

Jopa Yhdysvalloissa on huomioitu Ruotsin onneton tilanne, Euroopan kärkimaa, autopaloissa, asuntojen räjäytyksissä, raiskaukssisa, murhat, tapot, valtoimenaan rehoittava huumekauppa, kouluissa tapahtuvat väkivallan teot, jopa oppilaiden ja opettajien raiskaukset jne. Meillä tätä Ruotsin ihanuutta edelleen apinoidaan, etenkin Yle antaa varsin auvoisen ja onnea ja ihanuutta pursuavaa yhteiskunnan mallia opiksi meille, jota valhetta vihervasemmisto median toimesta kansalle syöttää. Valtamedian uutisointiin ei Ruotsin hätä kanna, naapurin asioista ei sovi melskata, parempi pysyä hiljaa, parempi esittää vääristynyttä ja valheellista kuvaa naapurin ahdingosta.