Kotimaa Rikos

Sähköjärjestelmiä sotilaskäyttöön valmistava suomalaisyhtiö joutui kyberhyökkäyksen kohteeksi

Puolustusvoimain lippujuhlan paraati, Oulu (2015). Kuva: Nina Metsälä.

Puolustusvoimille sähköjärjestelmiä toimittava yhtiö Milectria Group kertoo joutuneensa verkkohyökkäyksen kohteeksi.

Milectria kertoo verkkosivuillaan julkaistussa tiedotteessa hyökkäyksen tapahtuneen joulun jälkeen. Yhtiön mukaan sen järjestelmiin tallennettuja henkilötietoja on voinut päätyä vääriin käsiin ja aineiston joukossa on voinut olla nimen ja osoitetiedon lisäksi myös pankkitilinumeroita ja myös henkilötunnuksia. Yhtiö kertoo tehneestä tapahtuneesta ilmoituksen poliisille ja myös muille viranomaisille.

– Pahoittelemme suuresti tapahtunutta, yhtiö toteaa tiedotteessa.

Sähköjärjestelmiä asejärjestelmiin

Kanta-Hämeessä Hattulassa päämajaansa pitävä Milectria valmistaa erilaisia sähköjärjestelmiä teollisuuden lisäksi muun muassa sotilasajoneuvoihin ja asejärjestelmiin. Milectria Groupilla ja sen tytäryhtiöillä on verkkosivujensa mukaan 290 työntekijää Suomen lisäksi Virossa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa.

Yhtiön pääkonttori sijaitsee muutaman kilometrin päässä Panssariprikaatista, ja Pääesikunnan tiedusteluosasto on myöntänyt Milectrialle yritysturvallisuusselvitystodistuksen.

Yhtiön toimitusjohtaja Tomi Kaukonen vahvisti tapahtuneen Ilta-Sanomille. Myös STT tavoitti Kaukosen, mutta hän ei kommentoinut tapausta enempää.

STT