Kotimaa Rikos

Seksuaalirikoksista tuomittua epäillään ehdonalaisen aikana tapahtuneista poikalapsiin kohdistuneista rikoksista

Kuva: Pixabay.

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa 26-vuotiasta miestä epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, salakatselusta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja levittämisestä. Epäillyt teot tapahtuivat vuoden 2021 aikana.

Epäilty on ollut epäiltyjen rikosten tekoaikaan ehdonalaisessa vapaudessa. Aiempi tuomio liittyi vastaavanlaisiin rikoksiin.

Poliisi aloitti esitutkinnan marraskuun lopussa 2021. Tutkinta lähti käyntiin, kun poliisi sai tiedon huolestuttavasta havainnosta, jonka oli tehnyt epäillyn tunteva henkilö. Vihjeen sisältöä ei voida avata tarkemmin uhrin suojelemiseksi.

Rikoksesta epäilty vangittiin 3. joulukuuta 2021, ja hän on ollut tutkintavankina kyseisestä päivämäärästä alkaen.

– Epäilty on hakeutunut tietoisesti kontaktiin pienten lasten, pääsääntöisesti poikien, kanssa. Hän on tarjonnut hoitoapua lapsiperheille internetin lastenhoitosivustoilla. Toiminta on ollut järjestelmällistä, ja epäilty on luonut taitavasti luottamussuhdetta ihmisiin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen.

Miehen epäillään käyttäneen seksuaalisesti hyväkseen yhtä lasta. Lisäksi hän on esimerkiksi kuvannut alastomia henkilöitä uimahallin suihkutiloissa. Hänen epäillään myös pitäneen hallussaan ja levittäneen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavia lasta esittäviä kuvia.

– Uskomme, että onnistuimme aktiivisella ja tehokkaalla tutkinnallamme estämään uusia lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia, sanoo rikoskomisario Jutta Antikainen.

Tapauksen syyttäjä on erikoissyyttäjä Nina Huttunen.

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Eka Kettunen

Kastraatio tuomituille pedofiileille on kertaluontoinen, tarkkarajainen, oikeasuhtainen ja tehokas keino estämään uusia lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia.

Jouko

Totta. Kaikki voittavat tuossa. Tekijä välttyy vankilatuomiolta ja pysyy myös pidempään hengissä. Lapset taas saavat olla rauhassa lapsia
Selvän järjen käyttö on valitettavasti oikeuslaitoksessa niin monen takana.

Ali

 ”estämään uusia lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia”…sanoo rikoskomisario. No, saako hän sitten jatkaa seksuaalirikosta, näiden entisten uhrien kansa, kun ne ei oo uusia uhreja?
Ei se kovin tehokkaalta tunnu olevan, se teidän tutkintanne!
Mutta onhan niittä mahtavia peli hetkiä, ja ruunlaito hetkiä! Asianaja kun lausuu nämä sanat, niin tulee vapautava tuomio.
HULLU MAAILMA/SUOMI.

Kata

 ”Uskomme, että onnistuimme aktiivisella ja tehokkaalla tutkinnallamme estämään uusia lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia”…sanoo rikoskomisario.

Joo mieki uskon..kyllä taatusti myös tupakkilakkoja tulee kirkiisiassa.

Ilkka Forsten

Kinuskit polttaa yli puolet koko maailman tupakantuotannosta. Niinpä ehdotan että suomen kansalle laitetaan haittavero, josta saadut varat suunnataan kiinaan tupakoinnin vähentämiseksi. Tämä kuulostaa niin loogiselta, että epäilen itsekin olinko minä se joka asian ideoi vai joku de Gröna ?

jari vuori

Niin, ei tuollaista noin älykästä haittaveron suunnittelua voi kuin de Gröna ideoida, he kun ovat todella suomen idearikkainta ”ääri”ajattelijoita, että kyllä sinun epäilykset oikeaan osuivat, saanen näin palauttaa sinut tavallisten kuolevaisten joukkoon.

Ilkka Forsten

Olenko minä joskus päässyt siitä tavallisen kuolevaisen statuksesta eroon, kun nyt rehabilitoit persoonani ?

Kata

😀 Voivoi nyt joku ministeri saa kiihoituskohtauksen ja tämä tulee heti voimaan…siinä meillä onkin elämäntehtävä…ja kaikilla eteenpäinkin…