Muu maailma Uutiset

Saksa valmistautuu ottamaan vastaan pakolaistulvan Gazasta

Kuva: Pixabay / CC0..

Saksalaiset ovat huolissaan hallituksen suunnitelmista ottaa vastaan pakolaisten tulva Israelin pommittamasta Palestiinasta, maan suurimman lehtijulkaisun, Bildin mukaan.

Lehden mukaan Saksan suurlähetystö Egyptin Kairossa on pystyttänyt tontillensa tilapäisen käsittelykeskuksen ja rekrytoinut kriisiapuryhmän käsittelemään turvapaikkahakemuksia. Paikasta otettujen kuvien perusteella tarkoituksena on toteuttaa suurempi operaatio palestiinalaisten siirtämiseksi Saksaan.

”Käsittelykeskuksen pystyttämisestä suurlähetystön pihalle päätellen, ministeri Annalena Baerbockin ministeriö saattaa suunnitella suuren väentulvan vastaanottamista Gazasta,” lehti kirjoittaa.

Ulkoministeriö on jo julistanut onnistuneesti palauttaneensa ”kotimaahan” 320 Saksan kansalaista ja näiden perheet Gazasta.

Saksalaisista vähät välittävät oppositiopoliitikotkaan eivät ole vastustaneet ideaa arabiväestön vastaanottamisesta, vaan ovat ainoastaan vaatineet hallitusta varmistamaan, että vastaanotetut gazalaiset eivät ole Hamasin tukijoita.

”Perusteellinen poliisityö Saksan ja Israelin viranomaisten kanssa on tämän saavuttamiseksi välttämätöntä, ennen kuin lupa poistua Kairosta Saksaan myönnetään,” kristillissosiaalisen unionin Andreaa Linholz oli kommentoinut.

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Gazalaiset on kasvatettu jo vuosikymmeniä leikkikoulusta lähtien vihaamaan länttä ja j-laisia. Naapurimaat, siis arabimaat, eivät ota heitä vastaan. Bahrainin ministeri sanoi, että eivät ota niitä, koska ne ovat ongelmallisia.

Peter Kreisler

Tuon artikkelin otsikkon ”Saksa valmistautuu ottamaan vastaan pakolaistulvan Gazasta” voisi ymmärtää kysymyksenä, johon voisi vastata ”Miksi ihmeessä”.

Jukka Severinkangas

Saksalla on liian vähän ongelmia!

Peter Kreisler

Näin sen täytyy olla, sitä paitsi nyt säilyy tasapaino, ensin oli toisen puolen porukka riesana ja nyt tulee toisenkin puolen porukka ”rikastuttamaan kulttuuria”.